Απ'ο,τι κατάλαβα εγώ,αυτό που έκανε η διοίκηση της Χαλυβουργίας ήταν να απολύσει 100 εργαζόμενους ενώ δεν εμφάνιζε κάποια οικονομική δυσκολία για να δικαιολογήσει αυτή της την επιλογή
Αν πράγματι ισχύει οτι η επιχείρηση αυτή εμφάνιζε κέρδη και επέλεξε παρ'ολα αυτά να πετάξει στο δρόμο,σε τέτοιες εποχές που διανύουμε,100 άτομα,η απεργία είναι απόλυτα δικαιολογημένη και σωστή.
Για διαβάστε όμως και για τις επώνυμες καταγγελίες κατα του ΠΑΜΕ και των πρακτικών που εφάρμοσε όταν κάποιοι θέλησαν να γυρίσουν στο πόστο τους.Με τις λαλακίες του ΠΑΜΕ,το μόνο που έγινε τελικά ήταν να χάσουν τις δουλειές τους και άνθρωποι που δεν είχαν καμία πρόθεση για κατι τέτοιο.Για σκεφτείτε το λίγο,νίκη για ποιόν ακριβώς είναι το γεγονός πως 400 άτομα έμειναν χωρις δουλειά;
+1
Και στην τελική τι θα πρέπει να κάνουμε δλδ; Να κατεβάσουμε τα παντελόνια στον 1ο τυχόντα εργοδότη που θέλει να βγάλει υπερκέρδη επάνω μας; ΑΝ αύριο πχ η δική μου εταιρεία αποφασίσει να μου ρίξει το μισθό στα 100€ γιατί δε βγαίνει αλλά οι συνθήκες εργασίας μου δε βελτιώνονται και η υπερεντατικοποίηση συνεχίζεται θα το δεχθώ αγόγγιστα; Θα απεργήσω και αν κλείσει στα ΤΣΑΚΙΔΙΑ!! Λιγότερη ταλαιπωρία και για τον εργοδότη και για εμένα που θα ψάξω να ασχοληθώ με κάτι άλλο! Πολύ απλά...
Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.
Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
"Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."
τη βρισκετε με τα ακρα και τις υπερβολες παντως, να πει ο καθενας τη κουραδοφιλοσοφια του, να τον θαυμασουν ολοι για τη βαθεια γνωση των τεκταινομενων και να αφησει την ανεξιτηλη σφραγιδα του στο φορουμ...
κανενας δε σκεφτηκε οτι η λυση βρισκεται καπου στο μεσο? μονο με τακτικες καμικαζι και Braveheart θα τη βγαλουμε καθαρη δηλαδη?
Accipere quam facere praestat injuriam
Κράτα και μια πισινή γιατί πολλοί συν-άνθρωποι ζορίζονται απίστευτα και δεν έχουν την "πολυτέλεια" να ψάξουν για κάτι άλλο.
Τα εγκλήματικά λάθη του συστήματος εργασίας είναι γνωστά σε όλους, πλην των στρουθοκαμήλων (συμπαθή κατά τα λοιπά πτηνά), με πρώτο υπεύθυνο τον κρατικό μηχανισμό (μη) ελέγχου.
Νομίζω όμως ότι σοβαρό μερίδιο συνευθήνης έχουν και οι πρωτομάστορες του ''επιτεύγματος'' της χαλυβουργικής και της κάθε αντίστοιχης κατάληξης, εταιρείας.
Οι Αγγελόπουλοι στα "ΤΣΑΚΙΔΙΑ" δεν νομίζω να πάνε. Άντε να πεταχτούν μέχρι τις Μαλβίδες γιατί έχει άπνοια στο Αιγαίο και δεν φουσκώνουν τα πανιά στο ιστιοπλοϊκό.
Το ''πολύ απλά'' ενός ανθρώπου μπορεί να είναι ''πολύ σύνθετα'', αν στην εξίσωση βάλεις και άλλους εξαρτώμενους από αυτόν.
2 young 2 die,
2 old 2 rock n' roll
Κορίτσια, για όποιον δεν αρέσει η φάμπρικα και τα 400 το μήνα, μοιράζουν χωράφια. Και μετά ούτε στυγνή εργοδοσία ούτε απολύσεις ούτε τίποτα. Οσα πιασει ο κώλος σου. Και έχεις και ντοματούλα απο το μποστάνι σου. (καμία ειρωνία btw. Απόλυτο σεβασμό σε όσους το έκαναν)
Για άλλη μια φορά λογική vs moto.gr = ότι να ναι.....
@captain: Μα τι απαντάς στον παραλογισμό? Αυτό δεν είναι κουβέντα να γίνετε (εδω και πολύ καιρό)
"Growing old is inevitable. Growing up is optional"...
λοιπον απαντω ετσι στοθεμα αυτο:
Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει...
Μ.Μπρεχτ
Το θέμα είναι ένα μόνο!
Αν την απόφαση για την επί 200+ μέρες απεργίας και τη συνέχισή της όταν κρίθηκε παράνομη , την πήρε η πλειοψηφία των εργαζομένων ή το ΠΑΜΕ (θυγατρική του ΚΚΕ).
Τα υπόλοιπα είναι «μπάλα στην εξέδρα»
Επιθετικότητα και βρισιές, κύριο χαρακτηριστικό των οργανωμένων μειοψηφιών .
Περιφρούρηση (τάχα) δηλ καπέλωμα και σύρσιμο με το έτσι θέλω της πλειοψηφίας των εργαζομένων στην «δική μας γραμμή»
Εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων , βούτυρο στο ψωμί του κόμματος
κεντρικός πολίτικος σχεδιασμός του ΚΚΕ ώστε
1) Να έχει ηγεμονικό ρολό στις διαδηλώσεις προσπαθώντας να κερδίσει νέους οπαδούς και να δώσει ικανοποίηση στους υπάρχοντες.
2) Να προκαλέσει σύγκρουση έτσι ώστε να συσπειρώσει τους οπαδούς του δίνοντας τους την εντύπωση ότι καταδιώκεται πανταχόθεν από εχθρούς.
3) Να αντικαταστήσει τις δυνάμεις καταστολής, ώστε να δείξει ότι είναι εγγύηση σε ανασφαλείς μικροαστούς νοικοκυραίους.(τακτική και της ακροδεξιάς)
Φίλε MG-KTINOS Μπορείς να βρίσεις όσο θέλεις, θα έχεις ήδη καταλάβει , ότι δε μασάω.
(Κακώς σβήστηκαν τα προσβλητικά με τα οποία με έλουσες)
Η βρισιά είναι έλλειψη επιχειρημάτων , πρόσεξε μόνο μη ξυπνήσεις ένα πρωί και στον καθρέφτη σου αντικρίσεις τον χρυσαυγίτη της διπλανής πόρτας..
Δεν είναι του Μπρεχτ, είναι του Martin Niemöller: http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came%E2%80%A6![]()
"Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
Μιχάλης Δερτούζος
"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"
Με αυτό το επιχείρημα τους σέρνανε στο δικαστήριο για να βγάλει παράνομη την απεργία
και δικαιώθηκαν οι απεργοί.
Εσύ συνέχισε μπας και καταφέρεις να κάνεις αυτό που δεν κατάφερε το δικαστήριο.
Να βγάλεις την απεργία παράνομη έστω στις συνειδήσεις.
Συγνώμη αλλά αναμασάς βρομιές.
τουλαχιστω βλεπεις εξαντα