Γράφει ο CK:
-ας μιλήσω μόνο για εμένα, το άτομο που επί δέκα χρόνια “τραβούσε κουπί” για να έχετε όλοι εσείς ένα forum να
εκφραστείτε όπως γουστάρετε...
μέχρι εδώ καλά..σταμάτησε όμως να γράφει και ο ίδιος με αποτέλεσμα:
- το bikenet του 2012 είναι! Ένα ψηφιακό καφενείο γεμάτο παντογνώστες, αδικημένα από το Θεό ταλέντα, μοναδικές ιδιοφυΐες με ένα κοινό γνώρισμα: γνωρίζουν την
απόλυτη αλήθεια για το σύμπαν και για τα πάντα. Α, και δεν κάνουν ποτέ λάθος! Η θλιβερή αυτή εικόνα συνοδεύεται μόνιμα από μηδενιστικά -στην καλύτερη- ή/καιπροσβλητικά σχόλια για ανθρώπους που τις περισσότερες φορές αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση σε σχολές και πανεπιστήμια ανά τον κόσμο - αλλά όχι, η απύθμενη σοφία των μελών του bikenet γνωρίζει τη γυμνή αλήθεια: ότι όλα αυτά είναι βλακείες, καθώς και ότι αν αυτοί βρισκόντουσαν στη θέση τους θα τα είχαν καταφέρει απείρως καλύτερα.
μετά πάει εδώ...πάλι του φταίν οι άλλοι...
-Πως το λέει εκείνο το γνωμικό, να μην προσπαθείς να διαφωνήσεις με ηλίθιο γιατί θα σε ρίξει στο επίπεδό του, κεί όπου παίζει εντός έδρας, και θα σε κερδίσει; Έτσι και το bikenet.gr, που σήμερα το βλέπω ως ένα ολοκληρωμένο πείραμα που απέδειξε σε εμένα και σε αρκετούς άλλους ότι η συλλογικότητα είναι μια απίστευτη μπούρδα. Στην Ελλάδα ο κόσμος είναι παρτάκιας, καλοπερασάκιας και αχάριστος - και αυτό δεν αλλάζει που να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω στον αιώνα τον άπαντα. Τους βλέπετε σε καθημερινή βάση πως οδηγούν, δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω. Πετάγονται από στοπ, κορνάρουν, σε μουτζώνουν και σου ζητούν και τα ρέστα - εκεί έχουμε φτάσει σήμερα…
ΟΚ αυτός είναι ο αθώος...: (καμμία αντίρρηση..) :
-Εγώ όμως ανήκω σε αυτούς τους ελάχιστους μαλάκες που σταματούν σε κόκκινο πεζοφάναρο στις τρεις τα ξημερώματα, στη μέση του πουθενά. Τι έχει μείνει στο bikenet που να με εκφράζει ως διαχειριστή του και να με κάνει να θέλω να το συνεχίσω; Ειλικρινά, μόνο οι αναμνήσεις. Οι γνωριμίες, οι φιλίες, κάποια ξενύχτια και κάποιες κουβέντες με ανθρώπους που στην πορεία έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου όχι γιατί ήταν όμορφοι, γρήγοροι ή μορφωμένοι, αλλά γιατί κέρδισαν το σεβασμό μου - και εγώ τον δικό τους φυσικά. Αναμνήσεις ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες, με απώλειες πραγματικών φίλων, κλάμα, χαρά, εκδρομές, συναντήσεις, σχέσεις, μέχρι γάμοι και παιδιά έχουν προκύψει μέσα από αυτή την κοινότητα.
Το να κλείσω το bikenet είναι κάτι που το σκέφτομαι πάνω από χρόνο αλλά το αποφάσισα μόλις πρόσφατα, καθώς διαπίστωσα ότι δεν έχω τη δύναμη να κάθομαι να
βλέπω ηλίθιους να καταστρέφουν κάτι που με κόπο προσπαθήσαμε να φτιάξουμε τόσα χρόνια εγώ και κάποιοι άλλοι ρομαντικοί μαλακες. Όχι ρε φίλε, προτιμώ χίλιες φορές να το τελειώσω εγώ μια και καλή, μήπως και στρώσει το στομάχι μου κάποια μέρα και ανοίξει χώρος στο κεφάλι μου να φτιάξω κάτι καινούργιο, σχετικό ή άσχετο με αυτό.
Λέω τώρα:μήπως όμως θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος λίιιγο πιο νωρίς; να τραβήξει μερικά αυτάκια να μπανάρει και όχι να αφήσει να γίνεται αυτό το μπάχαλο;
Γράφω σε διάφορα φόρουμ και σε ένα τυχαίνει να συντονίζω θέματα: όσα είναι σωστά οκ αλλά όσα είναι μπουρδολογίες σφάζονται στο γόνατο άνευ προειδοποίησης.
Και ειδικότερα:
-πόστ για το πόστ
-ναι μπράβο κλπ σε παρουσίαση
-σπαμάρισμα
-τρολλάρισμα
-υφάκι ή ειρωνεία
-διαφήμιση ή προσπάθεια κέρδους
-απαξίωση προσώπων κλπ
-ρουφιανευτικά πμ από/για τρίτους
με αυτά τα απλά που τηρώ μέχρι στιγμής είμαστε οκ πρώτα με
τον εαυτό μας και μετά με το κόσμο....
Και εδώ που τα λέμε,-εάν δεν είναι καθαρά οικονομικό το πράμα-δεν είναι λύση "έπεσε το επίπεδο το κλείνω"..κρατάς το επίπεδο αν όχι μόνος σου,που είναι πολύ δύσκολο αλλά ζητώντας βοήθεια: δίνοντας δικαιώματα συντονιστή σε μερικούς που το κατέχουν σωστά,ή ακόμα καλύτερα κάνεις συντονιστή τον...ηλίθιο οπότε καίει εγκέφαλο τη τρίτη μέρα και έτσι να κρατιούνται κάποιες ισορροπίες...η φυγή είναι φυγή...είναι κακό αλλά και τροφή για κακά σχόλια...