Δημοσιεύθηκε αρχικά από
el_hymador
'Εχω κάνει ένα σωρό δουλειές παντελώς άσχετες μεταξύ τους... από πλασιέ στα 18 μου μέχρι διεύθυνση υπερ-καταστημάτων, λιανική πώληση, λογιστήριο, γραφείο, έξω, μέσα , μέσα και έξω... το βιογραφικό μου είναι ένα απίστευτο τουρλουμπούκι που δεν βγάζει νοήμα. Τους έλληνες εργοδότες τους ξέρω πολύ καλά λοιπόν. 20 σχεδόν χρόνια με αυτούς νταραβερίζομαι. Το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι μ@λ@κες, πλην ελαχιστώτατων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ... υπερφίαλοι ξερόλες, κοντόφθαλμοι καιροσκόποι και οπουρτινιστές, που απλά συνέπλεαν με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή ότι φάμε και ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ*λος μας... κανένας τους δεν αγαπούσε πραγματικά την επιχείρηση του και όλοι κοίταγαν πως να βγάλουν το μέγιστο δυνατό κέρδος σε βραχυπρόθεσμα πλαίσια, αδιαφορώντας για το αν αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που λιώνανε στη δουλειά περιμένωντας μια ανταπόδωση έστω με τη μορφή της αναγνώρισης των προσπαθειών τους... @@δια, του έλληνα εργοδότη το μυαλό δεν κάνει τέτοιες πολύπλοκες σκέψεις, ότι δηλαδή αν ανταμείψουν όσους υπαλλήλους δουλεύουν και αν τους έχουν ευχαριστημένους θα εισπράξουν στο πολλαπλό την "χασούρα" από μια ενδεχόμενη άυξηση του μισθού, λόγω του ότι όποιος σκοτωνότανε μια, μετά από αυτό θα σκοτωνότανε τρεις και θα ήταν και υπόχρεος! Όπου και αν πήγα, η διοίκηση των επιχειρήσεων ήταν δομημένη σε ένα ξεπερασμένο προ πολλού, εκβιαστικό μοντέλο. Επιβράβευαν τους ρουφιάνους και τους γλύφτες (οι οποίοι παραδοσιακά ξύνανε τα @@δια τους) και απειλούσαν όλους τους υπόλοιπους με απολύσεις και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Δεν μου έκανε εντύπωση λοιπόν, που μετά από λίγο καιρό, ακόμη και όσοι είχαν πραγματικά όρεξη να δουλέψουν, σιχτίριζαν και τα γράφανε όλα στα @@δια τους... όπως για να λέμε και τα σύκα - σύκα, δεν μου έκανε εντύπωση το ότι όσοι αναλλάμβαναν εξουσία υπό τη μορφή της προαγωγής, παρ΄όλο που ήταν ένα με τους πρώην συναδέλφους τους, μετά γινόντουσαν τα χειρότερα @@δια και οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι...
Πάντως ήταν ανεμενόμενα όλα αυτά... σε ένα μπο*ρδέλο κράτος όπου τίποτα δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί, όπου νόμοι πότε δεν ίσχυσαν και όπου το δίκαιο ήταν πάντα με το μέρος των ισχυρών, γιατί η επιχειρηματικότητα και οι εργοδοτες να διαφέρουν;