Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 31 από 31

Θέμα: Παπιοασφαλιστρα & καρτέλ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taskon Προβολή μηνύματος
    Βεβαιως και μπορω να στα πω περιληπτικα.
    Υπαρχει ενα ασφάλιστρο το οποίο λέγεται τεχνικο ασφαλιστρο. Πολυ χοντρα ειναι το ασφαλιστρο που βγαινει αν μαζεψεις όλες τις ζημιες , προμηθειες, πληρωμες αντασφαλιστρων και τα συγκρινεις με τα εισπραχθεντα ασφάλιστρα. αυτο λοιπον λεει οτι το καθε αυτοκιμνητο πρεπει να πληρωνει πχ 300€ το χρονο. αμα πουλας 290€ μπαινεις μεσα.
    Μετα απο αυτο λοιπον η κάθε εταιρεια κανει το λογαριασμο της και λεει οτι εγω θα κατηγοριοποιησω τα αυτοκινητα και θα εισπρατω τόσα ασφάλιστρα για κάθε κατηγορια.εκει λοιπον οι σοβαρες εταιρειες λένε οτι εγω θελω να πουλαω με 290€ για να ειμαι κατω απο το μεσο ορο αλλα θελω να εχω ενα ποιοτικο χαρτοφυλακιο που δεν θα μου βγαζει μεγαλες ζημιες. αρα λοιπον μπορει να εχω το παπακι ακριβα γιατι ειναι ζημιαρικο, να μην ασφαλίζω sport και καυλογκαζα αυτοκινητα και να ριξω το βαρος μου στο μικρομεσαιο αυτοκινητο που εκτιμω οτι θα μου αποφερει κερδος. υπαρχουν και εταιρειες που πουλαν 280€ και λενε δεν γαμιεται θα τα μαζεψω και μετα αν με κλείσουν με εκλείσαν. παραδειγματα πολλά. υοαρχουν και αλλοι που λενε οτι θα πουλαω 350€ γιατι ειμαι μαγκας και παρεχω πιο ποιοτικες υπηρεσιες και τοσα θελω για αυτες. Η αγορά στις ασφαλειες ειναι απο τις πιο ελευθερες του εμποριου και αυτο στο λεω σιγουρα.

Κερδος απο την αγορα του αυτοκιμητου στις ασφαλιστικες γενικως δεν υπάρχει και αν υπάρχει ειναι χαμηλο. απλα μεσω του αυτοκινητου διαμορφωνεις ενα χαρτοφυλακιο το οποίο χρησιμοποιείς για να πουλήσεις και αλλα προιοντα.

Εγω ειμαι μεσιτης ασφαλισεων και δεν θα σου κανω προσφορα για δυο λογους 1, δεν ασχολουμαι με αυτοκινητα, 2, δεν εισαι σοβαρος αγοραστης.

αναφορικα με το διαφορετικο τιμολογιο Αθηνας επαρχιας νομιζω οτι ειναι κατανοητο στους περισσοτερους τουλαχιστον οτι πιο πιθανο ενα ατυχημα στην Αττικη παρα στην επαρχια. ο λογος προφανης, ειναι πολυ περισσοτερα αυτοκινητα συγκεντρωμενα σε ενα σημειο αρα στατιστικα περισσοτερες πιθανοτητες ατυχηματος.

Το δικιο σου ειναι στο γεγονος οτι επειδεη δεν εχεις κανεις ατυχημα 16 χρονια θα επρεπε να πληρωνεις λιγοτερα. Η νεοελληνικη πραγματικοτητα κατεστρεψε το δικαιο συστηνμα του bonus malus. οι πιο πολλοι απο εμας ομως ζηταγαμε επιμονα απο τον ασφαλιστή να βρει μια κωλο εταιρεια και να μας βαλει με χαμηλο b/m, οποτε το συστημα αυτο κατερευσε.

Αναφορικα με τα καρτελ και το ποσο κερδος ειναι λογικο η συζητηση ειναι αστεια. εσυ ποσο κερδος θεωρεις λογικο στους αλλους και ποσο οταν δουλευεις εσυ για αλλους? αν σου πω εγω οτι η δικη σου δουλεια αξιζει 300€ το μηνα και εαν πληρωνεσαι με 400€ ειναι πεταμενα λεφτα σου ακουγεται λογικό?

τελικα ομως δεν μας εχεις πει ποσα θα θεωρουσες λογικο να πληρωνεις για το παπι.
    Από αυτό που λες γίνεται πρόβλεψη ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ασφαλιζομένων (μηχανών & αυτοκίνητων που μας ενδιαφέρει) για πιθανές αποζημιώσεις εφόσον τις χρειαστούν και βγαίνει μια τιμή ασφάλιστρων για τον καθένα (αναλογικά ο καθένας με βάση κάποια χαρακτηριστικά, αλλα η τιμή είναι στο σύνολο των χειρότερων οδηγων ? των καλύτερων, δεν νομιζω….). Δηλαδή ο καθένας πληρώνει για τον άλλον που είναι χειρότερος οδηγός, ενώ δεν λαμβάνεται υπόψη το οδικό δίκτυο, ο αριθμός κατοίκων στην περιοχή που μένει, ο αριθμός των χλμ που κάνει κλπ. Συνεπώς σε ρώτησα πως βγαίνει η τιμή, μου είπες αλλά μου φαίνεται ότι κάπως βγαίνει λάθος η θα μπορούσε να βγαίνει καλύτερα. Πχ για αυτό που λες με τους περισσότερους στην Αθήνα ας λαμβάνονταν και άλλοι παρόντες υπόψη για να είμαστε σωστοί, γιατί αν εγώ κάνω 3 χλμ την ημέρα στην Εκάλη σαφώς και δεν είναι το ίδιο με το να περνώ κάθε μέρα από την Ομόνοια αλλα η πρόβλεψη που λες δεν έχει βγει για τους Εκαλιωτες.

Συνεπώς το ζητούμενο είναι πόση απόκλιση έχετε από την πρόβλεψη που λες και μαλλον δεν μπαινετε μεσα. Και ξαναεπαναλαμβανω στο πρώτο ποστ δεν ανέφερα τιμή γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου (ρωτήθηκα όμως και απάντησα για να μην αποκρύβω στοιχεία) αλλά ότι μετά από ένα search που έκανα όλοι έχετε τις ίδιες τιμές άρα ένα όμορφο καρτέλ. Απλώς μετά σε ρώτησα εφόσον γνωρίζεις να μου πεις πόσο είναι η ελάχιστη τιμή μιας και είσαι ασφαλιστής. Συνεπώς δεν μπορώ να σου πω μια τιμή αλλά σίγουρα μπορώ να σου πω ότι έχετε καρτέλ γιατί το έψαξα στην δική μου περίπτωση με το προσχημα +- υπηρεσιών. Το b/m καταργήθηκε για να ευνοήσει το καρτέλ το οποίο επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μου, μια τιμη fixed και το κρατος ετοιμο να επιβαλει ποινες αν δεν πληρωσεις το καρτελ.
    Τελευταία τροποποίηση από salagatas; 09/09/2012 στις 15:30.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF