Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 62

Θέμα: Πρόβλημα με μεταβίβαση τρακαρισμένης μηχανής!! SOS όποιος γνωρίζει!!!

faraway αυτό θέλω να κάνω αλλά αυτό λέω, ότι δεν έχω ΚΤΕΟ και δε μπορώ να κάνω την μεταβίβαση.

turrican μαλλον εσυ το έχεις καταλάβει καλύτερα απ όλους μας. αυτό που λες για το car.gr, έτσι μου το εξήγησαν και αυτοί. η μεταδοτικότητα μου προς εσάς μαλλον δεν ειναι καλή και σας μπερδεύω. Δυστυχώς μίλησα πάλι με το μηχανολογικό και μου είπαν ότι δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση οχήματος χωρίς ΚΤΕΟ. Τελεία και παύλα, είναι κάθετοι σε αυτό, καταλαβαίνει ότι στην περίπτωση μου δεν γίνεται κάτι αλλά ο νόμος έτσι λέει, έτσι θα κάνουμε. Τέρμα, λέει, τα παραθυράκια.. τι να πω.. ασχολίαστο!

τελος παντων, σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τις πληροφορίες. απ ότι καταλαβαίνω δε μπορώ να κάνω κάτι, θα περιμένω να δω τελικά τι θα γίνει. πάντως αυτό που ξέρω αυτή την στιγμή είναι ότι θα αποζημιωθώ σύμφωνα με το προτιμολόγιο του συνεργείου (και όχι για την ολική καταστροφή ξαναλέω) αλλά θα μου ζητήσουν την άδεια κυκλοφορίας. Η δική μου απάντηση στο θέμα αυτό ήταν ότι την άδεια θα την παραδώσω μόνο αν αποζημιωθώ 6500 για την μηχανή και ας πάρουν και την μηχανή και την άδεια της...

Αναμένουμε..

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες.

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Γιατι δε κοιτας να μαθεις σε ποιον νομο ΔΕΝ χρειαζετε το ΚΤΕΟ για μεταβιβαση.
    Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι σε ολους (ακομα) υποχρεωτικο.

Πχ
    Καλαματα(αν θυμαμε καλα) ξεκινησε 1η το χωρο του ΚΤΕΟ εδω και κανα 6μηνο, ενω αλλες πολεις ξεκινησαν αργοτερα, και πιθανολογω οτι καποιες ισως να μην έχουν ξεκινησει ακομα.
    Κανε μια ερευνα μπας και τη βρεις την ακρη ετσι, πχ καμια Δραμα, καμια Ξανθη, Σαλονικα, Κιλκις

ενας γνωστός από το μηχανολογικό Σερρών μου είπε να πάω στην Δράμα να κάνω την μεταβίβαση γιατί εκεί δεν έχει ΚΤΕΟ για μηχανές οπότε δε μπορούν να μου ζητήσουν ΚΤΕΟ για την μεταβίβαση. Πήρα τηλ και τελικά πριν λίγο καιρό άνοιξε ΚΤΕΟ και για μηχανές και στη Δράμα οπότε δε γίνεται. Μένει να βρω ποιος νομός δεν έχει ΚΤΕΟ για μηχανές και να μιλήσω με το μηχανολογικό του νομού.

κάτι τέτοιο... :/

Παλαιό μέλος Το avatar του/της petros128
    εδω ηγουμενιτσα δεν ζητανε κτεο ελα να σε παω να κανεις μεταβιβαση η στηλε αδεια και εξουσιοδοτισεις να σ κανω μεταβιβαση σε μια ωρα και με εκτθπομενη καινουρια αδεια
    Most sports require one ball, Motocross requires two

Παλαιό μέλος Το avatar του/της petros128
    μαθαμε τωρα μας κανουν κολπα οι ασφαλειστικες δεν κοιτανε οτι αναπασα στιγμη μας ξεκολιαζουν γυναικες οδηγοι ταριφες παππουδες . μονο αυτοι που οδηγουν και μηχανη μας προσεχουν διλαδη εμεις οι ιδιοι
    Most sports require one ball, Motocross requires two

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Έχει γραφτεί σε άλλο θέμα ότι μπορείς να πας το μηχανάκι στο ΚΤΕΟ όπως είναι, δεν θα στο περάσουν φυσικά αλλά θα πάρεις το χαρτί κι έτσι θα κάνεις μεταβίβαση.
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Johnny_Nik
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Έχει γραφτεί σε άλλο θέμα ότι μπορείς να πας το μηχανάκι στο ΚΤΕΟ όπως είναι, δεν θα στο περάσουν φυσικά αλλά θα πάρεις το χαρτί κι έτσι θα κάνεις μεταβίβαση.
    Επιβεβαιώνω τα παραπάνω. "Πέρασα" ΚΤΕΟ μηχανή που αγόρασα σε κούτες με τον εξής πετυχημένο τρόπο:

Πάω στο αρμόδιο ΚΤΕΟ (κατόπιν συνεννοήσεως φυσικά ότι η μηχανή είναι κομμάτια) έχοντας φορτωμένο το πλαίσιο και το μοτέρ στο αμάξι. Ο υπεύθυνος βγήκε και ταυτοποίησε αριθμούς πλαισίου και κινητήρα με την άδεια και "έκοψε" τη μοτοσυκλέτα για σοβαρές "βλάβες". Με το παραπάνω εκδόθηκε χαρτί ΚΤΕΟ το οποίο με υποχρεώνει να την επισκευάσω και να προβώ σε επανέλεγχο σε ένα μήνα δωρεάν. Εάν βέβαια ξεπεράσω το όριο αυτό θα πληρώσω κανονικά συν το ανάλογο πρόστιμο έαν και όταν υπάρξει. Το χαρτί όμως ισχύει κανονικά για μεταβίβαση μέχρι το πέρας της ισχύος του (ένα μήνα).
    2 stroke Sport Touring

αχα.. ναι,ε? ευχαριστώ για την υπόδειξη θα το δοκιμάσω και εγώ πηγαίνοντας εκεί πρώτα γιατί από το τηλ είχαμε την εξής κουβέντα προχτές...

....πήρα τηλέφωνο στο ΚΤΕΟ, μίλησα με τον άνθρωπο, έδειξε να με καταλαβαίνει, μου είπε ότι θα ήθελε να με βοηθήσει αλλά δυστυχώς δε μπορεί να κάνει κάτι (δλδ να περάσει ΚΤΕΟ κάτι που δε θα δει καν και ξέρει ότι είναι τρακαρισμένο) και όταν του είπα το παραπάνω που μου λέτε εσείς, δλδ να πάω την τρακαρισμένη μηχανή, να την κόψει και να μου δώσει χαρτί ΚΤΕΟ (με επανέλεγχο) μου είπε ότι δε γίνεται κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικά είπε "ποιος ο λόγος να πουλήσεις κάτι τρακαρισμένο? ποιος θα το πάρει?" μεταφέρω τα λόγια του ακριβώς, όχι στο περίπου... τώρα τα συμπεράσματα δικά σας.. δε λέω, και εγώ μπερδεμένος είμαι, αλλά τόση ώρα να μιλάς με κάποιον για το πρόβλημα σου, να του λες ότι θα γίνει μεταβίβαση για τους τάδε λόγους και στο τέλος μαζί με την αρνητική απάντηση να εισπράττεις και την "τόση ώρα τζάμπα μιλάς" αδιαφορία του τύπου...
    τι να πω.. μου λείπει η Ελλάδα με τα παραθυράκια της και ας τα πληρώνουμε ακόμη.. τουλάχιστον τότε δε δούλευε τίποτα και γινόταν η δουλειά σου, τώρα έχουν πανικοβληθεί όλοι, δεν λειτουργεί πάλι τίποτα παλι, αλλά δε μπορείς να κάνεις δουλειά.. :/
    Τελευταία τροποποίηση από karhariasgr; 03/10/2012 στις 19:54.

Αναφορικά με την ασφαλιστική..
    Ολική καταστροφή σημαίνει: Σώστρα (αξία μηχανής στην τρέχουσα κατάσταση) + Αποζημίωση από την Ασφαλιστική = Αντικειμενική αξία της μηχανής.. Ναι μεν χρησιμοπουιούνε το car για τον πελάτη αλλά υπάρχει το Eurotax σύμφωνα μκε το οποίο οι ασφαλιστικές κάνουν τις συναλλαγές τους.
    Τί χρειάζεται για να βγεί ένα όχημα ολική??
    Το κόστος επισκευής να φτάνει ή να ξεπερνάει το 80% της αξίας του οχήματος. Εκεί η ασφαλιστική μπορεί να επιτρέψει στον πελάτη να κρατήσει - επισκευάσει το όχημα μόνο αν φροντίσει με δικιά του συμμετοχή ή κατόπιν συννενόησης με το συνεργείο να ρίξουν το κόστος της επισκευής.
    ΠΡΟΣΟΧΗ. Δε δίδονται σε όλες τις περιπτώσεις σώστρα. Εάν η ίδια η ασφαλιστική δεν μπορέσει να βρεί στον ιδιοκτήτη ενδιαφερόμενο προς χρήση ανταλλακτικών στην πληθώρα των περιπτώσεων ζητά χαρτί Ολικής διαγραφής κ ο πελάτης αποζημιώνεται από την ασφαλιστική όλο το ποσό. Η μηχανή παραμένει στην κυριότητά του σαν υλικό αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (μεταβίβαση - νόμιμη πώληση μερών) είτε να επισκευαστεί.
    Μεταβίβαση χωρίς να έχει κέρδος η ασφαλιστική από την υπολειματική αξία δεν γίνεται, γεγονός που σημαίνει ότι αν την κάνεις "δώρο" στο μπατζανάκη σου η εταιρία θεωρεί ότι έχεις εισπράξει την αξία της άρα χάνεις τα σώστρα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Πρόσφατα μου έγινε μεταβίβαση μηχανής από ολική καταστροφή από φωτιά, που δημοσιεύω την ανακατασκευή της στην κατηγορία restoring, με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ. Το Δελτίο εκδίδεται μετά τον έλεγχο και η μεταβίβαση γίνεται κανονικά. Δεν είναι αναγκαίο να γράφει το Δελτίο ότι η μηχανή είναι λειτουργική. Απλώς περιγράφει τις ελλείψεις που βρέθηκαν στον έλεγχο, προσκομίζεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό και η μεταβίβαση εκετελείται.

φίλε μου εφόσον θέλεις να την κρατήσεις με κάποιον τρόπο και να την φτιάξεις με λιγότερα από τα 5000 που προβλέπεται να πάρεις από την ασφαλιστική, ίσως είναι καλύτερο το εξής:

φτιάχτην φτηνότερα εκεί που μπορείς/έχεις βρει, πέρνα την ΚΤΕΟ, κάνε την μεταβίβαση σε κανα δικό σου άνθρωπο να είσαι τυπικά καλυμένος στην ασφαλιστική ότι την έδωσες για ανταλλακτικά κλπ με τα 1500 που προβλέπουν αυτοί και κατόπιν πάρε τα 5000 από την ασφαλιστική.

Αν δυσκολεύσαι με το να σκάσεις μετρητά για να την φτιάξεις πριν πάρεις τα 5000 από την ασφαλιστική, κάνε το κόλπο με την Ηγουμενίτσα!

Πολύ ενδιαφέροντα όσα διαβαζουμε σ' αυτο το θρεντ κι ενδεικτικα για πολλά πραγματα που μας συμβαίνουν

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιτα τα π.μ σου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimmie_72
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimmie_72 Προβολή μηνύματος
    Πρόσφατα μου έγινε μεταβίβαση μηχανής από ολική καταστροφή από φωτιά, που δημοσιεύω την ανακατασκευή της στην κατηγορία restoring, με Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από ΚΤΕΟ. Το Δελτίο εκδίδεται μετά τον έλεγχο και η μεταβίβαση γίνεται κανονικά. Δεν είναι αναγκαίο να γράφει το Δελτίο ότι η μηχανή είναι λειτουργική. Απλώς περιγράφει τις ελλείψεις που βρέθηκαν στον έλεγχο, προσκομίζεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό και η μεταβίβαση εκετελείται.
    ..και φυσικά όταν την αποκαταστήσεις θα την ξαναπεράσεις ΚΤΕΟ για να μπορείς να κυκλοφορείς. Τονίζω ότι απαραίτητο δικ/κό για τη μεταβίβαση είναι το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου το οποίο μπορεί και να "κόβει" τη μηχανή, αλλά επιτρέπει τη μεταβίβαση. Δεν εξυπακούεται ότι μπορείς και να την κυκλοφορήσεις πριν πάρεις Δελτίο όπου "περνάει" λειτουργικά.

Τώρα η εμπειρία μου από το μηχάνημα που έχουν είναι άλλη ιστορία. ΟΚ, καυσαέρια ακόμα και ελευθέρας να έχεις στα χαμηλώνει ο μηχανικός απ το διαγνωστικό και περνάς. Στα φρένα τι γίνειται;;;;;;
    Το μηχάνημα με τα φρένα δεν είναι κατασκευασμένο για μηχανές με ABS και πολύ περισσότερο για integral όπου δηλ. πατώντας εμπρός ή πίσω φρένο ενεργοποιείται και το αντίθετο. Πολύ γέλιο μιλάμε, σε απόγνωση ο ελεγκτής, το μηχάνημα τα δικά του και για να περάσεις απλώς πρέπει να τον πείσεις να υπογράψει και χωρίς κατ ουσία να ξέρεις αν τα φρένα σου λειτουργούν σωστά πέραν της εμπειρίας.

πηγαινε στο κτεο και πεστου να στο περασει, να σε κοψει και να παρεις το χαρτι. Σου το εγραψαν ξεκαθαρα. Αν αρνηθει (που δεν νομιζω) καλεσε την αγορανομια, την αγροφυλακη κλπ.
    When you're feeling low and woozy
    Slap a fresh clip in your Uzi

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ
    από jimmy7 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2013, 11:06
  2. Πρόβλημα με μεταβίβαση
    από apostolos72 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 01/01/2010, 16:23
  3. Sos ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ σε προβλημα με Τροχαια!
    από low__rider στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 13/09/2008, 13:37
  4. Sos!!!ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΡΕΛΑΝΤΙ
    από AUFGEBRACHT στο forum BMW
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2008, 18:34
  5. sos ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕ XT '02
    από madgordons στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2007, 09:24

Κανόνες δημοσιεύσεων