Οταν ανασκάψαν την μισή Ελλάδα για να κατασκευάσουν την Εγνατία και τις υπόλοιπες εθνικές δεν είδα ανάλογη αντίδραση από κανένα.![]()
Οταν ανασκάψαν την μισή Ελλάδα για να κατασκευάσουν την Εγνατία και τις υπόλοιπες εθνικές δεν είδα ανάλογη αντίδραση από κανένα.![]()
Σχώρα μας που δε μιλήσαμε τότε και άρα δε δικαιούμαστε να μιλάμε εις το διηνεκές.
Στάθμιση έγραψα στο προηγούμενο πόστ αλλά μάλλον δεν το διάβασες. Όχι τσουβάλιασμα (εθνική οδός=μεταλλεία, σκάψιμο το ένα σκάψιμο και το άλλο). Ούτε στην ίδια ωφέλεια αποσκοπούσαν, ούτε τους ίδιους κινδύνους είχαν για το περιβάλλον.
Επίσης, τι έχει περισσότερο αξία, η ζωή ενός μικρού παιδιού (που οι γονείς του δεν μπορουν να εμβολιάσουν ή ταΐσουν) ή το αρχέγονο δάσος; Κι αρα γιατί δεν έχει δίκιο με την ίδια λογική που στον βωμό ενός γενικότερου καλού θυσιάζεται κάτι; (...συνεχίζουμε την φιλοσοφική μας κουβέντα έτσι; )
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Δυστυχώς οι γονείς του μικρού παιδιού θα συνεχίσουν να μην μπορούν να το εμβολιάσουν γιατι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα οφέλη από την εξόρυξη δεν θα τα δουν ποτέ. Επίσης μετά από μερικά χρόνια για ένα παιδί που θα εμβολιαστεί, ενδεχομένως κάποιες άλλες χιλιάδες να χρειαστεί να υποστούν χημειοθεραπεία (....σαν συνέχεια της φιλοσοφικής κουβέντας). Ελπίζω να μην πάει όμως παρακάτω σαν την κολοκυθιά.
Ανόμοια η σύγκριση αλλά τέλοσπάντων. Οι αρκούδες διαφωνούν, αλλά κατά την εκτέλεση του έργου μπορείς κάλλιστα να τις αφήσεις ικανοποιημένες με σωστό σχεδιασμό. Πιστεύεις ότι η δεξαμενή με τα τοξικά, η υπεράντληση του υδροφόρου, το κόψιμο του δάσους, η μεταφορά των οικισμών, η ρύπανση του υπεδάφους και της θάλασσας με κυάνιο είναι ισάξιες με το κόψιμο των μονοπατιών της αρκούδας. Αν και παντελώς άσχετος με το αντικείμενο δεν νομίζω. Δεν επεκτείνομαι άλλο γιατί δεν το κατέχω. Το γεγονός όμως ότι επί πολλά έτη η άδεια δεν υπογραφόταν από κανένα υπουργό, ενώ υπογράφηκε σε χρόνο ρεκόρ από τον Παπακωνσταντίνου, εμένα μου βάζει ψύλλους στα αυτιά. Ο άνθρωπος υπογράφει τα πάντα !!!
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου και φυσικά δικαιούμαστε να φωνάζουμε πάντα, αλλά έχω γίνει εκπληκτικά επιφυλακτικός στα κάθε είδους συμφέροντα.
Και αυτά που θέλουν να σκάψουν και αυτά που ΔΕΝ θέλουν να σκάψουν.
Στο κάτω κάτω ένας απλός φράχτης θα έσωνε αρκετές αρκούδες από τον θάνατο, αλλά δεν βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται να τον κατασκευάσει.
Μα νομίζω στην εγνατία αυτό που υποτίθεται ότι θα έσωζε τις αρκούδες ήταν τα τουνελ και οι γέφυρες. Τώρα τι έχει πάει στραβά εκεί ακριβώς δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι στη μια περίπτωση έχουμε δημόσιο όφελος ενώ στην άλλη ιδιωτικό και μόνο. Αυτό από μόνο του κάνει τις δύο περιπτώσεις μη συγκρίσιμες. Και εγώ είμαι επιφυλακτικός και με τις δύο πλευρές αλλά τον τελευταίο καιρό τα νομοσχέδια και οι αποφάσεις του υποργείου τα έχουν σαρώσει όλα πάντα εις βάρος του περιβάλλοντος και πάντα με απίστευτη βιασύνη. Παπακωνσταντίνου, Στουρνάρας αργότερα και Χατζηδάκης τώρα υπογράφουν απίστευτα πράγματα στο όνομα του Fast Track
"Παπακωνσταντίνου, Στουρνάρας και Χατζηδάκης υπογράφουν τα πάντα". Δέξου το σαν ενεστώτα διαρκείας ενός διαρκούς εγκλήματος που θα συνεχίζεται για χρόνια εις βάρος εσού και των παιδιών σου. (Δακρύβρεχτο εεε?).
Ε, εντάξει ρε παιδιά άμα κάνετε το συνήγορο του διαβόλου για να έχει τηλεθέαση, τότε να ηρεμήσω. Στην ηλικία μου είναι επικίνδυνα τα εγκεφαλικά και η κακή ποότητα στύσης.
Τι σχέση έχει η Εγνατία με τις Σκουριές πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω... τα υπεραπλουστεύουμε όλα, κάνουμε επιεικώς αστείους παραλληρισμούς για ποιο λόγο ακριβώς; Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους χρήστες του forum, αλλά εγώ δεν χρειάζομαι καμία σωκρατικού τύπου αλογόμυγα για να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ. Και στη τελική ρε σεις, αυτά τα έκανε ο Σωκράτης, αράξτε λίγο...
Από εκεί και έπειτα, αν κάποιος είναι υπέρ αυτού του έργου, θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τεκμηριωμένα το γιατί. Δεν κάνω πλάκα, απλά σπάω το κεφάλι μου να δω πως κάποιος εκτός του εργατικού δυναμικού της "Ελληνικός" Χρυσός, του Μπομπολιστάν ασκέρ και των πολιτικών που φτιάχτηκαν προφανώς πολύ άγρια, μπορεί να συμφωνήσει με τη τζάμπα παραχώρηση 12 δις χωρίς να εισπράξει άμεσα ή έμμεσα ούτε ένα cent, με ταυτόχρονη καταστροφή ενός σπάνιου και ιδιαίτερου φυσικού πλούτου. Το "στα @@δια μου, δεν με αποσχολεί, εχω τα δικά μου". οκ, το καταλαβαίνω, το "συμφωνώ, επικροτώ και επαυξάνω" όμως, αν κάποιος έχει λάβει γνώση των ανωτέρω, πολύ θα ήθελα να ακούσω πως τεκμηριώνεται.
E, όχι και αστείος ο παραλληλισμός Εγνατίας με Σκουριές. Και στα δύο σκάψανε άρα είναι το ίδιο, Ουγκ!! Εμένα με έβαλε να προβληματιστώ και να καταλήξω και σε άλλα συμπεράσματα του τύπου "Ο μαικλ τζορνταν είναι μαύρος, ο μάτζικ είναι μαύρος , ο ομπάμα μαύρος και είναι όλοι τους αμερικανοί, άρα οι αμερικανοί είναι όλοι μαύροι.
Την καληνύχτα μου και τις ευχές μου.
Μήπως αυτό είναι ένα ψευτοδιλήμμα που τίθεται από τους νεοφιλελεύθερους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους?
Γιατί προφανώς στην εποχή που ο κόσμος πεινάει κυριολεκτικά η απάντηση είναι προφανής.
Και πάλι προφανώς στην εποχή που ζούμε θα υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος εκμετάλευσης, πού όμως δεν βλέπω να προτείνεται από κανέναν σε καμιά πλευρά.
Οι εναλλακτικοί τρόποι εκμετάλλευσης είναι ακριβοί. Επίσης, οι έχοντες την τεχνογνωσία της εξόρυξης (κάθε είδους) βάοζυν τους κανόνες (τους οικονομικούς). Στο Ελλαδιστάν, είτε έχουμε τέτοιους που δεν αφήνουν μία επένδυση να προχωρήσει ή την δίνουν μπιρ παρά... Τα ευκόλως παραλειπούμενα εννούνται.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.