ναι, να σε πω....
καταρχάς να ξεκινήσουμε οτι η μαμά ανάρτηση έχει τις εξής ρυθμίσεις:
- απόσβεση επαναφοράς
- προφόρτιση δύο θέσεων (μονοκάβαλο - δικάβαλο)
ευκολα καταλαβαίνεις οτι η ναυαρχίδα της γιαμάπα είναι σκέτη αρχίδα σε ότι αφορά στις επιλογές που σου δίνει για την ρύθμιση της ανάρτησής σου...
το χρυσούλι έχει όλες τις ρυθμίσεις με εξωτερικό δοχείο αζώτου....
αυτό σημαίνει οτι έχεις επιλογές, πολλές επιλογές.... καλό, αλλά όχι πάντα, μιας και ως άσχετος (εγώ) σε ότι αφορά στην ρύθμιση αναρτήσεων, πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις τα θεωρητικά, να τα δοκιμάσεις στον δρόμο και να καταλήξεις ποια ρύθμιση σου ταιριάζει... αν σε αυτό βάλεις οτι είναι το πρώτο μου στριτ μηχανάκι και επιπλέον παπόρι, καταλαβαίνεις οτι μου πηρε παααααααρα πολύ καιρό να καταλήξω κάπου.... τολμώ να πω δε, οτι απόλυτα σίγουρος δεν είμαι..... ένα κλικ έτσι, ένα κλικ αλλιώς, πάντα το κάνω..... βέβαια σε αυτή την μη σταθεροποίηση, βοηθάει και το γεγονός οτι οι δρόμοι μας είναι για τον Μπέο καβάλα..... εκεί που τα έχεις βρει καλά, στριβεις στην γωνία με "άλλη" ποιότητα δρόμου και γίνονται ποτάνα όλα....
βοηθάει να βάλεις στο μυαλό σου οτι "οκ πήρες το χρυσούλι, μπράβο σου, αλλά στο λέει και το μανιουαλ: δεν είναι δυνατόν να είναι το ίδιο καλή σε όλους τους δρόμους" (αναφερόμενο στην ποιότητα)....
επιπλέον καλό είναι να βάλεις στο μυαλό σου οτι καλή η θεωρία αλλά το πως νοιώθεις εσύ την ανάρτηση μετράει πιο πολύ (και αυτό το λέει το μανιουαλ)
κατά τα άλλα.... η κάθε της ρύθμιση κλικ με κλικ έχει διαφορά.... και όταν λέω έχει διαφορά, δεν εννοώ στην ψυχολογία σου (όπως το παθαίνουμε πολλοί από εμάς) αλλά στην ουσία.... αν αυτό είναι καλό ή όχι δεν το ξέρω.... ίσως να ήταν ακόμα καλύτερη αν είχε παραπάνω κλικ με λιγότερη διαφορά ανά κλικ....
αυτό που με ευχαριστεί είναι οτι έχω καταφέρει να την ρυθμίσω με τρόπο τέτοιο που ποτε να μην έχω νοιώσει το πίσω μέρος να συμπεριφέρεται μαλακισμένα... βέβαια, μπορεί να το οδηγήσει κάποιος άλλος και να πει "τι είναι αυτός ο χάρος ρε?", αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και μπορεί να ισχύσει και αν οδηγήσει κάποιος το μοτόρι του μαρκεζ....
αυτό που μάλλον θα έπρεπε/πρέπει κάποια στιγμή να κάνω, είναι να αλλάξω ελατήρια και στα μπροστινά.... έγινε σερβις και αλλαγή λαδιών μεν, αλλά, έχω την αίσθηση οτι αν είχα αλλάξει και στα μπροστινά τα ελατήρια να μπορούσα πιο ευκολα να καταλήξω σε μία ρύθμιση και της χρυσούλας (σημειωτέον οτι τα μπροστινά είναι πλήρως ρυθμιζόμενα ας γουέλ).... εν καιρώ, ίδωμεν...
εν κατακλείδι, όλινς και πάλι όλινς.... δεν το μετανοιωσα στο ελάχιστο....![]()