Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 67

Θέμα: Shell V-Power Racing.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος
    Ναι γιατί ως γνωστόν εξαρτάται άμεσα από τη βενζίνη ο χρόνος μας
    Αν η μπενζίνα δίνει άλογα ναι. Αν όχι, όχι. Σίμπλ.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από chr1s_86 Προβολή μηνύματος

Δεν μας ενδιαφέρει πια η συμπίεση του κινητήρα ; Να τα εκμεταλλευτεί είναι το θέμα ή ότι τα χρειάζεται τα παραπάνω οκτάνια ;
    Tα παραπανω οκτάνια τα χρειάζεται αν εχουμε προαναφλεξη/αυταναφλεξη.
    Αυτό δεν εξαρταται μόνο απο την συμπίεση, παίζουν κι αλλοι παράγοντες ρόλο, ενας απο αυτούς είναι και η θερμοκρασία.
    Ετσι ενα αερόψυκτο μονοκύλινδρο που στο ματι φαίνεται αρχαιολογία το καλοκαίρι θα το βοηθήσει η 100ρα που στο CBRRRR κλπ δεν χρειάζεται.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Αν η μπενζίνα δίνει άλογα ναι. Αν όχι, όχι. Σίμπλ.
    Εχεις εξαντλησει ολα τα περιθωρια δηλαδης και σου λειπουν τα Χ,ΧΧΧΧΧ αλογα απο τη μπετζίνα?
    Αμολα μια τα φρένα στη Κ1 και εισαι κομπλες

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Εχεις εξαντλησει ολα τα περιθωρια δηλαδης και σου λειπουν τα Χ,ΧΧΧΧΧ αλογα απο τη μπετζίνα? Αμολα μια τα φρένα στη Κ1 και εισαι κομπλες
    Είσαι χιουμορίστας, Α-σχετος κι Α-μήχανος κι Α-χρηστος. Τι ν' αμολύσεις αν δεν πιάσεις πρώτα; Μην σπαμάρεις!
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Είσαι χιουμορίστας, Α-σχετος κι Α-μήχανος κι Α-χρηστος. Τι ν' αμολύσεις αν δεν πιάσεις πρώτα; Μην σπαμάρεις!
    Πιασε οσα πιανεις, και τσιμπα τα φρενα 10-20 μετρα αργοτερα, sortie

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Tα παραπανω οκτάνια τα χρειάζεται αν εχουμε προαναφλεξη/αυταναφλεξη.
    Αυτό δεν εξαρταται μόνο απο την συμπίεση, παίζουν κι αλλοι παράγοντες ρόλο, ενας απο αυτούς είναι και η θερμοκρασία.
    Ετσι ενα αερόψυκτο μονοκύλινδρο που στο ματι φαίνεται αρχαιολογία το καλοκαίρι θα το βοηθήσει η 100ρα που στο CBRRRR κλπ δεν χρειάζεται.

ΟΚ thanks !
    Give me fuel, Give me fire

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    ρε μαγκες εμενα το κειμενο του τυπου μου φανηκε οτι να ναι.
    τι μας νοιαζει η διαμετρος του πιστονιου;
    δεν προλαβαινει λεει να εκμεταλευτει (αξιοποιησει) τα παραπανω οκτανια;ποιος ηρθε;
    δλδ ενα παπι 125ρι φτιαγμενο με τερμα συμπιεση λογο μικρης διαμετρου πρεπει να παιρνει 90ρα
    ενω ξερω γω κανα χτ 500 με συμπιεση 8:1 ειναι καλυτερα με 100ρα...
    πολυ χοντρα, ο αρθμος των οκτανιων δηλωνει την ικανοτητα της βενζινης να αντιστεκεται στην συμπιεση της και να μην αυταναφλεγεται.
    οσο μεγαλυτερος τοσο πιο μεγαλη η αντοχη αλλα μικροτερη θερμικη ικανοτητα.
    δλδ απλα απλα οσο πιο πολλα οκτανια τοσο πιο “αδυναμη“ η βενζινη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της SF
    Εύγε μαγκάιβερ! Είσαι διαβαστερός παιδί μου

Να συμπληρώσω, προς προβληματισμό όσων αισθάνονται καλύτερα με τις 100άρες, ότι:
    - Το π.χ. Ηayabusa (ένα μεγάλο μηχανάκι επιδόσεων είναι αυτό) έχει προδιαγραφές για 92 RON, ούτε καν 95. Δείτε τα δικά σας τι έχουν. Και το 1300 μου επίσης 92, αλλά θα μου πείτε είναι μόλις 100 άλογα κα με χαμηλή συμπίεση, οπότε δε μας νοιάζει(?)
    - Στην Ευρώπη για να βρείτε πρατήριο με 100άρα θα πρέπει να ιδρώσετε πάρα πολυ! Aντιθέτως, θα βρείτε κάτι που εδώ δεν έχετε δει ποτέ στη ζωή σας: πρατήριο με 92άρα! Γιατί άραγε...

Το θέμα δεν έχει πάψει να με απασχολεί (και το περι 100 και το περι LRP) και έχω συγκεντρώσει λίγες ακόμα πληροφορίες. Περιμένω πως και πως μια πριβέ συνάντηση με έναν πρωην mixmaster του ενος εκ των 2 μεγαλων διυλιστηρίων της χώρας να μου λύσει απορίες με κάθε λεπτομέρεια. (Περιμένω πολλούς μήνες, αλλά έχω υπομονή.)

Πάντως για τους παραπάνω συνάδελφους, θα έλεγα με ελάχιστες επιφυλάξεις ότι όλα όσα παρατηρούν είναι περιστασιακά, ψυχολογικά και οφείλονται στη νοθεία και όχι στα οκτάνια.
    ---
    Προσέχουμε για να τρέχουμε

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo

Talking

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SF Προβολή μηνύματος
    Εύγε μαγκάιβερ! Είσαι διαβαστερός παιδί μου

Να συμπληρώσω, προς προβληματισμό όσων αισθάνονται καλύτερα με τις 100άρες, ότι:
    - Το π.χ. Ηayabusa (ένα μεγάλο μηχανάκι επιδόσεων είναι αυτό) έχει προδιαγραφές για 92 RON, ούτε καν 95. Δείτε τα δικά σας τι έχουν. Και το 1300 μου επίσης 92, αλλά θα μου πείτε είναι μόλις 100 άλογα κα με χαμηλή συμπίεση, οπότε δε μας νοιάζει(?)
    - Στην Ευρώπη για να βρείτε πρατήριο με 100άρα θα πρέπει να ιδρώσετε πάρα πολυ! Aντιθέτως, θα βρείτε κάτι που εδώ δεν έχετε δει ποτέ στη ζωή σας: πρατήριο με 92άρα! Γιατί άραγε...

Το θέμα δεν έχει πάψει να με απασχολεί (και το περι 100 και το περι LRP) και έχω συγκεντρώσει λίγες ακόμα πληροφορίες. Περιμένω πως και πως μια πριβέ συνάντηση με έναν πρωην mixmaster του ενος εκ των 2 μεγαλων διυλιστηρίων της χώρας να μου λύσει απορίες με κάθε λεπτομέρεια. (Περιμένω πολλούς μήνες, αλλά έχω υπομονή.)

Πάντως για τους παραπάνω συνάδελφους, θα έλεγα με ελάχιστες επιφυλάξεις ότι όλα όσα παρατηρούν είναι περιστασιακά, ψυχολογικά και οφείλονται στη νοθεία και όχι στα οκτάνια.
    Οι πληροφορίες σας μετά από τόσα χρόνια αγαπητέ συμπάσχοντα τείνουν να είναι πλέον obsolete, για να μπείτε λίγο στην πρίζα οι πάλιουρες σεβάσμιοι χημειολάγνοι γέροντες...

Σύμφωνα με ότι ξετρύπωσα στο γούγλη για την ΕΚΟ έχουμε:

95αρα
    http://i1051.photobucket.com/albums/...o/f8e60e3c.jpg

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	95ara.jpg 
Προβολές:	212 
Μέγεθος:	102,0 KB 
ID:	282408

100αρα

Παρατηρούμε όμως ότι η 100αρα στην επόμενη εικόνα ότι δεν πληροί την διαφορά του 10 σε RON-MON άρα έχουμε R+M/2 94 πραγματικά οκτάνια. Δεν αξίζει και πολύ κατ εμέ η διαφορα 3 οκτανίων μόνο. Βέβαια σίγουρα θα παίζουν διαφορές από παρτίδα σε παρτίδα. Πάντως το λιγότερο βενζόλιο και το λιγότερο θείο της κατοστάρας σίγουρα δείχνει ότι ρυπαίνει λιγότερο. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο η υψηλότερη συγκέντρωση οξυγονούχων μαντζουνιών MTBE-ETBE-TAME μας τα χαλάει. Στην Αμερική επί Μπους το αντικατέστησαν με ένα ποσοστό αιθανόλης λόγω του ότι βρέθηκαν αυτά τα πρόσθετα σε υψηλές συγκεντρώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα (οι μη κοιμισμένοι ΑμερικΛάνοι διαμαρτύρονται ότι ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξηθεί η τιμή στην αντλία και να ευνοηθούν τα λόμπυ τον καλαμποκάδων)

http://i1051.photobucket.com/albums/...o/6d8f52e8.jpg
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 100ara.jpg‎  
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Αγαπητέ νεαρέ μας φίλε
    Τα 94 οκτάνια που υπολόγισες παραπάνω είναι το PON, το οποίο είναι και η νόρμα των αμερικάνων (ως γνωστόν). Δεν μας αφορά. Λοιπές συγκρίσεις με αμερική δεν μας αφορούν, γιατί όπως αναφέρεις κι εσύ τα λόμπυ τον παίζουν διαφορετικά εκεί. Θυμίζω ότι εκεί κάθε πολιτεία έχει τα δικά της κόλπα, και βρίσκεις και βενζίνες αρκετά κάτω των 90 (PON).

Το πιστοποιητικό της ΕΚΟ δεν μας λέει κάτι, πλην του ότι το συγκεκριμένο δείγμα δεν ήταν νοθευμένο.
    Η 95 είναι 95 και η 100 είναι 100 (RON), ok. Αφήνεις αιχμές ως προς το σενσιτίβιτι του καυσίμου... Δεκτόν, αλλά έτερον ξέτερον. Και έχει αναφερθεί στην παλιά κουβέντα.

Τα μεγάλα -πρακτικά- ερωτήματα παραμένουν... Θα απαντηθούν αργά ή γρήγορα όμως!
    Τα ψυχολογικά racing ερωτήματα των χρηστών δεν θα απαντηθούν ποτέ όμως.
    Η βαρεμάρα αρκετών να κοιτάξουν τι λέει το user manual είναι εντυπωσιακή επίσης.

Α!! Kαι μια που τ' αναφέραμε, ο MTBE (κυρίως αυτός νομίζω, αλλά ίσως και κάποια από τα άλλα σουπερ επικίνδυνα ματζούνια) είναι αυτά που έρχονται με ειδικά βυτία από το εξωτερικό (Γαλλία για εμάς ως επί το πλείστον).
    *Όχι* οι 100αρες και οι "racing" βενζίνες όπως πολλοί πιστεύουν.
    ---

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Aκόμα ψάχνεις το αντικροτικό της LRP ωρέ SFη; Aυτό μας τελείωσε Ταμπέλες LRP πάντως στα τα μεγάλα βενζινάδικα της γειτονιάς και της δουλειάς δεν βλέπω πια.

Όσον αφορά τις βενζίνες - για το δικό μου της σειράς μοτόρι τουλάχιστον - θα έλεγα ότι οι γκουρού στο Χαμαμάτσου είναι αρκετά σαφείς:

91 or higher RON Ευρώπη
    (R+M)/2 87 PON minimum για Αμερική/Καναδά

Eπίσης επιτρέπεται χρήση πάσης φύσεως οξυγονωμένων καυσίμων, αρκεί να τηρούν κάποιες αναλογίες:

α)Gasoline/ΜΤΒΕ μέχρι 15%
    β)Gasoline/Ethanol (grain alcohol aka gasohol) μέχρι 10%
    γ)Gasoline/Methanol (wood alcohol aka ξυλόπνευμα) μέχρι 5%

Η 100αρα της Shell πάντως λανσάρεται στην αντλία ως "προϊόν εισαγωγής". Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι η μίξη γίνεται εδώ άλλοι ότι έρχεται εξ ολοκλήρου από εξωτερικό . Τα ΕΛΠΕ ισχυρίζονται -πέρα από τις πρόσφατες σε εξοπλισμό αναβαθμίσεις τους- ότι στον Ασπρόπυργο φτιάχνουν την 100αρα τους.
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

GSXR1000 K6 το manual προτείνει βενζίνη με αριθμό οκτανίων τουλάχιστον 95

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Aκόμα ψάχνεις το αντικροτικό της LRP ωρέ SFη; Aυτό μας τελείωσε Ταμπέλες LRP πάντως στα τα μεγάλα βενζινάδικα της γειτονιάς και της δουλειάς δεν βλέπω πια.
    ...
    Η 100αρα της Shell πάντως λανσάρεται στην αντλία ως "προϊόν εισαγωγής". Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε ότι η μίξη γίνεται εδώ άλλοι ότι έρχεται εξ ολοκλήρου από εξωτερικό . Τα ΕΛΠΕ ισχυρίζονται -πέρα από τις πρόσφατες σε εξοπλισμό αναβαθμίσεις τους- ότι στον Ασπρόπυργο φτιάχνουν την 100αρα τους.
    LRP παίζει ακόμα αρκετά. Αλλά και όταν σταματήσει, το ερώτημα (για μένα) παραμένει. 12+ χρόνια LRP εδώ, ~0 στην Ευρώπη.
    Όσο για τη μίξη, ναι γίνεται εδώ. Απλά δε μπορώ να κάνω ένορκη κατάθεση
    ---

Super Moderator
    Ultimate(BP) και Racing(Shell) ερχονται απο οξω

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Michelin power RACE 2 ...................
    από Runner Ducati στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2005, 08:27

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF