Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 43 από 43

Θέμα: υπνική άπνοια

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από trelf Προβολή μηνύματος
    η μελετη υπνου εδειξε 14 απνοιες την ωρα ανασκελα,5 απνοιες την ωρα κοιμομενος πλαγιως δεξια και 1 απνοια πλαγιως αριστερα...

ο φοβερος ιατρος εκανε την τρομερη διαγνωση και μου ειπε! "να κοιμασαι πλαγια αριστερα" !....

"γιατρε καλα μου τα λες,να κοιμαμαι αριστερα...αλλα γιατι κανω απνοια;"
    "μη το ψαχνεις..."
    "τι μη το ψαχνω;; ποια ειναι η αιτια του προβληματος;"
    "...να κοιμασαι αριστερα,και αν δεν νιωσεις καλυτερα ξαναελα να δουμε μασκες οξυγονου κτλ κτλ..."
    "αυτο ειναι αντιμετωπιση του συμπτωματος!γνωριζετε απο τι προκαλειται η απνοια;;;;"
    "να κοιμασαι αριστερα!!!!"

πηγα στους ειδικους.......και νιωθω καλυτερα!

1)αντι να κανουν καμια μελετη της προκοπης για να βρουν τα αιτια και πως θα τα αντιμετωπισουν,αρκουνται στο να διαβασουν ενα χαρτι και να επαναλαβουν τις μετρησεις......χαιρω πολυ,το κανα και μονος μου!!!
    2)παροτι ασφαλισμενος,πληρωσα δυο φορες απο 5 ευρω για να με δει ο γιατρος!!! για ποιο λογο;και περιμενα στην ουρα 150 ατομα.......4 ωρες στο νοσοκομειο....

παντως το δωματιο ηταν καθαρο και ανετο.....μονο τα 4734843 καλωδια που μου εβαλαν δεν βολευαν και πολυ...

Πάρε τώρα και τον ανειδίκευτο.

Αυτό που έχεις είναι ότι έχουν χαλαρώσει οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού, με αποτέλεσμα να βουλώνει η αναπνευτστική οδός και όταν περνάει αέρας
    να ταλαντώνεται ότι είναι μαλάκο και να ακούγεται σαν κλ@νι3ς -> ροχαλητό.
    Για να το φτιάξεις αυτό, το μόνο που (τουλάχιστον εγώ έχω βρει) να γίνεται είναι κολπάκια νίντζα με νυστέρια.
    Και πάλι κανένας δε με εξασφαλίζει ότι θα διορθωθεί επαρκώς ή ότι δε θα ξαναγίνει.
    Απέφευγε λοιπόν κάπνισμα και αλκοόλ (κυρίως) πριν πέσεις για νάνι και ψάξε βρες να ξανακάνεις τα τεστ αλλού μήπως βρεις κανέναν πιο συνεννοήσιμο γιατρό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος

Πάρε τώρα και τον ανειδίκευτο.

Αυτό που έχεις είναι ότι έχουν χαλαρώσει οι μύες στο πίσω μέρος του λαιμού, με αποτέλεσμα να βουλώνει η αναπνευτστική οδός και όταν περνάει αέρας
    να ταλαντώνεται ότι είναι μαλάκο και να ακούγεται σαν κλ@νι3ς -> ροχαλητό.
    Για να το φτιάξεις αυτό, το μόνο που (τουλάχιστον εγώ έχω βρει) να γίνεται είναι κολπάκια νίντζα με νυστέρια.
    Και πάλι κανένας δε με εξασφαλίζει ότι θα διορθωθεί επαρκώς ή ότι δε θα ξαναγίνει.
    Απέφευγε λοιπόν κάπνισμα και αλκοόλ (κυρίως) πριν πέσεις για νάνι και ψάξε βρες να ξανακάνεις τα τεστ αλλού μήπως βρεις κανέναν πιο συνεννοήσιμο γιατρό.
    Αυτό που αναφέρεις λέγεται τραχειομαλάκυνση και αφορά την στένωση της τραχείας που δυσχεραίνει την αναπνοή αλλά για να διαπιστωθεί πρέπει να γίνει βρογχοσκόπηση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από freco Προβολή μηνύματος
    Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι σε "γνωστό" μου του έδωσαν μια συσκευή οξυγόνου (αν κατάλαβα καλά) να την φοράει κατά τον ύπνο. Δεν ξέρω για τυχόν άλλα φάρμακα που του έδωσαν παράλληλα. Ο άρρωστος σταδιακά εξαντλείται πάρα πολύ αφού πρακτικά δεν ξεκουράζεται κατά τον ύπνο, και είναι πολύ ευάλωτος σε ιώσεις, κρυώματα κλπ.
    Ο γνωστός μου το ανακάλυψε μετά από νοσηλεία σε νοσοκομείο για πνευμονία. Και δυστυχώς, του είπαν πως είναι αρκετά διαδεδομένη ασθένεια.

Περαστικά φίλε.
    αυτο ειναι το συνηθεστερο που δεινουν για να αξυγονοσεσε την ορα που κοιμασε για να μην παθεις ακομα και εγκεφαλικη βλαβη λογο ελιψης οξυγονου στον εγκεφαλο.
    εδω οι γιατροι ειναι μονοδρομος η ακολουθεις της οδυγιες τους η ..............
    ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    αυτο δεν ειναι διαγνωση.πολιτικο μυνημα ειναι! οι δεξια κοιμωμενοι ειναι χειροτεροι απο τους αριστερα κοιμωμενους

αφου δε σου ειπε να μενεις ξυπνιος...παλι καλα!!!

θεουλης ο γιατρουλης!!
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Αυτό που αναφέρεις λέγεται τραχειομαλάκυνση και αφορά την στένωση της τραχείας που δυσχεραίνει την αναπνοή αλλά για να διαπιστωθεί πρέπει να γίνει βρογχοσκόπηση.
    ...

Νέο μέλος
    συνπασχοντα φιλε trelf
    εχει σχεδον τρια χρονια που εκανα τη μελετη υπνου και εχω να σου πω τα εξεις:
    την πρωτη φορα πηγα στο νοσοκομειο (με τις πιτζαμουλες μου) με καλωδιωσαν κανονικα και νανακια!!
    δεν θυμαμαι να σου πω ακριβως τις μετρησεις αλλα μετα απο λιγο καιρο επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν να ξαναπαω γιατι η μελετη
    εδειξε οτι χρειαζομαι συσκευη cpap.Ξανα πιτζαμουλες-νανακια αυτη τη φορα με συσκευη cpap για να ρυθμισουν πιεσεις.
    απο τοτε εχω cpap και εχω βρει την υγεια μου.Μαλιστα ειναι μικρη σε μεγεθος για να χωραει στη βαλιτσα της μηχανης και την παιρνω μαζι μου.
    τωρα αν θελεις περισσοτερες λεπτομεριες για κοστος συσκευης κλπ στειλε πμ

700 κιλά βίδες Το avatar του/της Anritsu
    Λίγο off topic αλλά δεν πειράζει . Διαβάζοντας την συζήτηση θυμήθηκα ενα τρομέρο κομμάτι με αυτόν τον τίτλο : http://www.youtube.com/watch?v=3Su7thLsQME

Modenas Kriss 125

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    πες μας ρε φίλε που συχνάζει ο απόγονος αυτός του Ιπποκράτη που σου είπε να την πέφτεις μόνο αριστερώθεν,
    γιατί τελευταία οι γείτονες με απειλούν ότι θα μου στείλουν την αντιτρομοκρατική...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tolisk Προβολή μηνύματος
    συνπασχοντα φιλε trelf
    εχει σχεδον τρια χρονια που εκανα τη μελετη υπνου και εχω να σου πω τα εξεις:
    την πρωτη φορα πηγα στο νοσοκομειο (με τις πιτζαμουλες μου) με καλωδιωσαν κανονικα και νανακια!!
    δεν θυμαμαι να σου πω ακριβως τις μετρησεις αλλα μετα απο λιγο καιρο επικοινωνησαν μαζι μου και μου ειπαν να ξαναπαω γιατι η μελετη
    εδειξε οτι χρειαζομαι συσκευη cpap.Ξανα πιτζαμουλες-νανακια αυτη τη φορα με συσκευη cpap για να ρυθμισουν πιεσεις.
    απο τοτε εχω cpap και εχω βρει την υγεια μου.Μαλιστα ειναι μικρη σε μεγεθος για να χωραει στη βαλιτσα της μηχανης και την παιρνω μαζι μου.
    τωρα αν θελεις περισσοτερες λεπτομεριες για κοστος συσκευης κλπ στειλε πμ

και εγω μετα απο μελετη ύπνου που έκανα στο 'Σωτηρία' βρήκαν το πρόβλημα.......67% οξυγόνο στο αίμα λόγω της άπνοιας που το όριο είναι 96% ......
    και ετσι με μηχάνημα και εγώ και ξυπνάω ξεκούραστος ρε αδερφέ.....και δεν με παίρνει ο ύπνος πια όπου βρεθώ και όπου σταθώ......
    ροδα,τσαντα και κοπανα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nightwish Προβολή μηνύματος
    και εγω μετα απο μελετη ύπνου που έκανα στο 'Σωτηρία' βρήκαν το πρόβλημα.......67% οξυγόνο στο αίμα λόγω της άπνοιας που το όριο είναι 96% ......
    και ετσι με μηχάνημα και εγώ και ξυπνάω ξεκούραστος ρε αδερφέ.....και δεν με παίρνει ο ύπνος πια όπου βρεθώ και όπου σταθώ......
    Εννοείς τον κορεσμό που μετριέται με οξύμετρο, άραγε πόσοι από εμάς το έχουμε ελέγξει; Τουλάχιστον κοιμάσαι κανονικά.
    Έχω σχοληθεί με το θέμα του κορεσμού όχι για την άπνοια αλλά λόγω χρόνιας βρογχίτιδας μέλους της οικογένειάς μου και πραγματικά εξεπλάγην με το 67%, καθώς με τους πνεύμονες γεμάτους σχεδόν με εκκρίσεις σε λοιμώξεις αναπνευστικού, το όριο συναγερμού για παροχή οξυγόνου είναι το 88-89%. Επικίνδυνες καταστάσεις.
    Τελευταία τροποποίηση από notakos600; 11/04/2013 στις 09:52.

Banned
    διχως εχοντας διαβασει ολες τις απαντησεις να σου πω

οτι η ηλικιωμενη μητερα μου εχει το ιδιο προβλημα.

Πηγε στην ειδικη κλινικη υπνου και πλεον εδω και 3 ετη κοιμαται φοροντας ειδικη μασκα η οποια υποβοηθα την αναπνοη.
    υπαρχει ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ εαν εχεις μεγαλες απνοιες οποτε μην το αφηνεις στην τυχη του.
    Εαν καπνιζεις και εχεις κιλακια, καλο ειναι να απαλλαγεις και απο τα δυο, μιας και η απνοια ειναι προαγγελος αλλων κακων-ΠΟΛΥ κακων- αν με πιανεις.

συγνωμη εαν σε στεναχωρησα....

Μέλος
    Kαλησπερα Trelf ειχα και εγω τεοιο πραγμα για πολυ καιρο.αυτο που το αλλαξε ειναι οτι καταφεραα να σταματησω να ανχονομαι για ψιλοπραγματα και αλλαξα και μαξιλαρι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    διχως εχοντας διαβασει ολες τις απαντησεις να σου πω

οτι η ηλικιωμενη μητερα μου εχει το ιδιο προβλημα.

Πηγε στην ειδικη κλινικη υπνου και πλεον εδω και 3 ετη κοιμαται φοροντας ειδικη μασκα η οποια υποβοηθα την αναπνοη.
    υπαρχει ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ εαν εχεις μεγαλες απνοιες οποτε μην το αφηνεις στην τυχη του.
    Εαν καπνιζεις και εχεις κιλακια, καλο ειναι να απαλλαγεις και απο τα δυο, μιας και η απνοια ειναι προαγγελος αλλων κακων-ΠΟΛΥ κακων- αν με πιανεις.

συγνωμη εαν σε στεναχωρησα....

αν δεν πάθαινα το έμφραγμα δεν θα το έψαχνα ποτέ.........να'ναι καλά ο γιατρός μου που με έστειλε!!!!
    ροδα,τσαντα και κοπανα

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ