Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: Camping και βρεγμένος εξοπλισμός

The fine art of sliding Το avatar του/της Aνεμος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Αν το μπουφάν δεν έχει αφαιρούμενη αδιάβροχη επένδυση τότε θα την έχει ενσωματωμένη ή στην κορντούρα ή στην ισοθερμική επένδυση. Αυτά που την έχουν στην κορντούρα είναι συνήθως χειμερινά και τα υπόλοιπα 3ων ή 4ων εποχών.

Όλες οι επενδύσεις που επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει κάποια στιγμή θα βάλουν νερό (και αυτές που δεν αναπνέουν πάλι μπορούν να βάλουν). Όλες έχουν κάποια όρια, και στην αδιαβροχοποίηση και στην αναπνευσιμότητα. Οι ενδείξεις waterproof και breathable κανονικά πρέπει να συνοδεύονται και απ' τον ανάλογο IPcode που καθορίζει τα ποσοστά αυτά.

Η αδιαβροχοποίηση μετριέται σε mm νερού και η αναπνευσιμότητα σε gr (υδρατμών) ανά τετραγωνικό μέτρο υφάσματος σε 24 ώρες. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα ύφασμα που μπορεί να αντέχει 5mm H2O (ουσιαστικά μετράει την πίεση που ασκεί το νερό στο ύφασμα) πριν επιτρέψει στον νερό να περάσει και 5 gr αναπνευσιμότητας. Μια καλύτερη μεμβράνη μπορεί να έχει τα 5πλάσια νούμερα και στα δύο χαρακτηριστικά.

Όμως ελάχιστοι κατασκευαστές αναφέρουν τα χαρακτηριστικά αυτά για τις μεμβράνες τους. Αλλά ακόμα και αν κάποιος κατασκευαστής ανέφερε πως η μεμβράνη αντέχει 20mm πίεσης νερού, αυτό δεν θα ήταν αρκετό για εμάς γιατί θα έπρεπε να αναφέρει και τις αντοχές των φερμουάρ. Και έπειτα είναι ένα κάρο ακόμα παράγοντες που μειώνουν τα νούμερα αυτά.

Για να χαρακτηριστεί ένα ύφασμα waterproof και breathable αρκεί να αντέχει 1mm πίεσης νερού. Φανταστείτε τώρα μια μηχανή να τρέχει με 100 χλμ επί 1 ώρα ενώ ρίχνει μια μέτρια βροχούλα. Όπως καταλαβαίνετε όταν κάτι λέει ότι είναι αδιάβροχο μπορεί κάλλιστα να είναι αλλά παράλληλα να μην είναι.

Τα καλά υλικά στεγνώνουν εύκολα. Όχι μέσα στο σπίτι αλλά πάνω στη μηχανή.

Μπορεί το υλικό να αντέξει τη βροχή αλλά εμείς δεν αντέχουμε πάντα την υγρασία που διαπερνά τα πάντα. (Όποιος έχει φορέσει "παπαριασμένο" τζάκετ ή γάντια ξέρει τι λέω).

Τα αδιάβροχα που είναι από μη αναπνέον υλικό δεν αφήνουν το σώμα να αναπνέει. Σε ένα ταξίδι λοιπόν, αναλόγως των συνθηκών μπορούμε κάλλιστα να παγώσουμε. Δεν μιλάω για βολτούλες γύρω γύρω απ' το σπίτι μας. Εννοώ να ταξιδεύουμε 2-3 ώρες με μέτρια βροχούλα (ή ψιχάλα) και όταν σταματήσει να έχει πέσει ο ήλιος μαζί τη θερμοκρασία και και εμείς να έχουμε 2 ώρες ακόμα στο δρόμο με θερμοκρασίες που φλερτάρουν τις 5-6 μονάδες πάνω απ' το μηδέν.

Γι αυτό θέλουμε ΚΑΙ αναπνέοντα αδιάβροχα (gordexάκια ντε) και σωστά ισοθερμικά (φορεμένα σωστά και όχι πάνω από φανέλες κτλ) και δεύτερο ζευγάρι γάντια (ή overgloves)

και φυσικά γκέτες. Ας είναι αδιάβροχες οι μπότες μας, όταν την επόμενη μέρα δεν θα ξυπνήσουμε σπίτι μας και θα έχουμε και κάποια χλμ να κάνουμε σε άγνωστες συνθήκες, δεν το διακινδυνεύουμε. Αν το πρόγραμμα έχει αναγνωριστικές σε ποταμάκια θα θυμηθούμε και τις κάλτσες από gordex.

Αυτά για να μην χρειαστεί να κοιμηθείτε αγκαλιά με τα βρεγμένα ή να παραχώνετε κάρβουνα στο χώμα για να απλώσετε από πάνω τα βρεγμένα.

Αυτά από κάποιον που σπάνια φοράει αδιάβροχα, έχει βάλει σακούλες μέχρι και μέσα στην μπότα, έχει χρησιμοποιήσει την κουκούλα του κράνους για κασκολ και έχει φορέσει περισσότερες εφημερίδες απ' αυτές που έχει διαβάσει.
    there's no such thing as impossible

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    αδιαβροχα πανω απο τις κορντουρες και τελος.
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    ..........
    Aυτά από κάποιον που σπάνια φοράει αδιάβροχα, έχει βάλει σακούλες μέχρι και μέσα στην μπότα, έχει χρησιμοποιήσει την κουκούλα του κράνους για κασκολ και έχει φορέσει περισσότερες εφημερίδες απ' αυτές που έχει διαβάσει.
    δασκαλε τι δίδασκες.....

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ άπαντες για τις απόψεις σας - είναι όλες χρήσιμες και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους παρακάτω.

Όντας η πρώτη φορά που σκοπεύω να κάνω κάτι τόσο μεγάλο, μόνο να σκέφτομαι και να φαντάζομαι μπορώ αυτή τη στιγμή. Και με αυτά τα δεδομένα καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη επιλογή να έχω ελαφριά και αποδοτικά αδιάβροχα μαζί, τα οποία θα κρεμάω για να στεγνώσουν στον προθάλαμο της σκηνής, μακρυά από τον χώρο που θα κοιμάμαι, όταν αυτό χρειάζεται.

Μια και ούτως ή άλλως κουβαλάω, ακόμη και στην Αθήνα, συνέχεια αδιάβροχο μαζί, μπορώ να πω ότι όντως καταλαμβάνουν το λιγότερο δυνατό χώρο σε μία τσάντα. Αυτό τουλάχιστον ισχύει για το αδιάβροχο παντελόνι, το οποίο όντας το πιο απλό κατασκευαστικά, μπορείς να το συμπιέσεις αφού το τυλίξεις και να το πιάσεις με ένα λαστιχάκι. Αδιάβροχο από πάνω δεν κουβαλάω μαζί τα τελευταία δύο χρόνια, από τη στιγμή που πήρα ένα αδιάβροχο cordura μπουφάν. Σε αυτό, η αδιάβροχη επένδυση είναι ενσωματωμένη στο εξωτερικό ύφασμα. Φορώντας το, δε θυμάμαι να έχω βραχεί ούτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν και η θερμική επένδυση είναι αποθηκευμένη στη ντουλάπα. Όμως, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τη θερμική επένδυση μέσα από το εξωτερικό ύφασμα, αυτό που με ενοχλεί τα μάλα από τη στιγμή που παπαριάζει, είναι η υγρασία και η άυξηση του βάρους του. Σε μερικά σημεία, όπως στο γιακά και τις άκρες των μανικιών δε (καρπός), όπου η αδιαβροχοποίηση είναι από άλλο ανέκδοτο, έπειτα και από την παραμικρή βροχή σε διάρκεια και ένταση, η υγρασία είναι ενοχλητικότατη!

Τα γάντια πάλι, Clover κάτι, αν και πλήρως αδιάβροχα ακόμη και βυθίζοντάς τα σε μία λεκάνη νερό, άπαξ και νοτίσουν καθυστερούν πολύ να στεγνώσουν πλήρως και στο διάστημα αυτό δυσκολεύομαι ακόμη και να τα φορέσω.

Στην Αθήνα, παντελόνι ειδικό για μηχανή και βροχή δε φοράω - μόνο ένα απλό τζην. Τη δύσκολη στιγμή επιστρατεύω το από-πάνω-αδιάβροχο, που κάνει τη δουλειά του πολύ καλά, στεγνώνει γρήγορα και πέρα από μερικές τρυπίτσες εδώ κι εκεί δεν αφήνει πολύ νερό να περάσει. Με ένα καινούριο νομίζω πως καθάρισα.

Το αξεσουάρ με το οποίο έχω απογοητευτεί περισσότερο από όλα όμως, είναι οι γκέτες. Όσες κι αν έχω δοκιμάσει, φθηνές ή ακριβές, γρήγορα καταστρέφονται και τις πετάω! Είτε από απλό σκίσιμο, είτε από κάψιμο ακουμπώντας στον κινητήρα, είτε από άλλη αιτία. Στις γκέτες στράφηκα έπειτα από αγορά δύο ζευγαριών φθηνών σχετικά πλην αδιάβροχων μποτών, οι οποίες έπειτα από δύο εβδομάδες καθημερινής χρήσης έχασαν την αδιαβροχοποίησή τους. Αφού απογοητεύτηκα και από τις γκέτες, άρχισα να χρησιμοποιώ σακούλες. Στην αρχή έξω από τις μπότες και στη συνέχεια από μέσα. Στη δεύτερη περίπτωση τα πόδια μου έμεναν στεγνά μεν, αλλά με τραγικές συνέπειες για την υγεία τους (βλ. μύκητες) Αυτό γινόταν κυρίως όταν πήγαινα για δουλειά, όπου ήμουν αναγκασμένος να τις φοράω για 10 ώρες ή παραπάνω! Έτσι άρχισα να κουβαλάω μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια μέσα στην τσάντα - πιο άνετα και σίγουρα στεγνά. Όμως ο χώρος που καταλαμβάνουν και το βάρος που προστίθεται στο φορτίο, κάνει απαγορευτική αυτή την επιλογή για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Είναι βλέπετε και το νούμερο που φοράω σχετικά μεγάλο (46-47)... Εξ ου και η στροφή προς αδιάβροχες και άνετες μπότες όπως αυτές που παρέθεσα σε προηγούμενη ανάρτηση. Μεταξύ άλλων, δύο "συνάδελφοι" μας που τις φορούσαν καθημερινά ταξιδεύοντας από το Λονδίνο στο Σίδνεϋ με δύο ΚΤΜ (σ.σ. Continental Drift) αναφέρουν ότι είναι πλήρως αδιάβροχες, πολύ ανθεκτικές και άνετες στο περπάτημα και την καθημερινή χρήση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είναι σχετικά παλιές και αυτό ίσως τις καθιστά δυσεύρετες.

Αυτή τη στιγμή, οι μόνες μοτοσυκλετιστικές χωμάτινες μπότες που έχω στην κατοχή μου είναι οι Forma Terrain TX, αλλά αυτές δεν είναι καθόλου αδιάβροχες και μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια, ότι έπειτα από απόπειρα να περπατήσεις κανονικά φορώντας βατραχοπέδιλα και έχοντας μεθύσει, αυτές οι μπότες μεταφέρουν την αμέσως πιο περίεργη αίσθηση...

Τέλος, στο ταξίδι αυτό σκοπεύω να είμαι μόνος μου καβάλα σε ένα XT 600 E του 2001, που περιμένει καρτερικά να "φορέσει" και αυτό τα δικά του αξεσουάρ και ...ρούχα. Tankbag δεν προβλέπω να έχω - μόνο δύο εύκαμπτες βαλίτσες (σαμάρια ντε...), ένα εικοσάλιτρο κάνιστρο ανάμεσά τους και ένα σακίδιο 65 λίτρων από πάνω. Περισσότερα όμως για αυτό, στο αντίστοιχο thread, όταν έρθει η ώρα...

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    με το καλο φιλε.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος

Αδιάβροχα πάνω από κορντούρα + επιγάντια + αδιάβροχα μπότας (αυτά τα γελοία) + κράνος τουριστικό
    Δεν πρέπει να βάλει σταγόνα όλη μέρα.
    Αν βάλει καθάρισμα και πέρασμα με σπρέι αδιαβροχοποίησης μέχρι να ΜΗ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ
    (τεστεντ)
    για λέει
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gayros Προβολή μηνύματος
    για λέει
    http://youtu.be/ckD7EFr8y3A

Μοτορέξ...
    γ... και δέρνει!
    ανανήψαντας

δε θέμε ούτε να μας τον σφυρίξει ούτε να μας δείρει.
    να μας κάνει υδατοαπωθητικούς θέμε.

μπα και ξέρεις που το πουλάνε;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    MotoMarket
    Αν και πάει καιρός που είχα πάρει
    ανανήψαντας

για να το δοκιμάσουμε κι αυτό.

Ψεκάζεις άπαξ πάνω απο την κορντούρα και περιμένεις να στεγνώσει ας πούμε;
    για δώσε μας τα φώτα σου για τα επιμέρους

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    MotoMarket
    Αν και πάει καιρός που είχα πάρει
    Πολύς...?
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	c103a6fe5ee49d009552477a0342a7e9.jpg 
Προβολές:	68 
Μέγεθος:	9,7 KB 
ID:	324067

kawasaκικο μελος Το avatar του/της KAWAMANRIDER
    μιας και ξαναανοιξε το θεμα , να συμπληρωσω και εγω μερικες συντομες συμβουλες γενικα για οποιον ενδιαφερεται να περιπλανηθει στην εξοχη

οτι και να κανεις φροντισε τα ρουχα σου και ειδικα καλτσες - παρε τιγκα καλτσες - να ειναι μεσα σε σακουλα , ειδικα αν μπορεις παρε σακουλες να βαλεις τα ρουχα αεροστεγης ή αφαιρεσε οσο καλυτερα γινεται τον αερα για να μην σου πιανει και χωρο

πολυ βασικο τα ποδια σου να ειναι καθαρα και στεγνα παντα , μπορει μεσα σε καποιες ωρες να παθεις ζημια με τα βρεγμενα ποδια , παρε μαζι σου και ταλκ ή ντακταριν σκονη αφου τα τυλιξεις σε σακουλα , ενα αλλο σημειο που πρεπει να προσεξεις να ειναι στεγνο και οσο μπορεις καθαρο , ειναι η βουβωνικη χωρα και αναμεσα στους προσαγωγους , ειναι σημεια που κανουν πολυ ασχημες μυκητιασεις απο την υγρασια και τον ιδρωτα ,

επισης να αποφευγεις την επαφη με τα δεντρα , αν πρεπει να δεσεις κατι σε δεντρο , να κοψεις κλαδι κτλ φορεσε γαντια

η σερβιετα ειναι επισης χρησιμη , αν μπορεις να εχεις μαζι σου ενα πακετακι ιδανικη για στεγανοποιηση , αν βρεξει ή πρεπει να περασεις νερο ή λασπη κραταει πολυ νερο πριν αυτο ερθει σε επαφη με το ποδι σου , μετα εννοειται την πετας και στεγνωνεις την μποτα
    "Sensational Lightweight TT victory for Hillier !!! "
    http://www.youtube.com/watch?v=Wf4bXFOg8JQ
    "baby life's too short" ...........
    http://www.youtube.com/watch?v=jiKHtopGPBk

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 114
    Τελευταίο μήνυμα: 02/01/2012, 22:04
  2. Ελλειπής και... αντιφατικός εξοπλισμός
    από anf125 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2011, 15:59
  3. Πώς κατάντησε το πόδι και ο εξοπλισμός μου...
    από TOLISTOLAROS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 58
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2008, 11:08
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2006, 17:15
  5. Εξοπλισμός camping...
    από bikersonly στο forum Πληροφορίες
    Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 14/05/2004, 01:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε