:rotflmao:
(και ο άμοιρος κάκιους από πάνω έχει σκιστεί στο ψάξιμο στο μεταξύ και μεις ζητάμε αλληλοσυγνώμες)
@Φίλε Mr Lion, αυτό περί των φρένων και του φρένου του κινητήρα που ανέφερες πιο πάνω έχει να κάνει άμεσα με το ποιο σκούτερ
έχεις. Υπάρχουν σκούτερ που το φρένο του κινητήρα τους είναι ικανοποιητικότατο.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Αυτα τα παραπανω που αναφερεις (δεν λεω οτι τα λες εσυ) που λενε μερικοι, οσοι τελος παντων, για τα συγχρονα σκουτερς, ειναι μια βλακεια και μιση, σιγουρα δεν ειναι ολα τα ιδια...
αλλα πολλα σημερινα σκουτερς με διαμετρο τροχων πανω απο 13" ιντσες, παιζει να ειναι καλυτερα για χρηση που προοριζονται μεσα στην πολη, και μεχρι καμια βολτουλα μικρη κοντινα εκτος πολης, πχ για μπανιο το καλοκαιρι...
μερικα που ειναι και λιγο σπορ, πχ Aprilia SR MAX 300, Sportcity 125-300, Gilera Nexus κλπ, και οχι μονο, απλα αναφερω παραδειγματα...
εχουν εξαιρετικη ενεργητικη ασφαλεια, ειδκα μερικα και με ABS, αλλα και ως ενος σημειου μια μικρη παθητικη ασφαλεια...
εμενα το 2002 με τρακαρε αυτοκινητο με παππου που εκανε ετσι στο ξεκαρφωτο αναστροφη, ημουν και απειρος τοτε οδηγος, οδηγουσα ενα μικρο Gilera Runner διχρονο, πηγαινα καμια 70-80 χλμ την ωρα του τρακου, δεν τα λες και λιγα για τρακο, και με χτυπησε ακριβως στο σημειο που ειναι το δεξι ποδι...
και δεν μου εκοψε το ποδι η να το κανει κιμα, τροπετο, οχι απλα να το σπασει, γιατι ηταν μεσα στο σκουτερ και το καλυψαν τα πλαστικα με αποτελεσμα να μην παθει ουτε γρατζουνια...
το εχω μαλιστα και σε βιντεο γιατι ειχα καμερα πανω στο σκουτερακι... μπορεις να το δεις εδω στο λινκ, ειναι στο 2 λεπτο... σιγουρα ειναι και θεμα τυχης, πως θα κατσει... αλλα υπο προυποθεσεις μια μικρη παθητικη καλυψη παρεχουν...
http://www.youtube.com/watch?v=ATUNhapxN8s
να μην πω για τα σκυλια, οπου με το Ντουκατι μια βραδια πεταχτηκε ενας παγαποντης σκυλος χωρις να τον παρω χαμπαρι, και επειδη εξεχει το ποδι στην μοτοσυκλετα, και κυματιζε και το πατζακι, ειδε λαγο ο σκυλος![]()
και με δαγκασε στο ποδι και ετρεχα στα νοσομοκεια, με το σκουτερ δυσκολα θα συμβει αυτο αμα προσεχεις να εχεις τα ποδια μεσα σε περιοχες με χαμηλες ταχυτητες που υποψιαζεσαι οτι μπορει να ειναι ο ρανταπλαν εκει...
επισης εαν ειναι σπορ κατασκευη οπως πχ τα παραπανω, παιζεις αρκετα σε στροφιλικια των πολεων και λιγο εξω απο αυτες, και δεν βαριεσαι, ενω συνδιαζουν και την πρακτικοτητα... καλυψη απο καιρικες συνθηκες...
η μοτοσυκλετα πλεον μεσα σε αστικο περιβαλον, και μενα μαρεσει, αλλα ειναι απλα θεμα γουστου, και οχι ουσιας... γιαυτο δεν ειναι κακο να γουσταρουμε μοτοσυκλετα...
αλλα οχι αυτα που λενε περι συγχρονων σκουτερς... ειδικα εαν θελουμε να ειμαστε σχετικα νομιμοι απο θεμα ταχυτητων εντος αστικων περιοχων, και να μην παρουμε παραμαζωμα κανα παιδακι η αλλο πεζο...
αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη και εμπειρια πανω στις παραπανω αποψεις, που εαν καταλαβα δεν ειναι δικες σου, αλλα για αυτα που λενε διαφοροι...
απο κει περα σημασια εχει να αγοραζει αυτο που πραγματικα γουσταρει και βολευεται με αυτο, ο καθενας μας...
Επειδή ξεκίνησα αυτή την κουβέντα δημοσιεύοντας το δίλημμα μου,
Εχω να σας πω ότι πήρα την απόφαση μου(ψημενος)για την breva 750.
Μια ήρεμη δύναμη χωρίς πολλά πολλα.
Ευχαριστω πάντως για συμβουλές και σχόλια σας.
Ναστε καλα και πάντα όρθιοι