Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 41 από 41

Θέμα: Προβλήματα στο Busa μου...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Να πω κι εγώ κάτι...

Συνήθως ποστάρει κάποιος εδώ και λέει "Αμάν μάγκες μπήκε μία σαύρα/φίδι/το παιδάκι του γείτονα στην εξάτμιση και έφτασε στον κινητήρα και μόλις πήγα να βάλω μπρος ακούστηκε ένας ήχος κρουτς χλιτς κρουβουμπουμπου ΜΠΑΜ και το μηχανάκι έμεινε εκεί". Τα παιδιά κάνουν κάποιες εικασίες, κυρίως προτείνουν να το δει μάστορας, το βλέπει μάστορας, βγάζει το φίδι/σαύρα/παιδάκι από τον κινητήρα (λύνει το πρόβλημα κοινώς) και ζούμε όλοι καλά (κάποιοι καλύτερα) και το θρεντ το τρώει το σκοτάδι.

Εσύ κατά πώς φαίνεται αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που ούτε ο ίδιος ο μάστορας δε φαίνεται να μπορεί να λύσει. Γράφεις στον πρώτο ενικό και στον πρώτο πληθυντικό ("έλυσα το μοτέρ", "βγάλαμε το τάδε με το μάστορα" κλπ) κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι "προς τιμήν" του μάστορα. Από τα όσα έχεις γράψει ότι σου έχει πει ο μηχανικός σου, εμένα μου μοιάζουν λίγο σαν τις εικασίες που κάνουν τα παιδιά από το πληκτρολόγιο. Η δουλειά του μηχανικού δεν είναι αυτή. Είναι να βρει τί φταίει και να το φτιάξει (αν φτιάχνεται, πάντως να βρει τί φταίει).

Αν είσαι τόσο σίγουρος για το μηχανικό σου και τις γνώσεις του πάσο. Αν όμως έχεις τις αμφιβολίες σου ίσως θα έπρεπε να το δει κάποιος άλλος (δεν ξέρω κανέναν που να είναι "μπουσοειδικός" ούτε για να κάνω διαφήμιση ούτε για να σου τον προτείνω). Απλά μου κάνει εντύπωση, για να φέρω ένα παράδειγμα, το παρακάτω που είχες γράψει:

Αυτό που διαβάζω μου μοιάζει λες και δυο φιλαράκια βρήκαν ένα παπί με πρόβλημα, και πήγαν στο υπόγειο και πάλεψαν να το φτιάξουν κι αναρωτιούνται τώρα μπας κι έκαναν καμιά μαλακία και το έκαναν χειρότερα.

Τέλος πάντων. Δε λέω τίποτα από τα παραπάνω πάντως θέλοντας να προσβάλλω εσένα ή το μηχανικό σου. Απλά μου έκαναν εντύπωση όλα αυτά που διάβασα.
    Μπορεί να είναι στραβός ο δικός μου τρόπος που βλέπω τα πράγματα.

Καλή τύχη και υπομονή. Εύχομαι να βρεις άκρη όσο πιο "αναίμακτα" γίνεται
    Εντάξει έχω εμπιστοσύνη στον μηχανικό, ξέρει από μπούσα, τώρα ο πληθυντικός χρησιμοποιείτε περισσότερο επειδή ήμουν κι εγώ εκείνη την ώρα μπροστά! αχαχαχα! Αύριο θα βγουν τα λάδια από μέσα να δούμε τι έχει γίνει!

Μέλος Το avatar του/της Mikecrt
    Κανένα νεότερο ; (Ποτέ δεν ξέρεις ποτέ θα χρειαστείς το ινφο!!!)

οντος γραψε μας να ξερουμε τι ηταν μπορει να το συναντησει και αλλος!!!!

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Δράττομαι του συγκεκριμένου πόστ για παρόμοιο πρόβλημα ( ; ) σε μηχανή γνωστού, συγκεκριμένα σε Dakar δίμπουζο. Λύσαμε το αριστερό πλαστικό για να τοποθετήσουμε καινούρια φλας και αναγκαστικά βγάλαμε την τάπα λαδιού που βρίσκεται στο πάνω μέρος του πλαστικού για να βγει το πλαϊνό κάλυμμα. Γυρνώντας τυχαία την τάπα ανάποδα ανακαλύψαμε πως στο πάνω μέρος της εσωτερικά υπήρχε κάτι σαν "κρέμα" ή σαπουνάδα, το οποίο μόλις το σκουπήσαμε βγήκε σαν μια μάζα. Το λάδι είχε το χρώμα που έπρεπε να έχει, αλλά βάζοντας το δάχτυλο στο πάνω μέρος του τοιχώματος στο δοχείο λαδιού υπήρχε αυτή η σαπουνάδα. Λάδια είχαν αλλαχτεί πριν 500-600 χιλιόμετρα πριν κανα 5μηνο περίπου, αλλά η μοτοσυκλέτα τόσους μήνες έκανε καθημερινά μια διαδρομή 3-4 χλμ με λίγαχιλιόμετρα μόνο και μόνο για να φορτίζεται η μπαταρία. Ο φίλος φοβήθηκε για νερά στο λάδι είτε από πλύσιμο είτε από κάτι άλλο, βέβαια το κόβω λίγο δύσκολο γιατί ήταν πολύ σφιχτά σφιγμένη και προσωπικά δεν νομίζω να μπήκε νερό από πλύσιμο. Την έκανα μια βόλτα καμια 50αριά χιλιόμετρα να δουλέψει και να ζεσταθεί το λάδι, ο κινητήρας μου ακουγόταν μια χαρά, το πήγα μέχρι 140-150 στην ευθεία στο γυρισμό, δεν παρατήρησα κάτι, μετά τη βόλτα ανοίξαμε πάλι την τάπα λαδιού και υπήρχε μόνο μια μικρή σταγόνα από αυτή τη σαπουνάδα, εγώ πιστεύω κατάλοιπο από αυτά που δεν καταφέραμε να καθαρίσουμε. Αύριο θα το πάει σε μηχανικό μάλλον, μετά θυμήθηκα αυτό το thread με τη "σαπουνάδα" στο busa γιατί φοβάται μήπως είναι καμιά φλάντζα και πηγαίνει νερό στο λάδι. Πάντως επειδή είχε αλλάξει λάδια τόσο πρόσφατα και είχε κάνει τόσα λίγα χιλιόμετρα το χρώμα στο λάδι μου φάνηκε σαν καινούριο όπως και θα έπρεπε να είναι. Με τα τεχνικά θέματα δεν το πολυκατέχω, αλλά πιστεύω ότι ίσως αυτή η σαπουνάδα είναι επειδή τόσο καιρό η μηχανή έχει κάνει μόνο τόσα λίγα χλμ, τώρα 2-3 χλμ που κάνει καθημερινά με 40-50χλμ ταχύτητα δε νομίζω καν να προλαβαίνει να ζεσταθεί το λάδι. Φαντάζομαι πως αν είχε πρόβλημα με καμια διαρροή από φλάντζα ή κατι τέτοιο θα είχε βγάλει πάλι μετά τη βόλτα που του κάναμε, οπότε άδικα αγχώνεται. Γνώμες ευπρόσδεκτες!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    με τη χρηση που γινεται ειναι λογικο να υπαρχει υγρασια στα λαδια
    σε περιπτωση ανακατεματος νερου με λαδι σε οποιοδηποτε σημειο (αντλια νερου, φλατζα κεφαλης κλπ) θα φαινεται η σταθμη του ενος υφρου να ανεβαινει και του αλλου να πεφτει
    ο πιο ευκολος ελεγχος ειναι της σταθμης του παραφλου αλλα σε βαθος χρονου και με φυσιολογικη χρηση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    με τη χρηση που γινεται ειναι λογικο να υπαρχει υγρασια στα λαδια
    σε περιπτωση ανακατεματος νερου με λαδι σε οποιοδηποτε σημειο (αντλια νερου, φλατζα κεφαλης κλπ) θα φαινεται η σταθμη του ενος υφρου να ανεβαινει και του αλλου να πεφτει
    ο πιο ευκολος ελεγχος ειναι της σταθμης του παραφλου αλλα σε βαθος χρονου και με φυσιολογικη χρηση
    Το παραφλού απ' ότι θυμάται είναι στην ίδια στάθμη, είχε συμπληρώσει τότε που άλλαξε και λάδια. Οπότε πιστεύεις κι εσύ πως ουσιαστικά δεν είναι πρόβλημα αλλά αποτέλεσμα της ελάχιστης χρήσης της μηχανής και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Το παραφλού αν ''πίνεται'' από το μοτέρ θα πρέπει η στάθμη του να είναι χαμηλότερα από τα κανονικά ή στην χειρότερη να μην υπάρχει καθόλου...

μουσικο μελος Το avatar του/της GiannisBlessed
    επισης σε περιπτωση χαλασμενης φλατζας κεφαλης το παραφλου αποκτα αλλο χρωμα λογο των αεριων που περνανε στο κυκλωμα.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Aν δεν προλάβει να ζεσταθεί σωστά, θα μαζευει υγρασία στο κάρτερ και στις εξατμίσεις κλπ.
    Καλύτερα θα κανει ο φίλος με το BMW η να μην το καβαλάει καθόλου, η να το κάνει μια σωστή βολτα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Aν δεν προλάβει να ζεσταθεί σωστά, θα μαζευει υγρασία στο κάρτερ και στις εξατμίσεις κλπ.
    Καλύτερα θα κανει ο φίλος με το BMW η να μην το καβαλάει καθόλου, η να το κάνει μια σωστή βολτα.
    +10000, σωστότατος.

Άσχετο, είναι αλήθεια πως τα ENFIELD θέλουν καμιά δεκαριά χιλιόμετρα για να λειτουργήσει σωστά ο κύκλος της λίπανσης;

Ευχαριστώ όσους πόσταραν, γλύτωσε την τσάμπα επίσκεψη στο μάστορα για το τίποτα...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Εβαλα Akrapovic Στο z750 Μου!!!
    από jp79 στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2006, 11:43
  2. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2005, 00:05
  3. Προβλημα στην μεταβιβαση της ΑΔΕΙΑΣ στο ονομα μου
    από Dimitris_gr στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2005, 12:09