Να πω κι εγώ κάτι...
Συνήθως ποστάρει κάποιος εδώ και λέει "Αμάν μάγκες μπήκε μία σαύρα/φίδι/το παιδάκι του γείτονα στην εξάτμιση και έφτασε στον κινητήρα και μόλις πήγα να βάλω μπρος ακούστηκε ένας ήχος κρουτς χλιτς κρουβουμπουμπου ΜΠΑΜ και το μηχανάκι έμεινε εκεί". Τα παιδιά κάνουν κάποιες εικασίες, κυρίως προτείνουν να το δει μάστορας, το βλέπει μάστορας, βγάζει το φίδι/σαύρα/παιδάκι από τον κινητήρα (λύνει το πρόβλημα κοινώς) και ζούμε όλοι καλά (κάποιοι καλύτερα) και το θρεντ το τρώει το σκοτάδι.
Εσύ κατά πώς φαίνεται αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα που ούτε ο ίδιος ο μάστορας δε φαίνεται να μπορεί να λύσει. Γράφεις στον πρώτο ενικό και στον πρώτο πληθυντικό ("έλυσα το μοτέρ", "βγάλαμε το τάδε με το μάστορα" κλπ) κάτι το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι "προς τιμήν" του μάστορα. Από τα όσα έχεις γράψει ότι σου έχει πει ο μηχανικός σου, εμένα μου μοιάζουν λίγο σαν τις εικασίες που κάνουν τα παιδιά από το πληκτρολόγιο. Η δουλειά του μηχανικού δεν είναι αυτή. Είναι να βρει τί φταίει και να το φτιάξει (αν φτιάχνεται, πάντως να βρει τί φταίει).
Αν είσαι τόσο σίγουρος για το μηχανικό σου και τις γνώσεις του πάσο. Αν όμως έχεις τις αμφιβολίες σου ίσως θα έπρεπε να το δει κάποιος άλλος (δεν ξέρω κανέναν που να είναι "μπουσοειδικός" ούτε για να κάνω διαφήμιση ούτε για να σου τον προτείνω). Απλά μου κάνει εντύπωση, για να φέρω ένα παράδειγμα, το παρακάτω που είχες γράψει:
Αυτό που διαβάζω μου μοιάζει λες και δυο φιλαράκια βρήκαν ένα παπί με πρόβλημα, και πήγαν στο υπόγειο και πάλεψαν να το φτιάξουν κι αναρωτιούνται τώρα μπας κι έκαναν καμιά μαλακία και το έκαναν χειρότερα.
Τέλος πάντων. Δε λέω τίποτα από τα παραπάνω πάντως θέλοντας να προσβάλλω εσένα ή το μηχανικό σου. Απλά μου έκαναν εντύπωση όλα αυτά που διάβασα.
Μπορεί να είναι στραβός ο δικός μου τρόπος που βλέπω τα πράγματα.
Καλή τύχη και υπομονή. Εύχομαι να βρεις άκρη όσο πιο "αναίμακτα" γίνεται