Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 100

Θέμα: ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΡΑΠΑΝΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Χρεοκοπημενο μελος Το avatar του/της taskon
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    εκει με βλεπω αλλα με εχει πιασει η μαλακια της δημιουργιας και της πατεντας.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ποτέ δεν δΕΙχνω..

(παλιότερα έδακνα αλλά μετά δεν έκατσε καλά η μασέλα..)

Υ.Γ.
    Άμα το ζορίσεις λίγο το δραπανάκι τα ξαναλέμε...
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Ίσως για να μην πάρετε φωτιά καμιά μέρα (ή νύχτα).

Ti ζόρι να φάει ρε σεις; το συνδέω στην μπαταρία, ανοίγω τις 2 τρύπες στις πινακίδες, το ξεσυνδέω και τέλος.
    2 χρόνια τώρα μια χαρά με έβγαλε έτσι (και ελέω κρίσης θα με βγάλει άλλα 20..... )
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ερωτηση προς ηλεκτρολογους-ηλεκτρονικους κλπ.......
    δραπανοκατσαβιδο της πλακας στα 14,4V με χαλασμενες μπαταριες.........
    να το συνδεσω με τροφοδοτικο υπολογιστη με χαρακτηριστικα 12V, 14A, 450W;
    το ιδιο τροφοδοτικο δινει και εξοδο 5V, 14A
    αν συνδεσω τις δυο εξοδους σε σειρα θα παρω 17V ή θα το ανατιναξω;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ερωτηση προς ηλεκτρολογους-ηλεκτρονικους κλπ.......
    δραπανοκατσαβιδο της πλακας στα 14,4V με χαλασμενες μπαταριες.........
    να το συνδεσω με τροφοδοτικο υπολογιστη με χαρακτηριστικα 12V, 14A, 450W;
    το ιδιο τροφοδοτικο δινει και εξοδο 5V, 14A
    αν συνδεσω τις δυο εξοδους σε σειρα θα παρω 17V ή θα το ανατιναξω;
    Ενα απο τα προβληματα της Ελλαδας ειναι η υπογεννητικοτητα και προσφατως η μεταναστευση... Χρειαζομαστε ολοι περισσοτερο απο ποτε, οποτε προσοχη με τα ρευματα και τις ανατιναξεις..
    Quod me nutrit... me destruit.....

Moderator
    Σε σειρά ΜΗΝ το κάνεις.... απλά βάλτο σε μια 12βολτη και θα δουλέψει μια χαρά αν πρόκειται να εργάζεται αρκετή ώρα συνεχόμενη (πάνω από 2λεπτο...) φρόντισε να βάλεις ικανό πάχος καλωδίων και όχι σαν τα "αόρατα" που έχω βάλει εγώ (δες στην 2η σελίδα) εγώ έβαλα αυτά διότι αυτά είχα πρόχειρα και αρκούν για την δουλειά που το θέλω, (τρύπημα πινακίδων κυκλοφορίας) ζήτημα να δουλέψει 10-15 δεύτερα..... και εννοείται ΔΕΝ το αφήνεις μόνιμα στην πρίζα, συνδέεις με τα κροκοδειλάκια, τρυπάς και ξεσυνδέεις.
    Λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις θέμα

Παλαιό μέλος
    πολύ φασαρια για το τίποτα. 25 ευρω κανει ένα ηλεκτρικό με καλώδιο στο πρακτικερ.

Αυτο με την μπαταρία κράτα το για όπου δεν έχεις ρεύμα...

αυτο που εχω τωρα εχει αυτοματο τσοκ,ρυθμιζομενη ροπη,ρυθμιζομενες στροφες, δεξι-αριστερο και λαμπακι εργασιας
    αν μπορει να δουλεψει με τροφοδοτικο των 12 ευρω μια χαρα θα ειναι
    και η μπαταρια σε αναμονη οπου χρειαστει..........

Παλαιό μέλος
    νομιζω μπορεις να το συνδεσεις σε DC τροφοδοτικό που έχει περίπου τα ίδια αμπερ και volt εξόδου με το σύνολο των μπαταριών του δράπανου, ανεξαρτήτως βατ. Νομίζω πρέπει να συνδέσεις τα δύο καλώδια που έρχονται απο την μπαταριοθήκη προς το μοτερ με το + και - απο το τροφοδοτικό, με προσοχή μην τα βάλεις ανάποδα.

Πολλά παραπάνω αμπερ ή βολτ, ενδέχεται να καει το μοτερ, λιγότερα δεν θα γυρνα καλά.

Banned
    Έχω την εντύπωση ότι οι ξηρές μπαταρίες αποδίδουν ποίο πολλά ah από τα τροφοδοτικα/ μετασχηματιστες (AC /DC) όχι το συγκρότημα.
    Τώρα σε δραπανο αν έχει διαφορά στην δύναμη δεν το ξέρω.
    Σε λάμπα για τα κουνούπια που έπαιρνε 4 2Α μπαταρίες, επειδή τις έτρωγε γρήγορα, έκανα το ίδιο με τροφοδοτικό/ μετασχηματιστη στα ίδια V και εδώ και δύο χρόνια, δυο καλοκαίρια με καθημερινή σχεδόν χρήση δουλεύει

για να ξερει κανεις ποσα αμπερ τραβαει απο τις μπαταριες πρεπει να το φορτισει καλα και μετα να μετρησει ενταση με τερμα γκαζι ενω συγχρονως το φρεναρει σχεδον τελειως
    απο αναζητηση στο internet βρηκα οτι αυτα τα μηχανακια τραβανε το πολυ 15Α στιγμιαια
    αρα το ιδανικο θα ηταν ενα σταθεροποιημενο τροφοδοτικο στα 15-16V (14,4 ειναι οι μπαταριες) που να μπορει να δωσει 15Α
    απο εκει και περα θα τραβηξει το ρευμα που θελει αναλογα με το φορτιο του
    το πιο κοντινο που εχω βρει ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/psu-force-fo19xd-450w-p-PER.700161 και σκοπευω να το δοκιμασω για να δω τι κανει στα 12V
    αν δουλεψει θα τραβηξω παραλληλα αναμονη για το τροφοδοτικο χωρις να ακυρωσω την μπαταρια η οποια απλα θα βγαινει οταν θα συνδεεται στο ρευμα

Απομονω-μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    νομιζω μπορεις να το συνδεσεις σε DC τροφοδοτικό που έχει περίπου τα ίδια αμπερ και volt εξόδου με το σύνολο των μπαταριών του δράπανου, ανεξαρτήτως βατ. Νομίζω πρέπει να συνδέσεις τα δύο καλώδια που έρχονται απο την μπαταριοθήκη προς το μοτερ με το + και - απο το τροφοδοτικό, με προσοχή μην τα βάλεις ανάποδα.

Πολλά παραπάνω αμπερ ή βολτ, ενδέχεται να καει το μοτερ, λιγότερα δεν θα γυρνα καλά.

Δυστυχώς δεν νομίζεις καθόλου σωστά φίλε μου . Πρόσεχε με τα ρεύματα, ιδίως αν ανέβεις λίγο σε τάση, αφού δεν γνωρίζεις ακριβώς τι και πως.
    Φιλικά, Θανάσης.
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Απομονω-μέλος
    για να ξερει κανεις ποσα αμπερ τραβαει απο τις μπαταριες πρεπει να το φορτισει καλα και μετα να μετρησει ενταση με τερμα γκαζι ενω συγχρονως το φρεναρει σχεδον τελειως
    απο αναζητηση στο internet βρηκα οτι αυτα τα μηχανακια τραβανε το πολυ 15Α στιγμιαια
    αρα το ιδανικο θα ηταν ενα σταθεροποιημενο τροφοδοτικο στα 15-16V (14,4 ειναι οι μπαταριες) που να μπορει να δωσει 15Α
    το πιο κοντινο που εχω βρει ειναι αυτο http://www.e-shop.gr/psu-force-fo19xd-450w-p-PER.700161 και σκοπευω να το δοκιμασω για να δω τι κανει στα 12V
    αν δουλεψει θα τραβηξω παραλληλα αναμονη για το τροφοδοτικο χωρις να ακυρωσω την μπαταρια η οποια απλα θα βγαινει οταν θα συνδεεται στο ρευμα
    Φίλε toyar αυτό το τροφοδοτικό δεν σου κάνει.
    Καταρχήν δεν βγάζει τα βόλτ που θέλεις.
    Ακόμα και να πεις οτι το δουλεύεις με 12ν που δίνει, αυτό αντέχει ως 6 αμπερ, που είναι σχεδόν το 1/3 από αυτό που σου χρειάζεται.
    Επίσης με τα 12ν αντί των 14,4 θα σου ανεβάσει λίγο ακόμη τα αμπερ (νόμος του Ohm) οπότε άστο καλύτερα.
    Δυστυχώς θέλεις πιο δυνατό τροφοδοτικό.

*Αν το βάλεις να δουλέψει χωρίς φορτίο για δοκιμή, θα το βλέπεις να γυρνάει μια χαρά, αλλά μην ξεγελιέσαι.
    Άμα σου μέλλει να πνιγείς, ποτέ σου δεν πεθαίνεις... (by Amrk)

Παλαιό μέλος
    οι μπαταριες του δραπανου σου είναι σε σειρά (εφόσον το - της κάθε μπαταρίας συνδέεται με το + της επόμενης) επομένως η συνολική τάση που πρέπει να έχει για να δουλευει το κύκλωμα είναι ίση με το άθροισμα των τάσεων των μπαταριών σου. Πχ αν έχεις 4 μπαταρίες με 3 Volt τότε ένα τροφοδοτικό 12V είναι το ελάχιστο απαιτούμενο απο πλευράς τάσης.

επίσις οι μπαταρίες σου γράφουν κάποια μιλιΑμπερ. Σε μπαταριες στη σειρά το σύνολο των απαιτούμενων Αμπερ είναι το άθροισμα των ονομαστικών αμπερ που γραφουν οι μπαταρίες σου. Αν για παράδειγμα έχεις πάλι 4 μπαταρίες με μισό αμπέρ η καθε μία τότε τοσ σύνολο των αμπερ είναι 2Α.

Συνεπώς στο παράδειγμά μας (όχι στο δικό σου που η συνολική τάση είναι 14.4 volt) ένα τροφοφοτικό με 12V και 2Α (ίσως και λίγα αμπερ παραπάνω) πιστευω είναι οκ. Μπορεις να δοκιμάσεις κάποιο τροφοδοτικό πριν το αγοράσεις. Τα λάπτοπ έχουν κάτι τροφοδοτικά 15V - 4Α.

τι γράφουν πάνω οι μπαταρίες σου?
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 16/11/2015 στις 08:26.

Moderator
    Που είναι ο παλιΟγερος όταν τον χρειάζεσαι......

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    έχω την εντύπωση ότι θα φρίξει ο γέροντας αν δει τι γράφετε.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. μετατροπή από biposto σε monoposto
    από sanguini στο forum Ducati
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/08/2007, 10:19
  2. Μετατροπή Jpg κτλ σε Avatar !!!
    από motaba στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/04/2007, 11:26
  3. μετατροπη μπροστινου fz6 σε r6
    από nakedorange στο forum Yamaha Fazer