Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 54

Θέμα: HELP!!Πιθανη απάτη με ανταλλακτικά

Συγκαμένο μέλος Το avatar του/της Drake Ramore
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    φυσικά και δεν πρέπει να δεχόμαστε άκριτα την γνώμη του καθενός, αλλά από την άλλη έχουμε γεμίσει με δικηγόρους, γιατρούς, οικονομολόγους, μηχανικούς κλπ κλπ κλπ του ίντερνετ, με άποψη επί παντός επιστητού...
    Ωπα, μάλλον παρεξηγησες αυτο που έγραψα. Εγώ δεν θέλω να βλέπω την εργασία για να του λέω τι θα κάνει και πως θα το κάνει. Ουτε για να το παιξω μηχανικός στον μηχανικό.

Θέλω να βλέπω για να διασφαλίσω ότι κάνει αυτό που μου χρεώνει.

Εχω πολλά περιστατικά με αλλαγμένα μπουζί που δεν αλλάχτηκαν ποτέ, με λάδια που υποτίθεται οτι αλλάχτηκαν, με φίλτρα που δεν αλλάχτηκαν και με πολλά ακόμη αναλώσιμα.
    Επίσης έχω παραδείγματα με πατέντες απο τακάκια απο άλλα μοντέλα που τροχίστηκαν στην γωνία για να ταιριάξουν επειδή ο μάστορας είχε ξεμείνει από τα τακάκια του μοντέλου.

Στο πρόσφατο σέρβις της Τρανσαλπ μου (που την πήρα μεταχειρισμένη απο μακριά και όχι απο γνωστό) στην αλλαγή λαδιών στα καλάμια διαπιστώθηκε το εξής :

Λύνουμε δεξιό καλάμι

http://i46.tinypic.com/1jrnea.jpg

Το λάδι μέσα (5αράκι; 10αρακι; Μια μίξη τους για 7,5; Αγνωστο...) είναι πολύ ψιλό και πράσινο το οποίο έχει μαυρίσει από υγρασίες.

Η ποσότητα

http://i48.tinypic.com/33a9jk6.jpg

συν 100ml ακόμα που βγήκαν όταν λύθηκε το καλάμι από την μπότα

Λυνουμε αριστερό καλάμι

http://i49.tinypic.com/rhjv6b.jpg

Το λάδι είναι 15άρι (σίγουρο) και κόκκινο

Τέτοια και άλλα όμορφα κάνουν οι συνεργειάδες όταν δεν τους βλέπεις...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    κατάλαβα το πνεύμα σου
    από την άλλη είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και επαγγελματίες (άρα προφανώς και μηχανικοί) που δεν λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο
    στο χέρι του καθενός είναι να ψάξει να βρει αυτόν που του κάνει
    στη τελική όταν πας το όχημά σου συνεργείο, το κάνεις γιατί είτε δεν έχεις την απαιτούμενη γνώση να κάνεις ότι χρειάζεται, είτε τον απαιτούμενο χρόνο
    θεωρώ λίγο φάουλ να καταργείς εκ προοιμίου τον ένα από τους 2 παραπάνω παράγοντες, αφιερώνοντας π.χ. μια ολόκληρη μέρα από τον δικό σου χρόνο απλά για να ελέγξεις πλήρως ένα σέρβις...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Dant3
    Κατσε ρε παιδια?
    θεωρειτε υπερβολικο το να παρακολουθεις οταν κανει τη δουλεια ο αλλος?
    Εγω το θεωρω αυτονοητο.
    Οχι φυσικα να τον πρηζεις,αν εκανε το ενα η το αλλο και πως το εκανε αλλα εαν το κανει.
    Εγω τη μηχανη μου σε συνεργειο για δουλεια και να μην μπορω να τη παρακολουθησω,δε την αφηνω.
    τωρα εαν εσεις τους εμπιστευεστε με κλειστα τα ματια...

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dant3 Προβολή μηνύματος
    Κατσε ρε παιδια?
    θεωρειτε υπερβολικο το να παρακολουθεις οταν κανει τη δουλεια ο αλλος?
    Εγω το θεωρω αυτονοητο.
    Οχι φυσικα να τον πρηζεις,αν εκανε το ενα η το αλλο και πως το εκανε αλλα εαν το κανει.
    Εγω τη μηχανη μου σε συνεργειο για δουλεια και να μην μπορω να τη παρακολουθησω,δε την αφηνω.
    τωρα εαν εσεις τους εμπιστευεστε με κλειστα τα ματια...
    αμα ο γιατρος χτυπα ξυλο χρειαστει να χειρουργησει καποιον δικο σου θα απαιτεις να εισι παρων?

Αστεία αναλογία....

αστεία μεν, σκέψου όμως πόσο σοβαρό είναι το ένα θέμα (για το οποίο ούτε που περνάει από το μυαλό σου να το ζητήσεις), και πόσο το άλλο που απο μερικούς θεωρείται αυτονόητο...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

αστεία μεν, σκέψου όμως πόσο σοβαρό είναι το ένα θέμα (για το οποίο ούτε που περνάει από το μυαλό σου να το ζητήσεις), και πόσο το άλλο που απο μερικούς θεωρείται αυτονόητο...

Δεν διανοούμαι καν να βάλω τα δυο επαγγέλματα στο ζύγισμα. Από όπου και να τα πιάσω απέχουν έτη φωτός το ένα με το άλλο.

Σε λίγο θα διαβάσω ότι τα μαστόρια επιτελούν και λειτούργημα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Δεν διανοούμαι καν να βάλω τα δυο επαγγέλματα στο ζύγισμα. Από όπου και να τα πιάσω απέχουν έτη φωτός το ένα με το άλλο.

Σε λίγο θα διαβάσω ότι τα μαστόρια επιτελούν και λειτούργημα!
    κανείς δε το διανοείται
    όμως όταν πας στη ταβέρνα, ζητάς να είσαι μπροστά στη παραλαβή των υλικών ;
    στο μαγείρεμά τους ;
    όταν πας σε ένα δικηγόρο, και σου λέει θέλω 2 μέρες να διαβάσω, κάθεσαι παρέα του για να δεις αν διαβάζει ή τον παίζει ;
    κλπ κλπ κλπ

ψαναψόφα φούστη γλάρε

κανείς δε το διανοείται
    όμως όταν πας στη ταβέρνα, ζητάς να είσαι μπροστά στη παραλαβή των υλικών ;
    στο μαγείρεμά τους ;
    όταν πας σε ένα δικηγόρο, και σου λέει θέλω 2 μέρες να διαβάσω, κάθεσαι παρέα του για να δεις αν διαβάζει ή τον παίζει ;
    κλπ κλπ κλπ
    Θα σου απαντήσω γενικά, για να το κλείσω από μέρους μου, επειδή αυτή η συζήτηση πάει να ξεφύγει από το αρχικό της θέμα.

Σε οποιονδήποτε επαγγελματία μπορώ να ελέγξω την υπηρεσία και την ποιότητα της υπηρεσίας που μου παρέχει, το κάνω. Ειδικά σε κλάδους οι οποίοι κατά την γνώμη μου έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

συμφωνώ ότι ξεφύγαμε, οπότε κλείνω και εγώ λέγοντας ότι
    όταν πληρώνω για κάποιες υπηρεσίες το κάνω για να απαλλαγώ από το χρόνο που θα μου "κοστίσει", από τα χρήματα που θα δαπανήσω για τυχόν μακακία μου (είτε αφορά στη μηχανή μου είτε στα υδραυλικά του σπιτιού κλπ κλπ), και προφανώς επειδή δεν διαθέτω πάντα τις απαιτούμενες γνώσεις
    δεν αντιλέγω ότι πρέπει να ελέγχουμε (και να κρίνουμε) την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε (καθότι πληρώνουμε για αυτές), όμως θεωρώ την άποψή σου και μερικών άλλων υπερβολική, χωρίς να σε κατακρίνω φυσικά

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    δυστυχως γινονται πολλες λαμογιες.....

ειναι αυτονοητο οτι οσο λιγοτερες γνωσεις εχεις πανω σε ενα αντικειμενο τοσο περισσοτερο θα σε κοροιδεψουν
    εμενα πχ που ειμαι ασχετος απο ηλεκτρονικα μπορει ενας μαστορας να μου πει οτι αλλαξε τη μιση τηλεοραση και απλα να εχει ξεσκονισει την οθονη
    η αληθεια ειναι ομως οτι ειναι δυσκολο για τον καθε μαστορα να κανει τη δουλεια του οταν ο αλλος τον κοιταει στα χερια + τον ζαλιζει με αποριες και παρατηρησεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Θα σου απαντήσω γενικά, για να το κλείσω από μέρους μου, επειδή αυτή η συζήτηση πάει να ξεφύγει από το αρχικό της θέμα.

Σε οποιονδήποτε επαγγελματία μπορώ να ελέγξω την υπηρεσία και την ποιότητα της υπηρεσίας που μου παρέχει, το κάνω. Ειδικά σε κλάδους οι οποίοι κατά την γνώμη μου έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία.
    Κατανοητό. Δες και την άλλη πλευρά.
    Όταν κάποιος ανοίγει ένα μαγαζί τέτοιου τύπου (συνεργείο πχ), το κάνει κυρίως για τους παρακάτω λόγους:
    • Γιατί πιστεύει πως έτσι θα βγάζει περισσότερα.
    • Γιατί δεν γουστάρει να έχει άλλον πάνω απ' το κεφάλι του

Δώσε λίγο βάση στο 2ο.
    Αν ο άλλος δεν γουστάρει κάποιον άλλον πάνω από το κεφάλι του τόσο ώστε να αφήσει την ασφάλεια του μισθού και να μπλέξει με ΙΚΑ. ΤΕΒΕ. μαγαζιά, νοίκια κτλ κτλ, τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα ανεχθεί εσένα όσο καλές προθέσεις και αν έχεις;

Επίσης, αν υποθέσουμε πως έπεσες σε έναν μη απατεώνα, πότε πιστεύεις πως θα κάνει καλύτερη δουλειά; Όταν την κάνει με την ησυχία του ή όταν είσαι σαν το Χάρο από πάνω του;

Ξέρεις, οι κάθε ειδικότητας μαστόροι, όταν συζητούν μεταξύ τους, παινεύονται ο ένας στον άλλον για το πόσο γ@μ@τες δουλειές έχουν κάνει. Πχ:
    - «Μλκ μου βλέπεις αυτό κι αυτό; εγώ τα έχω φτιάξει...»
    - «Ωραίος ρε, εγώ έχω φτιάξει αυτό και το άλλο...»

Τόσα χρόνια, ποτέ δεν έχω ακούσει να παινεύεται για κάτι καλό που έκανε σε κάποιον που ήταν πάνω από το κεφάλι του. Αντίθετα, τη φράση «ε, μα με το μ@λ@κ@ πάνω από το κεφάλι σου, πως να κάνεις δουλειά;» και μάλιστα από ανθρώπους που ξέρω πως είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και τους αρέσει να την κοιτάζουν και να την ευχαριστιούνται την έχω ακούσει εκατοντάδες φορές.

Βέβαια, τώρα με την κρίση που οι δουλειές πάνε κατά διαόλου, το μόνο που θα σου πει κάποιος είναι κάνα δύο ελαφρά υπονοούμενα και αν το πιάσεις, τότε καλώς, αλλιώς το βουλώνει γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Οπότε, μπορείς να θεωρήσεις πως τώρα πια αυτό είναι και δικαίωμα του πελάτη που το απέκτησε λόγω της κατάστασης.

Αν ο καθένας είναι διατεθειμένος να το ρισκάρει, τότε καλώς. Απλά, ας έχει όλα τα δεδομένα υπόψη του.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Υπάρχουν και σοβαροί επαγγελματίες στο χώρο και της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου , που έχουν σαλονάκι , σου προσφέρουν καφέ , σου εξηγούν τι θα κάνουν και στο τέλος σου παραδίδουν και μια σακούλα με τα ανταλλακτικά που άλλαξαν ( τωρά τα θες ? τα πετάς ?δικό σου θέμα ) .

Πόσες φορές έβαλα στο π@@στη λάδια στο αυτοκίνητο , και ενώ όφειλε να μου δώσει αυτό που περίσσευε έκανε το πονηρό και γω το ντροπαλό ( και δεν το ζήταγα ) , και πόσο τον χάλασε όταν ανακάλυψε πως τα τελευταία 2 χρόνια προτιμώ να κάνω τις αλλαγές λαδιών μου 70 + 70 χλμ μακρυά από το σπίτι μου παρά να δίνω τα λεφτά μου στο κλέφτη .

Ααααα .... και τη κρίμα ρε γμτ , δεν άντεξε με τη κρίση και έκλεισε , τυχαίο θα ήταν !!!

@fkol k4
    Πάλι εκτός θέματος του νηματος, αλλά θα διαφωνήσω και πάνω σε αυτό.
    Ο κάθε επαγγελματίας που ανοίγει μαγαζί δεν έχει ένα αφεντικό πάνω απο το κεφάλι του, αλλά πολλά αφεντικά. Ο κάθε πελάτης είναι και αφεντικό (αν δεχτει να τον εξυπηρετήσει).

Το αν θα δεχτεί να με εξυπηρετήσει είναι δικό του θέμα. Δεν πάω στην εφορία ή στο ΙΚΑ και απαιτώ να εξυπηρετηθώ επειδη τους πληρώνω με τους φορους μου. Πηγαίνω σε εναν ιδιώτη. Μπορεί να μου πει απλώς "μεγάλε, εγώ δεν θέλω να με κοιτάνε οταν δουλευω" και εγώ θα πάρω το μηχανάκι μου και θα φύγω. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ουτε εγω θα τον χαρακτηρίσω, ούτε αυτός εμένα.

Μην διογκώνετε τα παραδείγματα που φέρνετε στα άκρα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Είναι μια συμφωνία μεταξύ επαγγελματία και πελάτη. Λέει ο πελάτης εγώ θέλω "αυτά". Λέει ο επαγγελματίας "μπορώ" ή λέει "δεν μπορώ". Απλά πράγματα. Πως είπε ο motomaniac παραπάνω:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    ειλικρινα δεν θα σε εξυπηρετουσα.
    Η καλύτερη ξήγα είναι αυτή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της fkol k4
    @ Drake Ramore
    Δεν το έγραψα για να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις, κάποιοι το βλέπουν έτσι και κάποιοι αλλιώς. Εξάλλου δεν είναι άποψη αυτό που έγραψα για να διαφωνήσεις, είναι πληροφορία.

Εγώ προσωπικά (δεν έχω συνεργείο μοτοσυκλετών, είμαι άλλης ειδικότητας) δεν θέλω να με κοιτάνε όταν δουλεύω. Μου δίνει την εντύπωση πως με θεωρούν κλέφτη ή άσχετο και με ενοχλεί γιατί δεν είμαι τίποτα από τα δύο.
    Αλλά θα σε εξυπηρετούσα γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και δεν θα επέμεινα για την ησυχία μου πέρα από ένα υπονοούμενο.
    Απλά, επειδή με την ησυχία μου δουλεύω καλύτερα, θα έκανα απλώς τα τυπικά και τίποτα παραπάνω, αντίθετα από άλλες φορές που έχω κάνει πράγματα παραπάνω γιατί «έλα μωρέ, αφού το πιάσαμε που το πιάσαμε».

Ούτε παρεξήγηση, ούτε τίποτα και απλά λέω πως υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα.
    Οι καθαρές ξήγες γίνονται με γεμάτη τσέπη. Με άδεια δεν διώχνεις κανέναν και κάνεις το κορόιδο.
    Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τραπεζική απάτη με mail.
    από dimr1 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2010, 07:00
  2. Site με ανταλλακτικά ?
    από MikeG στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 10/11/2007, 18:37
  3. μαγαζιά με ανταλλακτικά στην Κρήτη?
    από sakismip στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 13/06/2007, 20:19
  4. Περιεργη ΑΠΑΤΗ???? με τις πινακιδες....
    από Zbandit750 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2006, 08:40
  5. Μαγαζί με ανταλλακτικά για Honda Transalp
    από fdragan στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/08/2005, 17:19

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας