Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 59

Θέμα: Τα Ποδήλατα πρεπει να υπακουν στον Κ.Ο.Κ ;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Την επόμενη φορά που κάποιος θα παραβιάσει τον ΚΟΚ και θα σου απαντήσει "μα έχω ποδήλατο", μπορείς να του το χώσεις στον κώλο.
    'Αμα είναι "σπαστό" δεν έχει πλάκα...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    μας πειραζει δηλαδη που ο ποδηλατης ειναι νομιμος χωρις κρανος και που επισης μπορει να περναει το κοκκινο, να τον βλεπει ο τροχονομος και να μην του δινει προστιμο ενω εμεις αν το κανουμε πληρωνουμε 700 €...

ρε παληκαρια τι λεμε; το χανουμε τελειως;

ο αλλος λεει πλακωσε τον τυπο με το ποδηλατο γιατι επεσε απανω στην πορτα του αυτοκινητου του και του εσκισε την γαμπα...
    αν σου ανοιγε φαρδια πλατια η πορτα με το μηχανακι τι θα εκανες;
    πολλα τα περιστατικα που ανθρωποι απο εδω μεσα παρασαν απο το παραθυρο πορτας αυτοκινητου γιατι τους ανοιξε ετσι πορτα απο το πουθενα

edit: εννοειται να μας πειραζει που περνανε με κοκκινο γιατι αυριο μεθαυριο μπορει εμεις οι ιδιοι να πεσουμε πανω τους, αλλα οχι να μας πειραζει που αυτοι δεν τρωνε προστιμο και εμεις τρωμε σε ιδιες περιπτωσεις
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν κρατήθηκες όμως κι έγραψες μπούρδα.
    Τα ποδήλατα δικαιούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες.

Φυσικά και πρέπει να υπακούν στον ΚΟΚ, όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες.

Μου τη δίνει που υπαρχουν πολλοί μοτοσυκλετιστές που τα βαζουν με τους ποδηλάτες, αντί να υπάρχει ας πούμε ενα πνευμα συναδελφοσύνης.

Σωστός ...

Δεν μου άρεσαν ποτέ οι ταμπέλες και οι κατηγοριοποιήσεις σε κοινωνικές ομάδες.

Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα κάνουν την διαφορά προς το κακό. Αλλά ευτυχώς υπάρχει και το αντίθετο.

Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε απαίδευτοι σα λαός, και το αγαπημένο μας χόμπυ είναι να τα χώνουμε γενικώς αλλά πάντα βγάζουμε τον εαυτό μας εξω.

Αν θέλουμε οι ποδηλάτες να είναι σωστοί, τότε θα επρεπε και εμείς να οδηγάμε σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΟΚ. Τηρούμε όμως τα όρια ταχύτητας; Ποιος μοτοσυκλετιστής σέβεται το οριο των 50 χιλιομέτρων στις κατοικημένες περιοχές;

Ποιος δίνει προτεραιότητα στους πεζούς, ποιος δεν σταματα μέσα στην διάβαση τους;

Πόσοι μοτοσυκλετιστές χρησιμοποιούν ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ τα φλας;

(Δεν είμαι τυφλός, βλέπω ότι κάμποσοι ποδηλάτες το παρακάνουν αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Μπορώ όμως να προσπαθήσω εγώ να μην κάνω π@π@ριές όταν οδηγάω ΙΧ, ΜΟΤΟ ή ποδήλατο.)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    δηλαδή άμα καβαλούσες Leopard, τα ΙΧ θα τα'γραφες στ΄@ρχίδια σου....?????
    Οχι, το ιδιο προσεχω ολους. Δεν επιλεγω βαση οχηματος. Βεβαια το 99% των μετακινησεων μου γινεται με μηχανη.
    Μου κανει εντυπωση ομως που οι ποδηλατες ειναι στα αρχιδια τους. Σαν να εχουν αγνοια ενα πραγμα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Anty12 Προβολή μηνύματος
    Δηλαδή εγώ που πηγαίνω στην δουλειά εδώ και 2,5 χρόνια με το ποδήλατο, 18 χλμ πάνε-έλα κάθε μέρα, με κοντά 10500 χλμ λιγότερο βενζίνες, να το παρατήσω, για να μην αργούν μερικοί γρήγοροι εδώ μέσα 30-40 δευτερόλεπτα να φτάσουν εκεί που θέλουν να φτάσουν

Τα ποδήλατα στον αστικό ιστό, όταν δεν υπάρχει ποδηλατόδρομος, και δεν απαγορεύεται από σχετική σήμανση, επιτρέπεται να κινηθούν παντού, τέρμα δεξιά, και να ακολουθούν τον ΚΟΚ.........
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Δεν κρατήθηκες όμως κι έγραψες μπούρδα.
    Τα ποδήλατα δικαιούνται να κυκλοφορούν στον δρόμο όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες.

Φυσικά και πρέπει να υπακούν στον ΚΟΚ, όσο ακριβώς και οι μοτοσυκλέτες.

Μου τη δίνει που υπαρχουν πολλοί μοτοσυκλετιστές που τα βαζουν με τους ποδηλάτες, αντί να υπάρχει ας πούμε ενα πνευμα συναδελφοσύνης.
    Δεν ειπα καπου οτι ειναι παρανομο ουτε αναφερθηκα στα περι νομου που επιτρεπουν ή οχι την κινηση ποδηλατων σε καποιους δρομους.
    Αυτα που ειπα αφορουσαν το πατινι και νομιζω ηταν ευκολο να γινει ο παραλληλισμος.
    Περισσοτερα γι'αυτα και για την μπουρδα μου οταν βρεθω σε υπολογιστη.

Φυσικα πρέπει οι ποδηλατες να ακολουθουν τον Κ.Ο.Κ.

Όπως και οι μοτοσυκλετιστες. Οχι παρκαρισμα σε πεζοδρομια, οχι πατημα σε διαβασεις πεζων, οχι διηθηση, οχι περασμα της ουρας στα φαναρια που στριβουν, παντα με κρανος κλπ κλπ.

Α ναι: και εντος των οριων ταχυτητας
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παιδιά το μέγεθος μιας παράβασης δεν είναι το ίδιο για όλα τα οχήματα.
    Δεν μπορεί να κατακρίνουμε τον ποδηλάτη όταν περνάει ένα κόκκινο με ρυθμό και προσοχή πεζού με την ίδια κίνηση από αυτοκίνητο ή φορτηγό. Όταν δε είσαι με το ποδήλατο μπορείς ακόμα και να περνάς κάποια στενά χωρίς καν να βλέπεις, μόνο με την ακοή, ενώ με άλλο όχημα η ίδια ''παράβαση'' θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.
    Επίσης οι συνέπειες του λάθους του ποδηλάτη αφορούν κυρίως στον ίδιο, ενώ αυτές των άλλων οδηγών μπορεί να είναι ολέθριες για όσους εμπλακούν σε τυχόν ατύχημα.
    Όχι λοιπόν απλοϊκά να δείχνουμε τον ''μαλάκα'' ποδηλάτη χωρίς να γνωρίζουμε, γιατί και αυτός θα μπορούσε να πει τον δολοφόνο τον κουτάκια ή μοτοσικλετιστή ή ότι τεσπα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος που λέει πως οι ποδηλάτες θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και να μην σπάνε τα νεύρα των πάντων όταν κινούνται σε ομάδες κλείνοντας ολόκληρους κύριους δρόμους, όπως για παράδειγμα την άνοδο της λ. Πεντέλης. Ντάξ και γω το γουστάρω το ποδήλατο αλλά αν δω μπροστά μου 50 - 100 -200 ποδήλατα να πάνε με 10 δημιουργώντας συμφόρηση υπάρχει θέμα ότι και να λέμε, όσο νόμιμα και να πάνε.
    Καταλήγω στο ότι είναι νέο είδος μετακίνησης ακόμα το ποδήλατο και χρειάζεται εξοικείωση απο όλους. Για τον απαραίτητο σεβασμό επίσης απο όλους κυρίως ως προς τους πιο ευπαθείς υποτίθεται πως δεν πρέπει να αναφερθούμε ως πολιτισμένοι, έτσι δεν είναι;
    Τελευταία τροποποίηση από endopandou; 12/06/2013 στις 20:12.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    συγνώμη τα ποδήλατα έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    συγνώμη τα ποδήλατα έχουν δικαίωμα κυκλοφορίας σε όλο το οδικό δίκτυο ;
    Οχι, όπως και τα μοτοσακά για παράδειγμα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Οχι, όπως και τα μοτοσακά για παράδειγμα
    ξέρω πχ ότι τα μοτοποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται στο εθνικό δίκτυο
    ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τα ποδήλατα ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    ξέρω πχ ότι τα μοτοποδήλατα απαγορεύεται να κινούνται στο εθνικό δίκτυο
    ισχύει ακριβώς το ίδιο και για τα ποδήλατα ;
    Ακριβώς.

πάντως μερικοί ποδηλάτες δεν έχουν συναίσθηση, μου πετάχτηκε προχτές ένας στη Ποσειδώνος, ερχόμενος μάλιστα από αριστερά μου και έκοψε σχεδόν 3 λωρίδες κάθετα για να βρεθεί τέρμα δεξιά (ερχόταν από Συγγρού)
    εγώ θυμάμαι ότι όταν πρωτοπήρα το παπί απέφευγα την Παραλιακή γιατί φοβόμουν να κόψω από δεξία τέρμα αριστερά για να μπω Συγγρού, και μερικοί μπαίνουν με τα ποδήλατα λες και καβαλάνε 1000αρα...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Ναι Αριστείδη.
    Για να συμπληρώσω την προηγούμενη κουβέντα μου, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα γιγαντωθεί σε λίγα χρόνια δεν μπορεί να το λύσει κανένας νόμος. Πρέπει να υπάρξει κατανόηση και σεβασμός απο όλους όσους κινούνται στους δρόμους χωρίς αφορισμούς, χωρίς συμπλεύσεις, χωρίς παρωπίδες.

Παιδιά σήμερα έκανα πολλά χλμ στο κέντρο και είδα 10-20 ποδήλατα εκεί που πριν 5 χρόνια δεν έβλεπα κανένα. Όλοι τους ήταν κύριοι από όσο πρόλαβα να δω αντιθέσει με εμάς που ώς συνήθως ήμασταν αλλού γι αλλού μι ινκλούντιντ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GsDakar
    ειναι πολυ λιγοι δυστυχως οι εμπειροι ποδηλατες,οι περισσοτεροι ειναι εκεινοι που περνουν ποδηλατο μονο και μονο για να γλυτωσουν βενζινη,αδιαφορώντας για ολα ΚΟΚ κτλ.Δεν ειναι ετσι,μπορει να γλυτωνουμε βενζινη πηγαινωντας με το ποδηλατο που καβαλουσαμε οταν πηγαιναμε σχολειο,αλλα εδω κινδυνεύουν ζωες,Προσωπικα ειμαι κατα του ποδηλατου στην Αθηνα,διοτι δεν υπαρχουν οι προδιαγραφες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GsDakar Προβολή μηνύματος
    [...]οι περισσοτεροι ειναι εκεινοι που περνουν ποδηλατο μονο και μονο για να γλυτωσουν βενζινη[...]
    Ναι, ενω οσοι οδηγουν σκουτερ και παπιά*, το κάνουν απο αποψη και ιδεολογία

*πρωταθλητες στο γραψιμο του κοκ εκει που δεν πιανει μελανι...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μήπως πρέπει να αναβαθμίσουμε τα smileys??
    από pipis στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/02/2009, 10:10
  2. Τα χρέη πρέπει να πληρώνονται
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2008, 17:47
  3. Πρεπει να ξερεις ποτε να τα παρατησεις
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 23:17
  4. ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ!!