Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 85

Θέμα: Βάση που στηρίζεται στον κοτσαδόρο

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Κατα τα αλλα....

Για τον τροπο που κουβαλας την μοτο σου....!!!

1) Φθορα και ξανα μανα φθορα σε ολα τα κινουμενα μερη εκτος μοτερ....

Ρουλεμαν τροχων, αξονες , καρε, αλυσιδες , λαστιχο, και οτι λειτουργει πλην μοτερ... Τους εχεις φαει τα 4/5 της ζωης τους...!!!

2) Φρεναρισμα πανικου απο τα 80+ .... Ανασηκωμα στο πισω μερος της μηχανης και εαν δεν σου βρει η μηχανη πρωτα στο αυτοκινητο αλλα στα στοπ του τιμονιου.. Τοτε δεν θα γλυτωσεις ουτε τον σκελετο...!!

Σορρυ αλλα εκτος την ωρα που κουβαλας την μοτο σου να γυρνας τα κεφαλια των γυρω σου....

Τιποτε θετικο δεν βλεπω...!!

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Η μονη περιπτωση ειναι ή να κοπου οι βιδες ή να ξηλωσει ολο το πατωμα. ε?
    Να στρεβλώσει το πάτωμα φίλε όχι να ξηλώσει
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Banned
    βρες κανενα χρεπι με 3-4 κατοσταρικα και καντο αγροτικο
    λιγοτερους κινδυνους θα εχεις

1. Το προβλημα ειναι η αρθρωση του τρειλερ και οχι το μεγεθος του οχηματος
    π.χ. στενος δρομος που θα χρειαστει να κανω οπισθοπορια (με γκρεμο δεξια) μεχρι να βρω πλατωμα στο δρομο για να περασει το αλλο οχημα
    επιτοπια στροφη σε χωραφι οπου το τρειλερ θα δηπλωσει (και θα ειναι αδυνατο να κανω οπισθεν) ή γιατι πολυ απλα δεν χωραει να γυρισει.

2. ΔΛδ οπως ειπες και εσυ αν ειχα μεγαλυτερο αυτοκινητο ή τροχοσπιτο? Ενας τροχος θα προεξεχει (30cm νομιζω), το προσεχεις.
    Και αν ειναι να παμε στα ακραια ενδεχομενα, tailfishing του τρειλερ, ολικη ανατροπη του αυτοκινητου, καραμπολα και εκατομβη νεκρων.

3. 1200 ευρο κανει το αυτοκινητο. 3000 ευρο κανει η μηχανη. Και αυτο που εγραψες δεν ανταποκρινετε στο Νο3

4. Ναι. Χιλιοτσεκαρισμενο (για την περιοχη που κινουμε τουλαχιστον).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    1) Φθορα και ξανα μανα φθορα σε ολα τα κινουμενα μερη εκτος μοτερ....
    Ρουλεμαν τροχων, αξονες , καρε, αλυσιδες , λαστιχο, και οτι λειτουργει πλην μοτερ... Τους εχεις φαει τα 4/5 της ζωης τους...!!!

Η αλλη λυση ειναι να το πηγαίνω οδηκος (εντουρο γαρ) οπωτε οι ζημιες που περιγραφεις δεν μου λενε τιποτα. Μιλαμε για τοπικα δρομολογια (>10Km)

2) Φρεναρισμα πανικου απο τα 80+ .... Ανασηκωμα στο πισω μερος της μηχανης και εαν δεν σου βρει η μηχανη πρωτα στο αυτοκινητο αλλα στα στοπ του τιμονιου.. Τοτε δεν θα γλυτωσεις ουτε τον σκελετο...!!

Α. εισαι υπερβολικος. Β. εισαι παραλογος
    Ουτε δρομοι ουτε διαθεση για πανω απο 50Km/h και το μονο που δεν μπορουσε να κανει η μηχανη στην προηγουμενη κατασκευση ηταν να βρει στο αυτοκινητο (εκτος και αν κατρακιλαγαμε σε γκρεμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Να στρεβλώσει το πάτωμα φίλε όχι να ξηλώσει
    Πασο. Θα δω και θα αναφερω... (δεν νομιζω παντος).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    βρες κανενα χρεπι με 3-4 κατοσταρικα και καντο αγροτικο
    λιγοτερους κινδυνους θα εχεις
    Το χρεπι αγρωτικο περα απο τα 300-400 ευρο για την αγωρα θελει συντηρηση-επισκευη, ΚΤΕΟ, ασφαλεια, σηματα, χωρο παρκινγκ, τεκμηρια κτλπ... αρα μιλαμε για πολλα φραγκα.
    Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 13/07/2013 στις 11:28.

Και για να μην αφησω μυστηριο

Η πρωτη κατασκευη ειχε το προβλημα οτι σε υπερβολικα γρηγορα και κλειστα στριψιματα (τετοια που θα εκαναν ενα τρειλερ-μπαγκαζιερα να αντραπει ή εστω να συκωθει στον ενα τροχο) η μηχανη αντι να περιστραφει γυρο απο το λαιμο της και να στριψει, προτημουσε να παει πλαγιος και ουσιαστικα να φερει τον πισο τροχο στο πλαι και πιο κοντα στο αυτοκινητο, αναγκαζοντας ετσι την μηχανη να γυρει (παροτι ο μποστινος τροχος εμενε ισος) και να ακουμπισει κατω. Στο σταδιο δοκιμων (σε μια μεγαλη αλανα) ανακαλύφθηκε το προβλημα και η επιλυση του προβληματος, αν και εφικτη, εκανε την ολη κατασκευη πολυπλοκη.
    Φωτο μετα, οταν θα ειμαι στον αλλο υπολογιστη.
    Τελευταία τροποποίηση από sonic22; 13/07/2013 στις 11:58.

Banned
    εγω παντως το ΥΖ δεν το βαζω με τιποτα πανω σε κατι τετοιο να σερνεται
    θα μου πεις οτι τα βουνα ειναι απεναντι μου
    και για μακρια υπαρχουν τρειλερ και βανακια στην παρεα

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Εγώ τη δόλια τη μηχανή λυπάμαι, κι εσένα επίσης γι'αυτά που θα τραβήξεις αν σε τσιμπήσουν ή αν γίνει καμιά στραβή.

Δεν μπορώ να καταλάβω τί χρήση κάνεις και χρειάζεται αυτό το μαρκούτσι και πού τη σέρνεις ώστε να μη χωράει τρέιλερ.
    Αυτό που καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα (μπορεί να κάνω και λάθος) είναι το εξής:

Μαρκούτσι και να την βγάζεις καθαρή + τόσο στενά δρομάκια με κλειστές στροφές που να μη μανουβράρεται το τρέιλερ + τα όσα άλλα αναφέρεις = πάρα μα πάρα πολύ μικρή διαδρομή (ίσως ο δρόμος προς κάποια κοντινή σου εντουροδιαδρομή/πιστάκι? Δεν ξέρω).

Κατ'εμέ λοιπόν, πήγαινέ την καβάλα να τελειώνει η υπόθεση.

Στο τέλος θα σπάσει/στραβώσει/χτυπήσει κάτι (άψυχο ή με σάρκα και οστά) και θα τραβιέσαι (λίγο ή πολύ).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Εγώ τη δόλια τη μηχανή λυπάμαι, κι εσένα επίσης γι'αυτά που θα τραβήξεις αν σε τσιμπήσουν ή αν γίνει καμιά στραβή.
    Μιας και το ανεφερες, ποια ειναι ΑΚΡΙΒΟΣ η παρανομια που εχει το πρωτο και το δευτερο συστημα και τι ποινες εχουν?
    Γιατι στο πρωτο δεν ειναι αρκιβος τρειλερ αλλα ρυμουλκιση. Ειναι τοσο παρανομη η ρυμουλκηση?
    Στο δευτερο κατι θυμαμε να εχω διαβασει οτι δεν πρεπει να προεξεχει περισοτερο απο μισο μετρο απο τα ακρα του οχηματος.
    Ξερει κανεις πια ειναι η παρανομια ΑΚΡΙΒΟΣ?

(προς θεου δεν λεω οτι ειναι νομημο και δεν τρεχει τιποτα (αφου δεν εχει ουτε εγκρηση τυπου) απλα για το ειδος και το μεγεθος της παρανομιας αναρωτιεμε.
    Θα μπορουσα εδω να πω για το τι τρειλερ και αυτοσχεδιες καροτσες βλεπω να κυκλοφορει γυρο μου αλλα το λαθος του αλλου δεν μου δινει καμια αφεση αμαρτιων.

υ.γ. σωστα το καταλαβες.
    Πιστακι που αν και ειναι σχετικα κοντα το σωμα εχει πιαστει και θελω να εχω μια αλλαξια ρουχα, βενζινες, νερο κτλπ) ή μπορει να θελω να μεταφερω κανα καθαρο και οχι το εντουρο ή τσαπες, αξινες κτλπ. Οι δρομοι προσβασης ειναι στενοι και η πιστα μακρια απο την ασφλατο (200m) σε στενο χωματινο δρομο με χαντακια δεξια αριστερα.
    Βουνα με στενους δρομους οπου το θελω για σταθμο ανεφοδιασμου και για να μην ταλαιπωρω το μηχανακι στο πηγαινε-ελα (σταθερο γκαζι, βαρετα χιλιομετρα, φθορα τραχτεροτων ελαστικων με το βαρος μου πανω στο μηχανακι, αλλαγες πιεσεων στα λαστιχα για δρομο-βουνο, τσαμπα ωρες λειτουργιας του μοτερ κτλπ)

υ.γ.2 Την τελευταια φορα που μεταφεραμε 3 μηχανακια, με τρειλερ φιλου, καταφερε το ενα μηχανακι και εσπασε το καρτερ του αλλου, με το πατητηρι, απο μικροκουνιματα. Μεγεθος τρυπας πενηνταλεπτου.

Banned
    νομικα(για τον κ.ο.κ μιλαω) η ρυμουλκηση επιτρεπεται επι σταθερου αξονα,οχι ιμαντες οχι σχοινια-συρματοσχοινα
    αρα μαλλον απο τετοιο εισαι οκ
    *ΠΡΟΣΟΧΗ*ειτε θα πρεπει να εχεις φωτεινη προειδοποιηση η τριγωνο η συνοδευτικο οχημα με αλαρμ απο πισω καθ οσον κινεισαι σε επαρχιακο η αλλο δικτυο δ.χ-αυτα για το αν σε σταματησει η τροχαια
    σε χωραφοδρομους κλπ κανενα προβλημα-νομικα
    τρειλερ και καροτσες πρεπει να περασουν κτεο και να εχουν και την πινακιδα του οχηματος που το ελκει
    σε καροτσα αγροτικου ειναι παρανομο αλλα νομιζω κανουν τα στραβα ματια εκει
    σε βαν που δεν φαινεται ειναι οκ
    -αν σας πλαγιασε και τρυπησατε καρτερ δεν φταιει το τρειλερ αλλα η απειρια στο δεσιμο

αν σας πλαγιασε και τρυπησατε καρτερ δεν φταιει το τρειλερ αλλα η απειρια στο δεσιμο
    Ημουνα απο πισο απο το τρειλερ σε αλλο αυτοκινητο. Δεν πλαγιασε τιποτα ουτε καν οτι χυθηκανε τα λαδια δεν καταλλαβμε.
    Μετα απο 30 Km που φτασαμε και πηγαμε να λυσουμε ειδαμε αρχικα λαδια στο τρειλερ και μετα την τρυπα.
    Οσο καλα και να το δεσεις μια μικροκινηση απο τις αναρτησεις θα την εχουν τα μηχανακια.
    Αν δεν το εχεις σαν εμπειρια απο πριν παντος δεν το φανταζεσε ευκολα οτι μπορει να συμβει.

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Ημουνα απο πισο απο το τρειλερ σε αλλο αυτοκινητο. Δεν πλαγιασε τιποτα ουτε καν οτι χυθηκανε τα λαδια δεν καταλλαβμε.
    Μετα απο 30 Km που φτασαμε και πηγαμε να λυσουμε ειδαμε αρχικα λαδια στο τρειλερ και μετα την τρυπα.
    Οσο καλα και να το δεσεις μια μικροκινηση απο τις αναρτησεις θα την εχουν τα μηχανακια.
    Αν δεν το εχεις σαν εμπειρια απο πριν παντος δεν το φανταζεσε ευκολα οτι μπορει να συμβει.
    συμπιεζουμε αναρτησεις πριν δεσουμε για να αποφυγουμε αυτο ακριβως

συμπιεζουμε αναρτησεις πριν δεσουμε για να αποφυγουμε αυτο ακριβως
    Δεν πρεπει και δεν γινετε να συμπιεσεις μεχρι εξαντλησης της διαδρομης των αναρτησεων της μηχανης για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.

**Εκτος και αν βαλεις αυτα τα ειδικα πλαστικα Τ που λειτουργουν σαν στοπ και πιανουν απο το λαστιχο μεχρι το κατο μερος της τημονοπλακας/υποπλαισιου.

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, ψάχνοντας αρκετά θέλω να πιστεύω, η βάση κοτσαδόρου χρησιμοποιείται εκτενώς από κυνηγούς για να βάζουν τα σκυλόσπιτα με τα έρμα τα ζωντανά να στριμώχνονται σαν σαρδέλες...
    Ρωτώντας μηχανολόγο για το θέμα μου διευκρίνησε δύο πράγματα:
    Πρώτον, το κάθετο βάρος που μπορεί να αντέξει το πλαίσιο του αυτοκινήτου μου είναι οριακά τα 50-60 κιλά. Αυτό σημαίνει πως σε μία αθώα λακούβα η κάθετη δύναμη που θα ασκηθεί στιγμιαία στο σημείο αυτό θα ξεπεράσει τις δύο ίσως και τις τρεις φορές το βάρος του μεταφερόμενου αντικειμένου, γιατί απλά δεν υπάρχει αντίθετη δύναμη (ο άξονας της μπαγκαζιέρας για παράδειγμα). Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση, καθώς μιλάμε για στρέβλωση στο πλαίσιο του αυτοκινήτου πλέον, ίσως και για ρωγμή.
    Δεύτερον, δεν υπάρχει ίχνος νομιμότητας στο όλο σκηνικό με το να πέσει ο άλλος πίσω σου στην καλύτερη, μέχρι να σκοτωθεί στην χειρότερη.
    Ο εν λόγω κύριος πάντως που βρίσκεται κάπου στην Καλλιθέα διαφημίζει τα περίφημα ''100 κιλά'' που αντέχει η κατασκευή.

Εν κατακλείδι άνοιξα το θέμα μην γνωρίζοντας το παραμικρό για το όλο εγχείρημα, ψάχνοντας, ρωτώντας και διαβάζοντας όμως, κατέληξα στο συμπέρασμα πως είναι άκρως επικίνδυνο από κάθε άποψη και συμβουλεύω όποιον το έχει να το καταργήσει και όποιον το σκέφτεται να το απορρίψει.
    Όσο για την μεταφορά της φρέζας θα βρω άλλες πιο ασφαλείς λύσεις:
    1) Τοποθέτηση στο πορτπαγκάζ με τους λαστιχένιους τροχούς της
    2) Restoring το τρακτέρ του πατέρα, ( international harvester b-275, χρονολογίας 1965), βασικά πετρέλαιο θέλει, εξαέρωση τρόμπας πετρελαίου, αέρα στα λάστιχα και αλλαγή λαδιών και φίλτρων εν καιρώ.

Σαν κι αυτό είναι αλλά με κάποιες σκουρίτσες:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	490447-b275-international.jpg 
Προβολές:	91 
Μέγεθος:	60,2 KB 
ID:	295506

Καλές είναι όλες οι πατέντες, μέχρι να γίνουν επικίνδυνες, για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Καλές είναι όλες οι πατέντες, μέχρι να γίνουν επικίνδυνες, για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.
    ολόσωστος
    η τρακτερούμπα όλα τα λεφτά, σουζάρει και για πλάκα φαντάζομαι ε ;

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    ολόσωστος
    η τρακτερούμπα όλα τα λεφτά, σουζάρει και για πλάκα φαντάζομαι ε ;
    Πρέπει να έχει το τετράυνο πίσω τρελλαμένε, χωρίς συμπλέκτη ε, ροπή από το μηδέν.

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2008, 20:37
  2. Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2008, 07:33
  3. Που μπορώ να βρω remus στον βόλο??
    από silentscream στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2008, 19:57
  4. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2006, 14:29