Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 100

Θέμα: Προβληματισμοί για 600άρι

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stynikop
    Δεδομένου πως περιμένουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις του McGyver, και για να πω την εξυπνάδα μου, θα πρότεινα ένα φθηνότερο CB400 ή Bros για αρχή (Πιστεύω πως κάνουν για τη χρήση που τα θέλεις) και μετά βλέπεις.
    BTW, πως είναι ο σωματότυπός σου; κιλά-ύψος;

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kosarmy Προβολή μηνύματος
    Ο σκοπός μου πάντως είναι να μάθω πάνω στη μηχανή και να βελτιωθώ, όχι μόνο να μετακινούμαι.
    Το να πάω σε σχολείο οδήγησης, αφού τη συνηθίσω πρώτα λίγο, το θεωρώ δεδομένο
    μια χαρά

Έχω υπολογίσει και έξτρα ένα 1000αρικο για καλό κράνος, μπουφάν και γάντια (ίσως και μποτάκια, θα δείξει).
    συμφωνώ με τον McGyver, αν όχι μπότες, μποτάκια σίγουρα.

Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι το Triumph αλλά δεν έχει ABS και φοβάμαι και σαν κόστος χρήσης τι θα ζητάει.
    Απο κόστος χρήσης είναι όπως και τα υπόλοιπα που αναφέρεις.

Το Kawasaki Z ίσως παραείναι άγριο για πρωτάρη;
    Για το Ζ τα είπαμε πιο πάνω...

Το Fazer δεν είναι καλό all-around;
    Το Bandit μιας και είναι και φτηνό, κάνει γι αυτά που θέλω; Nα δω πως τα πάω και να το αλλάξω του χρόνου πχ.
    Το fazer είναι καλό και το bandit τίμιο (όχι καλό, τίμιο).

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όταν πρόκειται για αγορά μηχανής δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η βιολογική (?) ηλικία όσο η μοτοσικλετιστική ηλικία.
    Άμυαλοι 30άρηδες υπάρχουν γενικότερα αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ένας 30άρης είναι πιο ώριμος από έναν 20άρη, αυτό δε σημαίνει ότι η ωριμότητά του αυτή αφορά και τον τομέα μοτοσικλέτα.

Μπορεί να έχει λίγο νιονιό παραπάνω και να σέβεται λίγο περισσότερο το γκάζι από έναν πιτσιρικά, αλλά από απειρία και μόνο στην οδήγηση είναι πάρα πολλά τα λάθη που μπορεί να κάνει.

Κατ'εμέ πρώτη μηχανή δεν παύει να είναι πρώτη μηχανή, είτε είσαι 20 είτε 30 είτε 40. Απλά στις μεγαλύτερες ηλικίες ίσως μπορεί να γίνει πιο σύντομα η μετάβαση στο επόμενο.
    Μεγάλη κουβέντα, καλύτερα απο κοντά
    Γενικώς δεν συμφωνώ άλλα ούτε και διαφωνώ, ανάλογα της περίπτωσης θα έλεγα.

οτι και να παρεις πρεπει να λαβεις υποψη που θα κινηθεις{πολη χωραφια κτλ).ολα τα μηχανακια θελουν πρωτα μυαλο και συνεση.παλικαριες ειναι επικυνδινες.Οτι και να παρεις εξοπλισμο οπωσδηποτε και συνεση στο γκαζι και τα ματια δεκατεσσερα.
    πετρος

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    μια χαρά είναι το σκούτερ....

κράτα τα γκαφρά σου...
    Μαζί τα βγάλατε ρε?

(Κινείται κι εθνική κι αττική οπότε, χωρίς να λέω ότι με το σκούερ δε γίνεται, υπάρχει "έδαφος" στις καθημερινές του μετακινήσεις για να υποστηρίξει την αγορά μηχανής. Τα ταξίδια μπορεί να μην τα κάνει τώρα. Άμα γλυκαθεί μπορεί να τα αρχίσει )

Για αυτά που ρωτήσατε:

Η καθημερινή μετακίνηση είναι 40 χιλιόμετρα συνολικά πήγαινε-έλα, και κάθε 20άρα χιλιομέτρων έχει 5 χιλιόμετρα κίνηση σε δρόμους μέσα στην Αθήνα και 3 χιλιόμετρα εθνική και 12 χιλιόμετρα αττική οδό.
    Οπότε καθαρά ποσοτικά να το δεις, είναι 25% κίνηση μέσα στην Αθήνα και 75% εκτός. Οι ταχύτητες βέβαια δεν ξεπερνάνε τα 120 χιλιόμετρα/ώρα οπότε ενόχληση από τον αέρα δεν υπάρχει, άρα είμαι οκ για γυμνό.
    Ταξίδια δεν προβλέπονται, εκτός από κανένα ΣΚ κοντά στη Χαλκίδα, οπότε max 70 χιλιόμετρα ταξίδι.

Δε θα έλεγα ότι το ιδανικό μηχανάκι για τις διαδρομές που περιγράφεις είναι ένα γυμνό αλλά περί ορέξεως....
    Εγώ βάσει αυτών που γράφεις πχ θα πρότεινα ένα CBF600 (που αν μου το πρότεινε εμένα κάποιος θα του πέταγα ένα ταψί γεμιστά στα μούτρα γιατί το θεωρώ ένα κακάσχημο κατασκεύασμα)
    Τα 120 δεν τα ξεπερνάς με το σκούτερ. Το τί θα κάνεις με μια μοτό που το λέει η περδικούλα της είναι άλλο θέμα (δε σε σπρώχνω στην παρανομία. Just sayin'...)

Έχω υπολογίσει και έξτρα ένα 1000αρικο για καλό κράνος, μπουφάν και γάντια (ίσως και μποτάκια, θα δείξει).

Έυγε!!!
    Με το 1000άρικο που υπολογίζεις παίρνεις και γαμώ τα κράνη, και γαμώ τα μπουφάν, και γαμώ τα γάντια και γαμώ τις μπότες/μποτάκια.
    Με λίγο καλό ψάξιμο κι αν δεν πας απαραιτήτως σε dainese κλπ, μη σου πω ότι παίρνεις ΚΑΙ τα καλοκαιρινά ΚΑΙ τα χειμωνιάτικα (μπουφάν, γάντια, πατούμενα) στα λεφτά που κουβεντιάζεις.

Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι το Triumph αλλά δεν έχει ABS και φοβάμαι και σαν κόστος χρήσης τι θα ζητάει.

Όπως είπαν κι άλλοι, καλό το ABS αλλά κάποιοι τη βγάζουν και χωρίς αυτό. Η ένστασή μου πάντως σε μια τέτοια μηχανή δεν είναι τόσο το ABS όσο η δύναμή της.

Το Kawasaki Z ίσως παραείναι άγριο για πρωτάρη;
    Το Fazer δεν είναι καλό all-around;
    Το Bandit μιας και είναι και φτηνό, κάνει γι αυτά που θέλω; Nα δω πως τα πάω και να το αλλάξω του χρόνου πχ.

Κατ'εμέ όλα όσα αναφέρεις είναι too much για πρωτάρη.
    Αν θες να πας σε κάτι το δυνατό και καινούριο, ίσως μια καλή πρόταση να ήταν το xj6 της Yamaha. Βγάζει γύρω στα 78 άλογα αν θυμάμαι καλά και βρίσκεις πένα και με λιγότερα λεφτά από αυτά που δίνεις.

Αν θες κάνεις αυτό που κάναμε πολλοί από εδώ μέσα. Ξεκινάς με μια αρχαιολογία (Cb400, Bros κλπ) που θα σου κοστίσει κοντά στα 1.000-1.500 η αγορά της, κάνεις τα πρώτα σου βήματα με αυτό για κανά δυο χρόνια κι αναλόγως πράττεις στην πορεία. Αν είσαι και λίγο large στο χρήμα το κρατάς κιόλας για "παπί/σκυλί/εργάτη" και πας και παίρνεις το triple ή όποιο άλλο σου κάνει κέφι και θα το γλιτώνεις κι από την ταλαιπωρία του να το κατεβάζεις κέντρο μες στην κίνηση καλοκαιριάτικα κλπ.
    Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την κίνηση, είναι ο σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει να σου κοστίσει 1.000-1.500 η αγορά κι ένας Θεός ξέρει πόσα ακόμα σε πιθανά μαζέματα, μικρές ή μεγάλες ζημιές που θα προκύψουν λόγω ηλικίας κλπ. Οπότε είναι τζόγος.
    Αυτά από εμένα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    6 minutes late
    10 minutes

And it's called χ€σιμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Μεγάλη κουβέντα, καλύτερα απο κοντά

(Κινείται κι εθνική κι αττική οπότε, χωρίς να λέω ότι με το σκούερ δε γίνεται, υπάρχει "έδαφος" στις καθημερινές του μετακινήσεις για να υποστηρίξει την αγορά μηχανής. Τα ταξίδια μπορεί να μην τα κάνει τώρα. Άμα γλυκαθεί μπορεί να τα αρχίσει )
    δεν χρειάζεσαι 600 ή 750 για να κινηθείς στην αττική οδό.... έλεος....

ούτε καν ταξιδάκια δεν λέει το παιδί οτι θα κάνει.... αντε μέχρι χαλκίδα που το σκούτερ σε πάει μια χαρά....

που είσαι ρε τάι????????????????????

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    10 minutes

And it's called χ€σιμο
    άλλος Oldman μας βρήκε

αφήστε τις ηλεκτρονικές και δώστε σήμα για κανονικές

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    fazer 600 το καρμπυρατερατο με fairing...
    τα πρωτα μοντελα τα δινουν τσαμπα 1500€..παιρνεις καποιο με 2-2,5 χιλιαρικα π.χ. αυτογια να μην χρειαστει πολλα μαζεματα και δινεις και αλλο ενα πεντακοσαρικο σε σερβις και μαζεματα..παμε στα 3χιλ. το κρατας οσο γουσταρεις και το πουλας πανω κατω στην ιδια τιμη μετα απο Χ χρονια διοτι δεν θα πανε κατω απο καποιο ψυχολογικο οριο...και παιρνεις οτι γουσταρεις...

ωριαο μηχανακι, αξιοπιστο, τιμιο με γκαζι αρκετο για την απειρια σου και το πηγμενο (θελω να πιστευω) μυαλο σου με fairing που δεν θα σε ταλαιπωρησει αν θες να πας και πιο μακρυα απο την Χαλκιδα...

καλες αγορες και

δεν χρειάζεσαι 600 ή 750 για να κινηθείς στην αττική οδό.... έλεος....

ούτε καν ταξιδάκια δεν λέει το παιδί οτι θα κάνει.... αντε μέχρι χαλκίδα που το σκούτερ σε πάει μια χαρά....

που είσαι ρε τάι????????????????????
    Ναι βρε ομορφάντρα μου.
    Το είπα κιόλας. Δεν είπα ότι δε γίνεται. Όλα γίνονται. Κι εγώ με το 400 ανεβοκατεβαίνω αεροδρόμιο και 3 και 4 φορές τη βδομάδα (το ότι μου βγαίνει η ψυχή και βλαστημάω εγώ το ξέρω όμως).
    Γίνεται πάντως.

Αυτό που είπα είναι ότι υπάρχει έδαφος για να πάρει μηχανή.
    Δεν είπε:
    -Ουγκ θέλω 1000άρι ουγκ.
    -Τι διαδρομές κάνεις ρε μάστορα?
    -Παγκράτι Κολιάτσου και δουλεύω ντελίβερι.

Όλα μια χαρά σε πάνε παντού. Αλλά άμα ψήνεσαι για μηχανή, και οι διαδρομές που κάνεις δίνουν κι έναν αέρα για να την κινήσεις και να την ευχαριστηθείς τόσο το καλύτερο.

ΥΓ. Και στο φινάλε τι άλλους δρόμους (εντός Αττικής) έπρεπε να αναφέρει για να δικαιολογήσουμε την αγορά μηχανής? Εκτός κι αμα μηχανή παίρνεις μόνο για ταξίδια (και μαλιστα γυμνό 600 )

Παλαιό μέλος
    Καλησπέρα.
    "Ντρέπομαι" που το λέω αλλά κοντεύω τα 30 και η μόνη μου επαφή με τα δίκυκλα είναι ένα 150άρι σκουτεράκι για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Θέλω επιτέλους να περάσω στον κόσμο της σωστής μηχανής (γύρω στα 600 κυβικά κατά προτίμηση) με σκοπό να κάνω όλες μου τις καθημερινές μετακινήσεις (καμιά 40αριά χλμ ημερησίως το λιγότερο).

Το ερώτημα είναι περισσότερο όχι τι συγκεκριμένο μοντέλο να πάρω όσο τι σε είδους μηχανή να κοιτάξω. Γενικά θα πάρω ελαφρώς μεταχειρισμένο. Τα λεφτά μου είναι σχεδόν 5 χιλιάρικα.

-Να πάω σε κάτι φτηνό πάνω στο οποίο να μάθω , πχ ένα suzuki bandit 650 με 3.500, και όταν νιώσω έτοιμος να το δώσω για να πάρω κάτι καλύτερο;
    -Να πάρω κατευθείαν κάτι που μου αρέσει (πχ Street Triple ή Kawasaki Z) και να είμαι επιφυλακτικός μέχρι να το μάθω; Μαθαίνεται από το 0 μια τέτοια μηχανή;
    -Να πάρω κάτι ενδιάμεσο που και μαθαίνεται πιο εύκολα και μπορώ να το κρατήσω για καιρό, πχ Fazer;

Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω που πάνε τα 4 και έχω μπλεχτεί στις σκέψεις μου

Θα σου προτεινα σαν μηχανη την Hornet,ειδικα μοντελο του 07 και μετα με abs,εξαιρετικη μηχανη που θα την λατρεψεις και δεν θα χρειαστει να την αλλαξεις.
    Λεω Honda διοτι σε σχεη με το Z και το Street Triple ειναι ποιο φιλικη και θα εξοικιωθεις γρηγορα χωρις αυτο να σημαινει οτι "θα τις παρεις τον αερα".

Να ξερεις οτι η μηχανη δεν ειναι scooter,θελει πολυ προσοχη και μυαλο,προσπαθησε οποια μηχανη και αν παρεις να την κυκλοφορησεις καπου ηρεμα
    για να καταλαβεις το πως λειτουργει και σιγα σιγα να αρχισεις της μετακινησεις σου,κρανος γαντια και τα σχετικα οπωσδηποτε.

Το αν νιωθεις ετοιμος για μηχανη το ξερεις καλυτερα απο ολους,εδω θα βρεις διαφορες συμβουλες αλλα η τελικη αποφαση για το
    αν πρεπει να παρεις μηχανη και ποια ειναι αποκλειστικα δικη σου.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spi900 Προβολή μηνύματος
    Θα σου προτεινα σαν μηχανη την Hornet,ειδικα μοντελο του 07 και μετα με abs,εξαιρετικη μηχανη που θα την λατρεψεις και δεν θα χρειαστει να την αλλαξεις.
    Λεω Honda διοτι σε σχεη με το Z και το Street Triple ειναι ποιο φιλικη και θα εξοικιωθεις γρηγορα χωρις αυτο να σημαινει οτι "θα τις παρεις τον αερα".

σαν κάτοχος μπορώ να σου πω ότι, αν θες ντε και καλά γυμνό, και σου αρέσει η φάτσα του φυσικά, θα στο πρότεινα ασυζητητί, καθώς και στο budget σου είναι, και ABS έχει, γραμμικό κινητήρα έχει, πολύ ευέλικτο είναι, και γενικώς αν την βρίσκεις να βλέπεις το μοτόρι, είναι πολύ καλή επιλογή

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

...........
    εν τέλει,

αν θέλει να πάρει μηχανή επειδή γουστάρει και μπορεί, ας το κάνει και με τις ευχές μου....

αν θέλει να πάρει προφασιζόμενος οτι δεν τον βολεύει για την καθημερίνη του μετακίνηση το σκούτερ που έχει, για μένα, σε τσάμπα έξοδα και βάσανα θα μπει....

αν τώρα πάλι το ήδη υπάρχον είναι ρημάδι και δεν βολεύει (πραγματικά όμως), ε, ας κάνει ό,τι κρίνει καλύτερο γι αυτον....

ξαναλέω,
    στην τσέπη κανενός δεν μπαίνω, την άποψή μου λέω....
    ο ενδιαφερόμενος ας δει ποια είναι η πραγματική του ανάγκη, ποια είναι η κ@υλα του, ας τα ζυγίσει και ας πράξει ανάλογα....

Νέο μέλος
    εν τέλει,

αν θέλει να πάρει μηχανή επειδή γουστάρει και μπορεί, ας το κάνει και με τις ευχές μου....

αν θέλει να πάρει προφασιζόμενος οτι δεν τον βολεύει για την καθημερίνη του μετακίνηση το σκούτερ που έχει, για μένα, σε τσάμπα έξοδα και βάσανα θα μπει....

αν τώρα πάλι το ήδη υπάρχον είναι ρημάδι και δεν βολεύει (πραγματικά όμως), ε, ας κάνει ό,τι κρίνει καλύτερο γι αυτον....

ξαναλέω,
    στην τσέπη κανενός δεν μπαίνω, την άποψή μου λέω....
    ο ενδιαφερόμενος ας δει ποια είναι η πραγματική του ανάγκη, ποια είναι η κ@υλα του, ας τα ζυγίσει και ας πράξει ανάλογα....

Φίλε Σπυράκο, το ότι θέλω να πάρω μηχανή είναι και γιατί θέλω και, παραδόξως για την εποχή που ζούμε τα οικονομικά μου είναι νορμάλ και έχω μαζέψει αυτό το ποσό μετά από οικονομίες 2 χρόνων και γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια του σκούτερ που με κάνει να την αισθάνομαι κάθε μέρα στο δρόμο

Ο προβληματισμός είναι καθαρά σε τι είδος μηχανής πρέπει να κινηθώ, δεδομένου ότι είμαι κάποιας ηλικίας και εμπειρίας γενικά στην οδήγηση εκεί έξω, αλλά δεν ξέρω την τύφλα μου από μηχανές.
    Και φυσικά δεν είμαι σε θέση να διαχειριστώ 100 άλογα στον πίσω τροχό, γι αυτό και ξέρω ότι δεν πρόκειται να ανοίξω το γκάζι τέρμα σε μια τέτοια μηχανή για αρκετό καιρό!

Διάβασα παραπάνω ότι το bandit είναι "τίμιο" αλλά όχι "καλό". Αυτό για μένα σημαίνει 'καλύτερα απέφυγέ το αφού μπορείς'.

Το Triple (του έχω μια αδυναμία) παλεύεται για πρώτη επαφή ή στην πρώτη στροφή αν ανοίξω μισή μοίρα παραπάνω το γκάζι μπορεί να γυρίσει και να με φέρει τούμπα;

Το Hornet δεν είναι κακή περίπτωση όπως τα λέτε.

Για το Fazer διαβάζω ότι ανάμεσα σε 5 με 7000 στροφές είναι ψόφιο εντελώς. Δεδομένου ότι για αρχή αυτό θα είναι το μέγιστο όριο στροφών που υπολογίζω να ανεβαίνω, μήπως κάνει χειρότερα τα πράγματα το ότι δε τραβάει εκεί;

Το Honda CBF600 μου φαίνεται κι εμένα άσχημο..

Το να πάρω ένα παλιό μηχανάκι των 2000-2.500 ευρώ και να του ρίξω λεφτά σε σέρβις χωρίς να έχω καν αρκετές γνώσεις για το τι χρειάζεται μια τέτοια μηχανή στη συντήρησή της, δε μου ακούγεται καλή ιδέα. Θα προτιμούσα να πάρω κάτι που να είναι σε καλή κατάσταση εξ αρχής και να μη μπλέξω με μαστοριλίκια.

Φίλε Σπυράκο, το ότι θέλω να πάρω μηχανή είναι και γιατί θέλω
    και μπορείς
    και γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια του σκούτερ που με κάνει να την αισθάνομαι κάθε μέρα στο δρόμο
    τώρα το είπες στην πραγματική του βάση...

καλοτάξιδο ό,τι και αν πάρεις

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. για το 600αρι
    από dimitris22 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 04/05/2010, 10:01
  2. Σκέψεις - Προβληματισμοί για αγορά μοτέρ
    από motaba στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2009, 16:15
  3. Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2007, 11:23
  4. ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ....
    από HELLSPIRIT στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/12/2005, 23:14
  5. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2005, 14:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ