Για αυτά που ρωτήσατε:
Η καθημερινή μετακίνηση είναι 40 χιλιόμετρα συνολικά πήγαινε-έλα, και κάθε 20άρα χιλιομέτρων έχει 5 χιλιόμετρα κίνηση σε δρόμους μέσα στην Αθήνα και 3 χιλιόμετρα εθνική και 12 χιλιόμετρα αττική οδό.
Οπότε καθαρά ποσοτικά να το δεις, είναι 25% κίνηση μέσα στην Αθήνα και 75% εκτός. Οι ταχύτητες βέβαια δεν ξεπερνάνε τα 120 χιλιόμετρα/ώρα οπότε ενόχληση από τον αέρα δεν υπάρχει, άρα είμαι οκ για γυμνό.
Ταξίδια δεν προβλέπονται, εκτός από κανένα ΣΚ κοντά στη Χαλκίδα, οπότε max 70 χιλιόμετρα ταξίδι.
Δε θα έλεγα ότι το ιδανικό μηχανάκι για τις διαδρομές που περιγράφεις είναι ένα γυμνό αλλά περί ορέξεως....
Εγώ βάσει αυτών που γράφεις πχ θα πρότεινα ένα CBF600 (που αν μου το πρότεινε εμένα κάποιος θα του πέταγα ένα ταψί γεμιστά στα μούτρα γιατί το θεωρώ ένα κακάσχημο κατασκεύασμα)
Τα 120 δεν τα ξεπερνάς με το σκούτερ. Το τί θα κάνεις με μια μοτό που το λέει η περδικούλα της είναι άλλο θέμα
(δε σε σπρώχνω στην παρανομία. Just sayin'...)
Έχω υπολογίσει και έξτρα ένα 1000αρικο για καλό κράνος, μπουφάν και γάντια (
ίσως και μποτάκια,
θα δείξει).
Έυγε!!!
Με το 1000άρικο που υπολογίζεις παίρνεις και γαμώ τα κράνη, και γαμώ τα μπουφάν, και γαμώ τα γάντια και γαμώ τις μπότες/μποτάκια.
Με λίγο καλό ψάξιμο κι αν δεν πας απαραιτήτως σε dainese κλπ, μη σου πω ότι παίρνεις ΚΑΙ τα καλοκαιρινά ΚΑΙ τα χειμωνιάτικα (μπουφάν, γάντια, πατούμενα) στα λεφτά που κουβεντιάζεις.
Αυτό που πραγματικά μου αρέσει είναι το Triumph αλλά δεν έχει ABS και φοβάμαι και σαν κόστος χρήσης τι θα ζητάει.
Όπως είπαν κι άλλοι, καλό το ABS αλλά κάποιοι τη βγάζουν και χωρίς αυτό. Η ένστασή μου πάντως σε μια τέτοια μηχανή δεν είναι τόσο το ABS όσο η δύναμή της.
Το Kawasaki Z ίσως παραείναι άγριο για πρωτάρη;
Το Fazer δεν είναι καλό all-around;
Το Bandit μιας και είναι και φτηνό, κάνει γι αυτά που θέλω; Nα δω πως τα πάω και να το αλλάξω του χρόνου πχ.
Κατ'εμέ όλα όσα αναφέρεις είναι too much για πρωτάρη.
Αν θες να πας σε κάτι το δυνατό και καινούριο, ίσως μια καλή πρόταση να ήταν το xj6 της Yamaha. Βγάζει γύρω στα 78 άλογα αν θυμάμαι καλά και βρίσκεις πένα και με λιγότερα λεφτά από αυτά που δίνεις.
Αν θες κάνεις αυτό που κάναμε πολλοί από εδώ μέσα. Ξεκινάς με μια αρχαιολογία (Cb400, Bros κλπ) που θα σου κοστίσει κοντά στα 1.000-1.500 η αγορά της, κάνεις τα πρώτα σου βήματα με αυτό για κανά δυο χρόνια κι αναλόγως πράττεις στην πορεία. Αν είσαι και λίγο large στο χρήμα το κρατάς κιόλας για "παπί/σκυλί/εργάτη" και πας και παίρνεις το triple ή όποιο άλλο σου κάνει κέφι και θα το γλιτώνεις κι από την ταλαιπωρία του να το κατεβάζεις κέντρο μες στην κίνηση καλοκαιριάτικα κλπ.
Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την κίνηση, είναι ο σοβαρός κίνδυνος που υπάρχει να σου κοστίσει 1.000-1.500 η αγορά κι ένας Θεός ξέρει πόσα ακόμα σε πιθανά μαζέματα, μικρές ή μεγάλες ζημιές που θα προκύψουν λόγω ηλικίας κλπ. Οπότε είναι τζόγος.