Κεφαλή μετά απο "ψιλοκαθάρισμα"
Και τώρα έχω κολλήσει γιατί δεν μπορώ να λύσω αυτόν τον διάολο να δω τον τεντωτήρα!
Υ.γ εχω λύσει μίζα, την 14άρα στο κέντρο, οι αλενόβιδες δεν λύνονται με τίποτα εκτός αμα πάρω μια μπανιέρα χάπια κρεατίνη, και επίσης "ο μαγνήτης" (?) για τα πηνία δεν βγαίνει με τίποτα.... Ιδέες ευπρόσδεκτες!
Παρε εναν εξολκέα για το βολάν εχει 5-10 ευρω, βιδωνει στο βολάν και το βγάζεις. Τις αλενόβιδες μην τις πειράζεις.
Ο μεταλλικός ήχος που έκανε οταν το έβαζες μπροστά ήταν η έκρηξη που έβγαινε "έξω" απο τη φλάτζα σου.
Μάλλον ήθελε κι άλλο σφίξιμο η κεφαλή αφού οι φλάτζες ήταν καινούργιες.
Και έλεγα που ειναι το βολάν και το βάφτισα μαγνήτη, το παίζω και έξυπνος τρομάρα μου....
Τσάμπα το λύσαμε δηλαδή.... Δεν πειράζει, όσο το ψάχνουμε τόσο μαθαίνουμε! Η συνέχεια επι της οθόνης!!
Ξαναλέω για τα μπουζόνια...
(και το κάνω γιατί είσαι τσαπατσούλης - απο την στιγμή που κάνεις βόλτες το μοτερ και έχεις την μπιέλα ελεύθερη να κοπαναει στα "μάγουλα" του κάρτερ ..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Πατέρα εσυ είσαι? (καρμπόν όμως τα ίδια μου λέει)
Έχεις δίκιο σε αυτό, με πιάνει η τρέλα και γίνομαι ελεηνός τσαπατσούλης πάνω στην βιασύνη μου.
Οχι δεν κάνω βόλτες έτσι το μοτέρ, όταν έδινα μίζα είχα και τον κύλινδρο πάνω με το πιστόνι κανονικά και την καδένα εκκεντροφόρου στο χέρι τεντωμένη να μην βρίσκει.
Την μπιέλα δεν την άφησα να κοπανιέται στο κάρτερ ποτέ...
Σήμερα το απόγευμα θα το ξαναπιάσω και βλέπουμε..
Λοιπόν αφού σήμερα βρήκα χρόνο να ασχοληθώ, είπα να το δέσω για να μπεί αύριο πάνω. και τσάαααακ πάλι το χτύπημα.
Ευτυχώς μου κοψε και λέω ας το γυρίσω απο το βολάν πρίν το βάλω πάνω, χρονίζω, γυρίζω βολάν και μόλις το έμβολο φτάσει πάνω ακούγεται ενα ελαφρό "τάκ", δεν είναι απο τις βαλβίδες (εισαγωγή - εξαγωγή) γιατί τις τάπωσα με το χέρι. Ακούγεται ανάμεσα στην κεφαλή και τον κύλινδρο όπως πρίν. Λύνω βίδες κεφαλής, γυρίζω πάλι και τίποτα. Λύνω τροχαλία εκκεντροφόρου και γυρίζω, πάλι ακούγεται (άρα δεν είναι απο βαλβίδες). Βγάζω κεφαλή και γυρίζω όλα καλά δεν ακούγεται τίποτα.
Υ.γ. ρεγουλατόρος καδένας και τρόμπα λαδιού είναι οκ.
Και μερικές φωτό
![]()
Μια διευκρίνιση αν μπορείς. Ανάμεσα στην κεφαλή και στον κύλινδρο εχει κατι κυλινδράκια που μπαίνουν στα μπουζόνια. Τα είχες βάλει; Αυτα κρατάνε κεντραρισμένα τον κύλινδρο την κεφαλή και την φλάτζα.
Αν τα είχες βάλει ξαναβάλε την φλάτζα στον κύλινδρο και τους οδηγούς (τα κυλινδράκια στα μπουζόνια) και με το πιστόνι στο Κ.Ν.Σ βάλε το δάχτυλο σου γυρω γυρω στο χείλος του κυλίνδρου να δείς μήπως η φλάτζα είναι μικρότερη ή δέν είναι κεντραρισμένη στον κύλινδρο και βρίσκει το πιστόνι επάνω της.
kapnias τα έχω τα κυλινδράκια όλα στην θέση τους....
Λοιπόν ΟΛΑ ΚΑΛΑ
Δούλεψε μια χαρά και μια γκαζιά που του έριξα μείναμε με το στόμα ανοιχτό για το πως στροφάρει
Απολογισμός:
1. είμαι βλάκας γιατί δεν πήρα έστω ενα χάρακα να μετρήσω διατομή κυλίνδρου με συνέπεια ο τύπος στα ανταλλακτικά μου έδωσε σετάκι για 52mm ενώ το πιστόνι είναι 53mm και για αυτό χτυπούσε (σφαλιάριζε).
2. άλλαξα την φλάτζα κεφαλής σε 53mm και όλα πήγαν κατ' ευχήν!
3. Έμαθα αρκετά αλλά και στεναχωρέθηκα που έκανα τόοοοσα χαζά λάθη πάνω στην βιασύνη μου.
4. Σας χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ασχολία σας και που μου μάθατε πράγματα που δεν τα ήξερα και τόσο καλά, βλέπεις άλλο να έχεις γνώση και άλλο γνώση ΚΑΙ πείρα.
Θα ακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό αργότερα καθώς θα δένω τα τελευταία (καπάκια κλπ).
Αύριο θα το βάλω πάνω στο σασί γιατί τώρα κάτω δεν θα βλέπω τίποτα, βλέπεις το δένω στο μπαλκόνι και έχω φωτισμό.
Αύριο θα το βγάλω για βόλτα και λέω να κατέβω πειραιά να το στρωσω και λίγο...