Σαν άσπρο γρασο ήταν. Το είχα δει σε λυμμενο μοτέρ στο καπάκι στο πλάι.
Σαν άσπρο γρασο ήταν. Το είχα δει σε λυμμενο μοτέρ στο καπάκι στο πλάι.
κοντός ψαλμος αλληλούια φίλε μου. (γιατι βλέπω οτι δε μας παει πουθενά αυτή η συζήτηση)
αν είναι η αντλία και περνάνε νερά στα λάδια, τότε θα στο δείξει σύντομα.
![]()
μετά τις διακοπές ήρθε η ώρα να λερώσουμε πάλι τα χερια με μουτζούρα και να λύσουμε το πρόβλημα με την χαμηλή πίεση στο κύκλωμα λαδιού
όπως σας είχα προαναφέρει είχαμε βρει οτι χάνουμε πίεση από το μεταλλικό σωληνάκι που ενώνει το κάρτερ με το σασμάν
παραθέτω και μια φωτό από το σωληνάκι
λοιπόν τι παίζει?
αυτό είχε ελάττωμα στις άκρες του και εκεί ήταν το πρόβλημα
το καινούργιο που βάλαμε είχε oring στις άκρες του και σφράγιζε καλύτερα και δεν υπήρχαν απώλειες(λόγια του μάστορα)
τώρα θα δείξει με τον καιρό τι ψαρια πιάσαμε.
Τελευταία τροποποίηση από modoxx; 20/08/2013 στις 20:46.
τσέκαρε και την στάθμη του αντιψυκτικού, γιατί αυτό που ανέφερες πιο πάνω (για το πηχτό υγρό σαν γράσο) μοιάζει με αντιψυκτικό στα λάδια. Ζημιά που συναντάται και στα 950 και στα 640 και στα 690. Η ζημιά συνήθως είναι σε ένα oring στην τρόμπα νερού και στον άξονα της τρόμπας, που χρήζουν αλλαγή(συνήθως αλλάζοντας μόνο το oring λύνεται το πρόβλημα). Στα 690 μπορεί η ζημιά να είναι πιο μεγάλη, αφού το αξονάκι που υπήρχε στα 640- 950 πλέον είναι το τελείωμα του αντικραδασμικού άξονα (άσχετο με σένα- απλά είπα να το προσθέσω και αυτό).
Λογικά αν όντως σου έχει περάσει τα νερά στα λάδια θα φανεί από την στάθμη του αντιψυκτικού.
φιλε billk το παγουράκι με το αντιψυκτικού υγρού είναι γεμάτο και μου δουλεύει συνεχεια στις τέσσερις παύλες παρα πολύ δύσκολα θα πάει στην πέμτη παύλα οποτε από τα θέματα του νερού είμαστε ok.
αυτό που είχαμε βρει το πηχτό
καθαρίστηκε καλά το μοτέρ και δεν έχουμε βρει πάλι κάτι τέτοιο που σημαίνει ότι μάλλον το έχει ρίξει ο προηγούμενος ιδιοκτητης
πιθανόν για να κρύψει κάτι η κάποιον θόρυβο
τέλος πάντων ας μην πάει η κουβέντα εκεί.
μερικά κατάλοιπα βεβαια έχουν μείνει και κάθε πεντακόσια χλιόμετρα αλλάζω φίλτρο λαδιού μέχρι να καθαρίσει τελείως.
το ερώτημα είναι παίζει αυτό το κολλώδες υγρό να έκανε τέτοια ζημια και να δημιούργησε χαμηλή πίεση στο κύκλωμα λαδιού?
η υπήρχε το πρόβλημα και πήγαν να το σκεπάσου με αυτό?
Γεια σου φιλε μου και απο εμενα δεν θα μπω σε τεχνικα θεματα γιατι τα εξαντλήσατε παραπάνω....καλό θα ηταν κατα την γνωμη μου να επικοινωνήσεις με τον προηγουμενο ιδιοκτήτη και να τον ρωτησεις τι ειχε κάνει ωστε να ξερεις πως να κινηθείς... Ετσι και αλλιώς δεν μπορεις να του το επιστρέψεις.... καλα αποτελεσματα....
όντως στο καπάκι φαίνεται αρκετά πηχτό, αλλά σε χρώμα είναι αυτό ακριβώς που αναφέρω.
Δεν είμαι μηχανικός, οπότε δεν το παίρνω πάνω μου. Έχε απλά το νου σου, κοιτάζοντας συχνά πυκνά το δοχείο συμπλήρωσης.
Ψάχνοντας βρήκα ένα παλαιότερο πόστ και με φώτο από την βλάβη που αναφέρω.
http://www.moto.gr/forums/showthread...84%CE%BF%CF%82
πίστεψε με gefr πριν κατεβάσουμε κινητήρα είχαμε δοκιμάσει τα πάντα αλλα
τελικά ναι κατεβάσαμε κινητήρα.
το μηχανάκι είναι ένταξη (μάλλον) δουλεύει μέχρι τώρα μια χαρά δεν μου έχει κάνει τίποτα περίεργο
το μονο που παρατήρησα σήμερα μετά από 500 χιλιόμετρα που έχω κάνει είναι ότι το παγουράκι του νερού είναι γεμάτο
και καθαρό το ψυκτικό υγρό του
(δεν έχει περίεργο χρώμα)λάδια μέσα και τέτοια
ενώ το ψυγείο θέλει συμπλήρωμα