Ευχαριστω καταρχην για τις απαντησεις σας.
Με το λιγο ψαξιμο που εριξα στο ιντερνετ και σε κατι site motorcycle specs κτλπ, δεν νομιζω οτι μπορω να οδηγησω τιποτα αλλο απο τη σειρα cb της honda παρα μονο, το bros, πραγμα που με στεναχωρησε λιγο να πω την αληθεια.
Γνωριζει καποιος κατα ποσο μπορω να οδηγησω καποιο αλλο μοντελο της σειρας cb της honda με το Α2?
Το bros καλο χρυσο μηχανακι, αλλα εκτος οτι εχει γυρω στα 33-35 αλογα και εψαχνα κατι πιο κοντα στα 40-47(που μου επιτρεπει και το Α2), δεν ειναι και τοσο ομορφο οσο τα αλλα cb. Κατι εχει ειδικα στον κωλο του. Βασικα ειχα δει ενα σχολιασμο καποιου εδω μεσα οτι απο πισω το bros μοιαζει με ατροφικο σκυλι.χαχα....ε κατι τετοιο. Ευχαριστω ξανα.
θεωρω πως το cb400 ειναι καλυτερη επιλογη.
σε σχεση με το cb1 Μπορει να μην εχει γραναζια αλλα καδενα, ομως τα μοντελα version s και r φορουσαν tps, και ειχαν πολυ κρατημενη καταναλωση, τουλαχιστο 1-1,5 λιτρο κατω στα 100 σε σχεση με τα απλα cb400 και το cb1. Επισης τα cb400sf ξεκινησαν να παραγονται το 92 οποτε ειναι πολυ πιθανο να βρει μηχανη του 95-96 ενω το cb1 ειναι του 89.
Και τα δυο ειναι σκυλια αν εχουν συντηρηθει σωστα. Κανενα μα κανενα που πωλειται δε γραφει αυθεντικα χιλιομετρα, και ελαχιστα αποδιδουν σωστα, σα να ηταν απο το εργοστασιο. Τα περισσοτερα εχουν πεσει-τρακαρει αλλαξει μηχανες-ηλεκτρονικες-κοντερ και παιζουν διαφορες μαιμουδιες. Εγω πχ ειχα version-r αλλα με φαναρια απο το κανονικο, χωρις μασκακι. χλμ αγνωστα , πειραγμενες βελονες και γραναζια και ψηλα ειχε θεμα με τα καρμπς.
Οποτε καταληγουμε οτι σε αυτες τις χρονολογιες και αυτες τις τιμες ας παρει αυτο που ειναι συνολικα πιο καθαρο μηχανακι, ειτε ειναι cb400 ειτε cb1 ειτε καποιο αλλο.
For the record καλυτερα φρενα το sf , ειδικα το s, καλυτερη αναρτηση και γεωμετρια το cb1. Ομως δν νομιζω οτι καποιος νεος οδηγος στις μηχανες θα καταλαβει τη διαφορα στο μοχλικο σε σχεση με τις απλα διπλα αμορτισερ.
Καλυτερη θεση οδηγησης και εμφανιση κατα τη γνωμη μου παλι το sf. Μεταπωληση το sf εχει ευκολη (το εδωσα σε 5 μερες αφοτου εβαλα αγγελια) ενω το cb1 το παντρευεσαι.
Σωστο sf που να μη θελει αναλωσιμα θελει περιπου 1300-1500€ , οποτε για αντιστοιχο cb1 δε θα πρεπει να δωσει πανω απο 1000-1100 γτι θα το παντρευτει κι ολας
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
οπως το βλεπει ο καθενας...
εχουν αναλυθει ολα αυτα στα threads που εβαλα απο πανω...
για μενα παρ'οτι ειναι πιο παλιο το cb1 ειναι σαφως πιο ομορφο και μαζεμενο απο το 400..
για επιδοσεις και στησιμο σαφως ειναι καλυτερο...
για φρενα δεν ξερω να σου πω...αλλα εγω δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε προβλημα με το cb1 και το ειχα βαλει και πιστα χωρις σωληνακι υψηλης...
τωρα για καταναλωση, ακομα και πιο μικρη να ειναι, δεν νομιζω οτι αξιζει για οτι σου προσφερει...
anyway, υπαρχουν επιλογες για τον φιλο...
Εμενα τελικα το Α2 με καλυπτει στο να οδηγησω ενα cb-1 ή cb 400?
Υποψην το Α2 μου επιτρεπει να οδηγησω μεχρι 47 αλογα περιπου.
το cb1 το δινουν 50 αλογα...(δεν ειναι επ'ουδενι βεβαια...καμια 40αρια τροχο ειναι)
αλλα δεν νομιζω οτι θα σε σταματησουν οι μπατσοι και θα σε γραψουν για απουσια καταλληλου διπλωματος...
επισης για να πιστοποιησουν κατι τετοιο θα πρεπει η αδεια κυκλοφοριας του οχηματος να αναγραφει τα αλογα ή πιο σωστα τα KW...
ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να αναγραφεται σε τοσο παλιο μηχανακι αυτο το πεδιο (ειτε ειναι cb400 ειτε cb1)...
ψαξ'το και καλυτερα παντως...
λογικα αφου εχει βγει ο νομος, θα πρεπει να ειναι ενημερωμενοι για τα αλογα και τα kw των καινουργιων μοτο..
αλλα αν υπαρχει μια αδεια απο το 90κατι και ειδικα απο μοτο που δεν ειχε εισαχθει επισημα απο την εδω αντιπροσωπεια και ηρθαν καραβιες εξ ανατολης με αυτα...
πιασ' το αυγο και κουρευτο...
Και εμενα πολυ θεωρητικο μου φαινεται ολο αυτο περι ιπποδυναμης. Λιγο δυσκολο μου φαινεται να με γραψουν επειδη η αδεια μου επιτρεπει να οδηγω μεχρι 47 αλογα και το μηχανακι μου ειναι 50. Το ολο θεμα που με απασχολει ειναι η ασφαλεια. Θα μπορω να ασφαλησω για παραδειγμα ενα super four ή cb-1 με αδεια μοτοσυκλετας Α2?
πολύ δύσκολο θα πρέπει είναι, γιατί στις ασφαλιστικές είναι πολλύ "ψείρες" και κοιτάνε τα πάντα απο τη στιγμή που θα σου ζητήσουν μια φωτότυπία απο το δίπλωμα σου...βέβαια άμα έχεις γνωστό ασφαλιστή και σου κάνει καμια μικρή λαμογιά γιατί για τέτοια μιλάμε τότε ίσως κάτι καταφέρεις.
Γεια σας, τελικα μετα απο αρκετο καιρο, λογω καποιων γεγονοτων, εβγαλα και εγω το διπλωμα μου (Α2).
Και ήρθε η στιγμή να βαλω μπρος την αγορα καποιας μηχανής. (ειπα να μην ξεκινησω αλλο τοπικ παλι και γεμιζει ο τοπος)
Μετα απο λιγο ψαξιμο είδα το suzuki bandit 250 και ηθελα να ρωτησω αν το ξερει κανενας και μπορει να πει κανα δυο λογια γιατι ενας γνωστος μου, μου ειπε οτι παιζουν διαφορα θεματα με το συγκεκριμενο μηχανακι. (υποψιν νομιζω οτι με καλυπτει με το διπλωμα που εχω, αν οχι και κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με). Οπότε ακουω αποψεις, αν υπαρχουν φυσικα.
Ευχαριστω πολυ
μην μπλεξεις με τοσο παλιο μηχανακι. Τα παλια bandit ειχαν θεματα με τα καρμπυρατερ. Ειδικα το 250 κυκλοφορησε ελαχιστα στην ελλαδα και εκτος του οτι δε θα βρισκεις ευκολα ανταλλακτικα δε θα το ξερει και κανενας μαστορας.
Θεωρητικα ακουγεται ιδανικο, 45 αλογα σε 150κιλα και μολις 250 κυβικα. Στην πραγματικοτηα ειναι οντως ελαφρυ, ομως δεν τραβαει αν δεν το πας πανω απο 8000-10000στροφες. Καισιγουρα ενα 4κυλ που στροφαρει ψηλα δεν ειανι οικονομικο.
Το θεμα ειναι να παρεις μηχανακι να κανεις τις βολτες σου και οχι να σιχτηριζεις ή να τη βγαζεις σε συνεργεια.
Το κοιτουσα κι εγω σα μηχανακι, μου αρεσει. Ειανι απιθανο να βρεις καποιο σωστο που να μη σε γονατισει οικονομικα σε φτιαξιματα
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
Απλα το ειδα κ ειπα εδω ημαστε, για τ λογο του οτι εξαντλει την επιτρεπτη για τ διπλωμα μου ιπποδυναμη. Αλλα μαλλον θ τ ξεχασω.
Για τ honda bros 400 ποια ειναι η γνωμη σου; Τ ξερω οτι ειναι παλιο αλλα ειναι σκυλι κ εχω ακουσει τ καλυτερα κ υπαρχουν κ ανταλακτικα αρκετα, κ ειναι κ φτηνο αρκετα.
για αρχη πες μας ποσα χρηματα διαθετεις.
το bros ναι, ειναι μια σχετικα καλη επιλογη, αρκει βεβαια να βρεις σωστο μεταχειρισμενο.