Φιλική συμβουλή (με βάση αυτά που γράφεις)
Μ Η Ν πάρεις μηχανάκι.Ειλικρινά δεν είσαι έτοιμη ακόμη.Όταν λες ότι θες να έχεις 50 αρι για να πηγαίνεις αργά και να μπορείς να φρεναρεις δεν έχεις συναισθηση του κίνδυνου που θα διατρεχεις.Επίσης όταν λες ότι δεν μπορείς να διαχειριστεις την κλίση που περνάει το μηχανάκι στη στροφή,τι εννοείς;;;Έτσι στρίβουν όλα τα δίτροχα ανά τον κόσμο.Αν δε μπορείς να το κάνεις καλύτερά μείνει με το αυτοκίνητο.
Σκεψου επίσης ότι όταν οι φίλοι σου (οι μηχανοβιοι) σου λένε να μην πάρεις μηχανάκι μπορεί να έχουν διαγνώσει κι αυτοί την "ανετοιμότητα" σου.
οτι σου ειπαν ολοι
εξασκηση-εξοικειωση και μετα αγορα
ενα κρανακι και προσεκτικα
πολυ προσεκτικα
και εγω θα σου προτεινω παπι
αλλα η αποφαση δικη σου
Ειναι πολυ σημαντικο να μπορεις να πατας και τα 2 ποδια σου κατω ακομα και οταν δεν ειναι εντελως επιπεδο το εδαφος στο σημειο που θα βρισκεσαι..Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα scarabeo 50(πενταετιας μοντελο περι τα 1000 ευρω μεταχειρο..) που εχει πολυ χαμηλο υψος σελας στενο πατωμα και δεν χρειαζεται να σου ανοιγει τα ποδια οποτε να μην φτανεις κατω κια ειναι αξιοπιστοκαι εχει και μεγαλους τροχους πολυ σημαντικο...
Υ.γ.Εχω προσωπικη εμπειρια απο την γυναικα μου που το ειχαμε ψαξει πολυ το θεμα(ειχαμε παρει το 100αρι εμεις..) και αποτι καταλαβαινω εχετε ιδιο μποι..
![]()
Τελευταία τροποποίηση από Tedvj23; 13/10/2013 στις 12:34.
οπως και με τα αυτοκινητα ετσι και τα μηχανακια δεν ειναι για ολους καλα!!!εμεις τις συμβουλες μας στις δωσαμε απο εκει και περα κανε οτι νομιζεις εσυ δεν προκαλει ατυχηματα μονο η ταχυτητα αννυ δυστηχως....ατυχηματα γινονται απο τους απειρους οδηγους οσο και προσεκτικος να εισαι αμα φοβασε και δεν το εχεις δεν ειναι καλο να ασχολησε με δικυκλα.....μακαρι να βρεις αυτο που θες αλλα το μηχανακι δεν ειναι μονο μια οικονομικη λυση και τελειωσαμε εχει κινδυνους και απροοπτα που πρεπει να τα προβλεπεις εσυ και να προσεχεις εσυ και δεν γινετε αυτο με το να πηγαινεις 30-40 χιλιομετρα την ωρα ισα ισα ετσι προκαλεις την τυχη σου και τους κινδυνους επανω σου.....η ταχυτητα των 40 χιλιομετρων δεν υπαρχει για αυτοκινουμενο οχημα...περιμενουμε νεα σου!!!φιλικα παντα!!!
δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:
Επίσης τώρα πιά θα φοράς κράνος και θα οδηγείς με τα δύο χέρια (αυτοκίνητο, κινητό με το ένα και τιμόνι με το άλλο ανήκουν στο παρελθόν).
Σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια!
Από χθες είμαι μια περήφανη κάτοχος ενός Fly 50 4T , μου αρέσει πάρα πολύ και το έχω ήδη αγαπήσει.
Τα πρώτα ,μου χιλιόμετρα έγιναν στο κέντρο με αρκετή κίνηση και δεν ήταν τόσο δύσκολα, το ύψος και το βάρος του είναι ιδανικό, δεν με δυσκολεύει.
Για να ξεκινήσω να σταματήσω και να κάνω πορεία είναι όλα απλά, χρειάζομαι αρκετό χρόνο και πάρα πολλά χιλιόμετρα για να το κάνω δικό μου και να το πηγαίνω εγώ , στην αρχή με πάει αυτό.
Και φυσικά πολύ τύχη να μην συμβεί κάτι μέχρι να το συνηθίσω και να το ελέγχω απόλυτα.
Το έζησα με το αυτοκίνητο, η πρώτη μέρα ήταν δύσκολή όλα μου φαινόντουσαν περίεργα και μετά από μια εβδομάδα ένιωθα ότι το έχω μάθει , μετά από ένα μήνα , μετά από ένα χρόνο έλεγα ότι δεν ήξερα τίποτα, τότε το είχα μάθει. Μετά τα 2 χρόνια και όσο περνούσε ο καιρός , μέχρι και τα 6 χρόνια που το είχα έβλεπα διαφορά. Δεν το καταλαβαίνεις μέχρι να μάθεις κάτι καινούργιο, νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο μέγιστο αλλά πάντα στην ζωή έχει κάτι παραπάνω αρκεί να το εξασκείς καθημερινά. Το αυτοκίνητο ήταν η ζωή μου , δεν το άφηνα στιγμή , ήθελα συνέχεια να μαθαίνω τα όρια του, τις αντιδράσεις του με ασφάλεια πάντα , ποτέ δεν μου συνέβη τίποτα, ποτέ δεν ξεπέρασα τα όρια, απλώς τα πλησίαζα μέρα με την μέρα. Και όποτε χρειάστηκε έκανα ακριβός αυτό που έπρεπε , χωρίς να το σκεφτώ, χωρίς να το καταλάβω. Μετά βέβαια κοβόντουσαν τα πόδια μου και δεν πίστευα τι γλύτωσα.
Με το μηχανάκι δεν θέλω να φτάσω σε τέτοιες καταστάσεις, όταν λέω ότι φοβάμαι είναι γιατί δεν έχω σίδερα γύρο μου να με καλύπτουν, οδηγώ κανονικά, μπαίνω μεσα στην ροή του δρόμου, δεν είμαι κάπου στην άκρη και εμποδίζω την κυκλοφορία . Πάντα και όχι μόνο επειδή είναι αρχή, θα προσέχω δεκαπλά, και για μένα και για όποιον άλλο κινείτε γύρο μου , δεν θα διεκδικώ την προτεραιότητα και το δίκιο μου. Αν θέλει να χωθεί κάποιος ας το κάνει, θα τον περάσω στο επόμενο κόκκινο και τι έγινε. Αν είναι κανένας παππούς, καμία γυναίκα, θα απομακρύνομαι, είναι πραγματικά απρόβλεπτοι. Προσέχω ακόμα και όταν είναι πράσινο μην περάσει κανένας με κόκκινο.Προσέχω τα πάντα για να έχω.
Έτσι όπως οδηγούν εδώ, καλό είναι να φοβόμαστε όλοι για να προσέχουμε περισσότερο.
Φυσικά και φοράω πάντα κράνος και μπουφάν και όταν το συνηθίσω λίγο θα φοράω και τα γάντια.
σιδερένια![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
καπου εδω μεσα λενε για την σωστη θεση στο δρομο
ψαξτο λιγο
σιδερενια και παντα ορθια
καλοριζικο καλοταξιδο και πολλες βολτες!!!!
δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:
Καλορίζικο![]()
Οπωσδήποτε
Το θέμα που αναφέρει ο SHOOTER045, είναι αυτό: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137763
Διάβασέ το θα σε βοηθήσει αρκετά.
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
καλοβολτο και παντα ορθια!
καποιος καποτε ειχε πει οτι η καταλληλη στιγμη για να σταματησεις να καβαλας, ειναι οταν σταματησεις να φοβασαι..
αντε παρτου γρηγορα τον αερα και συντομα να βρεθεις με ενα μεγαλυτερο, και γιατι οχι, με μεγαλη μηχανη να ταξιδευεις παντου!