Δεν χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ αλλα οι συγκεκριμενοι ασυρματοι για να τους κατεχεικαποιος νομιμα (εστω και ενστολος)ΠΡΕΠΕΙ να εχει αδεια - πτυχιο ραδιοερασιτεχνη .Δεν μπορεις να τον κατεχεις νομιμα για κανεναν αλλο λογο.
Τωρα φιλε SHOOTER045 ειδαν μεγαλη ποσοτητα και θεωρησαν οτι ισως το πας για εμπορια. Δεν τους αδικω, λογικο ειναι να το ψαχνουν παραπανω ,και καλα το κανουν.
Σε ορισμενες περιπτωσεις ζητανε και την αδεια ραδιοερασιτεχνη ,και μαλιστα τελευταια ,μερικες φορες την ζητανε ακομα και σε εξαρτηματα για ασυρματους-πομπους κλπ
Αυτα!
Α! ελπιζω να μην κανεις οτι και οι συναδελφοι σου εδω που οπου βρουν αδεια συχνοτητα μπαινουν αδιαφορωντας (ισως και αγνοωντας) που και τι παρεμβαλουν!!! (κουβεντουλα σε εισοδο επαναληπτη πχ)
Οσο για τους Puxing οπως και μερικοι αλλοι παρομοιοι με πιο περιεργα ονοματα ειναι πολυ καλοι και αξιοπιστοι για κινεζικοι (και φτηνοι)
Καλα ξεμπερδεματα!![]()
Τελευταία τροποποίηση από sv9cvk; 20/12/2013 στις 17:32.
ΡΕΘΥΜΝΟ Χρηστος www.sv9cvk.gr
CB750 four K7 (1977) , CB750 four K2 (1972) , , XL185S
, Vespa GT200 TS50W
Σωστό μιας και είναι "ανοιχτοί". Αν ήταν κλειδωμένοι (δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι μπορούν να κλειδωθούν) στις συχνότητες της αστυνομίας πχ, ένας αστυνομικός μπορεί να τον έχει χωρίς την άδεια του ραδιοερασιτέχνη, μιας και είναι εργαλείο της δουλειάς του, ομοίως πυροσβέστες, λιμενικοί κοκ.
edit
Alinco V+U μάστορα και ξερό ψωμί, γιατί μια φορά ένας κιτρινιάρης ποιοςξερειονομα έκανε τέτοιο μπαμ που ακούστηκε σε όλο το τετράγωνο.![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Αν και @@@ το θρεντ του SHOOTER ...Οχι και για κανεναν λογο .Υπαρχουν ασυρματοι με καναλια για αυτην την δουλεια. Το οτι ειναι αστυνομικοι πυροσβεστες λιμανικοι κλπ δεν τους δινει το δικαιωμα να χειριζονται ασυρματο με τετοιες προδιαγραφες .
Κανονικα ειναι παρανομοι .
Οσο για τα Alinco θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν τα εχω και πολυ σε υποληψη!!
Τα PUXING για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλα!!
Τελευταία τροποποίηση από sv9cvk; 20/12/2013 στις 19:40.
, Vespa GT200 TS50W
Λοιπον ακομα απαντηση δεν πηρα και επειδη μεσολαβουν γιορτες γαμα τα
Για την ιστορια προσωπικα εχω ενα alinco bj195
Αλλα αυτα τα μηχανακια-puxing-καμπανιαζουν,εκει που τα υπηρεσιακα icom βγαζουν παρασιτα και εχουν απιστευτο κοστος σε περιπτωση που παθει κατι στα χερια σου
Γι αυτο και παρα πολοι εξ ημων αγοραζουν ι.χ ασυρματους
Οτι θελουν αδεια ρ/νη το γνωριζω,αν ομως το εχεις το εχεις για τις ωρες που εισαι υπηρεσια και δεν κανεις ζαπιγκ σε αλλες συχνοτητες δεν υπαρχει. μεμπτο
Πάντως πωλούνται ελεύθερα και οι πωλητές τους ισχυρίζονται πως δεν απαγορεύονται...
Τελικά είναι αστείο να επιτρέπεται , σε κάποια προιόντα, η ελεύθερη πώληση και ταυτόχρονα να απαγορεύεται η χρήση τους.
Εχω ένα ζευγάρι..
http://www.meimaris.com/product.asp?...FQ1L3godZXkAzQ
που είναι πολύ καλοί και τους χρησιμοποιώ σε ορεινές εξορμήσεις όπου το κινητό δεν έχει σήμα αλλά και σαν ραδιοφωνάκι στο ξύρισμα..
Ωχ..
Μόλις διάβασα αυτό..
http://www.offroader.gr/x/index.php/...04-23-17-07-12
και αυτό.
http://www.opengov.gr/yme/?p=2339
Τελευταία τροποποίηση από nicksior; 21/12/2013 στις 20:19.
To oτι λενε κατι αυτοι που τα πουλανε,δεν ειναι απαραιτητο να ισχυει.Οσο για προιοντα που επιτρεπεται η εισαγωγη και οχι η χρηση τους......Ελλανταρα.
Τα επαγγελματικα - υπηρεσιακα ICOM νομιζω οτι εχουν καλυτερη ληψη στην ζωνη που τα χρησιμοποιειτε , Αν μου λες οτι τα PUXING εχουν καλυτερη απο αυτα ,την στιγμη που ειναι ρυθμισμενα να λειτουργουν στο μεγιστο της αποδοσης τους απο 144 - 146MHZ (148) ,στην ραδιοερασιτεχνικη μπαντα ,τοτε μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!!
Οσο για το τελωνειο στειλε τους τα στοιχεια που ζητανε και(αν δεν κολησουν στην αδεια )το πολυ να πληρωσεις ενα 20 με 30% στην τιμη της αποδειξης (χρεωνουν και τα εξοδα αποστολης :a31: )
Ετσι!!!![]()
, Vespa GT200 TS50W