Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 40 από 40

Θέμα: 100.000 Με μια Σουηδεζα (Volvo s 40-Diesel)

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    ΚΑΙ κρυφοκουτάκηδες ΚΑΙ πετρελαιάκηδες ρε πστμ

Όσα είπε ο auf είναι σωστά αλλά μόνο όταν κινείται περιστασιακά το αμάξι. εκεί θέλει καθαριστικό.
    Ακόμα και σε καθημερινή κίνηση όμως ανά 4-5 γεμίσματα καλό είναι να ρίχνετε προληπτικά ένα μικρό δοχείο (250 ml είναι αρκετά) στο ρεζερβουάρ.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΕΜΕΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΦΙΛΟΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ.............

Ότι έχουμε μεγάλο θέμα μέ τό βιοντήζελ...??
    Καί ότι οί άντιπροσωπείες όταν έχει ή άντλία θέμα άπό καύσιμο
    δέν δίνουν έγγύηση...??
    Άντλία 1200 καί βάλε ,μπέκ περίπου άπό 200+, φίλτρο καυσίμου ούτε ξέρω πόσα.
    Καί κανείς δέν ξέρει πότε θά σού βγάλει θέμα........
    20000...?? , 120000....?? χλμ.
    Έξαρτάται καί άπό τήν κωλοφαρδία σου.
    Μία ζημιά πάει πάνω άπό 2000 εύρώ συνήθως.
    Πάμε λοιπόν στό πετρέλαιο,είδικά άν είμαστε τών 15000 χλμ. τό χρόνο...??
    Σύν τή διαφορά στήν άγορά.
    Πότε θά κάνουμε άπόσβεση...??
    Σέ 4.........5 χρόνια..??
    Κι άν τύχει μιά ξερή στά 7-8.........??
    Έπίσης νά ξέρουμε πώς αύτά τά σύγχρονα μοτέρ πετρελαίου δέν πάνε μέ τίποτε στά
    1000000 χλμ. πού πήγαιναν τά πολύ πιό άπλά καί βαριά μοτέρ τών προηγουμένων έτών.
    Έπίσης έκείνα δέν ήταν 1300 καί 1600 κυβικά .............δίλιτρα καί πάνω άν λέει κάτι αύτό
    καί άλλα πιό βαριά καί άνθεκτικά μέταλλα πού έβγαζαν μαυρίλα άπό πίσω.
    Τώρα μέ δέκα φίλτρα καί Euro 5 καί 6 έχουμε άλλα κόλπα....!!!
    Ότι τά 1300σάρια μοτέρ πετρελαίου έγιναν μόδα είναι σίγουρο,πολύ φοβάμαι όμως ότι θά
    άρχίσουμε νά χώνουμε μαζεμένα αύτά πού κερδίζουμε άπό καύσιμο,άσε πού τό καλό πετρέλαιο
    είναι πλέον στό 1,40 μέ τή βενζίνη στό 1,60.
    Μόλις πουλήσει τό πράμμα ξέρετε όπως τά τρίλιτρα,πάρτην στό κεφάλι,έξάλλου Εύρώπη ίδια τιμή είναι.
    Μέ άλλη ποιότητα καυσίμου βέβαια....!!!!
    Μέσα σέ φόρουμ διαβάζω πολλά παράπονα γιά τό πετρέλαιο,καί πολύ άκριβές ζημιές....!!!
    Προσοχή λοιπόν....
    Ο βενζινας που εβαζα καυσιμα καποια στιγμη αποφασισε να το παιξει "πονηριδης" με αποτελεσμα οποτε εβαζα πετρελαιο
    απο αυτον στο φορτηγακι το αμαξι ρεταριζε και εσβηνε.
    Αλλαξα στεκι πλεον και εχω (προσωρινα)ησυχο το κεφαλι μου αλλα και την τσεπη μου.....
    Υποψην εχει και "επωνυμο" πρατηριο με εμφαση στον ελεγχο καυσιμου.......
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Πολύ μπέρδεμα το θέμα γιότα-χι....το σίγουρο πάντως που έχω διαπιστώσει και στην ιταλία (εκεί έχουνε και κάτι γαμησιάτικα τέλη για το diesel) και εδώ από το τι γράφεται στον ειδικό τύπο είναι πως αν δεν κάνεις 15000+χλμ το χρόνο το diesel δεν αποσβένειται σε 5+ χρόνια. Αλλά ας πούμε, γάμησε την την τιμή αγοράς, τα σύγχρονα diesel έχουνε ένα θέμα με την ποιότητα καυσίμου όπου αν κάτι παει στραβά....αντίο ζωή, την σχετική πολυπλοκότητα (αν και στην πράξη είναι απλούστεροι των βενζινοκίνητων μηχανικά)...εννοώ το turbo (όπου θέλει μια ευβλάβια χρήσης) και τα όλα καλούδια διαχείρησης του κινητήρα.....αν και είναι κινητήρες τεράστιας αντοχής...παρόλα αυτά παράπονα από ταξιτζήδες κυρίως, ακούω πού και πού. Αλλά πιστεύω ένα καλό και σύγχρονο 1.4 ατμόσφαιρα ή έστω 1.6...είναι επίσης άψογο. Διότι έχουμε μια μανία ως έλληνες να κολλάμε με ότι στερεότυπο κυκλοφορεί, απλά για να κολλάμε...όπως είπε κι ο AUFGEBRACHT, πιο πάνω.

Τέσπα, μπορούμε να συζητάμε επί σελίδες και σελίδων....απλά πιστεύω πως κι ένα καλό ατμοσφαιρικό βενζίνης είναι εξίσου καλό και οικονομικό. Αυτά.
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

Παλαιό μέλος
    Η λύση για νορμάλ χρήση είναι βενζίνοκίνητο με αλλαγή καυσίμου σε υγραέριο κίνησης. Τα "καλά" συστήματα, είναι dedicated ανά μοντέλο ΙΧ.......αποτελέσματα ? οικονομία, καλύτερη καύση, αυτονομία και λιγότερες φθορές στον κινητήρα.
    Ζητάνε 1000-2500 για τα 5ετίας και κάποιες φορές χάνεις χώρο από πορτμπαγκαζ λόγω τοποθέτησης μπουκάλας εκεί !
    Cash, Ass or Grass, nobody rides me for free

Παλαιό μέλος Το avatar του/της nickald
    και να δεις που μολις η αναλογια αυτοκινητων βενζινης/πετρελαιου ερθει σε βολικα νουμερα, θα ξυπνησει καποιο σαϊνι σε υπουργοδορυφορικη θεση και θα ριξει την ιδεα να πεσει κωλοδαχτυλο στους κατοχους.....

Μονο τυχαιο δεν ειναι που "ολοι" σπρωχνουν προς τα diesel.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nickald Προβολή μηνύματος
    και να δεις που μολις η αναλογια αυτοκινητων βενζινης/πετρελαιου ερθει σε βολικα νουμερα, θα ξυπνησει καποιο σαϊνι σε υπουργοδορυφορικη θεση και θα ριξει την ιδεα να πεσει κωλοδαχτυλο στους κατοχους.....

Μονο τυχαιο δεν ειναι που "ολοι" σπρωχνουν προς τα diesel.
    ακριβως....
    ειμαι απολυτα πεπεισμενος οτι θα γινει το ιδιο σεναριο που εγινε και μετα >2λιτρα...
    παρτε 2,5λιτρα, δεν υπαρχει προβλημα...ουτε τεκμηριο...ουτε τελη...ουτε φορος πολυτελειας...
    πηραν ολοι τα 3λιτρα τα cayenne και τα wrx και τα evo και τα s3 και τωρα τα σπρωχνουν ολα στην Γερμανια σε ξεφτιλα τιμες...

Παλαιό μέλος
    Σε χώρες που το diesel είναι διαδεδομένο, η τιμές του καυσίμου είναι ελαφρώς μεγαλύτερες της βενζίνης

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από H.A.Balafoutre Προβολή μηνύματος
    Πολύ μπέρδεμα το θέμα γιότα-χι....το σίγουρο πάντως που έχω διαπιστώσει και στην ιταλία (εκεί έχουνε και κάτι γαμησιάτικα τέλη για το diesel) και εδώ από το τι γράφεται στον ειδικό τύπο είναι πως αν δεν κάνεις 15000+χλμ το χρόνο το diesel δεν αποσβένειται σε 5+ χρόνια. Αλλά ας πούμε, γάμησε την την τιμή αγοράς, τα σύγχρονα diesel έχουνε ένα θέμα με την ποιότητα καυσίμου όπου αν κάτι παει στραβά....αντίο ζωή, την σχετική πολυπλοκότητα (αν και στην πράξη είναι απλούστεροι των βενζινοκίνητων μηχανικά)...εννοώ το turbo (όπου θέλει μια ευβλάβια χρήσης) και τα όλα καλούδια διαχείρησης του κινητήρα.....αν και είναι κινητήρες τεράστιας αντοχής...παρόλα αυτά παράπονα από ταξιτζήδες κυρίως, ακούω πού και πού. Αλλά πιστεύω ένα καλό και σύγχρονο 1.4 ατμόσφαιρα ή έστω 1.6...είναι επίσης άψογο. Διότι έχουμε μια μανία ως έλληνες να κολλάμε με ότι στερεότυπο κυκλοφορεί, απλά για να κολλάμε...όπως είπε κι ο AUFGEBRACHT, πιο πάνω.

Τέσπα, μπορούμε να συζητάμε επί σελίδες και σελίδων....απλά πιστεύω πως κι ένα καλό ατμοσφαιρικό βενζίνης είναι εξίσου καλό και οικονομικό. Αυτά.
    Συμφωνω οτι αν δεν κανεις καμια 15αρια χιλ/δες το χρονο αποσβεση (σε σχεση με ενα αντιστιχο βενζινοκινητο)θα δεις σε αρκετο βαθος χρονου.
    Αυτην την καραμελλα με τους ταξιτζιδες (περι γνωσης μηχανολογικων)πρεπει να την σταματησουμε
    γιατι δεν εχω δει ποιο "σιδεροφαγους" χρηστες αυτοκινητων.Μην ξεχναμε οτι οταν ενα ντιζελ κυκλοφορει συνεχως
    στον στενο αστικο κυκλο μπουκωνει ποιο ευκολα λογο της φυσεως του καυσιμου που καταναλωνει(καπνα)
    και ρυπαινει ποιο ευκολα τα λαδια του κινητηραμε οτι αυτο συνεπαγετε(τουρμπινα).
    Οι ταξιτζιδες επειδη θελουν οικονομια στην χρηση,κανουν αλλαγες λαδιων στην καλυτερη οποτε λεει ο κατασκευαστης
    (διατηρω επιφυλαξεις πανω σε αυτο το ζητημα)και στην χειροτερη οποτε ακουνε το μοτερ καπως!
    Το παραμυθι με τα μεγαλα διαστηματα σερβις-αλλαγης λαδιων των κατασκευαστων δεν μπορω να το "χωνεψω"
    γιατι στην πραξη(τουλαχιστον 2 αυτοκινητα)δεν ειδα σε κανενα την δυνατοτητα να φτασει το οριο
    του κατασκευαστη χωρις να συμπληρωσω ενδιαμεσα λιπαντικο.
    Αυτο που εφαρμοζω εγω ειναι αλλαγη λαδιων στα μισα χιλ/τρα απο αυτα που λεει ο κατασκευαστης
    και εχω το αμαξακι μου απροβληματιστο και υγειες.
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Φθηνη συντηρηση και ταξι μαστορα δε συμβαδιζουν ,αν το πονας το επαγγελμα και δεν εισαι περαστικος.

Ειδικα αν εχεις νεο μερσεντες ξεχνα το φθηνο.

Οι οικονομια στα ταξι παιζει στη μαρκα και στο μοντελο.

Και βεβαιως στα χλμ που εχει κανει το αυτοκινητο.

Εχεις ακουσει κινητηρα με 1500000 χλμ να μην ακουγεται καπως εστω και με φρεσκα λαδια;

Παλαιό μέλος
    Για καποιον που κανει 10000χλμ το χρονο το ωφελος απο τα καυσιμα ειναι απο 500 εως 1000 ευρω αναλογα το μοντελο.Επισης το βενζινης κανει σερβις στα 10000 ενω το πετρελαιο στα 20000χλμ (λεμε).Αρα +150 ευρω ωφελος για τον κινητηρα ντιζελ.

Εγω γλυτωνω περιπου 3 με 4000 ευρω το χρονο απο την ιστορια.Καυσιμα βαζω παντα σε συγκεκριμενο και πολυ καλο πρατηριο 9 στις 10 φορες.Μια φορα το μηνα ριχνω 50ml καθαριστικο και αυτο απο οταν με ενημερωσε ο βενζινας μου για τα προβληματα που δημιουργει το 10% του βιοκαυσιμου που περιεχεται στο πετρελαιο.

Τωρα για ολα τα αλλα που λετε ,τι να πω.Λογω δουλειας εχουμε 4-5 αυτοκινητα diesel.Δεν αντιμετωπισαμε ποτε προβλημα τρομπας.Παντα ομως βαζουμε καυσιμα στο ιδιο πρατηριο.

Θεωρω οτι ειναι καλη λυση για οσους κανουνε πανω απο 15000 χλμ το χρονο.Οι ντιζελοκινητηρες πλεον δεν εχουνε να ζηλεψουνε κατι απο τους βενζινοκινητηρες.Το αντιθετο, θα ελεγα.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. μία γκομενάρα με μία Βοxter.
    από EVI στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 15/08/2007, 10:37
  2. Απαντήσεις: 122
    Τελευταίο μήνυμα: 08/08/2007, 09:43
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 09:23
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2006, 10:20