Σελίδα 3 από 17 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 245

Θέμα: Πολυεργαλειο - Σουγιας (LEATHERMAN vs VICTORINOX)

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	20140106_153622.jpg 
Προβολές:	278 
Μέγεθος:	92,4 KB 
ID:	307112

Όνομα:	20140106_153609.jpg 
Προβολές:	278 
Μέγεθος:	90,4 KB 
ID:	307113

Όνομα:	20140106_153603.jpg 
Προβολές:	277 
Μέγεθος:	94,2 KB 
ID:	307114

Αν κάποιος ξέρει πως θα το κάνω πάλι λειτουργικό, ας πει μια άποψη.

Εν κατακλείδι, ίσως τώρα δοκίμαζα τα Leatherman.

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος

Αν κάποιος ξέρει πως θα το κάνω πάλι λειτουργικό, ας πει μια άποψη.
    To ξύδι θέλει αρκετές ώρες για να επιδράσει.
    Αν δεν θέλεις να βουτήξεις όλο το σουγιά μέσα,τουλάχιστον στάξε μπόλικο στις αρθρώσεις και επανάλαβε αρκετές φορές.
    Το (δυνατό) ξύδι είναι εγγύηση για όλα τα άλατα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    αν παω στα leatherman εχω καταληξει στο surge...
    ...και πολύ καλά θα κάνεις...
    Το χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά φιλαράκι μου -το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ ουκ ολίγες φορές- και είναι κατευχαριστημένος!!!
    Τ' αξίζει τα λεφτά του...

+1 Leatherman

Παλαιό μέλος Το avatar του/της VASOS
    +1 στο Leatherman.

Μεγάλη προσοχή με την λάμα γιατί δεν αστειεύεται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    mike κι εγω εκανα την βλακεια και τοβαλα στην θαλασσα και δεν το επλυνα μετα. εβλεπα κατι βιντεο στο youtube και καποια στιγμη θα το ανοιξω. πιστευω να το φτιαξω. χαμενο τοχω ουτος η αλλος. κι ειναι δωρο κι εμενα.

σταυρο letherman θα σου ελεγα. τοχει φιλος μου κι ειναι πολυ ευχαριστημενος.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    ειναι πλεον ξεκαθαρη η υπεροχη (τουλαχιστον απο τις αποψεις σας) του leatherman...
    θα ψαξω για κανα 2 μερες ακομα να δω αυτο το θεμα με τις σπασμενες λαμες και μετα θα προβω στην αγορα...

Οσον αφορα την πρακτικοτητα του πολυεργαλειου, 100% leatherman.

Οσον αφορα το ατσαλι της λαμας ομως -μιλωντας απο την εμπειρια μου που ακονιζω διαφορα κατα καιρους-, η Victorinox δε μπαιζεται.

Μαλλον για leatherman σε κοβω, δεδομενης της χρησης. Αν και μιλαμε για οριακες διαφορες...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    To ξύδι θέλει αρκετές ώρες για να επιδράσει.
    Αν δεν θέλεις να βουτήξεις όλο το σουγιά μέσα,τουλάχιστον στάξε μπόλικο στις αρθρώσεις και επανάλαβε αρκετές φορές.
    Το (δυνατό) ξύδι είναι εγγύηση για όλα τα άλατα.
    Για πιο γρηγορα αποτελεσματα βραστο νερο ( ή εστω αρκετα ζεστο) μαζι με ξυδι, φευγουν ολα τα αλατα αμεσως.
    Υποθετω πως το πλαστικο ειναι καλης ποιοτητας και δεν θα λιωσει σε νερο 70-80 βαθμων

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    αποψη μου πάντως για τέτοια πολυεργαλεια είναι ότι κάνουν για πολύ χοντρός δουλειές.

π.χ.

έχει κατσαβιδι με ένα πάχος για συγκεκριμένες βίδες... αν προσπαθησεις να βιδωσεις μια πιο μικρή ή πιο μεγάλη βίδα θα γίνει ζημιά...

Για μένα σταυρό παρε οποίο θες άλλα μη το εμπιστευεσαι...

στο βουνό δεν παιρνουμε τέτοια... εχουμε τα απαραίτητα καλά εργαλεία, γιατί πανω απο όλα δε θέλουμε να κανουμε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που προσπαθούμε να διορθωσουμε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Για πιο γρηγορα αποτελεσματα βραστο νερο ( ή εστω αρκετα ζεστο) μαζι με ξυδι, φευγουν ολα τα αλατα αμεσως.
    Υποθετω πως το πλαστικο ειναι καλης ποιοτητας και δεν θα λιωσει σε νερο 70-80 βαθμων

τα πλαστικα βγαινουν ευκολα.

το ξυδι το φοβαμαι λιγο. για αρχη εγω θα το βαλω στο πετρελαιο και θα το αφησω καμια βδομαδα.

Παλαιό μέλος
    αν χρησημοποιησης ξυδι υπαρχει και σε λευκο. δοκιμασε Ξυνο με ζεστο νερο.
    Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    τα πλαστικα βγαινουν ευκολα.

το ξυδι το φοβαμαι λιγο. για αρχη εγω θα το βαλω στο πετρελαιο και θα το αφησω καμια βδομαδα.
    Το είχα βάλει σε πετρέλαιο και WD40 για μερικές μέρες. Όλα μαύρισαν και από τότε δε καθαρίζει με τίποτα.

Το έχω τώρα κανά δύωρο σε σόδα και ξύδι. Στη συνέχεια βράσω νερό και θα το ρίξω μέσα μαζί με το ξύδι για λίγο. Να δούμε τι θα γίνει. Το θέμα είναι πως θα ξεμαυρίσει κιόλας..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Allst@rf Προβολή μηνύματος
    αποψη μου πάντως για τέτοια πολυεργαλεια είναι ότι κάνουν για πολύ χοντρός δουλειές.

π.χ.

έχει κατσαβιδι με ένα πάχος για συγκεκριμένες βίδες... αν προσπαθησεις να βιδωσεις μια πιο μικρή ή πιο μεγάλη βίδα θα γίνει ζημιά...

Για μένα σταυρό παρε οποίο θες άλλα μη το εμπιστευεσαι...

στο βουνό δεν παιρνουμε τέτοια... εχουμε τα απαραίτητα καλά εργαλεία, γιατί πανω απο όλα δε θέλουμε να κανουμε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που προσπαθούμε να διορθωσουμε...

Κωστα ενταξει, ειπαμε οτι δεν θελω να αντικαταστησω τα εργαλεια...
    και εκτος των αλλων, και τα 2 πολυεργαλεια εχουν μυτες που κουμπωνουν αντιστοιχα πανω στο σωμα και μπορεις να κανεις δουλιτσα (τουλαχιστον προσωρινα)...
    σκεψου οτι μου εχει τυχει να παρω απο σερβις το 636 και μετα απο 1-2 βολτες καθως κατεβαινα τον Αγιο λυθηκε η μπροστινη μανετα και εχασα το φρενο...
    ειχε ξεχασει ο μαστορας να το σφιξει...
    με ενα αλλενακι που υπηρχε στα εργαλεια του μοτοσακου εγινει η δουλεια πολυ γρηγορα, αλλα επειδη αυτα ειναι χυμα, χανονται πανευκολα...
    σε αλλη φαση μου εχει λυθει η βιδα του stand απο το Κ9 (ειχε βγει ανακληση) εν κινησει, και φυσικα ακινητοποιηθηκα...αλλα δεν ειχα εργαλεια μαζι και καλεσα οδικη που ουτε καν με ρυμουλκησε...2 λεπτα με ενα αλλενακι υποθεση δλδ..

για καποιες βασικες δουλειες, νομιζω οτι ειναι μια χαρα ενα τετοιο πολυεργαλειο...
    μπορεις να καθαρισεις απο φρουτα, μεχρι να κοψεις κλαδια, να βιδωσεις βιδες γυαλιων που λασκαρισαν και να λιμαρεις καμια ακρη απο καποιο μεταλλικο αντικειμενο για να μην σε κοψει...

Π'ρου τα ζ'α Το avatar του/της tamar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Έχω μια 15ετία ένα Victorinox Huntsman . Έχει φάει αρκετή σκληρή χρήση. Εδώ αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα από λάθος μου. Από τότε ποτέ δε κατάφερα να το συνεφέρω.
    Όλες του οι λάμες έχουν σκουρίνει πάρα πολύ, ίσως λόγω του WD40 που έριξα, και δεν ανοιγοκλείνουν με τίποτα τα εργαλεία του.

Θα ήθελα πολύ να καταφέρω να το κάνω πάλι όπως πριν. Με την εγγύηση μπορώ να κάνω κάτι; Βέβαια δεν έχω τίποτα από τα χαρτιά του πια.

Ακολουθούν φώτος από κινητό. Τα εργαλεία τα άνοιξα με τη χρήση κατσαβιδιού σα μοχλό.

Όταν ρώτησα τι είδους λάδι να χρησιμοποιήσω για τη συντήρηση του Leatherman μου, μου πρότειναν (και ακολούθησα τη συμβουλή) λάδι ραπτομηχανής (ναι ραπτομηχανής) και δε μου έχει προκύψει ποτέ κάποιο πρόβλημα.
    ....and you run, and you run
    to catch up with the sun....

βραδυατικα

αφου ειπε ο μικε οτι το εβαλε σε πετρελαιο ειπα να δοκιμασω με σπρευ καθαριστικο καρμπυρατερ.

λιγο σπρευ λιγο με το κατσαβιδι ανοιγα τις διαφορες λαμες κι οταν στεγνωνε το σπρευ λαδι και δουλεμα τις λαμες. σιγα σιγα κι εφτιαξε. ολα πλεον ανοιγουν τωρα και βελουδινα

και τοχα παροπλισμενο δυο χρονια.

ξεκινησε ο σταυρος να αγορασει, ειπε ο μικε κατι κι εγω τελικα εφτιαξα το σουγιαδακι μου

Σελίδα 3 από 17 ΠρώτοΠρώτο 1234567813 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. 300v vs 5100
    από alex14 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket