+1 στο Leatherman.
Μεγάλη προσοχή με την λάμα γιατί δεν αστειεύεται.
mike κι εγω εκανα την βλακεια και τοβαλα στην θαλασσα και δεν το επλυνα μετα. εβλεπα κατι βιντεο στο youtube και καποια στιγμη θα το ανοιξω. πιστευω να το φτιαξω. χαμενο τοχω ουτος η αλλος. κι ειναι δωρο κι εμενα.
σταυρο letherman θα σου ελεγα. τοχει φιλος μου κι ειναι πολυ ευχαριστημενος.
ειναι πλεον ξεκαθαρη η υπεροχη (τουλαχιστον απο τις αποψεις σας) του leatherman...
θα ψαξω για κανα 2 μερες ακομα να δω αυτο το θεμα με τις σπασμενες λαμεςκαι μετα θα προβω στην αγορα...
Οσον αφορα την πρακτικοτητα του πολυεργαλειου, 100% leatherman.
Οσον αφορα το ατσαλι της λαμας ομως -μιλωντας απο την εμπειρια μου που ακονιζω διαφορα κατα καιρους-, η Victorinox δε μπαιζεται.
Μαλλον για leatherman σε κοβω, δεδομενης της χρησης. Αν και μιλαμε για οριακες διαφορες...
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
αποψη μου πάντως για τέτοια πολυεργαλεια είναι ότι κάνουν για πολύ χοντρός δουλειές.
π.χ.
έχει κατσαβιδι με ένα πάχος για συγκεκριμένες βίδες... αν προσπαθησεις να βιδωσεις μια πιο μικρή ή πιο μεγάλη βίδα θα γίνει ζημιά...
Για μένα σταυρό παρε οποίο θες άλλα μη το εμπιστευεσαι...
στο βουνό δεν παιρνουμε τέτοια... εχουμε τα απαραίτητα καλά εργαλεία, γιατί πανω απο όλα δε θέλουμε να κανουμε μεγαλύτερη ζημιά από αυτήν που προσπαθούμε να διορθωσουμε...
αν χρησημοποιησης ξυδι υπαρχει και σε λευκο. δοκιμασε Ξυνο με ζεστο νερο.
Tora telis poy den telo, kiota telo si den teliw. Kai ego tora den telo gia na telis otan telo.
Το είχα βάλει σε πετρέλαιο και WD40 για μερικές μέρες. Όλα μαύρισαν και από τότε δε καθαρίζει με τίποτα.
Το έχω τώρα κανά δύωρο σε σόδα και ξύδι. Στη συνέχεια βράσω νερό και θα το ρίξω μέσα μαζί με το ξύδι για λίγο. Να δούμε τι θα γίνει. Το θέμα είναι πως θα ξεμαυρίσει κιόλας..
Κωστα ενταξει, ειπαμε οτι δεν θελω να αντικαταστησω τα εργαλεια...
και εκτος των αλλων, και τα 2 πολυεργαλεια εχουν μυτες που κουμπωνουν αντιστοιχα πανω στο σωμα και μπορεις να κανεις δουλιτσα (τουλαχιστον προσωρινα)...
σκεψου οτι μου εχει τυχει να παρω απο σερβις το 636 και μετα απο 1-2 βολτες καθως κατεβαινα τον Αγιο λυθηκε η μπροστινη μανετα και εχασα το φρενο...
ειχε ξεχασει ο μαστορας να το σφιξει...
με ενα αλλενακι που υπηρχε στα εργαλεια του μοτοσακου εγινει η δουλεια πολυ γρηγορα, αλλα επειδη αυτα ειναι χυμα, χανονται πανευκολα...
σε αλλη φαση μου εχει λυθει η βιδα του stand απο το Κ9 (ειχε βγει ανακληση) εν κινησει, και φυσικα ακινητοποιηθηκα...αλλα δεν ειχα εργαλεια μαζι και καλεσα οδικη που ουτε καν με ρυμουλκησε...2 λεπτα με ενα αλλενακι υποθεση δλδ..
για καποιες βασικες δουλειες, νομιζω οτι ειναι μια χαρα ενα τετοιο πολυεργαλειο...
μπορεις να καθαρισεις απο φρουτα, μεχρι να κοψεις κλαδια, να βιδωσεις βιδες γυαλιων που λασκαρισαν και να λιμαρεις καμια ακρη απο καποιο μεταλλικο αντικειμενο για να μην σε κοψει...
βραδυατικα
αφου ειπε ο μικε οτι το εβαλε σε πετρελαιο ειπα να δοκιμασω με σπρευ καθαριστικο καρμπυρατερ.
λιγο σπρευ λιγο με το κατσαβιδι ανοιγα τις διαφορες λαμες κι οταν στεγνωνε το σπρευ λαδι και δουλεμα τις λαμες. σιγα σιγα κι εφτιαξε. ολα πλεον ανοιγουν τωρα και βελουδινα
και τοχα παροπλισμενο δυο χρονια.
ξεκινησε ο σταυρος να αγορασει, ειπε ο μικε κατι κι εγω τελικα εφτιαξα το σουγιαδακι μου![]()