Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 46

Θέμα: Διαφορικο Διαφορικο Διαφορικο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mankam Προβολή μηνύματος
    Άξονας μετάδοσης είναι η σωστή ονομασία.
    Η έννοια του διαφορικού είναι όπως αναφέρει και η λέξη να διαφοροποιεί τις στροφές ανάμεσα στους 2 άξονες μετάδοσης κίνησης , φανταστείτε ενα όχημα 4 τροχών όταν στρίβει: ο κινητήριος τροχός που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά της στροφής πρέπει να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση αρα πρέπει να έχουν διαφορετική ροπή στρέψης μεταξύ τους, αλλιώς θα είχαμε φθορά στα ελαστικά, κακή πρόσφυση κ.λ.π..
    Στις μοτοσυκλέτες δεν έχει εφαρμογή αυτό μια και ο άξονας μετάδοσης κίνησης είναι ένας.
    άξονας μετάδοσης είναι αυτό το κυλινδρικό πράμα που κινείται μέσα στο μπράτσο που συνδέει το μοτέρ με τον πίσω τροχό...
    απ' ότι κατάλαβα το ζητούμενο που ψάχνουμε να ονομάσουμε και να αποσαφηνίσουμε είναι αυτό το κόλπο που στριφογυρνάει μέσα στο άλλο πράμα που ονομάζει η "πιάτσα" (όπως είπε και ο από πάνου), χελώνα....

ο άξονας μετάδοσης στα αυτοκίνητα καταλήγει στα γρανάζια του διαφορικού.
    στην μοτοσυκλέτα καταλήγει στο κωνικό γρανάζι μετάδοσης. Ενδεχομένως οι τρείς τελευταίες αυτές λέξεις θα ήταν ίσως και η δόκιμη ονομασία που ψάχνει ο πολυμήχανος για το παρονομαζόμενο "διαφορικό" των μοτοσυκλετών: Κωνικό γρανάζι μετάδοσης...

εναλλακτικά... κωνογρανάζι, ή επειδή είναι στο κώλο της μηχανής, κωλογρανάζι....

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αμαν ρε μαγκες...

Ενας σύνδεσμος είναι και τίποτε αλλο...
    (αν τα δόντια των γραναζιών εχουν τον ιδιο αριθμό, δεν κανει ουτε μεταβολή στροφων..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ...που ψάχνει ο πολυμήχανος για το παρονομαζόμενο "διαφορικό" των μοτοσυκλετών: Κωνικό γρανάζι μετάδοσης...
    Εεεε, μπερδεύτηκες. ΔΕΝ το ψάχνω εγώ. Άλλοι ψάχνουν.

Οι μισοί αποκαλούν διαφορικό το σύστημα, και οι άλλοι μισοί ψάχνουν πως λέγεται το κάθε εξάρτημα.

Με τα λόγια και τις ονομασίες το χάνουν όλοι: Σημασία ήταν εξαρχής να ξέρουμε τι είναι αυτό που λέμε, να ξέρουμε την ΕΝΝΟΙΑ και την ΑΡΧΗ πίσω από αυτό, ΟΧΙ την ονομασία.

Για αυτό και η ένστασή μου στην παντελώς λανθασμένη χρήση της λέξης ''διαφορικό'', διότι δείχνει ΑΓΝΟΙΑ της έννοιας. Όχι του πως λέγεται.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Πολυμήχανος Προβολή μηνύματος
    Με τα λόγια και τις ονομασίες το χάνουν όλοι: Σημασία ήταν εξαρχής να ξέρουμε τι είναι αυτό που λέμε, να ξέρουμε την ΕΝΝΟΙΑ και την ΑΡΧΗ πίσω από αυτό, ΟΧΙ την ονομασία.
    Αν δεν απατώμαι, η αρχική σου ενσταση ήταν για την ονομασία...

Υ.Γ.1
    Η ονομασία του διαφορικού είνα ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ετυμολογικά, γιατί άλλο πραγμα είναι ο διαφορισμός και αλλο πράγμα κανει το διαφορικό..

Υ.Γ.2
    Αν καποιος αποκαλεί "παπά" το φιλτροκούτι δεν σημαίνει ότι θεωρεί πως το συγκεκριμένο εξάρτημα κανει ευχέλαια και εξορκισμούς..

Φυσικά και απατάσαι. Το ίδιο το πράγμα που ρωτάς, το εξηγώ ΠΑΛΙ στο μέρος του quote που ΔΕΝ έσβησες.

Σιγά μην είναι και περιορισμένης ολίσθησης.

Μετάδοση με άξονα το λένε, διαφορικό είναι άλλο πράγμα, πόσες φορές θα το γράψουμε ακόμα βρε;

υδρόψυχτο , υδρόψυχτο , υδρόψυχτο

...πως λέμε beatlejuice ένα πραμα !

Moderator
    Φυσικά και απατάσαι.
    Το πιο πιθανόν, γιατί από τις 3 σελίδες που διαβασα , για το μόνο πραγμα που ΔΕΝ έβγαλα άκρη είναι η δική σου άποψη...
    (όχι για το σωστή ή λανθασμένη αλλά για το "ποια είναι"..)
    Τελευταία τροποποίηση από OldMan; 12/02/2014 στις 14:51.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    ελα, εχω για όλους...

Μάνος Το avatar του/της mankam
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DimChios Προβολή μηνύματος
    ελα, εχω για όλους...
    ριξε και λιγα ποπ κορν απο κατου:shrugs:

Αφού δεν μπορούμε λοιπόν να βρούμε μια κοινώς αποδεκτή ονομασία για το εξάρτημα αυτό,θα συνεχίσουμε να το λέμε (λανθασμένα) διαφορικό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Αφού δεν μπορούμε λοιπόν να βρούμε μια κοινώς αποδεκτή ονομασία για το εξάρτημα αυτό,θα συνεχίσουμε να το λέμε (λανθασμένα) διαφορικό.
    Να το λέτε.
    Εγώ θα το λέω "τελική μετάδοση" να μαστε ξηγημένοι από τώρα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Το πιο πιθανόν, γιατί από τις 3 σελίδες που διαβασα , για το μόνο πραγμα που ΔΕΝ έβγαλα άκρη είναι η δική σου άποψη...
    (όχι για το σωστή ή λανθασμένη αλλά για το "ποια είναι"..)
    Γιατί ελληνικά δεν τα γράφω;

Διαφορικό, είναι αυτό που μοιράζει κίνηση στα αυτοκίνητα μπλα μπλα μπλα

Άξονας μετάδοσης είναι το σύστημα που έχουν οι μοτοσυκλέτες.

Τι πάει να πει άποψη; Άποψη έχουν οι κομμώτριες πως να κάνουν τα μαλλιά στην πελάτισσα. Εγώ λέω γνώση, δεν λέω απόψεις, εκτός κι αν διευκρινίζω διαφορετικά σε κάποιο θέμα που επιδέχεται άποψης.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Τι έχετε πάθει στο moto.gr , o ένας επιμένει ότι το vfr400 είναι αλλοιώς από ότι είναι στην πραγματικότητα, ο άλλος ψάχνει να βρει ''άποψη'' , σε δύο γραμμές πληροφορία ευθεία και αμφιμονοσήμαντη.... ο παράλλος σηκώνει συζήτηση 4 σελίδων για το διαφορικό και τον άξονα και ρωτάνε και ξαναρωτάνε και ξαναματαρωτάνε το ίδιο πράγμα και πάλι λάθος τα λένε, ο παράλλος μου στέλνει ειδοποίηση ότι πρόσβαλα λέει την ιδιωτικότητα επειδή είπα ότι ''αυτό δεν είναι διαφορικό είναι άξονας'', και μετά ανοίγει επί τεχνικής παρατηρήσεως ειρωνικό 2ας δημοτικού ''διαφορικόδιαφορικόδιαφορικό'' ξεχωριστό θέμα στις αντιπαραθέσεις...

Τι να πω δλδ, λέω σε φίλους το moto.gr είναι το σοβαρό φόρουμ μοτό στην Ελλάδα και εκεί να μπαίνετε....και αποδεικνύομαι ψεύτης... αυτή είναι η σοβαρότητα;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    ο παράλλος μου στέλνει ειδοποίηση ότι πρόσβαλα λέει την ιδιωτικότητα επειδή είπα ότι ''αυτό δεν είναι διαφορικό είναι άξονας''
    Επειδή συνεχίζεις, (ξανα)διάβασε όλους τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του forum και μετά την προειδοποίηση που έλαβες. Φαντάζομαι έχεις κρατήσει το π.μ., αν όχι πες μου να σου ξαναβγάλω κάρτα.

Το παρών δε θα μείνει για πολύ ακόμη ζωντανό.

Το αν το έχω κρατήσει ή όχι, φαντάζομαι το βλέπεις και μόνος σου.

Το τι είναι κανόνας και το ποιός είναι σωστός, είναι δύο διαφορετικά πράγματα, όχι κατανάγκη ίδια μεταξύ τους, εγώ σε προτεραιότητα έχω το δεύτερο.

Άμα τόσο πολύ ενοχλήθηκαν τα φιλαράκια σου(σας) και οι έσω κλίκες -γιατί μην κοροιδευόμαστε με ξύλινες γλώσσες, αυτό έγινε-, που βρέθηκε ο Πολυμήχανος και τους διόρθωσε για το διαφορικό, αντί να στέλνεις(τε) ανώνυμες ειδοποιήσεις για ανύπαρκτες παραβάσεις και μετά να απαντάς γενικά κι αόριστα ''διάβασε τους όρους'', κοίτα να μαζέψεις(τε) λίγο τους εξυπνάκηδες και τους είρωνες άνευ λόγου, κι άσε τον Πολυμήχανο, που μια φορά έχει ωφελήσει το φόρουμ πολλές φορές με τεχνικές και άλλες πληροφορίες, εδώ και πολλά χρόνια.

Και στην τελική, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, τέτοιες μικροπρέπειες ούτε μικρά παιδιά. Ξαναλέω, σας είχα για πιο σοβαρούς.

Το τι θα κάνετε με το θέμα, δεν είναι δική μου δουλειά, θυμίζω ότι ΔΕΝ το άνοιξα εγώ, και δεν το έβαλα και εδώ που είναι, και ούτε έδωσα τον τίτλο και ούτε το έκανα εγώ 3 σελίδες.Φαντάζομαι εντούτοις, ότι τις όποιες τεχνικές πληροφορίες που γράφτηκαν, δεν θα τις σβήσετε, θέλετε ακόμα τεχνική πληροφόρηση στο moto.gr έτσι δεν είναι;

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Διαφορικο απο τι μοντελο?
    από fidel_98_99 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/02/2014, 16:12
  2. Διαφορικό yamaha T-50 townmate
    από ad709 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2011, 15:45
  3. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 17/11/2006, 21:54