LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Το διαγραμμα αυτο δειχνει την πορεια των καταλοιπων καυσης που περνανε απο τα ελατηρια του πιστονιου στον στρoφαλοθαλαμο και απο εκει στον ''εξαερισμο'' της κεφαλης (που σε πολλα σημερινα μηχανακια ξανακαταληγει στο φιλτροκουτι - για λογους προδιαγραφων ρυπων αλλα με ασχημες συνεπειες για τον κινητηρα π.χ. καταλοιπα στις βαλβιδες και θαλαμο καυσης)
Eπειδη ομως αυτος ο ''εξαερισμος'' πολλες φοrες δεν ειναι επαρκης (π.χ. σε βελτιωμενα μοτερ) ή επειδη απλα τα ελατηρια πιστονιου χανουν σιγα-σιγα την ιδιοτητας τους να ''σφραγιζουν'' ,η αυξημενη πιεση που δημιουργειται στο στροφαλοθαλαμο ''σπρωχνει'' τα καταλοιπα αυτα καυσης μεσα απο τις φλαντζες δημιουργωντας αυτη τη μαυριλα/λαδιλα που δημιουργειται εν καιρο πανω στα μοτερ.
Η διαρροη απο τα ελατηρια οντως ειναι το blowby αλλα οταν καποιος μηχανικος σου πει οτι εχεις blowby εννοει το δευτερο που εγραψα ,γιατι ολοι ανεξαιρετως οι κινητηρες (απο μοτοσακο μεχρι f1) εχουν blowby απο θαλαμο καυσης προς στροφαλοθαλαμο (αρα θεωρειται δεδομενο), αλλα το θεμα ειναι αυτα τα καταλοιπα να μην διαπερασουν τις φλαντζες γιατι τοτε παει να πει οτι υπαρχει προβλημα αναπνοης/εξαερισμου του μοτερ.
Y.Γ. Οτι εκανες ενα γκουγκλ και μου ποσταρες την πρωτη φωτο που ειδες μπροστα σου ειναι φως φαναρι...η φωτο ειναι απο σαιτ για ντιζελ
http://www.worldnci.com/howitworksondieselengines.py
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 16/02/2014 στις 00:19. Αιτία: Διορθωνω για να γινω ποιο κατανοητος
Και οκ αφού μάθαμε τι είναι αυτό το κολοκύθι, πες πως το αποφεύγουμε γιατί δεν μ' αρέσει η μηχανές μου κι εγώ ν' ανήκουμε στην "μάζα".
Δώσε τπτ τιπς ή ότι άλλο πρέπει να ξέρει κανείς για να το αποφύγει.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
1.Μπορεις να βαλεις την εξοδο να μην πηγαινει στο φιλτροκουτι αλλα απλα σε ενα φιλτρακι εξαερισμου στροφαλοθαλαμου (crankcase venting) - (μινι φιλτρα αερος στην ουσια).
Βοηθαει και στο να υπαρχουν χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο φιλτροκουτι και να μην δημιουργουνται επικαθισεις κτλ στο θαλαμο καυσης.
2.Να δημιουργησεις και αλλες εξοδους (ο ποιο απλος τροπος ειναι καπακι λαδιου με τρυπα για σωληνακι εξαερισμου , ο ποιο δυσκολος να σου ανοιξει μηχανικος και αλλη τρυπα στην κεφαλη σαν την μαμα).
3.Να βαλεις αντλια που κραταει τον στροφαλοθαλαμο υπο πιεση (σε αυτοκινητα ευκολο - σε μηχανες δυσκολο και πανακριβο) - το Panigale εχει ''μαμα'' μια αλλα δεν ειναι πολυ γνωστο αυτο.
εδω ενα καλο αρθρακι για τετοιες αντλιες (δειχνει μονο για αυτοκινητα)
http://www.dragzine.com/tech-stories...up-horsepower/
4.Να συνδεσεις τις εξοδους στην εξατμιση ωστε η υποπιεση να ρουφαει τα καταλοιπα (με κατι τετοιο http://vibrantperformance.com/catalo...oducts_id=1243 ,αλλα πρεπει να γινει σωστα και μετα απο μελετη)
Τα 2 πρωτα ειναι ευκολα και συνηθως αρκουν.
Τα 2 τελευταια (και ειδικα το 3) βελτιωνουν και την αποδοση αλλα παραειναι ασυμφορα (κοστος/αποδοση) και επικυνδυνα αν γινουν λαθος.
Τελευταία τροποποίηση από IRA57; 16/02/2014 στις 00:42.
Αμα σε πειραζει το οτι αναφερθηκα στις μοτοσυκλετες των χρηστων του φορουμ τοτε να συμπεριλαβω και τις μοτοσυκλετες μη χρηστων του φορουμ...παλι το ποσοστο δεν αλλαζει κατα την προσωπικη μου αποψη...μπορει να μην εχω δει ολες τις μηχανες τις ελλαδας απο κοντα, αλλα οσες εχω δει εχουν σε ποσοστο 100% blowby-καταλοιπα καυσης πανω στο μοτερ.
Αλλωστε δεν χρειαζεται να τις δω ολες...οι συγχρονες προδιαγραφες ρυπων αναγκαζουν τους σχεδιαστες να φτιαχνουν τα μοτερ με εναν ορισμενο τροπο που δεν ειναι ο ιδανικος/επαρκης για την διαχειρηση του blowby.
Xευ ψιτ Ira..
Αν ξαναπείς ότι ότι η μηχανή μου έχει blowby θα έχουμε άλλα ε!
Η μηχανή μου ρε? Η μηχανή μου?![]()
![]()
Βασικά εγώ ευχαριστώ για τις πληροφορίες.![]()
Sent from me using a computer.
εγώ να ρωτήσω τώρα...πως βοηθάει τους ρύπους το ότι ρίχνουμε στην εισαγωγή αναθυμιάσεις από το στροφαλοθάλαμο?
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Σημερα αφου πηγα μια βολτα με τη μηχανη για κανα 10λεπτο,
γυρισα, εσβησα τη μηχανη, και κοιταξα απο το ματακι και τα λαδια ηταν λιγο εως αρκετα παραπανω απο τη μεση,
αλλα ειναι πιθανο να μην ειχαν κατεβει ολα διοτι ξεχασα και τα κοιταξα κατευθειαν χωρις να περιμενω λιγο.
Θα ξανακοιταξω αυριο καποια στιγμη οταν μπορεσω για να σιγουρευτω και θα κοιταω και θα σημειωνω καθε λιγες μερες για να δω τι γινεται.
Με τη μηχανη κρυα ,τελειως καθετη/ορθια (οχι στο σταντ δλδ) και σε οριζοντιο επιπεδο κοιτα τα λαδια (αν ειναι λιγο ανηφορα-κατηφορα θα δεις ''αλλανταλων''...)