Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 87

Θέμα: Parking ή ασφάλεια κλοπής;

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Αυτό που δε καλύπτεται απο τις ασφαλιστικές στο πάρκινγκ, νομίζω, είναι τα ατυχήματα/τρακαρίσματα...
    Η κλοπη δεν θεωρειται ατυχημα;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από makis206 Προβολή μηνύματος
    Ποιες ασφαλιστικές κάνουν ασφάλειες κλοπής σε μοτοσυκλέτες για να τις έχουμε υπόψιν;
    Σιγουρα interamerican/anytime και AIG/chartis.
    Για αλλες δεν ξερω.

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Η κλοπη δεν θεωρειται ατυχημα;

Λοιπόν κοιτάω το συμβόλαιό μου (interamerican)
    Από Ολική Κλοπή, ισχύουν οι εξής εξαιρέσεις κλπ, παρ 1,3,4,5 & 14 του τμήματος μπλα μπλα, δηλαδή:
    1: Δόλος η βαριά αμέλεια κλπ κλπ του λήπτη
    3: Επιδρομή εισβολή πράξη αλλοδαπού εχθρού κλπ κλπ (δηλαδή αν κάνουνε ντού οι Τούρκοι και μας κλέψουνε τα αυτοκίνητα/μηχανάκια φεύγοντας....)
    4: Ραδιενέργεια κλπ (δηλαδή αν σκάσει η μπόμπα, και εξαυλωθεί το αυτοκίνητο...)
    5: Πλημμύρα τυφώνα λαίλαπα κλπ (αν το πάρει ο αέρας
    14: Από ή σε ασφαλισμένα οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που ασφαλίζονται για συγκεκριμένο χώρο και εφόσον τα ατυχήματα προξενήθηκαν έξω απο αυτόν (δηλαδή; αν ασφαλίσεις μηχάνημα έργου μόνο για εντός εργοστασίου, και βγείς και κάνεις βόλτες... )

Για ιδιες ζημιές ("μικτή") ισχύουν οι εξαιρέσεις 1-16.
    Η 13 είναι:

13: Οταν το όχημα βρίσκεται μέσα σε φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης, συνεργεία επισκευής οχημάτων ή εκθέσεις αυτοκινήτων.

Επίσης, προσέξτε πολύ τα κλειδιά.
    ΑΝ σας κλεψουν το όχημα, η ασφαλιστική μπορεί μεταξύ άλλων να σας ζητήσει τα αυθεντικά εργοστασιακά κλειδιά. Αναφέρεται στους όρους.
    Επειδή μας έχει συμβεί σχετικό περιστατικό, και η εταιρεία μακροχρόνιας μίσθωσης μας χρέωσε εταιρικό αυτοκίνητο που κλάπηκε, ισχυριζόμενη πως η ασφαλιστική ΔΕΝ την αποζημίωσε επειδή έλειπε ένα κλειδί, προσέξτε το συγκεκριμένο.
    Βέβαια τώρα θα βάλω το νομικό τμήμα της εταιρείας να το κοιτάξει το συγκεκριμένο γιατι διαβάζοντας τους όρους δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να αρνηθεί την πληρωμή με βάση αυτό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος

Λοιπόν κοιτάω το συμβόλαιό μου (interamerican)
    Από Ολική Κλοπή, ισχύουν οι εξής εξαιρέσεις κλπ, παρ 1,3,4,5 & 14 του τμήματος μπλα μπλα, δηλαδή:
    1: Δόλος η βαριά αμέλεια κλπ κλπ του λήπτη
    3: Επιδρομή εισβολή πράξη αλλοδαπού εχθρού κλπ κλπ (δηλαδή αν κάνουνε ντού οι Τούρκοι και μας κλέψουνε τα αυτοκίνητα/μηχανάκια φεύγοντας....)
    4: Ραδιενέργεια κλπ (δηλαδή αν σκάσει η μπόμπα, και εξαυλωθεί το αυτοκίνητο...)
    5: Πλημμύρα τυφώνα λαίλαπα κλπ (αν το πάρει ο αέρας
    14: Από ή σε ασφαλισμένα οχήματα χωρίς αριθμό κυκλοφορίας που ασφαλίζονται για συγκεκριμένο χώρο και εφόσον τα ατυχήματα προξενήθηκαν έξω απο αυτόν (δηλαδή; αν ασφαλίσεις μηχάνημα έργου μόνο για εντός εργοστασίου, και βγείς και κάνεις βόλτες... )

Για ιδιες ζημιές ("μικτή") ισχύουν οι εξαιρέσεις 1-16.
    Η 13 είναι:

13: Οταν το όχημα βρίσκεται μέσα σε φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης, συνεργεία επισκευής οχημάτων ή εκθέσεις αυτοκινήτων.

Επίσης, προσέξτε πολύ τα κλειδιά.
    ΑΝ σας κλεψουν το όχημα, η ασφαλιστική μπορεί μεταξύ άλλων να σας ζητήσει τα αυθεντικά εργοστασιακά κλειδιά. Αναφέρεται στους όρους.
    Επειδή μας έχει συμβεί σχετικό περιστατικό, και η εταιρεία μακροχρόνιας μίσθωσης μας χρέωσε εταιρικό αυτοκίνητο που κλάπηκε, ισχυριζόμενη πως η ασφαλιστική ΔΕΝ την αποζημίωσε επειδή έλειπε ένα κλειδί, προσέξτε το συγκεκριμένο.
    Βέβαια τώρα θα βάλω το νομικό τμήμα της εταιρείας να το κοιτάξει το συγκεκριμένο γιατι διαβάζοντας τους όρους δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να αρνηθεί την πληρωμή με βάση αυτό.
    περα απο το κλειδι σου ζητανε και την αδεια κυκλοφορειας και η κυριοτητα του κλεμενου οχηματος περνα στην ασφαλιστικη.
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    περα απο το κλειδι σου ζητανε και την αδεια κυκλοφορειας και η κυριοτητα του κλεμενου οχηματος περνα στην ασφαλιστικη.
    εγω δηλαδη που εχω ασφαλεια κλοπης στο αμαξι και την αδεια κυκλοφορειας μεσα στο αυτοκινητο..? δε στεκει αυτο ρε παιδια. σιγα μην κουβαλαω την αδεια ξεχωριστα καθε φορα που παω να παρω το αμαξι.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    εγω δηλαδη που εχω ασφαλεια κλοπης στο αμαξι και την αδεια κυκλοφορειας μεσα στο αυτοκινητο..? δε στεκει αυτο ρε παιδια. σιγα μην κουβαλαω την αδεια ξεχωριστα καθε φορα που παω να παρω το αμαξι.
    βαριεμαι να το εξηγησω...
    Σας το 'πα ???

Λαστιχάάάάάάρες !!!

Πατέρας πια...!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από McTalas Προβολή μηνύματος
    βαριεμαι να το εξηγησω...
    αν μπορεις κανε μια καλη και πες μου. γιατι ειτε ειανι μπροστα μου και δεν το βλεπω, ειτε οντως εχω κενο σε αυτο το θεμα.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

Μέλος Το avatar του/της ariscbr600f4
    εμενα (ποσταρα και θεμα πριν λιγες μερες) μου εκλεψαν την akrapovic αξιας 550, ειχα συναγερμο, και οι τυποι μου εκοψαν διαφορα καλωδια να σταματησει ο συναγερμος (δεν το καταφεραν απολυτα μιας και ειναι αυτονομος) αλλα μου εκαναν ζημια με καλωδια κτλ, βλεπετε το ποστ μου για παραπανω. ολο αυτο με καινουρια race tech και καλωδια μου κοστισε 300 ευρο. η σφαλαεια καλυπτει τετοιες κλοπες και ζημιες;;; εγω παντως το εχω σε παρκινγκ, 35 το μηνα, 24ωρη φυλαξη, γλυτωνεις απο ηλιο, βροχη, χαλαζι, σκονη κτλ. δεν συγκρινω το παρκινγκ με την ασφαλεια, το παρκινγκ διατηρει την μηχανη. το δικο μου ειναι του 2000 και η εμφανιση του ειναι καλυτερη και απο μοντελα του 2005-6 απο αποψη ζημιων. θα προτεινα παρκιγκ λοιπον.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ariscbr600f4 Προβολή μηνύματος
    η σφαλαεια καλυπτει τετοιες κλοπες και ζημιες;;;
    Όχι, αυτό θεωρείται μερική κλοπή και οι (λίγες) ασφαλιστικές που καλύπτουν μοτοσικλέτες είναι μόνο για ολική.

ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ................

Έκτός άπό όλική καί γιά μερική κλοπή τή μοτό μου...!!
    Αύτό σημαίνει πώς άν βρεθεί έντός 90 ήμερών πού όρίζει τό συμβόλαιο
    όποιοδήποτε άποδεικτικό στοιχείο τής μοτό,π.χ. ένας σκελετός μέ άριθμό
    χτυπημένο πού άποδεικνύει ότι ήταν ή συγκεκριμμένη μοτό...ΠΑΠΑΛΑ
    ή άποζημίωση.
    Έπίσης οί άποζημιώσεις τρέχουν, άκουσον - άκουσον σύμφωνα μέ τόν μέσο όρο
    πού τρέχουν οί τιμές στό γνωστό MOTOTRITI:::!!!!!
    Άλλο κόλπο ή άπαλλαγή όπως τή λένε συνήθως μέ 25%,πού σημαίνει ότι παίρνεις
    τό 75% αύτών πού δικαιούσαι βάσει τού περιοδικού πού είπαμε.
    Άν έσύ δηλαδή έχεις τή μοτό φορτωμένη μέ άξεσουάρ καί σέ τέλεια κατάσταση
    κοστολογούμενη π.χ. 10000 εύρώ καί τό περιοδικό γράφει σάν μέσο όρο τίς 8000 εύρώ
    έσύ πάς γιά νά πάρεις 6000...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κόλπα τών άσφαλιστικών έταιριών πού πουλάνε ΑΕΡΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ καί όταν έρθει ή στιγμή
    κλείνουν ή μία πίσω άπό τήν άλλη γιατί τότε ντεμέκ κάποιος άπό τό ύπουργείο άνακαλύπτει
    ότι δέν πληρεί τίς προυποθέσεις γιά νά λειτουργήσει.
    Καί άπό αύτό τόν έχουνε πιεί πολλοί...!!!
    Δέν είναι σέ όλες έστω αύτές τίς λίγες πού άσφαλίζουν μοτό ίδιες οί συνθήκες άσφάλισης.
    Έγραψα γιά όποιον ένδιαφέρεται νά άσφαλίσει τή μοτό του τί πρέπει νά προσέξει.
    Τελευταίο άν ύπερεκτιμήσει τήν άξία τής μοτό του ό άσφαλιζόμενος ναί μέν θά τό κάνει άβαβά
    ό άσφαλιστής γιά νά είσπράξει μεγαλύτερο άσφάλιστρο άλλά όταν καί άν έρθει ή πικρή στιγμή
    τότε θά άνακαλύψει μέ όδυνηρό τρόπο ότι πλήρωνε ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ...!!!γιά κάτι πού δέν θά
    έπαιρνε ποτέ.
    ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ δικά τους.........ή έπιλογή δική σας,έγώ δέν δίνω 600 εύρώ τό χρόνο πάντως
    γιά κάτι πού καί δέν θά τό πάρω πίσω όλόκληρο άν τύχει καί θά μού βγάλουν καί τήν ψυχή γιά νά
    μού τό δώσουν.....!!!
    Γκαράζ,τό μηχανάκι κρατιέται σέ σούπερ κατάσταση,καί κλειδαριά στό γκαράζ καί συναγερμό...!!!
    Έξάλλου θεωρώ ότι είναι δύο διαφορετικοί τρόποι προστασίας όπου ό ένας συμπληρώνει τόν άλλον.
    Παράδειγμα ή άσφάλεια κλοπής χρειάζεται όταν πάς κάπου ,ένώ τό γκαράζ είναι μόνο γιά τό βράδυ
    πού παρκάρεις κοντά στό σπίτι σου.
    Άν όμως πάς καί γιά τά δύο τότε όπως έγραψε καί κάποιος χέσε μέσα...!!!
    Δυστυχώς ή λέξη άσφαλιστική στή χώρα μας είναι συνδεδεμένη μέ έννοιες όπως άπάτη ,λαμογιά ,
    άναξιοπιστία έκατέρωθεν, καί άπό τόν άσφαλιζόμενο άλλά καί άπό τίς έταιρίες πού άνοίγουν
    καί κλείνουν σάν τά μανιτάρια.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ..........
    Τελευταία τροποποίηση από irinia; 21/02/2014 στις 08:00.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Στο αμαξι και τη μηχανη εχω αντιγραφο της αδειας και του διπλωματος επικυρωμενα (σε ΚΕΠ).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της McGyver
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Στο αμαξι και τη μηχανη εχω αντιγραφο της αδειας και του διπλωματος επικυρωμενα (σε ΚΕΠ).
    Αντίγραφα, απ' όσο ξέρω, δε γίνονται δεκτά σε περίπτωση ελέγχου.
    Ας μας διαφωτίσει ο πλέον αρμόδιος (call me SHOOTER045), αν το δει...

10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ................

Είτε έχεις άντίγραφο ,είτε δέν έχεις τίποτε μαζί σου.
    Ίσως καί λίγη ταλαιπωρία.

Παλαιό μέλος
    Παντως ,κανα δυο φορες που με σταματησανε,δεν ειχα προβλημα.

Στο site της anytime που έπαιζα με τις ρυθμίσεις, για το αυτοκίνητο είτε έβαζα αξία 10.000, είτε έβαζα 30.000 μου έβγαζε τα ίδια ασφάλιστρα (με ολική μόνο μεσα). οπότε δεν χάνεις και τίποτα να το υπερκοστολογήσεις, απλά πάλει τα ίδια θα πάρεις.
    Artificial intelligence is no match for natural stupidity...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αυτο δυστυχως δεν απανταει στο αρχικο μ ερωτημα.

Αν μου κλεψουν το αμαξι θα πρεπει εγω να εχω την αδεια κυκλοφοριας του για να παρω την αποζημιωση λογω κλοπης? οσα δηλαδη μου δωσουν μετα τις λαμογιες τους.

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ασφάλεια κλοπής...όλα ΟΚ!!!
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 23/07/2014, 11:46
  2. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 26/08/2008, 19:34
  3. Ασφάλεια κλοπής ;;;
    από kachius στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5