Δίσκο πλατό 25€
όλα καίνε ΜΑ ΟΛΑ !!! δεν μπορείς αν κάνεις τίποτα επ αυτού
Αναρτήσεις ότι πάρει ο κάθε επισκευαστής
διαρροές 40€ οι τσιμούχες
Πεταλούδες σώματα ψεκασμού 20? ίσως πολλά λέω
Αισθητήρας αν τον επισκευάσει κανα 50 ? αν τον πάρει από τη Bosch 120
μονάδα ABS Επισκευή 150
Όλα αυτά είναι το κόστος ανταλλακτικών Αν ξέρει τα φτιάχνει μόνος του ο κάθε ένας
Αλλά κανένας μάστορας σε σηνεργείο δεν τα κάνει όπως τα λέω εγώ γιατί θέλει να τα κονομήσει ΠΧ στο δίσκο πλατό επισκευάζεται στη Σπύρου Πάτση μαζί με αυτό αλλάζει και της τσιμούχες στον άξονα εφόσον έχει λύσει το κομμάτι αυτό.
Τα σώματα ψεκασμού αλλάζουν μόνο κάτι παπαράκια και ξαναδένεται και είναι JET !!! το έκανα σε μένα υπάρχει και η λύση της Bing το κιτ όλο με 180 ερώπουλα
Τον αισθητήρα αλλάζεις ΜΟΝΟ τα καλώδια και είναι ΚΟΥΦΕΤΟ ΤΖΑΜΠΑ
Τη μονάδα τη πας και στην επισκευάζουν με εγγύηση
Τι άλλο θέλεις να μάθεις ?
που ρε φιλε 20ε δισκοπλατο
δεν ειρωνευομαι...
20 € θέλει ο μάστορας μόνο για να αρχίσει να σκέφτεται πως θα φτάσει μέχρι το δίσκο πλατό![]()
για να εχεις μια ιδεα, αυτον τον καιρο επισκευαζω τη αφρικα μου. υπαρχει σχετικο θρεντ. βεβαια την επισκευαζω απο το μηδεν. δηλαδη εχει δεν εχει πανω της 300 χιλ χιλιομετρα απο τα οποια εγω εχω κανει τα μισα, απο εμπορα την πηρα. μονο τα ανταλακτικα εχω πιασει το χιλιαρικακι χαλαρα. ειναι και σε τι αφρικα θα πεσεις![]()
Το θετικό είναι οτι και τα 2 μηχανάκια που σκέφτεσαι εχουν γνωστά προβλήματακια πλεον και για καποια απο αυτά βρίσκεις οικονομικές λύσεις.Εννοείται οτι θα ρίξεις καποια ευρώπουλα σε βαθος χρονου για μαζέματα ανάλογα τη κατάσταση που θα είναι η μηχανή.
Αρα το πιο σωστό ειναι αυτο που προανέφερε ενας φιλος παραπανω ..να δεις σε τι κατασταση είναι (όσα μπορεις να δεις)με ενα μηχανικό.
Το θέμα στρίψιμο ,φρένα,ανάρτηση θεωρώ έχει να κάνει με τις απαιτήσεις και τις ικανότητες του αναβάτη καθαρά.
Το Africa μου σε λιγο φέρνει τη πρώτη γύρα στο κοντέρ ,με βασική συντήρηση (οπως αναφερει ο Afro παραπανω) δλδ λαδάκια,φιλτρα,μπουζι κλπ που τα κάνω μόνος μου και δεν εχω κανενα θεμα,ούτε φωτιά εχω παρει ευτυχως
Βρές πιο απ τα 2 ταιριάζει σου καλύτερα στη χρήση που κάνεις και στον τρόπο που οδηγείς και καλά χιλιόμετρα !!
ΥΓ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΚΑ οπως ειπωθηκε πιο πανω,ειναι η πιο σοβαρη του ασθενεια τα αλλα λυνονται ευκολοτερα
Έχοντας αλλάξει αρκετά μηχανάκια, πολλά από αυτά τα είχα ανασκευάσει για τα καλά, κατέληξα(μετά από επεισόδιο "τρελό") στο να πάρω ένα αμιγώς τουριστικό μηχανάκι κατέληξα λόγο τιμής στο RT1100.
Το έφερα από Γερμανία με 40.000 Χμ, όταν το έφερα πήγα να του κάνω ένα service,για να ξέρω τι έχω!!! εδώ ξεκίνησαν τα προβλήματά μου, ο "κάστορας" το έκανε ρημάδι αλλού για αλλού τα ζυγίσματα στους ψεκασμούς με αποτέλεσμα ο αριστερός κύλινδρος να σκάσει και να χάνει λάδια από τον περμανίτη στη συνέχεια και άρχισε να κουδουνάει στους ψεκασμούς και να μην έχω καθόλου ρελαντί και να νομίζω πω πατινάρει.
Ρώτησα για τιμές παντού ήθελαν για να κάνουν τη δουλειά όλη πάνω από 3000€ δηλαδή όσο την πείρα, με αλλαγή ψεκασμών 750€ το κόστος τους, Εδώ να πω, πως πολύ με βοήθησαν τα φόρουμ της BMW και Ελληνικά και ξένα κυρίως Αμερικάνικα όπου οι τύποι τα φτιάχνουν μόνοι τους ότι και να τους τύχει,
Έτσι λοιπόν κάθισα έβγαλα τα μάτια μου και διάβασα ότι χρειαζόμουν και ότι δεν*, και έτσι κατέληξα στο να τη φτιάξω μόνος μου, έλυσα κύλινδρα άλλαξα φλάντζες τσιμούχες βαλβίδων και έτριψα βαλβίδες , στη συνέχεια άλλαξα δίσκο πλατό όπου το έφτιαξα στη Σπύρου Πάτση με ένα 20ρικο και άλλαξα τσιμούχες στον άξονα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο (είναι αυτά που δεν*).
Στους ψεκασμούς που κουδούναγαν διάβασα πως αλλάζουν τα "άντερα" με κιτ της BING στα 160 € αλλά διάβασα και κάπου αλλού πως αλλάζεις μόνο κάτι μεταλλικά σωληνάκια με κόστος 20ρικου.
Έτσι και έκανα ένα μηχανάκι καινούργιο για τα πολλά πολλά επόμενα χρόνια, μιας που με αυτό λέω πως θα πάω στον άλλο κόσμο .
Ξέρω πως δεν είναι εύκολο στους περισσότερους να κάνουν αυτές της δουλειές ,λόγο γνώσεων και χώρου , αλλά με βοήθεια όλα τα προβλήματα λύνονται για αυτό υπάρχουν τα φόρουμ για να "ξεστραβώνουν" τους ταλαιπωρημένους από τους "κάστορες" που μας ρουφάνε το "αίμα" σε κάθε εργασία που έχουμε.
Τίποτα δεν είναι δύσκολο αρκεί να έχουμε την όρεξη τη θέληση και τη βοήθεια από τους φίλους μας
![]()
Ένα τέτοιο νήμα θα ανοίξω και γω κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον! Έχω παντρευτεί ένα vstrom k4 10 χρόνια τώρα και επειδή δε παίζει φράγκο ξέρω ότι κάποια μέρα θα κάνω τις ίδιες ερωτήσεις με σένα. Αν αυτό γινόταν τώρα τα ίδια μηχανάκια θα κοίταγα συν το ΤΑ 600 που το είχα παλιότερα και είναι το μόνο που μετάνιωσα που το έδωσα. Εγώ το vstrom το χρησιμοποιώ κάθε μέρα για να πηγαίνω στη δουλειά, 55 χλμ. Δε ξέρω γιατί το 'δωσες το vstrom αλλά τα k4 βγάζουν λιγότερα προβλήματα από τα πιο καινούρια για τα λεφτά που πουλιέται. Με 2500 € κάτι θα βρεις πιστεύω. Αλλιώς ΤΑ 600. Για τα 2 μηχανάκια που ρωτάς το θέμα είναι να πέσεις σε μερακλή που το πρόσεχε. Όλο και κάποιος μέσα στα forum θα πουλάει.
Τέλος καλό θα ήταν να κάνεις τις όποιες επισκευές μόνος σου αλλιώς θα πονέσει η τσέπη σου στο τέλος. Ότι πάρεις Καλοτάξιδο!
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
καλα η αναγομωση ειναι λιγο σχετικη η αξιοπιστια της...σε τουριστικο μηχανακι παει ερχεται αμα ζοριζεις ομως δυσκολα τα πραγματα...
αυτο με τους ψεκασμους που λες δε μπορω να καταλαβω τι εννοεις ζυγισματα, μαλλον το συχρονισμο στις πεταλουδες λες αλλα αυτο δε μπορει να κανει ζημια καπου στο μοτερ απλα δε κραταει καλο ρελαντι (αν λες αυτο και δεν εχει τπτ αλλο περιεργο η bmw)
den iparxi oute misos mastora kalos ke apo afton oute to miso tou den ine ftino
8anatos stous mastores![]()
afrotwin
egkegramenos apo 9/12/2003
There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.
Για να καταλάβεις τα nikasil κύλινδρα δεν χαλάνε ποτέ μα ΠΟΤΕ !!! αλλάζεις ελατήρια πιστόνια αλλά ρεκτιφιέ δεν κάνεις ποτέ !!
Λάδι πίνουν γιατί το nikasil δεν έχει ανοχές για να "αγκαλιάσουν" τα ελατήρια στα κύλινδρα και να πάρουν της ανοχές ώστε να σφραγίζουν
και αυτό στα ψιλά όπου η γραμμική ταχύτητα του πιστονιού είναι μεγάλη και δεν "προλαβαίνει" να κρατήσει το λάδι.
Γενικός δεν είναι πρόβλημα αυτό γιατί έχει σταθερή ποσότητα κατανάλωσης. Στα απλά κύλινδρα πάλι πίνουν λάδι στα ψιλά και ανάλογα τη φθορά πίνουν και παραπάνω από τα προβλεπόμενα, στα boxer πίνουν συνέχεια τα ίδια.
το νικασιλ δεν ειναι κατι τρελο...μια επιστρωση στον κυλινδρο ειναι...ενα χημικο που απλα κανει τον κυλινδρο πιο ανθεκτικο σε σχεση με τους αλλους...
Nikasil is short for NIckel Silicon Carbide. Silicon carbide is a very hard ceramic (much harder than steel) that can be dissolved in nickel. The nickel solution can then be electroplated onto the aluminum cylinder bore. The piston rings will then rub off the exposed nickel, leaving a very hard layer of silicon carbide to protect the aluminum piston from direct contact with the aluminum cylinder. With this setup, the engine tolerances can be much tighter for better performance. The cylinder must be re-plated after it is re-bored, but Nikasil is extremely durable, so the cylinder does not need to be reworked as often as an iron or chrome cylinder.
απο εδω
εγω δεν εχω δει καταναλωση λαδιου...
αλλα εγω αλλαζω και καθε 1000...
αλλα και μικρη καταναλωση να εχει λογω φουλ συνθετικου, μια χαρα δικαιολογειται...
Όπως τα λέει ο αρχηγός εδώ ειναι. (άκη εισαι ΩΡΑΙΟΣ).
Να προσθέσω τον θόρυβο της καμπάνας στα africa. Με νεκρά πατα και ασε τον συμπλεκτη. Αν ακούσεις κατι να σκαμπιλίζει εκει κάτω, ειναι ψιλοακριβή η επισκευή.
Επίσης, αν το κυνηγάς πολύ, πάρε gs.
Εγώ με το africa ήμουν μεν ικανοποιημένος με το γκαζι του, αλλα το λυπόμουν που το δούλευα ετσι συνέχεια.
Τώρα παω και εγω για gs 1150 οχι abs,
(Ελπίζω μόνο να μην το διαβάζει ο πατέρας μου αυτο...)
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...