Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 59

Θέμα: Προβιβάστηκα

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος
    Βάσκα
    Οταν τα δυο κάτω ψηφία στον σταυρό είναι ίδια τότε ενδέχεται ο πολλαπλασιασμός να είναι σωστός (ίσως είναι ίσως όχι).
    Αν στον σταυρό τα δυο κάτω ψηφία είναι διαφορετικά τότε ο πολλαπλασιασμός είναι σίγουρα λάθος.

Αρα η μέθοδος του σταυρού δεν είναι ικανή και αναγκαία ..
    Ναι μωρέ το ξέρω, δημοτικό είπαμε και μπράβο τους που το διδάσκουν. ΠΧ το γινόμενο 1234 δίνει το ίδιο ψηφίο με το γινόμενο 2134 και στις δύο περιπτώσεις οι πιτσιρικαρία θα θεωρήσει ότι είναι η πράξη σωστή. Αλλά είπαμε μπράβο που το διδάσκουν και δεν τους λένε πάρτε calc η κινητό για επιβεβαίωση.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Βάσκα
    Οταν τα δυο κάτω ψηφία στον σταυρό είναι ίδια τότε ενδέχεται ο πολλαπλασιασμός να είναι σωστός (ίσως είναι ίσως όχι).
    Αν στον σταυρό τα δυο κάτω ψηφία είναι διαφορετικά τότε ο πολλαπλασιασμός είναι σίγουρα λάθος.

Αρα η μέθοδος του σταυρού δεν είναι ικανή και αναγκαία ..
    Αμα δεν βγάινει υπάρχει και το ξεσταύρι

Παλαιό μέλος
    Απαλλάσσοντας τον μαθητή από το λογισμικό μέρος έχει χρόνο να αφιερώσει στην κατανόηση και ανάπτυξη λογικών συμπερασμάτων και εννοιών (δεν αναφέρομαι φυσικά σε μαθητή Δημοτικού) άρα η χρήση calculator είναι εκ των ουκ άνευ .
    Φανταστείτε μηχανικό να κάνει στατική μελέτη με λογαριθμικό κανόνα και τριγωνομετρικούς πίνακες ..
    Το ότι ο μπακάλης της γειτονιάς μου , όταν ήμουνα μικρός, έκανε με απίστευτη ταχύτητα τις πράξεις χωρίς ποτέ να κάνει λάθος δεν τον έκανε πυρηνικό φυσικό ..
    Ο φουκαράς ο Μήτσος … μπακάλης πέθανε…
    Όσο για την καλλιγραφία , παλιά διδασκόταν στο Δημοτικό , ξεπεράστηκε βέβαια και καλώς ξεπεράστηκε … Βρείτε μου έναν γιατρό να είναι καλλιγράφος . Εκτός αν δεχθούμε πως γιατροί γίνονται τα χαζά παιδιά…

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Αμα δεν βγάινει υπάρχει και το ξεσταύρι
    Το ξεσταύρι είναι άριστη μέθοδος εκτόνωσης προφυλάσσει απο καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ..

Εκτός αν δεχθούμε πως γιατροί γίνονται τα χαζά παιδιά…

μια αρχαία παροιμία λέει "ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι..."
    οι παρόντες εξαιρούνται βεβαίως βεβαίως...

Απαλλάσσοντας τον μαθητή από το λογισμικό μέρος έχει χρόνο να αφιερώσει στην κατανόηση και ανάπτυξη λογικών συμπερασμάτων και εννοιών (δεν αναφέρομαι φυσικά σε μαθητή Δημοτικού) άρα η χρήση calculator είναι εκ των ουκ άνευ .
    Φανταστείτε μηχανικό να κάνει στατική μελέτη με λογαριθμικό κανόνα και τριγωνομετρικούς πίνακες ..
    Το ότι ο μπακάλης της γειτονιάς μου , όταν ήμουνα μικρός, έκανε με απίστευτη ταχύτητα τις πράξεις χωρίς ποτέ να κάνει λάθος δεν τον έκανε πυρηνικό φυσικό ..
    Ο φουκαράς ο Μήτσος … μπακάλης πέθανε…
    Όσο για την καλλιγραφία , παλιά διδασκόταν στο Δημοτικό , ξεπεράστηκε βέβαια και καλώς ξεπεράστηκε … Βρείτε μου έναν γιατρό να είναι καλλιγράφος . Εκτός αν δεχθούμε πως γιατροί γίνονται τα χαζά παιδιά…
    Άλλο να είσαι καλλιγράφος, άλλο να μη καταλαβαίνει ούτε ο εαυτός σου τι λέει το παλιόχαρτο.

Επίσης, όντως το να τρως GB μνήμης να θυμάσαι π.χ. τη προπαίδεια σου στερεί δημιουργικό χώρο από τη κεφάλα.
    Πόσες φορές όμως σε καθυστερεί ο υπολογισμός κάποιων πραγμάτων επειδή δεν τα θυμάσαι απ' έξω (παπαγαλία, αυτοματισμός).

Πάρα πολλοί επιστήμονες και μαθηματικοί, πάνω απ' όλα ήταν (και είναι) αριθμομνήμονες. με πολύ καλό παράδειγμα τον
    Στέφανο το Χώκινς, που λόγω της κατάστασής του αναγκαστικά γεμίζει νοητούς πίνακες με εξισώσεις.
    Φαντάσου να μη χρειαζόταν να τρώει μνήμη για όλα αυτά.

Παλαιό μέλος
    Νίκο.
    Υπάρχουν ξέρεις δυσλεκτικά παιδιά εξαιρετικής νοημοσύνης , επίσης θεωρώ την ανθρώπινη μνήμη «πρακτικά άπειρη» καμία σχέση με τα GB των ΗΥ .
    Οι αριθμομνήμονες είναι άλλη περίπτωση , είχα συμφοιτητή αριθμομνήμονα , έκανε πολλαπλασιασμούς 4ψηφίων και 5ψηφίων αριθμών για πλάκα όμως σαν φοιτητής δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό , όχι πως ήταν κακός το αντίθετο μάλιστα , αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε προικισμένος – αστέρι .
    Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ανεξερεύνητος (ακόμα) , μου έχει συμβεί να λύσω πρόβλημα στον ύπνο μου (δυστυχώς δεν είχα επανάληψη του φαινομένου )

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ανεξερεύνητος (ακόμα) , μου έχει συμβεί να λύσω πρόβλημα στον ύπνο μου (δυστυχώς δεν είχα επανάληψη του φαινομένου )
    γιατί εκεί δουλεύει πολύ και η φαντασία....

Νίκο.
    Υπάρχουν ξέρεις δυσλεκτικά παιδιά εξαιρετικής νοημοσύνης , επίσης θεωρώ την ανθρώπινη μνήμη «πρακτικά άπειρη» καμία σχέση με τα GB των ΗΥ .
    Οι αριθμομνήμονες είναι άλλη περίπτωση , είχα συμφοιτητή αριθμομνήμονα , έκανε πολλαπλασιασμούς 4ψηφίων και 5ψηφίων αριθμών για πλάκα όμως σαν φοιτητής δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό , όχι πως ήταν κακός το αντίθετο μάλιστα , αλλά δεν ήταν αυτό που λέμε προικισμένος – αστέρι .
    Ναι ρε, εννοείται ότι σε διάφορες "ασθένειες και καλά" υπάρχουν άτομα με εκπληκτικές ικανότητες, π.χ. συνδρόμου Άσπενγκερ που
    μου είναι και σχετικά οικείο, εγώ πια τις λέω "ιδιαιτερότητες" αν και δεν είναι πάλι ο πλέον δόκιμος όρος.
    Επίσης, οι ικανότητες σε ένα τομέα δεν προεξοφλούν και ικανότητες σε άλλους, πάλι συμφωνούμε.

Τώρα, τα "πρακτικά άπειρα GB" που λες, είναι πολύ σχετικό, δεν είναι άπειρα καθόλου, όσο τουλάχιστον μιλάμε
    για την ανθρώπινη μνήμη, αν 'ξεχειλώσουμε" την αντίληψή μας τότε ναι, αλλά πλέον δεν μιλάμε για
    αμιγώς ανθρώπινη (μου αρέσει που παει το θέμα)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Εμένα η φαντασία μου στον ύπνο μου πηγαίνει σε άλλες κατευθύνσεις

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Τώρα τι είναι φαντασία ,τι σύνδρομο Άσπενγκερ , που γράφει ο Νίκος .. Αισθάνομαι να πλέω σε αχαρτογράφητα ύδατα (κάτι σαν τον ΓΑΠ με το κανό του ένα πράμα)

Τώρα τι είναι φαντασία ,τι σύνδρομο Άσπενγκερ , που γράφει ο Νίκος .. Αισθάνομαι να πλέω σε αχαρτογράφητα ύδατα (κάτι σαν τον ΓΑΠ με το κανό του ένα πράμα)

Προτείνω μαι διαφορετική προσέγγιση

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Νίκο.
    Και σε μένα, όλη την εβδομάδα ασχολιόμουν με τη λύση του (έπαιζε κόντρα σοβαρή με άλλο συμμαθητή - συμφοιτητή) και το έλυσα την παραμονή τη νύχτα της παρουσίασης. Και είχα δίκιο και τσάκωσα το bonus***
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    ισα ισα που με τις ποδιες υπηρχε πραγματικη ισοτητα αναμεσα στους πλουσιοτερους και φτωχοτερους μαθητες...ολοι το ιδιο...

Τωρα μαλωνουν ποιανου το μπλουζακι ειναι πιο μουρικο...
    Και τωρα ρωταμε
    Ποσοι απι δω μεσα προλαβαν τις ποδιες,?
    Ποσοι αποβληθηκαν για το μακρυ μαλλι?
    Για το τσιγαρο στις τουαλετες?
    Ευτυχως δεν παω σχολειο σημερα
    Δυστηχως εχω πολλα παιδια να στειλω

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Και τωρα ρωταμε
    Ποσοι απι δω μεσα προλαβαν τις ποδιες,?
    Ποσοι αποβληθηκαν για το μακρυ μαλλι?
    Για το τσιγαρο στις τουαλετες?
    Ευτυχως δεν παω σχολειο σημερα
    Δυστηχως εχω πολλα παιδια να στειλω

Εγώ, εγώ σε 'ολα!

(τόσο γέρος ειμαι πιαμ ρε πστμ....)
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    πολ/μος με 2 παράγοντες, επαλήθευση με σταυρό. Πάνω αριστερά το άθροισμα των ψηφίων του 1ου παράγοντα μέχρι να γίνει μονοψήφιος, πάνω δεξιά το ίδιο στον 2ο παράγοντα, κάτω αριστερά το άθροισμα των ψηφίων του γινομένου του πάνω αριστερά και του πάνω δεξιά μέχρι να γίνει μονοψήφιος και τέλος κάτω δεξιά το άθροισμα των ψηφίων του γινομένου μέχρι να γίνει μονοψήφιος. Αν οι αριθμοί κάτω δεξιά και κάτω αριστερά είναι ίδιοι, η πράξη είναι σωστή
    Ρε Βασκα, αν ακομα έτσι καναμε πράξεις, θα ειχες γινει κλεφτης. Απο την τεχνολογια βιοποριζεσαι.

Εχω δει γραμμενο σε καλλιγραφια, προικοσυμφωνο προγιαγιας μου. Κανονικο λετζερ με τα προικώα, στηλη, τεμαχια σφραγιδα υπογραφη συμβολαιογραφου κλπ. Και; Δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι προικοσυμφωνο και η προγιαγια δωριστηκε 15 χρονων παρεα με αιγοπροβατα και μαξιλαροθηκες.

Κωλοεποχες ήταν που ευτυχως εφυγαν (εχω προλαβει βέργα γατακια…)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ