Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 42 από 42

Θέμα: Αγορα μεταχειρισμενου CBF 600

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από captajohn Προβολή μηνύματος
    δεν διαφωνώ καθόλου. Άλλωστε ο καθένας μας ξέρει το μηχανάκι του και τη χρήση που του κάνει, δοκιμάζει ξεκινώντας από τα στάνταρτ του κατασκευαστή και πορεύεται αναλόγως. Επίσης αρκετοί χρησιμοποιούν 15w50...
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι και στις 12000 να πάει κανείς όσο λάδι είχε βάλει τόσο θα βγάλει. Δεν καίει σταγόνα!!!
    σωστότατος

το θέμα είναι όντως δεν καίει (ελάχιστα ίσως να τσιμπήσει αν το πηγαίνεις τάπα όλη μέρα ) ο κινητήρας είναι πραγματικά ΑΣΠΑΣΤΟΣ (μου έχει τύχει από το παλιό F3 να έχει βάλει ο μαλάκας ο προηγούμενος μάστουρας ττο πιστόνι ανάποδα και το μηχανάκι βάραγε για είκοσι χιλιάδες χιλιόμετρα και το πήγαινε κόλλα ο τύπος και δεν έσπασε )

απλά το ζήτημα είναι να μην φτάνεις τα λάδια να τα κάνεις νερό γιατί δεν λιπαίνουν μετά ... θα πληρώσεις λίγο παραπάνω λόγω πιο σύντομων αλλαγών αλλά μακροπρόθεσμα θα γλιτώσεις άλλες πιο κοστοβόρες φθορές ...

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Το οτι αλλαζω τα λαδια καθε 3 με 3500 χλμ δε σημαινει πως θα πρεπει να το κανει και το παλικαρι που πηρε το μηχανακι. Τοσα κανει το χρονο περιπου το μηχανακι μου και θεωρω πως επειδη καθεται καλο είναι να τα αλλαζω. Εκτος αυτου δε μου αρεσει καθολου η ιδεα του να εχω σπασμενο λαδι μεσα στο μοτερ μου. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το οχημα που οδηγει. Μεσα σε 10 χρονια εχω 45000 χλμ. Οσον αφορα το κοσκινισμα του τιμονιου αυτο σταματησε μολις εβαλα τα metzeler m3. Δεν εχω βαλιτσα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από captajohn Προβολή μηνύματος
    Λαδάκια μια φορά το χρόνο ή κάθε 10000 χλμ. Το 3000 νομίζω είναι υπερβολικό (ανάλογα με τη χρήση πάντα). Ο κατασκευαστής προτείνει κάθε 12000 ή ετησίως.
    ipone 10w40 βάζω τα τελευταία 3 χρόνια.
    Λαστιχάκι dunlop roadsmart δοκιμασμένο. Υπάρχει κ μια γνώμη συμφορουμίτη για τα pirelli angel.(κ λύνεται το πρόβλημα με το κοσκίνισμα στο τιμόνι)
    Υπάρχει service manual της honda αλλά και το heynes.
    Καλοτάξιδη και πάντα όρθιος!!!
    Τα 3000 ειναι υπερβολικα και τα 10000 ειναι κανονικα?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Το οτι αλλαζω τα λαδια καθε 3 με 3500 χλμ δε σημαινει πως θα πρεπει να το κανει και το παλικαρι που πηρε το μηχανακι. Τοσα κανει το χρονο περιπου το μηχανακι μου και θεωρω πως επειδη καθεται καλο είναι να τα αλλαζω. Εκτος αυτου δε μου αρεσει καθολου η ιδεα του να εχω σπασμενο λαδι μεσα στο μοτερ μου. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το οχημα που οδηγει. Μεσα σε 10 χρονια εχω 45000 χλμ. Οσον αφορα το κοσκινισμα του τιμονιου αυτο σταματησε μολις εβαλα τα metzeler m3. Δεν εχω βαλιτσα.
    Επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι όποιο λάστιχο και να βάζατε, το κοσκίνισμα θα σταματούσε, γιατί μάλλον είχε τετραγωνίσει το παλιό.

Όσο για τα λάδια, πραγματικά, μακάρι να ήταν φτηνά και να μπορούσαμε να τα αλλάζαμε όλοι στα 3500 χλμ, αφού και το καλλίτερο συνθετικό , μετά από 3000 χλμ χάνει τη μισή του λιπαντική ικανότητα. Βέβαια αυτός ο κινητήρας παίρνει 4 κιλά!!!!!!! λάδι, γι'αυτό και αντέχει σε πιο αραιές αλλαγές, αλλά σε κάθε περίπτωση , στους 10-12 μήνες τα πετάς έστω και αδούλευτα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Τα 3000 ειναι υπερβολικα και τα 10000 ειναι κανονικα?
    Ωραία, επειδή το θέμα σηκώνει πολύ κουβέντα ας μείνουμε στο ότι ο κατασκευαστής προτείνει κάθε 12000 χλμ. ή μία φορά κάθε χρόνο (ότι έρθει νωρίτερα).
    Για τον τύπο του λαδιού δίνει διάγραμμα με στοιχεία εισόδου τη θερμοκρασία περιβάλλοντος που λειτουργεί η μηχανή και το ιξώδες.
    Οτιδήποτε άλλο πούμε αφορά προσωπική απόφαση του καθενός από εμάς, λαμβάνοντας υπόψιν τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας του.
    Η άποψη ότι όσο πιο συχνή είναι μία αντικατάσταση του λιπαντικού ενός κινητήρα, τόσο το καλύτερο, είναι 100% σωστή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Grafton 505
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από psylo Προβολή μηνύματος
    Επειδη δεν υπαρχει βιβλιο κατασκευαστη θα μπορουσε καποιος να μου πει ανα ποσα χλμ θελει αλλαγη λαδια φιλτρα μπουζι και τα σχετικα???
    Καλοτάξιδο
    Από το service manual ...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	χωρίς τίτλο.jpg 
Προβολές:	347 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	313230
    Άπας αήρ αετώ περάσιμος

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Grafton 505 Προβολή μηνύματος
    Καλοτάξιδο
    Από το service manual ...

Όνομα:	χωρίς τίτλο.jpg 
Προβολές:	347 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	313230

παρε το και στα ελληνικα ,στις σελιδες 96-97 ειναι το διαγραμμα εργασιων

http://www.honda-motorcycles.gr/imag...CBF600S-SA.pdf

Όνομα:	JJ5PYXu.png 
Προβολές:	331 
Μέγεθος:	27,3 KB 
ID:	313273

Όνομα:	JCHWK9M.png 
Προβολές:	331 
Μέγεθος:	28,4 KB 
ID:	313271

Όνομα:	bB2pj0r.png 
Προβολές:	329 
Μέγεθος:	29,8 KB 
ID:	313272
    οι 4 ροδες μεταφερουν το κορμι....

οι 2 ροδες ταξιδευουν την ψυχη....

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστω για τα manual και για τις ευχες.

Μπουζι ανα 24.000

Οσο για τα λαδια κι εγω δεν νομιζω να ξεπερναω τις 5.000 χλμ τον χρονο.Οποτε μια φορα τον χρονο πεταμα λαδια και φ.λαδιου..Και καθε 2 χρονια μπουζι και φ.αερος!Φυσικα και να τα αφησεις οσο χλμ λεει ο κατασκευαστης,δεν νομιζω να εχεις προβλημα.Κατι παραπανω θα ξερει..
    Τελευταία τροποποίηση από psylo; 01/04/2014 στις 20:11.

Νέο μέλος
    Μπορώ να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις με τη σειρά μου;
    1)Υπό νορμάλ οδήγηση(ούτε σιγά-σιγά ούτε σπασμένο) πόσο σας καίει;
    2)Υπάρχει κάποια χρονολογία παραγωγής που να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα μαζικά για το μοντέλο με το καρμπυρατέρ.

Νέο μέλος
    Αν ξέρει κάποιος αν η διαφορά κατανάλωσης με το hornet 600 είναι σημαντική(και ποσή είναι);

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Γνωμη μου ΠΟΤΕ δεν εμπιστευομαστε το επισημο μανιουαλ..οι μετρησεις που κανουν ειν;ι ;κτω απι ιδ;νικες συνθηκες και δεν προσομοιαζουν ουτε για πλακα σε συνθηκες π.χ Αθηνας,,

Μην ξεχναμε οτι σε οποια αντιρποσωπια με 1000αρια και να ρωτησεις για την επισημη καταναλωση ολες λενε περιποου 4 λιτρα στα 100χλμ , μετρηση που επιτυχανεταισ ε τελειους δρομους, σε τελειες συνθηκες οδηγησης και ρελαντι...ενω ολοι ξερουμε οτι η πραγμςτικη καταναλωση στην καθημερινοτητα μας παει ως και διπλασια...

Οποτε..ειδικα για αθηναιους, θεσ/νκεις κ.λπ αλλαγη λαδιων καθε 4-5 χιλιαδες, αλλαγη φιλτρο αερος στο μισο που συστηνει ο κατασκευαστης...και τσεκαρισμα συχνα στα τακακια φρενων...αλλιως οποιος παει με το μανιουαλ ας αρχισει να κλαιει τη μηχανη του..

Νέο μέλος

Απο freewind σε cbf

Καλησπέρα κι από μένα,νέο μέλος.εχω 1 freewind Suzuki απ το 2005,μοντέλο '97 κ γλυκοκοίταζω 1 cbf 600 abs του 2004 με πολυ λίγα χλμ.πως βλέπετε τη μετάβαση απο on-off σε street ?
    Τελευταία τροποποίηση από Verbatimos; 14/08/2015 στις 00:10.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. Ερώτηση για αγορά μτχ CBF-600
    από marini στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2009, 18:24
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2009, 12:49
  3. Αγορα μεταχειρισμένου cbr 600 f, γνώμες
    από snowtolis στο forum Honda CBR series
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2008, 19:05