Μήπως δοκίμασες αυτό που είπα; Να ξέρω αμα δουλεύει δηλαδή,να το κάνω και εγώ![]()
Μήπως δοκίμασες αυτό που είπα; Να ξέρω αμα δουλεύει δηλαδή,να το κάνω και εγώ![]()
Λοιπόν λεβέντες μου η ιδέα του Takata Dome ήταν ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ.
Τρύπησα το κεφάλι προφίλ και κόλλησα 17άρι παξιμάδι στο κεφάλι της βίδας μαζί με ατσαλόκαρφο και της ξέσκισ εεεεε την ξεβίδωσα επιτυχώς. Στις άλλες 2 τις έκοψα με τον τροχό μιας και έλυσα κρεμαριέρα (θα έλυνα που θα έλυνα για συνεμπλόκ) οπότε είχα χέρι να περάσω τον τροχό εκεί μέσα.
Αφού λοιπόν το μοτέρ ελευθερώθηκε το πιάσαμε με ιμάντες και ένα χοντρό καδρόνι οικοδομής και το σηκώσαμε έξω...
Και απο τώρα αρχίζουν τα γλέντια!
Η κεφαλή πήγε ρεκτιφιέ.
Μήτσο η βαλβίδα θα σου σταλεί αύριο. Σήμερα παρακοιμήθηκα το ζώο!
Άυριο θα λύσω μπιέλες και βάσεις να αρχίσω καθάρισμα. Στρόφαλο δεν θα πειράξω μην χαλάσει το ζύγισμα ή την ακούσει κανα ρουλεμάν και τραβάω τα μεμέ μου!
περιμενω μητσακο
δεν φευγω...........
και εξατμισονι σπεσιαλ θα φτιαξουμε
θα σου πω που θα πας
Καζανάκια και τελικά θέλουμε Μητσάκο... Θα τηλεφωνηθούμε αύριο!
Έχω ήδη εδω πέρα τις γαλβανιζέ σωλήνες και ηλεκτρόδια να φτιάξω λαιμούς....
Περιμένω και εγώ τον ντάκουνα τον σιδερά εδω δίπλα να μου κόψει τα πλακάκια εισαγωγής - εξαγωγής....!
Επειδή είστε μοτο φόρουμ (αλλά στην καρδιά μου εκτός απο τις μοτοσυκλέτες έχω και το συγκεκριμένο κουτί... Τι να κάνουμε) δεν ξέρω αν σας ενοχλεί να βλέπετε τέτοια αυτοκινηστικά θέματα, ποστάρω με το σκεπτικό οτι σας αρέσει να βλέπετε ανακατασκευές
Προς mod team, μπορούμε να μετονομάσουμε το παρών σε "ανακατασκευή E34" ??
Οταν το ετοιμασεις και περπαταει θα σου στειλω μαγικο ζωμο και τουρσι απο εδω θα πας εκει που θα σου πω και θα κανουμε δουλεια
Στρόφαλος, μπέκ, τρόμπα νερού, προστατευτικό ψευτοκάπακου
Κάρτερ (μέσα στα κονδυλώματα)
Βολάν, δισκόπλατο, βάσεις κλπ περιμένουν καρτερικά την σειρά τους.
Ο στρόφαλος πήγε για έλεγχο, δεν είχαμε πρόβλημα. Όπως και τα κουζινέτα, μπιέλες, έμβολα, ασφάλειες, μπεκάκια λαδιού όλα είναι εντάξει.
Η κεφαλή μας την είδα σήμερα στο ρεκτιφιέ. Ένα γυάλισμα θα γίνει στις έδρες και θα αλλάξουμε οδηγούς βαλβίδων στην εξαγωγή.
Τα ελατήρια εμβόλων τα πέταξα απο τα νεύρα μου, δεν θέλετε να δείτε σε τι κατάσταση ήταν.
Το μπλόκ τώρα αφου καθαρίστηκε και είδαμε τι χρώμα ήταν το μαντέμι πλύθηκε όλο με βενζίνη και βάφτηκε με χρώμα θερμοκρασίας (600 βαθμών) και βερνίκι απο πάνω.
Τα υπόλοιπα καθαρίζονται για την ώρα.
Πολύ μάκα ρε παιδιά!
Επειδή με τον σιδερά δεν βγάζω άκρη θα παω αύριο να πάρω ποτηροτρύπανο να φτιάξω τα πλακάκια εισαγωγής / εξαγωγής.
Και το σήριαλ συνεχίζεται!
Και η πρόοδος που λέγαμε:
Μιας και μαζευα τα ανταλλακτικά τόσο καιρό σε μερικές μέρες ευελπιστώ να είναι πάνω και να οργώνει ο πίσω άξονας!
Οι απορίες μου τώρα.
Θα δείτε την κεφαλή απο εισαγωγή και εξαγωγή.
Εισαγωγή: Θέλω να κόψω πλακάκι (μονοκόμματο λόγο βάσεων) με σωλήνες σκέτες για να μπει το 4πετάλουδο. Θα τα ενώσω με κολλάρα αλλά θέλω να έχει και παροχή για τα μπέκ και μια παροχή απο τον 4ο κύλινδρο για το σερβόφρενο όπως η μαμά εισαγωγή. Επίσης καλό θα ήταν ο κάθε κύλινδρος να έχει υποδοχές για σωληνάκι υποπίεσης ώστε να μπορώ να βγάλω το AFM (air flow meter) που είναι με κλαπέτο και να βάλω MAP. Μην χάσουμε τον ήχο του 4πετάλουδου....
Εξαγωγή: Θέλω να αλλάξω χταπόδι. Γίνεται είτε με 4 πλακάκια (οβάλ) είτε με ένα μονοκόματο.
Σκεφτόμουν turbo αλλά δεν θέλω τελικά... Ανησυχώ για την αξιοπιστία. Πήρα μεν άλλα πιστόνια και άλλα μέταλα αλλά το γκάζι που θα έπαιρνα απο τα 0.6bar της τουρμπίνας θα τα πάρω απο αλλού... (συμπίεση 10:1 αντί 8.5:1, βολάν 10% πιο ελαφρύ, εκκεντροφόρος 260 μοίρες αντί 240 και μπέκ απο Punto GT Turbo).
Το χταπόδι λοιπόν καλό θα είναι να πάει 4-2-1 ή 4-1? Μαντέμι? Γαλβανιζέ σωλήνα? Αλουμίνιο?
Σωλήνες μπορώ να κόψω και να κολλήσω αν δεν είναι αλουμίνιο, δεν έχω πρόβλημα σε αυτό.... Το/τα πλακάκι/ια είναι το πρόβλημά μου.... Που να πάω?
Και το μπλόκ μας....
Υ.γ. Τα πλακάκια αν είναι σίδερο και όχι αλουμίνιο θα χουμε πρόβλημα?
Υ.γ. μην ψαρώνετε με τα χιτώνια, τα καθαρίσαμε με κόκα κόλα και το νερό απαγορεύτηκε δια ροπάλου πλέον.
Υ.γ. δεν φαντάζεστε τι κάνει η κόκα κόλα αν μείνει κάπου 2 μέρες.... Καθαρίζει τα πάντα....! Εξτασιάστηκα τόσο πολύ που πλέον πίνω νερό και μπύρες!
Υ.γ. ξερω πως είμαστε μοτο φόρουμ αλλά και αυτό κινητήρας είναι για αυτό και ρωτάω μιας και βλέπω πολλές γνώσεις απο πολλούς!![]()
εγω θα σου προτεινα το τουρμπισμα μιας και ο μ40 αντεχει ανετα μεχρι και 0.8 με μαμα εντοσθια .και τα αλογα που θα δεις δεν θα τα δεις με καμια ατμοσφαιρικη λυση .και εχεις και βαρια καροτσα .
KLE 400-XT 250.
Δεν παω και για πολλά.... 140-150 τροχό αντί για τα 110 στρόφαλο που έχει τώρα θέλω.
Ο Μ40 αντέχει safe 0.8 με μαμά εντόσθια και χωρίς πρόγραμμα, το χω ψάξει πριν πολύ καιρό αυτό αλλά και πάλι με φοβίζει λίγο η ιδέα. Όπως και να χει θα το βάλω να παίξει μόνο του και αν "βαριέται" θα του βάλω και την τουρμπίνα.
.και εγω σκεφτομαι για light turbo καποια στιγμη homemade κατασταση ....σε Μ43 1.6. ειδωμεν.....καλη συνεχεια φιλε!!
KLE 400-XT 250.
Σε ευχαριστώ φιλαράκο!
Και ο Μ43 μια χαρά είναι για τουρμπάκι....
Μείνετε συντονισμένοι!