Θες να σου δειξω τις δικές μου ελληνικές. Δεν παραδίδεις στην Κύπρο τις ελληνικές για να εκτελωνίσεις και πολύ περισσότερο για να την εγγράψεις στο τμήμα οδικών μεταφορών. Το μόνο που παραδίδεις είναι την ελληνική άδεια κυκλοφορίας. Πράγμα που σου δημιουργεί πρόβλημα όταν θες να διαγράψεις το όχημα από Ελλάδα, γιατί αυτοί για να το διαγράψουν θέλουν την πρωτότυπη άδεια την οποία την κρατάει το τμήμα οδικών μεταφορών. Κάνεις λοιπόν μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα έχασες και τα δύο και καθαρίζεις. Σιγά μην επικοινωνήσουν οι υπηρεσίες των δυο κρατών για να δουν τι έχεις δηλώσεις και που.
η μοτορα τι ειναι...?
κατι σαν τον ροτορα?
Εγω με το που εκτελωνισα το μηχανακι, κατεθεσα πινακιδες στην Ελλαδα.
Δεν εχει κανενα νοημα να κανω τανζανιες και να εχω πινακιδες εδω και εκει, να κανω ψευδεις δηλωσεις κτλ-κλπ.
Εχω και την βεβαιωση οτι εκανα διαγραφη και η διαπλανητικη λογικη λεει οτι δεν θα παραδωσω εγγραφο του Ελληνικου δημοσιου (αδεια κυκλοφοριας), σε οποιαδηποτε αρχη αλλης χωρας.
Γιωργο, εμαθα μολις την Παρασκευη οτι υπαρχει καποια συνεργατικη ασφαλιστικη, το σωματειο στο οποιο αναφερεσαι, η οποια θελει να παρω απο τρεις ασφαλιστικες επιστολη αρνησης ασφαλισης και θα με ασφαλισουν αυτοι. Με αυξημενο κοστος (περιπου 50% απ'οτι μου ειπαν).
Απο Δευτερα αρχιζω να μαζευω επιστολες και βλεπουμε.
Τελευταία τροποποίηση από DrEvil; 12/04/2014 στις 22:59.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Αν στο γράψουν με τη διαγραφή πάω πάσο. Εμένα μου ζητούσαν την original άδεια κυκλοφορίας. Ορισμένες φορές η διαπλανητική λογική δεν ισχύει στις υπηρεσίες ανάμεσα σε δυο κράτη. Πολλές φορές και στις υπηρεσίες του ίδιου κράτους. (Δεν είναι ψευδής δήλωση αυτό που έκανα εγώ.... απλώς δεν λες πως απώλεσες την άδεια κυκλοφορίας)
Επίσης πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι και την άδεια οδήγησης πρέπει να αλλάξεις εφόσον διαμένεις στην Κύπρο μόνιμα. Θα μου πεις είναι ευρωπαϊκή, έλα μου όμως που αν είσαι μόνιμος κάτοικος πρέπει να την αλλάξεις σε κυπριακή ευρωπαϊκή.
Μιας και απο οτι φαινεται εχει αρχισει να βρισκεται λυση για την ασφαλιση της μοτο, δεν θα ηταν καλυτερα το νημα να το ειχες ανοιξει πριν συμβουν ολα αυτα για να μην εχεις τρεχαματα τωρα;
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Για το νημα, δεν το ειχα σκεφτει.
Και ολη η ιστορια με την συνεργατικη, βγηκε στον αφρο αφου αρχισα να παιρνω τηλεφωνα με τον αστυνομικο, ουσιαστικα το ειπαν σε αυτον μετα απο δικη του πιεση.
Μεχρι τοτε (και για 5 μηνες, στους οποιους εψαχνα να βρω ακρη) απλα ακουγα οτι δεν γινεται να την ασφαλισω, αν δεν εχω και καποια αλλη ασφαλεια κοντα τους (αυτοκινητου ή ακομα καλυτερα ζωης/υγειας).
Και καθως στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο, να τελειωσει πρωτα το θεμα και μετα να το πιστεψω.
Σε αναφορα του διπλωματος τωρα.
Αδεια οδηγησης αυτ/του εχω απο την Γερμανια. Ουδεποτε μου ζητηθηκε να την αλλαξω σε ελληνικη. Πριν τα ευρωπαϊκα διπλωματα, αρκουσε απλα μια μεταφραση απο το Υπ.Εξ. και ολα καλα (αν θυμαμαι καλα).
Οταν χρειαστηκα αδεια οδηγησης μοτοποδηλατου, εδωσα εξετασεις στην Ελλαδα και εκδοθηκε ελληνικη-ευρωπαϊκη αδεια οδηγησης που καλυπτε και αυτοκινητο χωρις να επανεξεταστω.
Η πλακα δε ειναι οτι το γερμανικο διπλωμα δεν εχει ημ/νια ληξης, ενω το Ελληνικο εχει στα 65 μου.
Inochi, ρε!
Για οσο.
Σωστά, όσες φορες με έχουν σταματήσει και μου το έχουν πει τους απάντησα ότι πηγαινοέρχομαι Ελλάδα-Κύπρο για δουλειά και ότι δεν παραμένω στην Κύπρο πάνω από έξι μήνες. Οπότε με κοιτάζουν με ύφος "που να ψάχνεις τώρα" και με αφήνουν να φύγω. Μέχρι να πέσω σε κανά στραβόξυλο ...........