Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 120

Θέμα: Ακούγεται σαν μπιέλα αλλά δεν είναι. (XT-XTZ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    Διάβασα και άκουσα τα πάντα. Ειδικά αυτά που άκουσα ήταν ο φόβος και ο τρόμος.

Βάλε μου είπαν (όταν πήγα να πάρω τη φλάτζα και την ασφάλεια), locktight. Οκ το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό αλλά αποφάσισα να μην βάλω.
    Αν δεν έχεις locktight βάλε φλατζόκολλα. Αν δεν έχεις φλατζόκολλα βάλε χρώμα για σίδερα, αλλά πλύνε πρώτα τη βίδα με ασετόν καθαρό για να φύγει το λάδι και να κολλήσει το χρώμα.
    Επίσης μου πρότειναν να βάλω άλλη βίδα ασφαλείας. Όταν είπα ότι είναι 36αρα ψιλόπαση και η αφτερ θα είναι τεράστια μου απάντησε ότι δεν πειράζει έχει περιθώριο εκεί. Δεν ασχολήθηκα άλλο. Ούτε περιθώριο έχει, ούτε τις ίδιες ροπές χρησιμοποιείς με διαφορετικής σκληρότητας βίδα ούτε υπήρχε περίπτωση να βάλω έχτρα βάρος στην βίδα του στροφάλου.
    οταν τα ακουω αυτα τα μακελεμενα νευριαζω

Τίποτα δε μ' άρεσε και έκανα ότι ακριβώς έλεγε το μανουάλι. Δεν ξέρω, αφού εμένα δε μου κόβει παραπάνω έκανα ότι λέει ο κατασκευαστής.
    Στα παλιότερα μοντέλα έδινε μεγαλύτερες ροπές γι' αυτή τη βίδα ενώ στα καινούρια αποφάσισε να την ελαττώσει. Οπότε ούτε παραπάνω την έσφιξα.

Στα 80Nm που λέει το μανουαλ η προεξοχή της ασφάλειας που "έκατσε" στην πλευρά της βίδας ήταν η δεξιά και όχι η αριστερή, ενώ τα σημάδια στη βίδα (απ' την προηγούμενη ασφάλεια) φανέρωναν ότι είχε γυρίσει μισή στροφή παραπάνω.
    δυο τρια νιουτονακια μπορεις να τα δινεις. κακο δεν κανουν.

Κάποια στιγμή θα τσεκάρω και ρουλεμάν λαιμού, μοχλικού και ψαλιδιών. Ανταλλακτικά όμως όχι από εδώ. Μου έπιασε τον κώλο ο ντόπιος.
    μπαρμπα στην αθηνα δεν εχεις;

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Διάβασα και άκουσα τα πάντα. Ειδικά αυτά που άκουσα ήταν ο φόβος και ο τρόμος.

*Βάλε μου είπαν (όταν πήγα να πάρω τη φλάτζα και την ασφάλεια), locktight. Οκ το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό αλλά αποφάσισα να μην βάλω.
    Αν δεν έχεις locktight βάλε φλατζόκολλα. Αν δεν έχεις φλατζόκολλα βάλε χρώμα για σίδερα, αλλά πλύνε πρώτα τη βίδα με ασετόν καθαρό για να φύγει το λάδι και να κολλήσει το χρώμα.
    Επίσης μου πρότειναν να βάλω άλλη βίδα ασφαλείας. Όταν είπα ότι είναι 36αρα ψιλόπαση και η αφτερ θα είναι τεράστια μου απάντησε ότι δεν πειράζει έχει περιθώριο εκεί. Δεν ασχολήθηκα άλλο. Ούτε περιθώριο έχει, ούτε τις ίδιες ροπές χρησιμοποιείς με διαφορετικής σκληρότητας βίδα **ούτε υπήρχε περίπτωση να βάλω έχτρα βάρος στην βίδα του στροφάλου.

Τίποτα δε μ' άρεσε και έκανα ότι ακριβώς έλεγε το μανουάλι. Δεν ξέρω, αφού εμένα δε μου κόβει παραπάνω έκανα ότι λέει ο κατασκευαστής.
    Στα παλιότερα μοντέλα έδινε μεγαλύτερες ροπές γι' αυτή τη βίδα ενώ στα καινούρια αποφάσισε να την ελαττώσει. Οπότε ούτε παραπάνω την έσφιξα.

***Στα 80Nm που λέει το μανουαλ η προεξοχή της ασφάλειας που "έκατσε" στην πλευρά της βίδας ήταν η δεξιά και όχι η αριστερή, ενώ τα σημάδια στη βίδα (απ' την προηγούμενη ασφάλεια) φανέρωναν ότι είχε γυρίσει μισή στροφή παραπάνω.

Φρέσκο λαδάκι καινούριο αντιπηκτικό ένα φιλτράκι αέρα και τώρα δουλεύει πάλι σαν seico.

Παρεμπίπτοντος οι δίσκοι μου είναι σαν καινούριοι και τα ελατήρια είναι πάνω απ' τη μέση της ζωής τους.
    Κάποια στιγμή θα τσεκάρω και ρουλεμάν λαιμού, μοχλικού και ψαλιδιών. Ανταλλακτικά όμως όχι από εδώ. Μου έπιασε τον κώλο ο ντόπιος.

Να αλλάξω φίλτρο λαδιού σε καμιά 500αριά χλμ?
    * εγώ θα έβαζα, αλλά μόνο λοκτάιτ, ούτε φλατζόκολλα ούτε χρώμα ούτε μίνιο ούτε μουράβια, μόνο λοκτάιτ
    ** πόσο πια να είναι αυτό το έξτρα βάρος πάνω στον στρόφαλο?? όχι ότι θα έβαζα αβίαστα παξιμάδι ασφαλείας αλλά αν άνοιγα μετά από 10000 χλμ ας πούμε κι έβρισκα το παξιμάδι χαλαρό, θα το σκεφτόμουν σίγουρα πολύ σοβαρά.
    *** Οπότε λοιπόν που καταλήγουμε?? Λάθος κάποιων μαστόρων που έκαναν ότι τους είπε η γκλάβα τους, κάτι άλλο που εσύ γνωρίζεις από τις εργασίες που έχεις κάνει στο μηχανάκι σου???? Αν δεν είναι τπτ από τα 2 καταλήγουμε ότι ο κατασκευαστής έχει είτε λάθος τιμές στην ροπή σφίξης είτε λάθος τρόπο ν' ασφαλίζει αυτό το παξιμάδι??

Για πε, εδώ σε θέλω μάστορα.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    * εγώ θα έβαζα, αλλά μόνο λοκτάιτ, ούτε φλατζόκολλα ούτε χρώμα ούτε μίνιο ούτε μουράβια, μόνο λοκτάιτ
    ** πόσο πια να είναι αυτό το έξτρα βάρος πάνω στον στρόφαλο?? όχι ότι θα έβαζα αβίαστα παξιμάδι ασφαλείας αλλά αν άνοιγα μετά από 10000 χλμ ας πούμε κι έβρισκα το παξιμάδι χαλαρό, θα το σκεφτόμουν σίγουρα πολύ σοβαρά.
    *** Οπότε λοιπόν που καταλήγουμε?? Λάθος κάποιων μαστόρων που έκαναν ότι τους είπε η γκλάβα τους, κάτι άλλο που εσύ γνωρίζεις από τις εργασίες που έχεις κάνει στο μηχανάκι σου???? Αν δεν είναι τπτ από τα 2 καταλήγουμε ότι ο κατασκευαστής έχει είτε λάθος τιμές στην ροπή σφίξης είτε λάθος τρόπο ν' ασφαλίζει αυτό το παξιμάδι??

Για πε, εδώ σε θέλω μάστορα.
    *Και εγώ το σκέφτηκα για λοκταιτ αλλά ήμουν πολύ περίεργος να δω αν θα αντιμετωπίσω πάλι το ίδιο πρόβλημα αν κάνω ακριβώς ότι λέει ο κατασκευαστής. Αν υπάρξει επόμενη φορά ίσως πέσει λοκταιτ και κανένα nm παραπάνω.

**Το παξιμάδι που έχει τώρα έχει λιγότερο απ' το μισό πάχος ενός 36αριού. Ακόμα και αν βρω κάποιο με διαφορετικό din iso ή jis, σε σχέση με τα κλασικά που κυκλοφορούν, με μικρότερο πάχος, η ασφάλεια θα πρόσθετε λίγο ακόμα. Χώρο δεν είχε για κάτι πιο χοντρό, ελάχιστα πιο χοντρό να ήταν η ασφάλειά του θα ήταν στον αέρα. Μετά πάμε στην σκληρότητα. Δεν πρόσεξα να δω τι σκληρότητας είναι αυτό που έχει και αν το γράφει επάνω. Διαφορετικής σκληρότητας βίδες θέλουν διαφορετικό σφίξιμο. Δεν ξέρω γιατί ο Ιάπωνας μείωσε την ροπή της συγκεκριμένης βίδας, δεν μου λέει ο κερατάς αλλά είπα να μην μπω στη διαδικασία να το ανακαλύψω μόνος μου.
    Πόσο βάρος? Μερικά γραμμάρια. Πόσο και αν θα επηρεάσει? Δεν ξέρω! Πιθανότατα μερικά γραμμάρια να μην επηρέαζαν ούτε τους κραδασμούς, ούτε τα ρουλεμάν, ούτε τα γρανάζια ούτε τίποτα. Ή ίσως και όχι. Δεν ξέρω.

***Λάθος μαστόρων δεν είναι σίγουρα γιατί δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Στο μηχανάκι δεν έχει γίνει τίποτα. Καμιά αλλαγή, καμία μετατροπή, κανενός είδους έλεγχος. Ούτε εκεί, ούτε πουθενά.
    Να έκανε λάθος αυτός που το συναρμολογούσε? Δύσκολο να το πιστέψω αλλά φοβού τους Ιταλούς και ducati φέροντες. Πάντως όλες οι βίδες εξωτερικά ήταν μαρκαρισμένες που σημαίνει ότι απ' όλες είχε περάσει δυναμόκλειδο. Λες να ξέχασαν να σφίξουν τη βίδα του στροφάλου?
    Οπότε πάμε στο σενάριο του λάθους απ' τον κατασκευαστή. Μα σου λέει οτι ο τύπος ασχολήθηκε με το θέμα αυτής της βίδας και αυτός ο κερατάς δεν κάνει λάθος αν ασχοληθεί. Να μη δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα την πρώτη φορά μπορεί αλλά αν ασχοληθεί δεύτερη δεν κάνει αλλαγές αν δεν ξέρει γιατί τις κάνει. Οπότε κάποιο λόγο θα είχε. Οπότε δύσκολο να έχει κάνει λάθος εκτός και αν δεν ξέρει τη δουλειά του. Μα τον κινητήρα δεν τον ξέρει κανείς όπως τον ξέρει ο κύριος Yamaha ή ο κύριος minareli. Ρε μήπως δεν έχουν συναντήσει ποτέ τους κάγκουρα αυτοί οι τύποι?

Οπότε?

Στον άλλο έλυσε η βίδα στα 16.000 χλμ, εμένα στα 70.000. Ο άλλος είχε και κάτι βίντεο με σούζες, εγώ σούζες δεν κάνω. Χρησιμοποιώ όμως το μηχανάκι μου κανονικά, δεν το σέρνω απ' το Α στο Β. Θα χουφτώσω το γκάζι με πρώτη να σηκωθεί για να περάσω στεγνός το νερόλακο ή θα τσιμπίσω συμπλέκτη στην δευτέρα. Μήπως τελικά αυτά τα χτ αν τα χρησιμοποιήσεις σαν κτμ αρχίσουν να βγάζουν διάφορα κουλά? Μήπως στο ίδιο πεδίο χρήσης τα κτμ είναι πιο αξιόπιστα? Ίσως και όχι. Δεν ξέρω δεν απαντώ. Πιθανότατα η βίδα να έλυσε απ' το χούφτωμα του γκαζιού με μικρές ταχύτητες. Εκεί πήγε το μυαλό μου απ' την αρχή και είναι το πιο πιθανό σενάριο με δευτερο επικρατέστερο το σφάλμα του Ιταλού που δεν πήδηξε την προηγούμενη και τρίτο το μη σφάλμα του κατασκευαστή που δεν πρόβλεψε πως η λάθος (extreme) χρήση δρα αθροιστικά στο πρόβλημα.
    Αν δε χρειαστεί να δαπανήσω πάλι 2-3 ώρες και 20 ευρώ του Ιταλού δεν του σηκώνεται. Αν αντιμετωπίσω πάλι πρόβλημα ο Ιάπωνας μ@λ@κίζεται. Λάθος του χρήστη πάντως αποκλείεται αν είναι. Αν ήταν καλύτερα να τα πουλήσουμε και να μάθουμε πλέξιμο.

A! Και δεν είμαι μάστορας. Μάστορας θα γίνω μόνο όταν τα μάθω όλα και δεν κάνω λάθος ποτέ.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Μλκ μουράβια έπρεπε να βάλω, έχεις δίκιο. Πως δεν το σκέφτηκα ο άθλιος!

Τώρα είναι αργά για να το τσεκάρεις, αλλά μήπως είχε μπόσικα μεταξύ παξιμαδιού και άξονα; Ξέρεις δεν είναι δύσκολο να σου φύγουν 2-3 δεκατάκια, ιδίως αν είσαι Ιταλός..
    Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.

Moderator
    Miskin δεν κατάλαβα.

Παξιμάδι και άξονας πάντα έχουν μια ανοχή μεταξύ τους έτσι ώστε να μήν είναι πολύ σφιχτή αλλά ούτε και πολύ χαλαρή η μεταξύ τους "επαφή"! Αν το σπείρωμα του άξονα είναι στη μικρότερη επιτρεπτή ανοχή (ή και εκτός ανοχής για μερικά εκατοστά του χιλιοστού) και το παξιμάδι στη μεγαλύτερη, τότε η μεταξύ τους "σχέση" μπορεί υπό συνθήκες να είναι προβληματική. Ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να καταλάβεις με το χέρι αν το μπόσικο ήταν παραπάνω από το επιτρεπτό αλλά εμπειρία έχεις, ίσως να το παρατήρησες.

Moderator
    Δεν έλεγξα το κενό αλλά δε με προβλημάτισε κάτι όταν τη βίδωνα ή ξεβίδωνα. Βέβαια για να αντιληφθώ χαλαρή εφαρμογή χωρίς να ελέγξω θα έπρεπε να έχει μεγάλο κενό.

Για να χαλαρώσει η βίδα χωρίς να αστοχήσει η ασφάλεια πρέπει να "πηδήξει" σπείρωμα. Τα σπειρώματα τα έλεγξα οπτικά και δεν είχαν τίποτα. Και στον άξονα και στο παξιμάδι. Την μεταξύ τους εφαρμογή όμως δεν την έλεγξα, δεν πήγε το μυαλό μου. Το βίδωμα και το ξεβίδωμα γινόταν χωρίς να μαγκώνει η βίδα, πράγμα που σημαίνει και στην πράξη ότι τα σπειρώματα δεν είχαν κάνει κεφάλι. Αν είχε πηδήξει σπείρωμα δε θα το είχε φάει λίγο ώστε η βίδα να μην γυρίζει αβίαστα?
    Ή τουλάχιστον δε θα ήταν ορατό με το μάτι?

Δε γίνεται να "πηδήξει" σπείρωμα και να μη γρανιάρει ένα από τα δυο. Οπότε ξέχνα τα "πηδήματα"....
    Τεσπα πιστεύω ότι έπραξες σωστά που πήγες με το βιβλίο. Ούτως ή άλλως αν χαλαρώσει πάλι θα το προλάβεις λόγω ήχου. Τότε βλέπεις και κάνεις. Η Loctite πάντως είναι μια αξιόπιστη λύση.

Σφυρι-καλεμι, φλατζοκολα και loctite.
    Τα αγαπημενα εργαλεια του Ελληνα μαστορα.

Αν μαλακιστεί ο Ιταλός μάστορας-κατασκευαστής τότε ο Έλληνας μάστορας-επισκευαστής πρέπει να βρει μια λύση.

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    *Και εγώ το σκέφτηκα .......................μάθω όλα και δεν κάνω λάθος ποτέ.
    Κ@υλωμένος για έκθεση είσαι κουφάλα, τι σεντόνι είναι αυτό???

Μαζί σου σε όλα, ρώτησα όμως γιατί δεν ήξερα τι εργασίες συντήρησης έχουν γίνει στο μηχανάκι σου. Από την άλλη, σκέφτεσαι για κραδασμούς στον στρόφαλο μόνο αν το παξιμάδι που θα βάλεις έχει ανομοιόμορφη κατανομή βάρους (που στα κλασικά της αγοράς δεν είναι συνηθισμένο). Μόνο ο ανύπαρκτος χώρος εκεί μέσα στα άδυτα εντόσθια του κινητήρα σου θα ήταν για μένα πρόβλημα και ανασταλτικός παράγοντας στο να βάλω αυτασφαλιζόμενο.
    Πάντως πολύ καλά έκανες και πήγες by the book. Και το παρατηρείς.
    Τώρα για το τι φταίει ίσως να μην μάθεις ποτέ, αλλά το όποιο χούφτωμα του γκαζιού σίγουρα δεν φταίει. Πόση μάζα να έχει το γμμνο και πόσο απότομα ν' ανέβουν οι στροφές (Για ΧΤ μιλάμε) που να λύσει λόγω αδράνειας??
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    Σφυρι-καλεμι, φλατζοκολα και loctite.
    Τα αγαπημενα εργαλεια του Ελληνα μαστορα.
    Εδώ που τα λέμε τα κάνουν όλα και συμφέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MISKIN Προβολή μηνύματος
    Αν μαλακιστεί ο Ιταλός μάστορας-κατασκευαστής τότε ο Έλληνας μάστορας-επισκευαστής πρέπει να βρει μια λύση.
    Είπαμε αν θέλει o Έλλην μπορεί να κάνει μέχρι και τα κατάνα κοφτερότερα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κ@υλωμένος για έκθεση είσαι κουφάλα, τι σεντόνι είναι αυτό???

...
    Τώρα για το τι φταίει ίσως να μην μάθεις ποτέ, αλλά το όποιο χούφτωμα του γκαζιού σίγουρα δεν φταίει. Πόση μάζα να έχει το γμμνο και πόσο απότομα ν' ανέβουν οι στροφές (Για ΧΤ μιλάμε) που να λύσει λόγω αδράνειας??
    Sorry Vaska μου, παρασούρθηκα.

Γι' αυτό είπα το χούφτωμα με μικρές ταχύτητες.

Νέο μέλος
    καλησπερα σε ολους .daz θελω να σε ευχαρηστισω για τις πολιτιμες πλιροφοριες τις βλαβης.Εχω και εγω μια χτ 660 ζ 2009 και μου παρουσιαστικε ο ιδιος θορυβος πριν μερικες μερες.Το πηγα μαστορα και μολις το ακουσε μου λεει ,δεν ειναι τπτ εχει φυγει η βιδα τις καμπανας,πολυ σιχνο προβλημα στα χτ!απλος προσεχε και αν ο θορυβος μεγαλωση σβηστω και φερτο!εκει με κουφανε γιατη τη ειναι η μηχανη παστελι να το βαλω στην τσεπη και να το παω ,οπως το γιατη δεν μου εφτιαξε αμεσως την βλαβη , η μηχανη εχει 56000χλμ και δεν ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα. ευχαριστω που ανεχθικατε την ανορθογραφια μου

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pinezas Προβολή μηνύματος
    καλησπερα σε ολους .daz θελω να σε ευχαρηστισω για τις πολιτιμες πλιροφοριες τις βλαβης.Εχω και εγω μια χτ 660 ζ 2009 και μου παρουσιαστικε ο ιδιος θορυβος πριν μερικες μερες.Το πηγα μαστορα και μολις το ακουσε μου λεει ,δεν ειναι τπτ εχει φυγει η βιδα τις καμπανας,πολυ σιχνο προβλημα στα χτ!απλος προσεχε και αν ο θορυβος μεγαλωση σβηστω και φερτο!εκει με κουφανε γιατη τη ειναι η μηχανη παστελι να το βαλω στην τσεπη και να το παω ,οπως το γιατη δεν μου εφτιαξε αμεσως την βλαβη , η μηχανη εχει 56000χλμ και δεν ειχε παρουσιασει κανενα προβλημα. ευχαριστω που ανεχθικατε την ανορθογραφια μου
    Πολύ συχνό πρόβλημα? Εγώ πάντως δεν το έχω ξανα ακούσει ούτε βρήκα πολλές πληροφορίες. Θα ρωτήσω όμως σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή αντιπροσωπία πόσο συχνα αντιμετώπισαν αυτή τη βλάβη γιατί είμαι περίεργος.

Δεν είναι η βίδα της καμπάνας. Η βίδα του στροφάλου είναι και μην το αφήσεις γιατί αν φύγει η ασφάλεια θα στα βγάλει όλα από κάτω. Να το πας για επισκευή χωρίς δευτερη σκέψη και χωρίς να το κινήσεις μέχρι τότε.

Επίσης πες μας αν θέλεις πόσο θα σου κοστίσει και ρώτα τον μάστορα που πιστεύει ότι οφείλεται η συγκεκριμένη βλάβη και αν έχει σκοπό να τη επιδιορθώσει κάνοντας κάτι παραπάνω από το να σφίξει την βίδα και να βάλει καινούρια ασφάλεια, όπως έκανα εγώ.

Καλως ήρθες στο φόρουμ.

Σελίδα 3 από 8 ΠρώτοΠρώτο 12345678 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Είναι κοντή δεν είναι ούτε καν 1.80, αλλά πηδάει πολύ
    από NAKANO-1100 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2007, 13:30
  2. ιδια δεν ειναι αλλα μοιαζουν αρκετα...
    από tools στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 17/01/2007, 22:35
  3. «Δεν είναι τα πάντα μοτοσυκλέτα μάγκες, αλλά ούτε και τραχανάς...»
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 13:54
  4. δεν είναι νέο πια αλλά ας το γράψω
    από NLS στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2004, 23:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα