Έλα και το βρήκαμε το μηχανάκι......http://www.yamaha-motor.eu/gr/produc...fm550-eps.aspx Καλά ε;;; Το μηχανάκι οργώνει....(κυριολεκτικα)!!!!Οικονομία;Ταξίδια;Κατ'αρχίν με το που θα ξεκινάς να βγείς απο την Καβάλας το ταξίδι θα έχει έρθει στο τέλος του ήδη μέχρι να φτάσεις....άνετη θέση;Τι παραπάνω θες πές μου......
παρε ενα cb1 που το βρισκεις παμφηνα γι'αυτο που ειναι...
40 ροδα και καμια 150αρια κιλα...
ενα μικρο hornet ειναι επι της ουσιας...
καλορυθμισμενο και χωρις υπερβολες στο γκαζι (πανω απο 8χιλ στροφες) θα σου καψει γυρω στα 4,5...
θα κινεισαι εντος αστικου κυκλου ραθυμα με 4-5χιλ στροφες και οτι ταχυτητα θελεις...ναι!! και με 6η παει και δεν σκορτσαρει λεμε...για τοσο ελαστικο κινητηρα μιλαμε...
εκτος, θα πηγαινεις με 120-130 και θα εισαι στην ροπη του...
προστασια αερα δεν εχει αλλα να το ψαξεις, κατι μπορει να γινει με μινι μασκακι...
σελα μια χαρα ως προς τις διαστασεις...και επειδη τα δικα σου μαλακα μορια ειναι γερασμενα μπορεις να δωσεις ενα πενηνταρικο και να καθεσαι σε gel...
εχει και ρετρο look να ταιριαζει με τις ρυτιδες σου...![]()
αν μπορουσα να συντηρω 4 μηχανακια, να'σαι σιγουρος οτι θα ηταν το πρωτο που θα επαιρνα...
το cb1 ειναι οικονομικο, αλλα δεν ειναι cbf125...
το cb1 ειναι τετρακυλινδρο αλλα δεν ειναι gsxr1000...
to cb1 εχει αξιοποιησιμο γκαζι για μεσα στην πολη αλλα δεν ειναι xr650...
το cb1 τα κανει ολα μετρια...οποτε ηταν ο πιο αδυναμος κρικος...
για καποιον που δεν θελει ακροτητες και θελει να εχει 1 μηχανακι σαν commuter, ειναι μονοδρομος...![]()
Μονόδρομο δεν το λες..υπάρχουν πολύ πιο σύγχρονα 600άρια που το κερδίζουν παντού.
Και η διαφορά στην τιμή από ένα μοντέλο του 2000κάτι Fazer / Hornet/ CBF/ Z ή ότι άλλο μπορεί να ταιριάζει και το ξεχνάω τώρα, θα σου γυρίσει πίσω από τις λιγότερες επισκευές και τα φτηνότερα ανταλλακτικά.
Να υπήρχε αντιπροσώπευση και, επομένως, δυνατότητα αγοράς CB 400 SF μοντέλου 2004-2005 ( ναι αυτό που βγαίνει μόνο Ιαπωνία λέω) να συζητούσαμε για τετρακίλυνδρα 400άρια. Με τα ισχύοντα δεδομένα είναι απλά (δυστυχώς) πεθαμένη κατηγορία.
Αυτά ως σοβαρή απάντηση στη σοβαρή απάντησή σου.
οπως ειπα: "ειναι ενα μικρο hornet"...
μονο που ειναι old school honda με κινηση εκκεντροφορων απο γραναζια και οχι καδενα και πολυ καλη ποιοτητα σε ολα τα περιφερειακα...και ολα αυτα σε μια τιμη περιπου 800€...
αν καποιος δεν θελει 600cc...
αν δεν θελει να δωσει 1,5 χιλιαρικο για το παλιο hornet...
αν δεν θελει να χτυπαει στο ματι και να το αφηνει οπου λαχει γιατι ειναι αντιεμπορικο μοντελο...
μπορει να επιλεξει το cb1...
νομιζω οτι στην Ελλαδα της κρισης τα 400αρια θα'πρεπε να υπαρχουν ή τουλαχιστον να αναβιωσουν...ειναι φοβερη κατηγορια...
και please, μην συγκρινεις το cb1 με το 400sf...ειναι εντελως διαφορετικες μηχανες...
εχεις την εντυπωση οτι αν πας με 950 ή και με 850 σε καποιον που το δινει 1000 ή 1100, δεν θα το παρεις?
ναι δεν υπαρχουν πολλα...γιατι οπως ειπα ειναι αντιεμπορικο μοντελο...
και τωρα που ηρθε η συζητηση, εκανα ενα ψαξιμο στο car και ειδα οτι πουλιεται το πρωην δικο μου, παλιοτερα του παπ...
και δυστυχως πρεπει να εχει φαει στουκο απ'οτι καταλαβαινω...
το ασπρο αυτοκολλητο μεσα στο ταχυμετρο το ειχα βαλει εγω και εγραφε "holy shit"επειδη η βελονα πηγαινε μεχρι την αριστερη του ακρη...προς το μηδεν ξανα...
το μοτερ του τοτε ηταν αριστο και πηγαινε μπουνια...
το ειχα πουλησει σ'εναν αρμενιο 55αρη στο περιστερι...αλλα μαλλον και αυτος το εδωσε...
τωρα βλεπω να το εχουν ανοιξει μεσα στο δρομο και να το μαστορευουν και να λενε για χτυπημα μπιελας...
το μπροστα φτερο λειπει και βλεπω και ενα τσακισμα στο πλαισιο απο την αριστερη πλευρα...
να θυμησω οτι αυτο ειναι το type II...
αν ειχα το χρημα, την ειχα παρει χθες να την κανω restore να καθεται να σκονιζεται στο γκαραζ...![]()
Τα γνωρίζω αυτά που λες. Και για τον κινητήρα. Που ήταν από το "αγωνιάρικο" CBR με αλλαγές στην 1η, στη συμπίεση και την τροφοδοσία. Οκ.
Πότε ήταν η παράγωγή της;
1989-1990;
Πόσο προχώρησε; 1-2 Χρόνια έμεινε στην αγορά ως καινούριο μέχρι να ξεστοκάρει. (Ένα πράγμα θα είναι καλό σε μερικά χρόνια, η σχετική σπανιότητα του μοντέλου. )
Εννοείται πως είναι διαφορετικές μηχανές με το SF.. η μία έμεινε εκεί που έμεινε για τον α ή β λόγο και η άλλη συνεχίζει ακόμα και εξελίσσεται έχοντας πλέον ψεκασμό & abs.
Οκ, είναι καλύτερο το στήσιμο του CB-1 και πιο στριφτερό.. και;
Για μηχανάκι εικοσιπενταετίας μιλάμε.
Λέω λοιπόν πως είναι το ίδιο "επιλογή" για κάποιον, όσο και το CRM 250 του 1998. Ή το VTR 250 Spada. Ή, ή, ή,...
Καταλαβαίνεις πως το λέω, έτσι;
Άσχετα με το πόσο καλό ή όχι ήταν το μηχανάκι, ανήκει στο παρελθόν.
Γιατί εκεί το άφησε η εταιρεία.
Discontinued.
Παίρνεις τέτοιο μηχανάκι γιατί το γουστάρεις και έχεις κόλλημα τρελό μαζί του. Όχι σαν λογική επιλογή γιατί τα "κατά" του είναι, και αρκετά, και σημαντικά.
καταλαβαινω απολυτα πως τα λες αυτα που λες...και εχεις δικιο...
και εγω δεν ηξερα τι επαιρνα μολις το πηρα...
μαλιστα οταν το πηρα, θεωρουσα οτι ηταν συμβιβασμος για μενα, μιας και ειχα το 636 του 06 και αυτο ηταν σαφως πολλα σκαλοπατια πιο κατω...
κι ομως μ'εμαθε να οδηγαω γιατι ειχε λιγοτερο γκαζι απο το αλλο και πιο αξιοποιησιμο μιας που απλωνοταν σε μεγαλο φασμα στροφων...
οταν πουλησα το 636, μετα απο μια βδομαδα με απελυσαν, αλλα ηθελα και μια ροδα ισα για να τσουλαει...και να με παει στο επομενο μεγαλο τετρακυλινδρο οταν εβρισκα δουλεια...και ετσι το τσιμπησα ανυποψιαστος...
το εμαθα ομως και με εμαθε και καναμε και γαμω τα παρεακια...και αρκετες κηδειες...
ισως να ειμαι και τοσο προκατειλειμενος για το συγκεκριμενο γι'αυτον τον λογο και μονο..χωρις αλλη ουσια...
πλεον οπως εχουμε γινει οικονομικα, δεν γινεται να κανεις "τρελες" και να αγοραζεις και ν'αναβιωνεις με οτι εισαι συναισθηματικα δεμενος...
εγω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με τις τωρινες επιλογες μου γιατι με καλυπτουν στα παντα...
αν θα αγοραζοταν τωρα, οπως ειπα, θα γινοταν restore και θα εμενε γκαραζ...
Χρηστο Χονδα δεν ειναι, αλλα παντα στα βαθη της δι-τριχασμενης μου προσωπικοτητας, μου αρεσε η ιδεα να ταξιδεψω μ αυτο το μικρο.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5556010/
ΧΜΜΜ
ίσως δεν ξέρω και εγώ καλά καλά τι θέλω, αλλά χωρίς να το ψάξω για να δω εαν υπάρχει, θα βολευόμουν με καμιά 150 κιλά και με μια κατανάλωση στα 4-4,5 λίτρα.
Να εχει χώρο από κάτω για να περάσουμε λίγο πατημένο χωματόδρομο (για καμιά 100στή χλμ) και να μην το σπάσουμε
Να εχει και λίίίγο μακριουλια αμορτισέρ να μην μας σπάσει τα χέρια στον εν λόγω χωματόδρομο
Να μην έχει ψηλή σέλα ώστε να πατάμε για τα καλά κάτω
Εαν είχε και μια τελική στα 150-160 (σπασμένο) ώστε τα 120 να ηταν στα 3/5 των στροφών του....
εαν εαν ......