Αν δεν μπερδεψες τις 2 τελευταίες τάσεις, εναν ηλεκτρολόγο τον θες όσο νάναι...
Αν δεν μπερδεψες τις 2 τελευταίες τάσεις, εναν ηλεκτρολόγο τον θες όσο νάναι...
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
τα λυσα ολα,μετρησεις στα πηνια κ στον ανορθωτη,ολα εχουν καλως.
καθαρισμος σε ολες τις ασφαλειες κτλ
μαλλον βρεθηκε ο ενοχος...η γειωση στον ανορθωτη με το σασι ηταν λασκα,μολις την εσφιξα ειδα τα περιφημα 14volt στις 3500-4000σ/λ
ρελαντι 12,8-9
πατημα μιζας 10,6-8
2000σ/λ 14,2-3
2500σ/λ κ ανω εως 4000+ 14volt
νομιζω ειναι οκ πλεον...
υπαρχει τροπος μετρησης των αμπερ εκκινησης (CCA)..? κ αν ναι πως/με τι γινεται?
ρωτω διοτι...ναι μεν λεει οτι ειναι 210 οσο η προβλεπομενη αλλα εμενα δεν μου κολαει,μαλλον καμια 30αρια κατω ~180 ειναι..
πατας μιζα κ ακους μονο το ρελε,ξαναπατας κ παιρνει.οσο η μοτο κινειται/σταματα ξεκινα κτλ παιρνει αμμεσα,οταν ομως μεινει για μια μερα πχ κ πας να πατησεις παλι ακους ρελε στην πρωτη μιζια,στην δευετρη οκ,δλδ σαν να μην εχει την δυναμη η μπαταρια (οταν ειναι κρυα) να γυρισει την μιζα,
να σημειωθει οτι η μπαταρια ως ανταλακτικο ειναι οκ,τσεκαρισμενη οπως κ ολο το ηλεκτρικο κοματι συστημα της μοτο!
η μαμα βαζει 11.6ΑΗ ενω αυτη η ασιατικη που πηρα ειναι 10,5ΑΗ
η προηγουμενη κορεατικη ηταν 11αρα
τα αμπερ εκκινησης ειναι προδιαγραφη του εργοστασιου και αν θελει κανεις να τα μετρησει θα πρεπει να ξεπατωσει τη μπαταρια χρησμοποιωντας μια διαταξη που να τραβαει το μεγιστο ρευμα και δεν υπαρχει λογος ουτε τα Ah παιζουν ρολο σε αυτη την περιπτωση
αυτο που περιγραφεις μοιαζει με κακη επαφη στη γραμμη τροφοδοσιας της μιζας
τσεκαρε τη διαδρομη του χοντρου καλωδιου + απο τη μπαταρια στους πολους του ρελε και στον ακροδεκτη της μιζας
πιθανον και τα καρβουνακια σου να θελουν καθαρισμα-αλλαγη
ελεγχος καλωδιωσεων εδειξε οκ,καρβουνακια δεν ειδα αλλα η μοτο εχει 56000χιλ με τα περισσοτερα σε ταξιδια κ επαρχιακη κινηση=λιγες μιζιες.
παιζει να πταει το γεγονος οτι εχουμε πολικες θερμοκρασιες στην περιοχη κ σσυμπεριφερονται διαφορετικα τοσο η μπαταρια οσο κ τα μιγματα?
σημερα που γλυκανε ο καιρος πηρε τσακουμακι με την πρωτη!!
η μοτο φυλασεται σε πυλωτη,απο πανω κλειστη μεν ..ανοικτη δε απο τα πλαγια..
κι εμενα καποιες φορες ζοριζεται να ξεκινησει η μιζα ενω η μπαταρια ειναι οκ
επηρεαζει η θερμοκρασια, η υγρασια και η ακινησια
σκοπευω καποια στιγμη να ανοιξω τη μιζα να την καθαρισω και να δω και τα καρβουνακια
βρεθηκε ο ενοχος,μια επισκεψη σε καλο μαστορη (ηλεκτρολογο μοτο) με σωστα εργαλεια κ γνωσεις κ ολα λυνονται,
ευτηχως εχουμε ακομα τιμιους ανθρωπους στην ρατσα μας κ οφειλουμε να τους στηριζουμε/προβαλουμε.
ο διακοπτης της μιζας στο τιμονι ειχε πιασει μακα κ εκανε μερικη εως καθολου επαφη κατα το πατημα,εξου κ το τσακ..τρρ.ρρρ
λυθηκε καθαριστηκε κ ολα καλως οπως παλια.
σαφως πριν φτασουμε εκει μετρηθηκε η μπαταρια η οποια βρεθηκε εξαιρετικη κ αποδιδει σωστα τοσο σε ταση οσο κ σε αμπερ.
πηγα στον Φωτη τον Πολυχρονο στην Ν.Ιωνια,μου αφησε τις καλυτερες των εντυπωσεων κ εκοψε κ αποδειξη (σπανιζει στις μερες μας).
Καλησπερα.
Μετα απο αποφαση να αλλαξω μπαταρια στο cbf 125 μου και την ατελειωτη τεμπελια μου να ασχοληθω, πηγα σε ενα βενζιναδικο πανω απο το σπιτι μου, 50αρικο το αφηνω εκει ερχομαι σε 3 ωρες το περνω. Μια εβδομαδα περασε και σταζουν υγρα κατω απο τρυπουλες σελας. Οξυδοση καποια μεταλλα κτλ. Τους το παω λενε οκ μου βαζουν new μπαταρια. Περασε μια εβδομαδα παλι και ξανα τα ιδια -_-.
Επειδη προφανος αυτοι δεν εχουν ιδεα τι γινετε τι πρεπει να κανω η να τους πω? Θελει το cbf 125 καποια συγκεκριμενη μπαταρια (gel) λογο του οτι γερνει? Εχω νευριασει με την κατασταση. Plz help someone. Ty.