Το κατέβασα κι εγώ χθες το demo και το έπαιξα στο PS4.
Σα λογική και μηχανική του παιχνιδιού είναι ΟΛΟΙΔΙΑ με τα motogp που βγάζει η ίδια εταιρεία.
Καμία διαφορά.
Απλά αντί να τρέχεις με το Μαρκέζ και το RCV στο Losail, τρέχεις με τον εαυτό σου και το street triple ή το cbr600rr πχ σε κάποιο ορεινό στροφιλίκι.
Από χειρισμό είναι ακριβώς τα ίδια με το motogp.
Δεν ξέρω τί μπορεί να γίνεται με τιμονιέρες και playseat και άλλα διαστημικά, αλλά στην ουσία του πράγματος ένα μπρος πίσω κάνει μόνο ο αναβάτης κι αυτό παίζει ρόλο μόνο για να σηκώσεις καμιά σούζα για το χαβαλέ ή να κάνεις κανά έντο.
Από τη στιγμή που με τον ίδιο μοχλό στρίβεις και μεταφέρεις το βάρος μπροστά ή πίσω, δε γίνεται πάνω στη στροφή να κουνήσεις το μοχλό προς τα μπροστά ή προς τα πίσω γιατί θα χαλάσεις την τροχιά σου.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το tuck in από το αυτόματο και να το χειρίζεσαι μόνος σου (με το Δ στο PS4).
Εκεί ναι.
Στις ευθείες σκύβεις αλλά στις στροφές αν ξεχαστείς και δεν το αφήσεις θα φας σούπα.
Αλλά αυτό υπάρχει και στο motogp ακριβώς ίδιο.
Αυτό στο οποίο όντως παίζεις με το βάρος και μετακινείς τον αναβάτη φουλ είναι το αντίστοιχο μοτοκρός πάλι από τη milestone.
Αλλά αυτό γίνεται με τον άλλο μοχλό, όχι με αυτόν του τιμονιού, οπότε έχει νόημα 100% και δεν είναι για το στόρι.
Τα επίπεδα ρεαλισμού κι αυτά ολόιδια με το gp.
Μονίμως στο pro χωρίς anti-wheelie, antispin στο off, κλπ, αλλά και πάλι για να φας κανά low ή κανά high πρέπει να το ξεφτιλίσεις στα φρένα πάνω στη στροφή ή να τσαρουχώσεις τα γκάζια στην έξοδο (κυρίως στα 1000άρια, στα άλλα τσαρουχώνεις άφοβα).
Ρυθμίζεις στο μηχανάκι αναρτήσεις φρένα κλπ όπως και στο gp.
Το καινούριο που είναι κι ενδιαφέρον είναι ότι μπορείς να βελτιώσεις το μηχανάκι.
Κερδίζοντας αγώνες μαζεύεις credits και τα ξοδεύεις για καλύτερα λάστιχα, ελαφρύτερες ζάντες, καλύτερες αναρτήσεις κλπ.
Σε στυλ gran turismo. Αλλά δεν ξέρω μέχρι ποιό βαθμό θα γίνεται όλο αυτό και πόσες επιλογές θα σου δίνονται.
Για μένα η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι οι πίστες.
Μόνο μία σε αφήνει να τρέξεις στο demo αλλά από όσο είδα τις άλλες, μου φάνηκαν λίγες.
Τέσπα, θα δείξει.
Τα γραφικά είναι σούπερ, οκ δεν το συζητάμε αυτό, ο ήχος μαμεί, και μακάρι να έχει ένα σκασμό μηχανάκια.
Αξίζει γιατί είναι το μοναδικό στο είδος του.
Αλλά για τον ίδιο ακριβώς λόγο (πιθανότατα) θα το χρεώσουν το στάνταρ 70άρι.