Εχω βαλει το inventor με τις ενδείξεις led πανω στην μοναδα που προαιρετικα παιρνει ανταπτορα WIFI για remote ελεγχο.
Πολύ καλη αποδοση αλλα αθορυβο δε το λες.....
Και WiFi μάιστα μάιστα. Μπα, περιττό για εμένα. Οπότε έχουμε δύο που λένε invertor ως τώρα. Ας αρκεστουμε στα 4 που είναι στην αρχή.
Λοιπον.
Η κλασικη τεχνολογια εχει σαν αποτελεσμα το εξωτερικο μηχανημα να δουλευει συνεχεια,ακομη και αν εχει πιασει ο χωρος την θερμοκρασια που θελουμε.Το ιinverter πιασει την θερμοκρασια σταματα να δουλευει και εχουμε οικονομια μιας και δουλευει λιγοτερο χρονο.Και τα δυο εχουνε ιδια αποδοση αλλα το δευτερο μεγαλυτερη οικονομια και λιγοτερη συντηρηση.
Ποιοτικα καλυτερα τα Mitsubishi,DAIKIN,Fujitsu,TOYOTOMY......και παει λεγοντας.
Tα inventor ειναι Αμερικανικα γαιδουρια ,αλλα κανουνε θορυβο και δεν ειναι και τοσο οικονομικα.Ασε που στις χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες εχουνε καποια θεματα.
Mitsubishi,DAIKIN ειναι οι πιο αξιοπιστες επιλογες και θα σου τις προτεινα αν εμενες Βορεια.
Τα Fujitsu,TOYOTOMY ειναι πιστευω αυτα που σου χρειαζονται με καλη σχεση αποδοσης,τιμης.
Οτι παρεις απο εκει και κατω θα το πληρωσεις στην πορεια.Επισης σωστη επιλογη στον μαστορα που θα το τοποθετηση.Αν ειναι μπογιατζης,αλλα βαζει και a/c ,βρες αλλον.
Προσωπικες αποψεις μιας και εχω τα 3 απο τα παραπανω ενω το τεταρτο το εχει δικος μου ανθρωπος..
Υ.Γ.Και οι τεσσερις απο τους παραπανω ειναι κατασκευαστες.
το inverter κλιματιστικό έχει συμπιεστή ο οποίος ανεβοκατεβάζει στροφές ανάλογα τη ζήτηση.κι έτσι επιτυγχάνεται οικονομία.εγώ ένα 12άρι inverter έχω electrolux ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές συμπεριλαμβανομένης και της τιμής απόκτησης(404€),δεν έχει την πιο αθόρυβη εξωτερική μονάδα αλλά η μέσα μονάδα είναι οκ.το '12 το είχα πάρει και δουλεύει χειμώνα-καλοκαίρι.
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
μπες εδώ ΚΛΙΜΑ και ρώτησε, γράφουν εγκαταστάτες και γενικά ψαγμένοι.
Υπάρχει και ιστορικό σε προβλήματα και ιδιαιτερότητες.
surfing the wild side
Η εταιρία που κατασκευάζει τα gree κατασκευάζει και τα inventor .
Τις εξωτερικες θερμοκρασιες δεν τις λες και υψηλές εδώ στην περιοχή
Τώρα που γράφω έξω έχει 6 βαθμούς.
Με καλα μείον κάτω απο το 0 δούλευε και ζέσταινε μια χαρά .
μην αυταπαταστε με την χωρα προελευσης και κατασκευης...
τα inventor μπορει να ειναι αμερικανικα (Μισουρι) αλλα δεν κατασκευαζονται Αμερικη...
οπως και τα toyotomi να λενε japan αλλα να μην ειναι..mitsubishi τα ιδια..κλπ..κλπ...
το 80% των κλιματιστικων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, φτιαχνονται στην Κινα..ανεξαρτητως μαρκας...
ολο το θεμα ειναι να βρεις ενα κλιματιστικο που να καλυπτει τις αναγκες του σπιτιου σου αναλογως τα τετραγωνικα, την μονωση στους τοιχους, τα πορτοπαραθυρα, το τοπικο κλιμα της περιοχης και να εχει εγγυηση , ουτως ωστε αν γινει η στραβη να εισαι καλυμμενος...
υπ'οψιν οτι αν χαλασει ο συμπιεστης το ανταλλακτικο κοστιζει οσο μια καινουγια μοναδα...
οποτε με την εγγυηση των 10 ετων οτι και να γινει θα εχεις προλαβει να κανεις αποσβεση...
επισης πολλοι λετε για θορυβο...
παιζει πολυ σημαντικο ρολο η εγκατασταση...η εξωτερικη μοναδα πρεπει να ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ στο εδαφος...οχι με γωνιες στον τοιχο...
το γραφουν και ολα τα manual εγκαταστασης...μπορει να φαινεται το ιδιο αλλα δεν ειναι...
ασχετως οτι το 90% ειναι ετσι για να εξοικονομουν χωρο στα μπαλκονια..
+το αλφαδιασμα της εσωτερικης μοναδας...
http://www.kolomvounis.gr/klimatismo...yg12-llcb.html
Το έχει κανείς αυτό να μας πεί τη γνώμη του;
Φίου φίου φι φι φίου
έχω αυτό: http://www.kolomvounis.gr/klimatismo...asyg09luc.html που υποτίθεται είναι καλύτερη version αυτού που θέλεις. Μέτριο.
surfing the wild side
Εμεις στο γραφειο στο Server room Εχουμε βαλει ενα 12αρι inverter της Gree το οποιο δουλευει 1,5 χρονο ασταματητα στους 20C. Η εξωτερικη του μοναδα δεν ακουγεται καθολου και εχει 5 χρονια εγγυηση στην εξωτερικη μοναδα και 2 στη πλακετα.
Απο οτι ξερω η Gree ειναι της Daikin.
Αν εβαζα στο σπιτι θα ηταν απο τις πρωτες επιλογες
ένα θέμα Τόλη είναι τι χρήση θα του κάνεις
γράφεις ότι το θες για το σαλόνι
αν δεν κοιμάσαι εκεί, κατά τη γνώμη μου π.χ. το ζήτημα θορύβου δε θα πρέπει να σε απασχολεί
εξάλλου όλα τα "επώνυμα" μηχανήματα δε θα κάνουν και σαν κομπρεσέρ
επίσης πολύ βασικό είναι το πόσο θα το χρησιμοποιείς
αν γενικά δεν έχεις σκοπό να το βαράς ώρες ατελείωτες, τα λεφτά του inverter θα τα πάρεις πίσω του γνωστού αγίου ανήμερα
ένα απλό on off ενεργειακής Α ή και παραπάνω κατά τη γνώμη μου είναι η πιο συμφέρουσα αγορά
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε