ετσι απα περιέργεια, βάζεις μια εξωτερική φωτό;
Το πισω το λιγο πιο ψηλο ειναι με την πρασινη πορτα.Πετρινο ειναι ,αλλα με τα χρονια εχει δεχθει τοσο στοκαρισμα να το πω,δεν ξερω,που δεν του φαινεται.
Επειδη προσφατα πηγε ο πατερας μου στο χωριο και το σπιτι ειναι του 1909 εχει ακριβως τα ιδια θεματα.
Εβαλα παλι ενα πλαστικο δαπεδο σαν και αυτο που εχεις. Ηταν τοσο στραβα τα ξυλα που δεν αξιζε να κανεις κατι αλλο την παρουσα στιγμη.
Τωρα αν το δικο σου ειναι οπως στην φωτο και το υπολοιπο και ειναι ισιο θεωρω οτι τριβεις λουστραρεις και με μια αρμοκολλα κλεινεις τους αρμους στα 2 ξυλα για να μπορει να σκουπιζεται.
Πιστευω οτι με αυτο το φρεσκαρισμα και οικονομικα θα σου βγει και θα ειναι εμφανισιμο. Αν ειναι ισιο βεβαια.
Οσο για το σοβατισμα απ'εξω η το ασβεστομα τα περισσοτερα απο τα σπιτια αυτα δεν ηταν πετρινα αλλα πλιθινα ( τουλαχιστον το δικο μας ετσι ειναι )
Με αποτελεσμα με τα χρονια και τους σεισμους να υπαρχουν διαβρωσεις οποτε ηταν οι πιο ευκολες λυσεις για να μεινουν οι τοιχοι στην θεση τους.
LIVE FREEEEE!!!!!
Καλημερα.Οχι,δεν ειναι πλιθινο,ειναι οντως πετρινο και(ρωτησα τη μανα μου)ειναι περιπου απο το 1890 τελικα.Το μπροστινο χαμηλο(αυτο που μενω)ειναι απο το 1920,αλλα πριν 20χρονια εγιναν καποιες δουλειες(τοιχους-πατωματα-ταβανι κλπ)και ειναι οκ.Ευχαριστω ολους που απαντησαν και τον Ιουνιο που πιθανοτατα θα αρχισω να το παλευω,θα τα ξαναπουμε.![]()
οτι και να σου πουνε , απο φωτο και εξ αποστασεως δεν γινεται τιποτα.
επειδη ειναι στον τομεα της δουλειας μου (οικοδομοτεχνικα εργα-ανακαινισεις)
θα σου πω οτι λεω και στους πελατες μου, τα ΠΑΝΤΑ γινονται.
το οικονομικο απλα καθοριζει τα ορια της οποιας εργασιας.
και να τριφτει μπορει και να ερθει στρα ισια του,και λαμινατ βαζεις, και μουσαμα,και απο πανω κοντρα σανιδια πατωματος μπαινουν, και παρκε, και με μαγκια μπαινει πλακακι,
ενας παραγοντας εκτος του οικονομικου ειναι ομως και το υψος του οροφου σου,
αν σε παιρνει δηλαδη να σηκωθεις ,κοψεις πορτες κτλ
μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε
Εννοεις αν βαζωντας αλλο πατωμα πανω στο παλιο,θα σηκωθει 2-3-5 ποντους ,ξερω γω παραπανω;κανενα προβλημμα.Εχει περιθωριο.
Το να σηκωθει σημαινει οτι πρεπει να κοψεις ολες τις πορτες απο κατω το εχεις σκεφτει αυτο...; επισης κατι αλλο: το ξυλο εχει φοβερο δεσιμο με το περιβαλλον της εξοχης, αντεχει σε μεγαλες υγρασιες και ζεστες-κρυο. Το λαμινειτ οσο καλο και ναναι δεν θα αντεξει στο 70% υγρασια που πιανει ευκολα στην εξοχη. Γνωμη μου: παρε μια πλανη με 40 ευρω και ενα παλμικο μεγαλο τριβειο με αλλα τοσα. Μοιραζεις σε κομματια τους χωρους του πατωματος. Ξυνεις τριβεις λιαινεις ανα χωρο και μετα στοκαρεις. Στο τελος ή λουστραρεις μονος σου ή φερνεις συνεργειο. Αν το κανεις μονος σου θα επιλεξεις νεφτιου και οχι νερου γιατι ειναι πιο σκληρο και ανθεκτικο. Για εφαρμογη προτεινω το ρολακι 10-15cm απο αφρολεξ και ΟΧΙ πινελο. Στο πρωτο χερι το πατωμα θα αγριεψει. Ξανατριβεις με ψιλο και ξαναπερνας δευτερο. Αν ψαχνεις το τελειο κανεις και 3ο ρετουσαρισμα. Με εργαλεια (που θα σου μεινουν κι ολας) και αναλωσιμα ολα μαζι θα σου παει μαξ 250 ευρω και το αποτελεσμα θα αντεξει αλλα 50 χρονια...
Εντιτ: καλοκαιρι να την κανεις τη δουλεια που θα ειναι στεγνα τα ξυλα...
νοικιαζουν μηχανεσ τριψιματοσ ξυληνου δαπεδου ποιο σωστη δουλεια και μαζι και τα απαραιτητα γιαλοχαρτα οτι δεν χρειαστη μπορει νατα δωσησ πισω
Η πιο οικονομικη λυση για σενα ειναι να τρίψεις το πάτωμα που υπάρχει απο τι βλέπω ειναι μαλλον ειναι πιτς παιν ειναι αρκετά καλο ξυλο ως προς της αντοχές στα χρονια και ειναι πολυ ομορφο ξυλο ... λογικα εχεις αρκετο παχος για να κανεις δουλεια .... αν δεν εχει προβληματα ανοιγματα σπασμενα κλπ το κοστος σου θα ειναι ενοίκιο μηχανής και γυαλόχαρτα και το βερνίκι και δικια σου δουλειά για να μην τα δόσεις σε μαστορους αν δεν το εχεις βρες εναν μαστορα λογικα δεν θα σου παρει κανα τρελο πόσο ....
τωρα αν εχει προβληματα παλι θα το τρίψεις για να ερθει στα ισια του και μετα ενα laminate η egger ειναι αρκετα καλη εταιρια (γερμανικη πανω απο 10 χρονια εγγύηση κλπ ) τα leroi και praktiker εχουν τελειωμένα κινεζικά ) ... αλλα γενικα δες την πρωτη προταση
I am the passenger and I ride and I ride
I ride through the city's backsides
I see the stars come out of the sky
Καλησπερα .Δεν υπαρχει περιπτωση να φτιαξω αυτο που εχει τωρα.Χιλιες φορες να παω σε λαμινατε.Το θεμα ειναι να τα καταφερω μονος μου(μαζι με τους γιους μου).Και παλι ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις συμβουλες
Το laminate δεν ειναι και πυρηνική φυσικη αλλα θελει να πιανουν λιγο τα χερια σου κατα τα αλλα εχει το καλο οτι κουμπώνει ξεκουμπώνει αν κανεις λαθος καπου .... απλα πρεπει να ειναι καλη επιφάνεια κατω ωστε να μην εχεις προβληματα στην τοποθέτηση με λιγα λογια πρεπει να ειναι καπως αλφάδι
https://www.youtube.com/watch?v=zhIXVHAejlk
I am the passenger and I ride and I ride
I ride through the city's backsides
I see the stars come out of the sky
Να πω και εγώ την γνωμη μου, αφού πρόσφατα τα έσταξα για Laminate..
Το Laminate θέλει ΕΠΙΠΕΔΟ δάπεδο και τοποθετείται με υπόστρωμα για να μην υπάρχουν κενά ώστε το τακούνι να μην βαράει κούφιο. Οταν μπαίνει σε επάνω άλλο πάτωμα, το τρίξιμο του παλαιού πατώματος και η ελαστικότητα κάνει το Laminate χάλια. Να μην λέω πολλά είναι λάθος λύση.
Εγώ προτείνω μόνο δάπεδο βινυλίου
https://www.google.gr/search?q=Tarke...ed=0CAYQ_AUoAQ