Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 63

Θέμα: Το «Άξιον Εστί» θα ερμηνεύσει ο Σάκης Ρουβάς

Banned
    Φιλε aufgebracht

εχεις απολυτο δικιο....και ο δικος μου θυμος ειναι μεγαλος, αλλα οπως σωστα λεει ο Ασσος αποπανω, επιλεγω να το κρατησω μεσα μου....

τοσος πονος και μιζερια που υπαρχει....

Βασικα θυμωνω πρωτα με τους γονεις αυτου του παιδιου....Δεν ηταν στον πολεμο...ηταν στην Τουρκια...
    Που πας βρε μ@λ@κ@ το 2χρονο στα κυμματα διχως σωσιβιο, διχως τιποτα...διχως να ξερει κανενας τους γονεις-παιδια κολυμπι....

μην μου πειτε οτι εχει πολεμο...το πολεμο τον αφησε στην Συρια...αυτοι καταφεραν και ξεφυγαν και εφτασαν στο ΚΑΣ(Αλικαρνασσο), ειχαν γλυτωσει....

Ντροπη.

Εκεί στη Ν. Σμύρνη μια καλοκαιρινή βραδιά,
    κάτω από "το λύχνο του άστρου", "άξιον εστί" να "ανοίξει το στόμα του", "ένα το χελιδόνι" που θα φέρει την άνοιξη, ο Σάκης και να τραγουδήσει,
    κι εσύ "της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" θα κρίνεις το τραγούδι του και "της αγάπης αίματα" δάκρυα κι ιδρώτας θα χυθούν,
    εκεί στη Ν. Σμύρνη, μια καλοκαιρινή βραδιά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΧΕΡΙ ΣΗΚΩΜΕΝΟ.jpg 
Προβολές:	231 
Μέγεθος:	100,0 KB 
ID:	334215
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος

Όνομα:	ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΧΕΡΙ ΣΗΚΩΜΕΝΟ.jpg 
Προβολές:	231 
Μέγεθος:	100,0 KB 
ID:	334215
    Ουτε να μουντζωσει δεν ξερει ο μαλαξ,περιμενατε να μας σωσει(που λεει ο λογος).

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Γιατί να μην τραγουδήσει Θεοδωράκη ο Ρουβάς; Έτσι ίσως μάθει το Άξιον Εστί και το 15χρονο με γονείς τούβλα που στο σπίτι ακούνε μόνο Παντελίδη-Πάολα.

(από φιλη στο φατσοβιβλιο.. ένα δικιο το εχει...)

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    Γιατί να μην τραγουδήσει Θεοδωράκη ο Ρουβάς; Έτσι ίσως μάθει το Άξιον Εστί και το 15χρονο με γονείς τούβλα που στο σπίτι ακούνε μόνο Παντελίδη-Πάολα.

Γιατί έχει άθλια φωνή.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS

Όνομα:	papyrus_17-608061218.jpg 
Προβολές:	186 
Μέγεθος:	26,8 KB 
ID:	334254

:rotflmao:
    ανανήψαντας

φασίστες χουνταίοι όλοι σας...

να η απάντηση του Μίκη:

«Επειδή τελευταία γράφτηκαν πολλές ανακρίβειες με αφορμή τη συμμετοχή του κ. Ρουβά στην συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης με το «Άξιον Εστί», αναγκάζομαι να διευκρινίσω τα εξής:

1) Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το θέμα των «απαγορεύσεων», τις οποίες απόψεις υποστηρίζω εδώ και δεκαετίες και συνοψίζονται στα εξής: Πιστεύω ότι το έργο από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι «άξιος» να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει επίσης να πω ότι θεωρώ την χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση.

2) Όχι, δεν ήταν δική μου απόφαση η επιλογή του κ. Ρουβά, όπως αναληθώς βλέπω να αναγράφεται σε διάφορες ιστοσελίδες. Την πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, ως τετελεσμένο γεγονός, από τον μαέστρο κ. Ορφανίδη, που μίλησε εδώ και αρκετές μέρες με την γραμματέα μου, στην οποία και ανακοίνωσε την απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης να οργανώσει τιμητική για τα 90 μου χρόνια συναυλία με το «Άξιον Εστί», καθώς και τα ονόματα των συντελεστών, στην επιλογή των οποίων δεν είχα την παραμικρή ανάμιξη.

3) Η όλη ιστορία με προκαλεί να τελειώσω την δήλωσή μου αυτή με τις εξής σκέψεις:

Η Μουσική μου και φυσικά και το «Άξιον Εστί» γνώρισε κατά καιρούς απαγορεύσεις από πολλές και διαφορετικές πλευρές. Χούντες, κόμματα, πολιτικές νεολαίες, εφημερίδες, τηλεοράσεις… Πώς να ξεχάσω την επιστολή ακόμα και των δικηγόρων του ίδιου του Ελύτη, την εποχή που ήμουν Γεν. Δ/ντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, στην οποία όπως έγραφαν, «δεν ήταν σίγουροι για την ποιότητα της εκτέλεσης» (κι ας ήμουν εγώ στο πόντιουμ του μαέστρου και ο Μπιθικώτσης στον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή…). Για την ιστορία να πω ότι η συναυλία εκείνη δόθηκε συνολικά 3 φορές στο Ηρώδειο λόγω της πρωτοφανούς ανταπόκρισης του κοινού.

Ελληνικές Δισκογραφικές Εταιρίες που πλούτισαν από το έργο μου, απέσυραν συχνά τους δίσκους μου από το εμπόριο, ενώ πολλοί τραγουδιστές μου, για πολιτικούς ή άλλους λόγους, διέγραφαν τα έργα μου από το ρεπερτόριό τους.

Και διερωτώμαι: Ποια ήταν η αντίδραση των «φίλων της μουσικής μου» σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Απολύτως καμμία! Ούτε ένας Έλληνας δεν θεώρησε χρέος του να υπερασπίσει το έργο μου σε όλες αυτές τις απαγορεύσεις και αποκλεισμούς! Ούτε ένας! Και ξαφνικά βλέπω τώρα να γεμίζει το Ιντερνετ και ο τύπος από δεκάδες δημοσιεύματα «υπερασπιστών του έργου μου», που ζητούν να προστεθώ κι εγώ ο ίδιος στον μακρύ κατάλογο αυτών που κατά καιρούς το απαγόρευσαν. Και γιατί; Διότι, λένε, ο συγκεκριμένος ερμηνευτής ανήκει στην «υποκουλτούρα». Όμως τι σημαίνει άραγε ο όρος αυτός; Το θέμα είναι μεγάλο και πολύπλοκο και εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός.

Σε ό,τι με αφορά, τι θέλετε να σκεφτώ, όταν βλέπω το έργο μου (που το θεωρούν υποτίθεται ποιοτικό) να μην υπάρχει στη χώρα μου; Και πώς να υπάρχει όταν βρίσκεται επί δεκαετίες ολόκληρες αντιμέτωπο με καταστάσεις σαν αυτές που ανέφερα πιο πάνω, με την ανοχή (στην καλύτερη περίπτωση) και τη σιωπή του θεωρούμενου προοδευτικού χώρου, δηλαδή τουλάχιστον του 60% του λαού μας;

Τι θα πρέπει άραγε να σκεφτώ εγώ που αφιέρωσα τη ζωή μου στην πραγματική Ελληνική Αριστερά και χάρισα στον Λαό μας έργα σαν το «Άξιον Εστί» που από τη μια τα θεωρούν, όπως λένε, υποδείγματα της «καλής κουλτούρας», κι από την άλλη ανέχονται τις κατά καιρούς απαγορεύσεις και το μποϋκοτάζ τους, ακόμα κι από τις ίδιες τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν; Τι να σκεφτώ βλέποντας όλους αυτούς τους ανέκαθεν απόντες να ξυπνούν μόνο στην περίπτωση Ρουβά και να ξεσπαθώνουν λαύροι απαιτώντας από μένα να απαγορεύσω τη συμμετοχή του;

Από όλα αυτά προκύπτει ότι η έννοια της υποκουλτούρας για μένα είναι διαφορετική απ’ ό,τι είναι για κείνους. Είναι, πιστεύω, φυσικό να θεωρώ την γενικευμένη ηθική υποκουλτούρα, μέσα στην οποία καταδικάστηκα να ζω, ως απείρως χειρότερη από εκείνη που σχετίζεται με την Τέχνη και τα δυσδιάκριτα σύνορα ανάμεσα στις πολλές και ποικίλες της εκφάνσεις.

Αθήνα, 21η Απριλίου 2015

(Κατάλληλη ημερομηνία να μιλάμε για «απαγορεύσεις»…).

Μίκης Θεοδωράκης»

Παλαιό μέλος

Α ρε κακομοιρη μου,καποια στιγμη ,οταν θα σου τελειωσουνε τα μπλε χαπακια,να δω που θα κρυφτεις.

Banned

γκουχ...γκουχ....

ηταν να μην παρεις φορε κτινε;
    http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post2580046

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    φασίστες χουνταίοι όλοι σας...

να η απάντηση του Μίκη:

...

(Κατάλληλη ημερομηνία να μιλάμε για «απαγορεύσεις»…).

Μίκης Θεοδωράκης»
    Αν και γενικά δεν τον θεωρώ και τον μέγα καλλιτέχνη που τον θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, έχει απόλυτο δίκιο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Αν και γενικά δεν τον θεωρώ και τον μέγα καλλιτέχνη που τον θεωρεί ο περισσότερος κόσμος, έχει απόλυτο δίκιο.
    συμφωνώ.
    είναι και ο μόνος που εχει το δικαίωμα να απαγορεύσει το έργο του να μην ερμηνευτεί από κάποιον. όπως επίσης μου άρεσε αυτό που έγραφε και ο mikes από πάνω. Όμως αν και ο Θεοδωράκης γράφει ότι ο κόσμος θα κρίνει τον sakis αν αξίζει ή όχι να ερμηνεύσει τα έργα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ένα παγιωμένο κοινό του Ρουβά που θα τον ακολουθούσε σε οτιδήποτε και θα εξασφάλιζε να καταστήσει πετυχημένη οποιαδήποτε εμφάνισή του (θέατρο, σινεμά, χορός, τραγούδι, βραδιά φιλοσοφίας κλπ...).

anyway, life goes on...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    συμφωνώ.
    είναι και ο μόνος που εχει το δικαίωμα να απαγορεύσει το έργο του να μην ερμηνευτεί από κάποιον. όπως επίσης μου άρεσε αυτό που έγραφε και ο mikes από πάνω. Όμως αν και ο Θεοδωράκης γράφει ότι ο κόσμος θα κρίνει τον sakis αν αξίζει ή όχι να ερμηνεύσει τα έργα αυτά, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ένα παγιωμένο κοινό του Ρουβά που θα τον ακολουθούσε σε οτιδήποτε και θα εξασφάλιζε να καταστήσει πετυχημένη οποιαδήποτε εμφάνισή του (θέατρο, σινεμά, χορός, τραγούδι, βραδιά φιλοσοφίας κλπ...).

anyway, life goes on...
    Περισσότερο νομίζω πως ο Μίκης εννοεί ότι το "έργο" οποιουδήποτε έχει τη δική του "ψυχή" και οντότητα, είναι ζωντανό και όχι "αντικείμενο" του καθενός.

Τέλος πάντων, life goes on indeed.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει ότι θέλει και όπου θέλει. Και ο Σεφερλής μπορεί να παίξει στην Επίδαυρο. Το θέμα είναι αν ο εκάστοτε "εκτελεστής" έχει συναίσθηση του ειδικού βάρους του έργου που θα ερμηνεύσει...ο σάκης χαμπάρι δεν έχει πάρει, είναι σίγουρο αυτό. Αν ήξερε και ένοιωθε τι πάει να τραγουδήσει και ποιοι καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει παλιότερα το Άξιον Εστί, θα τα έκανε πάνω του, είναι επίσης σίγουρο αυτό. Απλά είναι χαζός, εξ ου και η παντελής έλλειψη συναίσθησης και -το κυριότερο, βρίσκει και τα κάνει.

Σε μια χώρα που οι ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά έχουμε βαρέσει πτώχευση εδώ και χρόνια βέβαια, τι να λέμε τώρα, δεν γαμιέται... εδώ ο Νιόνιος έβαλε την Καλομοίρα να πεταχτεί μέσα από τούρτα στο Ηρώδειο... και που είστε ακόμα... έχει και συνέχεια...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Σαν να καλεσουν εμενα να οδηγησω το tz 750 του king Kenny.....γινετε; δεν γινετε.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πρόταση για το σαββατοκύριακο που θα έχει καύσωνα.
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/06/2007, 12:33
  2. Είσαι άντρας (και το κέφι σου θα κάνεις).
    από costas81 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2006, 19:38
  3. Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2005, 10:52
  4. Δεν σας το είπα ότι θα ζηλέψουν?!?!?!??? ΝΑΤΑ!!!!!!
    από stako στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 23:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF