Το hornet παντως σε συνθήκες πηξιματος να ξέρεις ότι θα υποφέρει
Το hornet παντως σε συνθήκες πηξιματος να ξέρεις ότι θα υποφέρει
Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Θα ανεβάζει θερμοκρασία το καλοκαίρι; Θα δυσκολεύεται να κινηθεί ανάμεσα στα αμάξια λόγω του ύψους του; Το τιμόνι δεν στρίβει αρκετά και είναι δύσκολο σε ελιγμούς; Το βάρος του σε περιορίζει; Δεν έχει αρκετή ροπή χαμηλά, ώστε να δουλεύει καλά σε χαμηλές μ.ω.τ.;
Για καθημερινή μετακίνηση μέσα στο πήξιμο της Αθήνας αλλά να βγάζει και 50-70χλμ καθημερινά, και σαν νέος οδηγός θες ένα σχετικά ήρεμο μονοκύλινδρο άντε βαριά δικύλινδρο αν το ψάξουμε βάση λογικής. Τα τετρακύλινδρα καίνε πολύ μέσα στη κίνηση και θα παίρνουν φωτιά τα μπούτια σου, ο κ@λος σου και γενικά θα βράζεις και θα σβήνεις σε κάθε φανάρι το μοτέρ για να τη παλεύεις.
CBF250
Ninja 250 ή 300
κοιτάς επάνω για λίγα άλογα γιατί είσαι νέος οδηγός για να τα διαχειριστείς σωστά και κοιτάς κάτω για περισσότερα άλογα αλλά πιο άνετα χιλιόμετρα λόγω κυβισμού και δύναμης σε συνδυασμό με γραμμικότητα.
ER6N 650
Vstrom 650
Versys 650
όλα βγαίνουν με abs και όλα θα κάνουν αυτό που θες. η τελική επιλογή προφανώς είναι θέμα οικονομικού και γούστου τι βλέπεις και σου αρέσει να καβαλάς.
Χειμώνα καλοκαίρι ανεβάζει θερμοκρασίες όταν πήζει στην κίνηση.
τουναντίον, είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο σε χειρισμό, ενώ και από χαμηλά η ροπή του για αυτό που συζητάμε μια χαρά είναι.
Το πρόβλημα είναι οτι θα καίγεσαι το καλοκαίρι, το μηχανακι θα υποφέρει και συν τοις αλλοις θα καις για πλάκα 7,5-8 λίτρα στα 100 χλμ
Επιβεβαιώνω τον AristidisZ για το Hornet. Θα ταλαιπωρηθείτε μέσα στην κίνηση και αυτό και εσύ.
Διάλεξε κάτι πιο ήρεμο και ελαφρύτερο για να κάνεις την δουλειά σου.
Δεν διάβασα όλες τις προτάσεις, αλλά είδα σήμερα το SR (το καινούριο) σε ένα όμορφο πράσινο με μπεζ σέλα. Είναι κ 400άρι κ το βρίσκω όμορφο με πολλές επιλογές τροποποίησης.
Πήξιμο και μεγάλη μηχανή δεν πάνε μαζί. Δεν είναι μόνο η κατανάλωση. Δε θυμάμαι ποτέ να πληρώνω σέρβις αυτοκινήτου (οκ, μιλάω για απλά 1000αράκια έως 1300 κυβικά) λιγότερα από μηχανής. Έχεις δει τιμές για λάστιχα; Η περίπτωσή σου φωνάζει για μικρό, ευέλικτο, οικονομικό μηχανάκι.
Φυσικά γνωρίζω ότι στην περίπτωση της μηχανής και της πετριάς που όλοι έχουμε φάει η παραπάνω παράγραφος δε σημαίνει τίποτα...Κάποτε έψαχνα για κάτι για να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά και να με πηγαίνει καμιά βόλτα. Περνώντας από μια βιτρίνα βρήκα το κατάλληλο μηχανάκι αφού το ερωτεύτηκα. Τα καντήλια που αργότερα έριχνα μέσα στην κίνηση, κολλημένος ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με τον κινητήρα να βράζει μες στο καλοκαίρι και να μου σιγοψήνει τα υπέροχα μπούτια μου, απέδειξαν ότι το CBR 1100XX προοριζόταν για άλλη χρήση....Έχω κάνει αρκετές τέτοιες επιλογές και μάλλον θα ξανακάνω.![]()
Λύσεις on off (τρανσάλπ, fg, κλπ) συζητήθηκαν;
Με τα παραπάνω δεδομένα πάντως δυστυχώς η λύση του σκούτερ (300άρι οπωσδήποτε) φαντάζει μονόδρομος.
Ειδάλλως πάμε σε πάπιο: το 150άρι της Κύμκο ή το 135άρι κρύπτον για πραγματική οικονομία αλλά κ λίγη δύναμη εκτός ορίων πόλεως. Δεν έχουν βέβαια την άπλα του σκούτερ (ούτε για 2κάβαλο ούτε για πράγματα).
Βρε αγαπουλίνο αγκαλίτσα οι δρόμοι που γράφεις κολλάνε σε σημείο που να μην περνάει μοτοσικλέτα μόνο μετά το γηροκομείο και μέχρι το φανάρι της Πανόρμου στην κάθοδο. Άιντε να σου βάλω και το κομμάτι με τις γραμμές του τραμ εκεί που είναι το κολυμβητήριο. Από Εθνική Οδό/ποσειδώνος δε δεν ανακόπτεσαι πουθενά. Αν δεν πετύχεις καμμιά κουλομαρία (Ανεξάρτητος γένους ο χαρακτηρισμός) δηλαδή ή κανέναν real adventurer με τριβάλιτσο ή κανέναν easy rider με πάνφαρδυ ape hanger κλπ. Οπότε ναι μεν λίγο λάθος η επιλογή, όχι τόσο όσο το παρουσιάζεις. Και εγώ με χιλιάρι κατεβαίνω στο κέντρο.
Βασικά δεν είναι έτσι ακριβώς Γιάννη, σε δρόμους που έχουν φανάρια και κίνηση, παρόλο που δεν κολλάς τραγικά, το ψήσιμο δε το γλιτώνεις.
Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από 30 βαθμούς, για να μην ανεβάσει θερμοκρασία το Hornet πρέπει να κινείται με 5η ~ 6η με άνω των 5000 στροφών, κάτι που θεωρώ πρακτικά αδύνατον για τον φίλο
βέβαια αν επιμένει, να το συζητήσουμε, να το δείξω και το δικό μου![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Πότε είπα εγώ ότι περνάω από αυτούς τους δρόμους;
Πάντως με τόση ζέστη από τον κινητήρα, τόσο μικρό κόψιμο τιμονιού, τόσο βάρος που στο πάρκαρε-ξεπάρκαρε-ανέβα πεζοδρόμιο με δυσκόλευε και το βάρος στους καρπούς εγώ σε καθημερινή χρήση μόλις έμπλεκα σε κίνηση συχτίριζα. Στην ΑΟ και στην εθνική αλλάζανε τα πράματα βέβαια.
Σόρι ο Νεοσσός το είπε, τον έκανες παράθεση και υπέθεσα (πιθανότατα εσφαλμένα) ότι κάνεις/έκανες παρόμοιες διαδρομές με το ΧΧ και για αυτό έγραψες ότι έγραψες.
Αρίστο τα ίδια μου λέει και ο συνταξιούχος με το CB1000. Μωρέ κάτι ξέρω που δεν έχω μηχανάκι με περιττούς δείκτες...![]()