Oπως αυτη π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6870042/ που την εχει φιλος και την προσεχει σαν παιδι του.![]()
Oπως αυτη π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6870042/ που την εχει φιλος και την προσεχει σαν παιδι του.![]()
για το 1290 ADV που γραψανε μερικοι ξεφευγει νομιζω απο το μπατζετ του φιλου αρκετα αλλα και απο οτι γραφετε υπαρχει τεραστιο προβλημα στην ευσταθεια του απο τα 140-150 και πανω με τις βαλιτσες!σε βαθμο που ειναι επικινδυνο,σαν να μην εχει γινει καθολου αεροδυναμικη μελετη στον συγκεκριμενο τομεα.το διατυμπανιζουν στο μοτο του μηνα...
αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Βρε Κωστη εκτος απο GS 1150 και 1200 η τενερε ....
( Που σε αυτες τις περιπτωσεις ναι μεν ειναι ποιο ξεκουραστα αλλα ... αποκλειεις το... Αρκετο περιεργο οφφ που ξερω οτι εχεις πολλες φορες στα προγραματα σου...)
Σε ολα τα αλλα με ενα παιξιμο του γραναζιου εχεις αυτο που ζητας......!!!
Εγω θα προτεινα 950 αλλα που να βρεις καλο μηχανακι με λιγα χιλμ τωρα πια ....!
Παντως συνιστω ευρωπαικο και μου αρεσει αρκετα και το 800.....!!αλλα δεν ξερω και εγω για το ποσο μεγαλες διαφορες εχει με το αφρικα και εαν αξιζει....!
Καλησπέρα Κώστα.
Το 1150 δε το έχω καθόλου σε εκτίμηση. Άσε που είναι και ιδιαίτερα βαρύ.
Θα σου μιλήσω για τα 2 άλλα BMW( 1200 & 800 ).
Σίγουρα το Boxer έχει ροπή από αρκετά χαμηλά, ταξιδεύει άνετα με 150 χλμ/ω και φορτώνεται σα μουλάρι. Επίσης το ξέρεις και εσύ ότι θα περάσει άνετα από ένα χωματόδρομο και στα συν ότι στρίβει σα τρένο σε άσφαλτο. Προσοχή όμως, μακριά από μοντέλα με Servo ABS και από ESA. Επίσης καλύτερα να κοιτάξεις από το 2007 και μετά ώστε να έχει και τη καινούρια γεννήτρια. Από εκεί και πέρα αν κάποιο τέτοιο μηχανάκι έχει μια τυπικά προβλεπόμενη συντήρηση τόσο σε κινητήρα (λάδια-βαλβίδες) όσο και στον άξονα (λάδια-γράσσο, φυσσούνες) τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Επίσης ένα τσεκάρισμα στη τρόμπα βενζίνης του δε θα ήταν κακό.
Πάμε τώρα στο 800.
Στα περισσότερα που ζητάς θα σε καλύψει, όμως δε θα ταξιδέψει 100% άνετα με 160 και θα χρειαστεί να φτιάξεις λίγο τη σέλα του μιας και είναι σκληρή με πολύ λίγο αφρώδες υλικό. Φορτώνεται σα μουλάρι, στο χώμα οδηγιέται ιδιαίτερα καλά και άνετα, ροπή πολύ. Στη Πίνδο 2 άτομα και μπαγκαζιέρες + λουκάνικο πίσω έπαιζα με 3-4η. Το πίσω αμορτισέρ τη θέλει τη βελτίωση του. Επίσης σε μικτό κύκλο θα σου κάψει αρκετά λιγότερο από ένα 1200, συν τα χαμηλότερα τέλη και ασφάλειες.
Προσωπικά και επειδή έχω δει το στυλ που ταξιδεύεις, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ένα μικρό συμβιβασμό στο χώμα (αν και το έχεις εσύ), θα πήγαινα σε 1200 με ζάντες με ακτίνες, όχι χυτές.
Αν θέλεις ευχαρίστως να στο αναλύσω περισσότερο.
Τα BMW μη τα φοβάσαι καθόλου και παράλληλα να ξέρεις ότι από ανταλλακτικά και παπαράκια για βελτιώσεις βρωμάει ο πλανήτης.
Καλή επιλογή!
Κωστα πας για sport touring και αφηνεις την αφρικανα να πηγαινεις χωμα..
Η λογική λέει πώς αφού το αφρικα τόσα χρόνια με έχει καλύψει μια χαρά, θα ήταν καλο να πάω μάλλον προς ένα αντίστοιχο μοτοσακο στα 800 κυβικά αλλά ευρωπαϊκό.
Επειδή το μηχανάκι θα το κυκλοφορώ και καθημερινά, και δεν έχω σκοπό να σταματήσω τα χώματα είναι μια επιλογή που πιστεύω πώς μου ταιριάζει καλύτερα.
Θέλω πριν κάνω αγορά να οδηγήσω κάποια απο αυτά να πάρω μια ιδέα. Έτσι και αλλιώς θα ψωνίσω μετα την αλλαγή του χρόνου. Δεν έχω αποφασίσει, θελω να οδηγήσω πρώτα.
Τα στριτακια τα φοβάται πια η κυρά, οχι άδικα, έκανα ταρζανιες κάποτε με τέτοια και έχει τρομάξει.
Το αφρικα θα το κρατήσω, θα το κάνω σα καινούργιο και μετα θα ξεκουραστεί για μερικά χρόνια. Θα ξαναβγει στους δρόμους κάποτε για χαλαρές βολτουλες.
Αυτό με την ροπή και τα στροφιλικια το έγραψα σαν παράδειγμα. Θα θελα να ρολαρω δικαβαλος σε βουνά με μικρές ταχύτητες και το μηχανάκι να χει ροπή να μην ανεβοκατεβαζω σχέσεις για να μην σκορτσαρει.
εγω Κωστη θα κοιταζα ξανα στο V σχημα κκιλυνδρου,
εφοσον θα κρατησεις το Αφρικα
κ
εφοσον λες για κανενα 8αρι χηνες
δες V-strom 1000 k Varadero,
κοστιζουν τα μισα απο οσα θες να δωσεις κ κανουν αρκετα απο οσα ζητας.
ολα ΔΕΝ τα κανει κανενα.
ασε που θα περισεψουν χρηματα για οποια βελτιωση θες,για ενα ταξιδακι αλλα κ για την ανακατασκευη της Αφρικανας
αλλιως Τιγρης 800αρης κουτα να χαρεις!
Κωστή ,επειδή έχω την χαρά να έχουμε βολτάρει αρκετές φορές παρέα
κι επειδή νομίζω οτι έχω καταλάβει την μοτο-φιλοσοφία σου
σύμφωνα με τα πάραπάνω γραφόμενά σου
αυτή που ταιριάζει πιό πολύ στα δεδομένα σου
η νέα σου μοτοσυκλέτα δηλαδή....θα είναι:
ή
το BMW F800-GS ,αν θέλεις ηρεμία ,ευκολία ,ευχρηστία & οικονομία ,σε όλα τα τεραίν και υπο όλες τις συνθήκες.
ή
το KTM 950/990 ADV ,αν θέλεις ένταση ,συγκινήσεις ,αδρεναλίνες ,ενφορφίνες ,φερορμόνες ,διασκέδαση ,χαμόγελα ,& Fun2Ride ,σε όλα τα τεραίν και υπο όλες τις συνθήκες.
Θα πρέπει βέβαια να είσαι διατεθιμένος για μια +30% κατανάλωση καυσίμου (σε παρόμοιες συνθήκες) σε σχέση με την παραπάνω.
Για τα "προβλήματα" που φοβίζουν τους ....φοβισμένους ,δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ γιατί είναι "χαζά" ,σε περιφεριακά ,και λυμμένα ήδη με aftermarket λύσεις.
Οποια απο τις δυό κ να επιλέξεις ,το σίγουρο είναι οτι ,θα καλύψουν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις σου ,αλλά κ τις χωμάτινες ανησυχίες σου ,
και θα τις ευχαριστηθείς εξίσου πολύ κ καλά ,ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο την κάθε μιά.
Να'σαι καλά ,να καβαλάς ,και να γυρνάς ,στα μονοπάτια που ονειρεύεσαι ,φίλε Κώστα.![]()
Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
" the PouroDuro team "