Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 71

Θέμα: Ποιο μεγάλο ον/οφ μπορεί να ανέβει ενα βουνό ΜΟΝΟ με τρίτη σχέση στο κιβώτιο;

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κώστα εγώ με την χοντρή έχω ευχαριστηθεί ροπή από πολύ χαμηλά. ειδικά σε βόλτες δικάβαλος με την Χρύσα και σε ορεινό στροφιλίκι αν βαριέμαι αφήνω μία 3η μέσα και απλά παίζω με το γκάζι. Σε πέταλα βέβαια που συναντάς πολύ συχνά σε επαρχιακούς δρόμους θα κατεβάσεις αλλά σε όλον τον υπόλοιπο δρόμο πηγαίνεις χαζεύοντας. Και τα 160 τα βλέπει εύκολα σε εθνική και φορτωμένη χωρίς να σπάει το μοτέρ. Τώρα οι βλάβες είναι ένα άλλο κομμάτι. Η προπέλα έχει ορκισμένους εχθρούς που την τρίχα την κάνουν τριχιά και μεγάλο φαν κλάμπ που καταπίνει αμάσητη όποια μαλακία τους σερβίρει το εξουσιοδοτημένο. Γνώμη μου είναι ότι εκτός από τις κραυγαλέες αστοχίες (βλ. σκασμένες αναρτήσεις ESA και σπασμένα μπράτσα του άξονα) το μηχανάκι δεν βγάζει περισσότερες ή λιγότερες βλάβες από τα άλλα της αγοράς. Είναι σίγουρα υπερτιμημένο αλλά τώρα με την κρίση όλοι πουλάνε αρκετά χαμηλά, οπότε μπορείς να βρεις σε άψογη κατάσταση με νορμάλ λεφτά.
    Oπως αυτη π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6870042/ που την εχει φιλος και την προσεχει σαν παιδι του.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    για το 1290 ADV που γραψανε μερικοι ξεφευγει νομιζω απο το μπατζετ του φιλου αρκετα αλλα και απο οτι γραφετε υπαρχει τεραστιο προβλημα στην ευσταθεια του απο τα 140-150 και πανω με τις βαλιτσες!σε βαθμο που ειναι επικινδυνο,σαν να μην εχει γινει καθολου αεροδυναμικη μελετη στον συγκεκριμενο τομεα.το διατυμπανιζουν στο μοτο του μηνα...
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Oπως αυτη π.χ. http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6870042/ που την εχει φιλος και την προσεχει σαν παιδι του.
    Όντως πολύ καλό μηχανάκι το συγκεκριμένο και το δίνει και σε πάρα πολλή καλή τιμή.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Όντως πολύ καλό μηχανάκι το συγκεκριμένο και το δίνει και σε πάρα πολλή καλή τιμή.
    Aυτο μπορω να το εγγυηθω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Aυτο μπορω να το εγγυηθω.

καλορίζικο κώστα....

πουτσ@@@@@@@@@

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Βρε Κωστη εκτος απο GS 1150 και 1200 η τενερε ....

( Που σε αυτες τις περιπτωσεις ναι μεν ειναι ποιο ξεκουραστα αλλα ... αποκλειεις το... Αρκετο περιεργο οφφ που ξερω οτι εχεις πολλες φορες στα προγραματα σου...)

Σε ολα τα αλλα με ενα παιξιμο του γραναζιου εχεις αυτο που ζητας......!!!

Εγω θα προτεινα 950 αλλα που να βρεις καλο μηχανακι με λιγα χιλμ τωρα πια ....!

Παντως συνιστω ευρωπαικο και μου αρεσει αρκετα και το 800.....!! αλλα δεν ξερω και εγω για το ποσο μεγαλες διαφορες εχει με το αφρικα και εαν αξιζει....!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Καλησπέρα Κώστα.

Το 1150 δε το έχω καθόλου σε εκτίμηση. Άσε που είναι και ιδιαίτερα βαρύ.

Θα σου μιλήσω για τα 2 άλλα BMW( 1200 & 800 ).

Σίγουρα το Boxer έχει ροπή από αρκετά χαμηλά, ταξιδεύει άνετα με 150 χλμ/ω και φορτώνεται σα μουλάρι. Επίσης το ξέρεις και εσύ ότι θα περάσει άνετα από ένα χωματόδρομο και στα συν ότι στρίβει σα τρένο σε άσφαλτο. Προσοχή όμως, μακριά από μοντέλα με Servo ABS και από ESA. Επίσης καλύτερα να κοιτάξεις από το 2007 και μετά ώστε να έχει και τη καινούρια γεννήτρια. Από εκεί και πέρα αν κάποιο τέτοιο μηχανάκι έχει μια τυπικά προβλεπόμενη συντήρηση τόσο σε κινητήρα (λάδια-βαλβίδες) όσο και στον άξονα (λάδια-γράσσο, φυσσούνες) τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Επίσης ένα τσεκάρισμα στη τρόμπα βενζίνης του δε θα ήταν κακό.

Πάμε τώρα στο 800.
    Στα περισσότερα που ζητάς θα σε καλύψει, όμως δε θα ταξιδέψει 100% άνετα με 160 και θα χρειαστεί να φτιάξεις λίγο τη σέλα του μιας και είναι σκληρή με πολύ λίγο αφρώδες υλικό. Φορτώνεται σα μουλάρι, στο χώμα οδηγιέται ιδιαίτερα καλά και άνετα, ροπή πολύ. Στη Πίνδο 2 άτομα και μπαγκαζιέρες + λουκάνικο πίσω έπαιζα με 3-4η. Το πίσω αμορτισέρ τη θέλει τη βελτίωση του. Επίσης σε μικτό κύκλο θα σου κάψει αρκετά λιγότερο από ένα 1200, συν τα χαμηλότερα τέλη και ασφάλειες.

Προσωπικά και επειδή έχω δει το στυλ που ταξιδεύεις, αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ένα μικρό συμβιβασμό στο χώμα (αν και το έχεις εσύ), θα πήγαινα σε 1200 με ζάντες με ακτίνες, όχι χυτές.
    Αν θέλεις ευχαρίστως να στο αναλύσω περισσότερο.

Τα BMW μη τα φοβάσαι καθόλου και παράλληλα να ξέρεις ότι από ανταλλακτικά και παπαράκια για βελτιώσεις βρωμάει ο πλανήτης.

Καλή επιλογή!

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος

το τενερε ,για εμενα , ειναι ποιο ελκυστικο αλλα σε μτχ εχει λιγα .
    Έχεις δοκιμάσει να στρίψεις ή να κάνεις πίσω Tenere1200 ? :a13:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MikeG Προβολή μηνύματος
    Έχεις δοκιμάσει να στρίψεις ή να κάνεις πίσω Tenere1200 ? :a13:

Βρε, ποιο ευκολο απο το GS είναι...έχει αυτό το τετελελεβερ μπροστά και δεν βυθίζεται με τίποτα το ρημαδι να σε βοηθήσει να κανεις όπισθεν τον δεινοσαύρο

Κωστα πας για sport touring και αφηνεις την αφρικανα να πηγαινεις χωμα..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Κωστα πας για sport touring και αφηνεις την αφρικανα να πηγαινεις χωμα..
    Αλλος για φουζουρουουουουου
    πουτσ@@@@@@@@@

Παλαιό μέλος
    Η λογική λέει πώς αφού το αφρικα τόσα χρόνια με έχει καλύψει μια χαρά, θα ήταν καλο να πάω μάλλον προς ένα αντίστοιχο μοτοσακο στα 800 κυβικά αλλά ευρωπαϊκό.
    Επειδή το μηχανάκι θα το κυκλοφορώ και καθημερινά, και δεν έχω σκοπό να σταματήσω τα χώματα είναι μια επιλογή που πιστεύω πώς μου ταιριάζει καλύτερα.

Θέλω πριν κάνω αγορά να οδηγήσω κάποια απο αυτά να πάρω μια ιδέα. Έτσι και αλλιώς θα ψωνίσω μετα την αλλαγή του χρόνου. Δεν έχω αποφασίσει, θελω να οδηγήσω πρώτα.

Τα στριτακια τα φοβάται πια η κυρά, οχι άδικα, έκανα ταρζανιες κάποτε με τέτοια και έχει τρομάξει.

Το αφρικα θα το κρατήσω, θα το κάνω σα καινούργιο και μετα θα ξεκουραστεί για μερικά χρόνια. Θα ξαναβγει στους δρόμους κάποτε για χαλαρές βολτουλες.

Αυτό με την ροπή και τα στροφιλικια το έγραψα σαν παράδειγμα. Θα θελα να ρολαρω δικαβαλος σε βουνά με μικρές ταχύτητες και το μηχανάκι να χει ροπή να μην ανεβοκατεβαζω σχέσεις για να μην σκορτσαρει.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    Παρε του ταχυδρομου κανα σ\κ να κρινεις

εγω Κωστη θα κοιταζα ξανα στο V σχημα κκιλυνδρου,
    εφοσον θα κρατησεις το Αφρικα
    κ
    εφοσον λες για κανενα 8αρι χηνες
    δες V-strom 1000 k Varadero,
    κοστιζουν τα μισα απο οσα θες να δωσεις κ κανουν αρκετα απο οσα ζητας.
    ολα ΔΕΝ τα κανει κανενα.
    ασε που θα περισεψουν χρηματα για οποια βελτιωση θες,για ενα ταξιδακι αλλα κ για την ανακατασκευη της Αφρικανας

αλλιως Τιγρης 800αρης κουτα να χαρεις!

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kordix Προβολή μηνύματος
    Η λογική λέει πώς αφού το αφρικα τόσα χρόνια με έχει καλύψει μια χαρά, θα ήταν καλο να πάω μάλλον προς ένα αντίστοιχο μοτοσακο στα 800 κυβικά αλλά ευρωπαϊκό.
    Επειδή το μηχανάκι θα το κυκλοφορώ και καθημερινά, και δεν έχω σκοπό να σταματήσω τα χώματα είναι μια επιλογή που πιστεύω πώς μου ταιριάζει καλύτερα.

Θέλω πριν κάνω αγορά να οδηγήσω κάποια απο αυτά να πάρω μια ιδέα. Έτσι και αλλιώς θα ψωνίσω μετα την αλλαγή του χρόνου. Δεν έχω αποφασίσει, θελω να οδηγήσω πρώτα.

Τα στριτακια τα φοβάται πια η κυρά, οχι άδικα, έκανα ταρζανιες κάποτε με τέτοια και έχει τρομάξει.

Το αφρικα θα το κρατήσω, θα το κάνω σα καινούργιο και μετα θα ξεκουραστεί για μερικά χρόνια. Θα ξαναβγει στους δρόμους κάποτε για χαλαρές βολτουλες.

Αυτό με την ροπή και τα στροφιλικια το έγραψα σαν παράδειγμα. Θα θελα να ρολαρω δικαβαλος σε βουνά με μικρές ταχύτητες και το μηχανάκι να χει ροπή να μην ανεβοκατεβαζω σχέσεις για να μην σκορτσαρει.
    Κωστή ,επειδή έχω την χαρά να έχουμε βολτάρει αρκετές φορές παρέα
    κι επειδή νομίζω οτι έχω καταλάβει την μοτο-φιλοσοφία σου
    σύμφωνα με τα πάραπάνω γραφόμενά σου
    αυτή που ταιριάζει πιό πολύ στα δεδομένα σου
    η νέα σου μοτοσυκλέτα δηλαδή....θα είναι:

ή

το BMW F800-GS ,αν θέλεις ηρεμία ,ευκολία ,ευχρηστία & οικονομία ,σε όλα τα τεραίν και υπο όλες τις συνθήκες.

ή

το KTM 950/990 ADV ,αν θέλεις ένταση ,συγκινήσεις ,αδρεναλίνες ,ενφορφίνες ,φερορμόνες ,διασκέδαση ,χαμόγελα ,& Fun2Ride ,σε όλα τα τεραίν και υπο όλες τις συνθήκες.
    Θα πρέπει βέβαια να είσαι διατεθιμένος για μια +30% κατανάλωση καυσίμου (σε παρόμοιες συνθήκες) σε σχέση με την παραπάνω.
    Για τα "προβλήματα" που φοβίζουν τους ....φοβισμένους ,δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ γιατί είναι "χαζά" ,σε περιφεριακά ,και λυμμένα ήδη με aftermarket λύσεις.

Οποια απο τις δυό κ να επιλέξεις ,το σίγουρο είναι οτι ,θα καλύψουν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις σου ,αλλά κ τις χωμάτινες ανησυχίες σου ,
    και θα τις ευχαριστηθείς εξίσου πολύ κ καλά ,ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο την κάθε μιά.

Να'σαι καλά ,να καβαλάς ,και να γυρνάς ,στα μονοπάτια που ονειρεύεσαι ,φίλε Κώστα.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 53
    Τελευταίο μήνυμα: 20/12/2010, 15:30
  2. Οι χασο-goal-ηδες δεν ξέρεις πως μπορεί να χάσουν ενα σουτ.
    από Gandalf dr685sm στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2007, 14:53
  3. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/11/2006, 19:26
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2005, 16:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας