Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 103

Θέμα: Πότε περνάς με κόκκινο;

Ογκόλιθος Το avatar του/της Sapadak
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motostop.gr Προβολή μηνύματος
    Ναι... και το άλλο καλό με τους κυκλικούς κόμβους είναι ότι αναγκαστικά κόβεις ταχύτητα!!
    Νταξ, όχι απαραίτητα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_1.jpg 
Προβολές:	183 
Μέγεθος:	81,2 KB 
ID:	345473

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Sapadak Προβολή μηνύματος
    Νταξ, όχι απαραίτητα

Όνομα:	Screenshot_1.jpg 
Προβολές:	183 
Μέγεθος:	81,2 KB 
ID:	345473
    Τουλάχιστον έφυγε μόνος τού, δεν πήρε κανέναν άλλον στο λαιμό του

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ένα ζευγάρι έτρωγε καρύδες, ξαπλωμένο κάτω από τους φοίνικες (ή ό,τι είναι αυτά).
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Ο καθένας μας, βρίσκει κάποιους τρόπους να προστατευτεί, είτε πηγαίνει με τον ΚΟΚ στο κούτελο, είτε επιτρέπει στον εαυτό του "παραβάσεις".
    O "καθένας μας" δεν είναι μόνο εσύ, εγώ, ο 30άρης έμπειρος με τα αντανακλαστικά του στο ζενίθ.

Είναι και ο γείτονάς μου ο 90άρης που επιμένει να οδηγεί Αν του δώσουμε το δικαίωμα στις "υπό έλεγχο παραβάσεις" δεν θα είναι απλώς 1000% πιο επικίνδυνος αλλά 100% δολοφόνος.

Αντιλαμβάνομαι ότι ΚΑΙ εγώ του δίνω το δικαίωμα. Στα όρια ταχύτητας τουλάχιστον. Αυτό όμως δεν το κάνει και σωστό.
    Think faster than you ride

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    O "καθένας μας" δεν είναι μόνο εσύ, εγώ, ο 30άρης έμπειρος με τα αντανακλαστικά του στο ζενίθ.

Είναι και ο γείτονάς μου ο 90άρης που επιμένει να οδηγεί Αν του δώσουμε το δικαίωμα στις "υπό έλεγχο παραβάσεις" δεν θα είναι απλώς 1000% πιο επικίνδυνος αλλά 100% δολοφόνος.

Αντιλαμβάνομαι ότι ΚΑΙ εγώ του δίνω το δικαίωμα. Στα όρια ταχύτητας τουλάχιστον. Αυτό όμως δεν το κάνει και σωστό.
    Δεν μίλησα για κάτι που είναι "σωστό". Μίλησα για μένα, και το πως κινούμαι γνωρίζοντας πως δεν είναι by the book.
    Ναι, στο 99% δεν περνάω κόκκινα "για να μην δώσω δικαίωμα" και όχι επειδή φοβάμαι την κλήση, ή δεν βιάζομαι. Αυτό που λέω, είναι πως όλοι μας είμαστε υπό προυποθέσεις παραβάτες, με τον καθένα να έχει την κόκκινη γραμμή του. Άλλος περνάει κόκκινο, άλλος τηρεί τα όρια. Πάντα όμως υπάρχει μια ala card προσέγγιση του τι μπορώ να κάνω vs των υπολοίπων οδηγών.

Και ξαναλέω, πως θεωρώ πιο σημαντική την εφαρμογή κάποιων τεχνικών επιβίωσης παρά την θρησκευτική προσήλωση σε κάποιες κόκκινες γραμμές που μπορούν να παραβιαστούν κατά την δική μου κρίση ανώδυνα. Λιγότερο επικίνδυνο είναι (για μένα) το να περάσω ένα κόκκινο που βρίσκεται στη μέση του πουθενά εφόσον ελέγξω, παρά το να κάθομαι στην μεσαία λωρίδα μιας λεωφόρου στις 4 το πρωί και να περιμένω να ανάψει πράσινο.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Αυτό που λέω, είναι πως όλοι μας είμαστε υπό προυποθέσεις παραβάτες, με τον καθένα να έχει την κόκκινη γραμμή του.
    Δεν διαφωνώ! Αλλά δεν μπορώ να το "διδάξω" -γενικά ως αρχή- στο παιδί μου. Δεν μπορώ να το εκλογικεύσω γιατί έτσι καταργώ την έννοια του κανόνα. Φυσικά μιλάμε περισσότερο ακαδημαϊκά και λιγότερο πρακτικά. Γιατί όταν ταξιδεύω με +τόσα από το όριο, πάλι "διδάσκω" και μάλιστα πιο αποτελεσματικά.
    Όπως είπες κι εσύ όμως, ας υπάρχουν τουλάχιστον κάποιες κόκκινες γραμμές.
    Think faster than you ride

Παλαιό μέλος
    σε κατι "χαζά" φανάρια σε άκυρα σημεία που προέκυψαν απο δημοτικές συγκοινωνιακές μελέτες του κ@λου, σταματάω, έλεγχω μπρος, πίσω, δεξια, αριστερα (πίσω, πιο πολύ για τυχόν "τσαίους") και περνάω. Φυσικά μόνο άμα βιάζομαι (δηλαδή σπάνια) και όχι αμα πηγαίνω για καφε. Αμα δεν βιαζομαι και 3 η ώρα το πρωί σε άκυρη διασταύρωση, περιμένω.

φυσικά και προτιμώ αυτους που σφάζουν τα φανάρια με προσοχή, παρα τους εγκληματίες που τα περνάνε χύμα είτε εις γνώση τους, ή επειδή είναι στραβοί, ή είναι 200σιων χρονών.

Και έχω δει πολλούς τέτοιους, όχι να περνάνε σε "βαθύ" πορτοκαλί, αλλα να περνάνε με τρελά χιλιόμετρα κόκκινα και στοπ τελείως χύμα.
    Τελευταία τροποποίηση από duke200; 16/11/2015 στις 20:52.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Δεν διαφωνώ! Αλλά δεν μπορώ να το "διδάξω" -γενικά ως αρχή- στο παιδί μου. Δεν μπορώ να το εκλογικεύσω γιατί έτσι καταργώ την έννοια του κανόνα. Φυσικά μιλάμε περισσότερο ακαδημαϊκά και λιγότερο πρακτικά. Γιατί όταν ταξιδεύω με +τόσα από το όριο, πάλι "διδάσκω" και μάλιστα πιο αποτελεσματικά.
    Όπως είπες κι εσύ όμως, ας υπάρχουν τουλάχιστον κάποιες κόκκινες γραμμές.
    Χμμ, νομίζω οτι πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Οι "διδακτικές" προς τα παιδιά μας, προς τους μαθητές σου, προς τον αρχάριο φίλο μου, σαφώς και πρέπει να είναι στηριγμένες πάνω στην αδιαπραγμάτευτη αρχή του πως θα οδηγούν με την μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Οπότε οι κόκκινες γραμμές μπαίνουν και είναι απαραβίαστες.

Εγώ δεν το γενίκευσα τόσο, ή τέλος πάντων έγραψα αυθόρμητα για τα "ρίσκα" που παίρνω εγώ. Αν με ρωτούσε κάποιος για τις κόκκινες γραμμές που έχω οταν είμαι με συνεπιβάτη τον γιό μου...το πράγμα αλλάζει, όχι?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

κυκλικούς κόμβους κάνανε και στην πόλη μου.μπορώ να πω ότι είναι πιο "βολικοί" από φανάρια.βέβαια θέλουν πολύ περισσότερο χώρο και σε ένα-δυο σημεία είναι εμφανής η έλλειψη αυτού.επίσης παλιότερα προτεραιότητα είχε ο εισερχόμενος σε κυκλικό κόμβο.τώρα έχει ο κινούμενος μέσα σ'αυτόν.
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Εντάξει, χωρίς καμία διάθεση να προσβάλλω κανέναν, αυτό το thread είναι κλασσική περίπτωση βλάβης που έλεγε και ο συγχωρεμένος...

Αν αναλογιστείτε πόσες παραβιάσεις του ΚΟΚ κάνει καθημερινά ένας μέσος οδηγός δικύκλου, θεωρώ ότι το να ψάχνουμε να βρούμε αν κάνουμε εύκολα ή όχι μια συγκεκριμένη παράβαση είναι μάλλον άτοπο

Τα έχουμε πει χίλιες φορές και μάλλον καταντάει κουραστικό.

Είτε περάσεις με κόκκινο, είτε ανέβεις στο πεζοδρόμιο για 10 μέτρα, είτε πας ανάποδα για 4 μέτρα, είτε ξεπεράσεις το όριο ταχύτητας για 3 χλμ/ώρα, είτε προσπεράσεις από δεξιά έχεις παρανομήσει

Έχει κάνα νόημα να τις μετράμε ή να βγαίνουμε να λέμε

"εγώ ποτέ δε περνάω κόκκινο"

και παρακάτω να λέμε πως ξύσαμε τα μαρσπιέ στον Μπράλλο (δηλαδή κινούμασταν με ταχύτητα τριπλάσια από αυτή του ορίου ταχύτητας) ;;;

Νομίζω είναι άσκοπη η συζήτηση

Μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας ας κρίνει πως με την οδική του συμπεριφορά δε βάζει σε κίνδυνο τους γύρω του και τον εαυτό του και ας αποφασίσει ποιες παραβάσεις (γιατί όλοι κάνουμε) θεωρεί ότι καλύπτουν την προηγούμενη προϋπόθεση

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από typhoon Προβολή μηνύματος
    Κι επειδή στην καθημερινότητα που ζούμε οι κανόνες πολλές φορές τείνουν να είναι ενδεικτικοί προτιμώ αυτόν που σφάζει το κόκκινο με πλήρη γνώση και νηφαλιότητα,απο τον παππού, μεθυσμένο, μιλάω στο κινητό ή ότι άλλο θέλετε που απλά "δεν το είδε"
    Σου εύχομαι να πέφτεις πάντα θύμα συνειδητοποιημένων και νηφάλιων σφαχτών του κόκκινου, οι δεύτεροι κάνουν άσχημη ζημιά που ούτε με αλοιφή δεν διορθώνεται...

Υ.Γ. Σοφή η ρήση του Αϊνστάιν...

Παλαιό μέλος

Ετσι ειναι παλικαρια.Αν το παραβιασουμε δινουμε το δικαιωμα να το κανουνε και αλλοι που θα νομισουνε οτι ελεγξανε.Καλυτερα λιγη καθυστερηση παραπανω,παρα να μην ξερουμε απο που μας ηρθε.

Υ.Γ.Δεν λεω οτι δεν εχω παραβιασει κοκκινο.Δεν προσπαθω ομως να βρω καμμια δικαιολογια για τις λαλακιες μου.

Πάντως, αν και πίστευα ότι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη θα ήταν μια απ τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου από τροχαία ατυχήματα, δεν είναι! (ΠΡΟΣΟΧΗ τα στοιχεία είναι από το Α εξάμηνο του 2015 από την ιστοσελίδα της τροχαίας)

Όνομα:	troxaia2015_5.jpg 
Προβολές:	125 
Μέγεθος:	41,7 KB 
ID:	345491

Μόνο 2 για το 2015!! και 13 για παραβίαση προτεραιότητας... βέβαια τι κόκκινο τι παραβίαση προτεραιότητας το ίδιο περίπου είναι, η παραβίαση προτεραιότητας βέβαια είναι πιο σοβαρή και πιο συχνή μιας και πολλές φορές δεν φαίνεται το STOP ή δεν αναγνωρίζεται από πολλούς οδηγούς η προτεραιότητα λόγω έλλειψης εκπαίδευσης...

Παλαιό μέλος
    Ε τοτε να περναμε.

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Μα γιατί θα σε ο άλλος και θα κάνει το ίδιο, οπότε με αυτη τη λογική μπήκαν 5 στο αντίθετο ρεύμα και ζηλέψανε και οι άλλοι και φτάσαμε τους 31
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2008, 16:45
  2. Νταλίκα με Κόκκινο
    από Draculas-GR στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2007, 20:42
  3. Αν περασει με κοκκινο...
    από warlord στο forum Off topic