Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 103

Θέμα: Σκληρό σασμάν και αδύνατη εύρεση της νεκράς (CBF-250)

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Σιγα μην σου απαντησουμε...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

δύο ημισφαιρίων Το avatar του/της ΙΠΠΕΑΣ

Valvoline 20W 50. Αντε λεγε, πλακα σου κανουμε...

μμμ Μαλλον Siliconline; Δεν θυμαμαι, κολησα. Παντως ειναι Full σθνθετικα. Οτι και να εχω βαλει τα ιδια σκατα ειναι η ευρεση νεκρας!

Έχεις ρωτήσει το μηχανικό σου εάν βάλεις 10W40, αν θα έχει πρόβλημα το μοτέρ ;

Άκου τώρα τι συναίβει σε εμένα.
    Στο παπί δούλευα τόσο καιρό(5 χρόνια) με 10W40 actevo ημισυνθετικά Castrol. Το μηχανάκι δεν τσιμπάει καθόλου λάδια γιατί τα αλλάζω κάθε 1000-1500χλμ. Το είχα βάλει εξ αρχής αυτό το λάδι γιατί ένας φίλος ταξιτζής μου είχε πει ότι στα καινούργια μοτέρ βάζουμε λίγο πιο ψιλό λάδι απ ότι βάζουμε εάν αρχίζουν να τσιμπάνε μετά από χρόνια. Τεσπα , σωστό ή λάθος εγώ αυτό ακολούθησα.

Πριν 1-2 εβδομάδες άρχιζα να κάνω φίλο και φτερό το thread του παππού με τις λαδολογίες . Εκεί διαπίστωσα σύμφωνα με τα γραφόμενα, ότι το λάδι που βάζω τόσο καιρό είναι ήμισυνθετικό και όχι πλήρως συνθετικό.

Οπότε πάω και αγοράζω πριν μία εβδομάδα από το λαδά μου ένα μπουκάλι 15w40 πλήρως συνθετικό για το λόγο ότι τα 10W40 που είχε ήταν ήμισυνθετικά. Στο παπί αυτό δεν είχε καλές συνέπειες καθώς το πρωϊ δεν μου έπαιρνε τις ταχύτητες με τίποτα . Αν έχω καταλάβει έστω και λίγα πράγματα από τις λαδολογίες, αυτό σημαίνει ότι επειδή του έβαλα 15W αντί για 10W λάδι (ανεξάρτητα αν είναι συνθετικής βάσης ή όχι) το λάδι συμπεριφέρεται τα κρύα πρωϊνά σαν 15άρι αντί για 10άρι και γι αυτό παρατηρούσα ότι δεν έπαιρνε τις ταχύτητες ούτε με κλωτσιές .

Οπότε μαθαίνω και από ένα φίλο μου που έβαζε και αυτός motul 15W50 ότι είχε το ίδιο πρόβλημα με το δικό του παπί(Grandt). Αφού το συζητήσαμε καταλήξαμε σε λάδια 10w40 για τώρα το χειμώνα, τα βάλαμε και διαπιστώσαμε ότι αφενός μεν το μηχανάκι παίρνει μπρος με μία μανιβελιά αφετέρου δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα με τις ταχύτητες, όταν το μηχανάκι είναι κρύο .

Άρα λέω εγώ τώρα, αν δοκίμαζες εσύ και οποιοσδήποτε άλλος με CBF να χρησιμοποιήσεις 10w40 ή 15w50 αντί για 20w50(μόνο για χειμώνα- εφόσον έχουμε χαμηλές θερμ. περιβάλ/ος), μήπως τελικά επιλυόταν το πρόβλημα σας με τις ταχύτητες ;

ENNOEITAI OTI ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (SF SG SH ... κτλ) ΛΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ JASO.
    ΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ

Honda CBF 250 Το avatar του/της Alexander
    Χμ, πολλά γράφτηκαν σε αυτό το thread, στο τέλος το πήρε και λίγο ο διάολος με τα λάδια που έγραψε ο Ιππέας...

Ας ανακεφαλαιώσουμε...

Το πρόβλημα που πλέον είναι επίσημα γνωστό στη Honda, είναι το εξής:
    Δεν είναι εύκολο να βρούμε νεκρά. Επιπλέον, δεν κλείδωναν καλά γενικά οι ταχύτητες ή κούμπωναν σε δύο χρόνους (ασάφεια στο κιβώτιο) κλπ.

Αυτό οφείλεται στην προβληματική καμπάνα του συμπλέκτη μας η οποία δεν έχει κοπεί καλά από το εργοστάσιο. Έτσι, σε γενικές γραμμές κολλάει και δεν αφήνει τα δισκάκια να λιπανθούν σωστά.
    Αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό.

Μια πρόχειρη και μακροπρόθεσμα απορριπτέα λύση είναι να προσπαθούμε να βρούμε τη νεκρά ανεβάζοντας στροφές όταν είμαστε σταματημένοι (γύρω στις 5000σαλ ανέβαζα μερικές φορές για να δω πότε θα ξεμπλοκάρει), ή ρολλάροντας λίγο το μηχανάκι ή βρίσκοντας νεκρά εν κινήσει.

Η σωστή λύση είναι να πάμε στο συνεργείο και να αντικαταστήσουμε τα παλιά εξαρτήματα που έχουν κοπεί στη Βραζιλία με τα καινούργια για τα οποία δόθηκε εντολή να κόβονται στην Ιαπωνία !
    Και όλα τα παραπάνω μέσα στην εγγύηση.

Δείτε λοιπόν και σε φωτό την πηγή του προβλήματος (και για τον Ιππέα που φοβόταν αν θα λυθεί όλο το μοτέρ).

Αυτή είναι η δεξιά μεριά του κινητήρα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	kampana1.jpg 
Προβολές:	409 
Μέγεθος:	64,8 KB 
ID:	41182
    "For no one, no one in this world can you trust - not men, not women, not beasts ... this you can trust."

Λίγο πιο κοντινή φωτογραφία και σε 3/4.

Αλλάζουν μέσα στην εγγύηση η καμπάνα που φαίνεται εξωτερικά και τα δισκάκια που φαίνονται μέσα στο εσωτερικό της βάσης. Φερμουίτ και μεταλλικά δισκάκια είναι τοποθετημένα εναλλάξ και ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος υφίστανται και αντίστοιχη φθορά. Εμένα δεν είχαν φαγωθεί πάρα πολύ.

Όνομα:	kampana2.jpg 
Προβολές:	466 
Μέγεθος:	65,8 KB 
ID:	41184
    "For no one, no one in this world can you trust - not men, not women, not beasts ... this you can trust."

Και εδώ είναι η πηγή του κακού !!!

Αν δείτε τι ζόρι τράβηξε ο μηχανικός για να τη βγάλει θα απορήσετε πώς βρίσκαμε πού και πού τη νεκρά...

Η καινούργια έμπαινε και έβγαινε με εμφανώς περισσότερη ευκολία, ακριβώς επειδή είχε Ιαπωνικό φινίρισμα και δεν κόλλαγε...

Όνομα:	kampana3.jpg 
Προβολές:	400 
Μέγεθος:	62,2 KB 
ID:	41186

Η προέλευση έκανε όλη τη ζημιά. Τελικά αυτό το made in Japan σημαίνει αρκετά. Ο μηχανικός μού έδειξε και παλιό ανταλλακτικό made in Brazil που είναι το προβληματικό.

Την αλλαγή την έκανα στον Παπαγεωργίου (όπως έλεγε και ο giannokia) στον οποίο όλως τυχαίως έχω κάνει όλα μου τα service από την αρχή! Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Αυτά λοιπόν και καλές αλλαγές !!!

Όνομα:	japan.jpg 
Προβολές:	394 
Μέγεθος:	37,8 KB 
ID:	41188

Μπράβο Alexander
    Πάντα όρθιοι

Μπράβο και στον μηχανικό που με ανέχτηκε όσο ήμουν από πάνω του με τη φωτογραφική και του ζάλιζα τα @@ !!!

:rotflmao:

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Στον Μήτσο ήσουνα?

Πολύ καλό παλικάρι , γνωστός απο φίλο-ους,
    μάστορας (θα κάτσει να το ψάξει) και έντιμος.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
    ENNOEITAI OTI ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (SF SG SH ... κτλ) ΛΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ.
    Μην έχουμε και μεγάλη εμπιστοσύνη στους "μηχανικούς" μας !!!

(Συνήθως βάζουν - και μας προτείνουν - τα λάδια στα οποία παίρνουν καλύτερη έκπτωση από τον προμηθευτή...)

Από άποψη προδιαγραφών API (SF, SG, SH κ.λ.π.) καλύτερα να ακολουθούμε τις συστάσεις του κατασκευαστή της μηχανής !!!

Και έχουμε ξαναπεί ότι ένα λάδι νεότερων προδιαγραφών ΔΕΝ είναι απαραίτητα "καλύτερο" από ένα παλιότερων προδιαγραφών !!!

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από giannokia
    ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΗΜΙΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ JASO.
    ΠΟΤΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ
    Είπε ο πανμέγιστος giannokia και μετά σιώπησε ...

(Ελπίζω να σιώπησε για ΠΑΝΤΑ) !!!
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο αισθητήρας της νεκράς και το κακό συναπάντημα...
    από odt στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 20/08/2009, 09:29
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 06/02/2006, 21:10
  3. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2005, 21:35
  4. Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2005, 23:22
  5. Η αποκριά και η ιστορία της...
    από KAS77 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6