Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 67

Θέμα: Hornet 600 - H περιπετεια με το μαστορα - Βαλβιδες,λαδια σε νερα...Κρατηθειτε !

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από makman94 Προβολή μηνύματος
    ναι τωρα σε καταλαβα ! πολυ σωστος, ομως μια απορια που εχω ακομη (αν γνωριζεις) ειναι η εξης: η φλαντζα κεφαλης δεν ειναι δυνατον να ελεγχθει εκ των προτερων ? εχω βρει διαφορα στο ιντερνετ (οπως πχ πρεσαρισματα αερα μεσω της τρυπας του μπουζι) ομως ο 'σουπερ' μαστορας ειπε οτι αν δε σηκωθει η κεφαλη τοτε δεν μπορει να ελεχθει 100% η φλαντζα (η οποια φυσικα παει στα σκουπιδια μετα,ειναι δεν ειναι καλη)
    Αν σου πω οτι ξερω, ψεμματα θα πω. Προφανως ο καλος μαστορας θα προσπαθησει να εξαλειψει καθε ασκοπη επισκευη, εφοσον μπορει κατι να διαγνωστει χωρις να καταφυγουμε στο trial and error που ειπαμε. Για να δωσω κι εγω ενα παραδειγμα που μου εχει τυχει και με μαστορα (αποδεδειγμενα) καλο. Η μηχανη εσβηνε μερικες φορες οταν συμπλεκταρα αν ηταν κρυα. Μου λεει ο μαστορας το διαγνωστικο δε δειχνει κατι. Μπορει να ειναι TPS αλλα επειδη η μηχανη σου δεν εχει τετοια θεματα συνηθως, θα ξεκινησουμε απο αλλου και αν δεν λυθει τοτε θα αλλαξουμε το TPS. Οποτε πρωτα αλλαξαμε μπουζι. Καμια διαφορα, αλλα και κοστος μηδαμινο. Μετα καθαρισαμε αυλους εισαγωγης. Το προβλημα λυθηκε. Ο δικος σου μαλλον θα ξεκινουσε απο το TPS και μετα θα σου αλλαζε και μια εξατμιση...

never hold back Το avatar του/της Ohm
    τα πράματα αλλάζουν ραγδαία όταν το όχημα έχει εγκέφαλο που ελέγχει πολλά πράματα (δλδ όχι απλά την προπορεία κ το τσοκ πχ είπα 2 λειτουργίες έτσι στο γάμο, ξέρω ότι είναι τελείως μούφα)

για τον ίδιο λόγο που ανέφερες τον γιατρό πριν

η διαφορά είναι ότι ο γιατρός όταν έχει μπροστά του έναν άνθρωπο ή ο μηχανικός όταν έχει μπροστά του όχημα με "εγκέφαλο", πρακτικά έχει μπροστά του ένα μαύρο κουτί: Δεν ξέρει ακριβώς πως δουλεύει το μηχάνημα

αλλά απλή μηχανή με καρμπιρατέρ κτλ κτλ, είναι (ή έστω θα πρέπει να είναι) γνωστό το πως δουλεύει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Ο δικος σου μαλλον θα ξεκινουσε απο το TPS και μετα θα σου αλλαζε και μια εξατμιση...
    το κλασικό "βρήκα πρόβλημα στα φρένα, αλλά δεν μπορώ να το φτιάξω, οπότε σου δυνάμωσα την κόρνα"
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    ...ο Νταλτον ???????
    μην δινεις σημασια. μια περσονα του φορουμ εδω. αμα ασχοληθεις και διαβασεις συστηματικα ΟΛΑ τα θρεντ του μοτο.γρρ θα τα μαθεις ολα.
    Γιαννης

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ohm Προβολή μηνύματος

το κλασικό "βρήκα πρόβλημα στα φρένα, αλλά δεν μπορώ να το φτιάξω, οπότε σου δυνάμωσα την κόρνα"
    :rotflmao:

Μου θυμισες το αλλο κλασικο:
    "Γιατρε η ακοη μου ειναι τραγικη. Να φανταστεις οταν κλανω δεν ακουω την ιδια μου την κλανια."
    "Παρε αυτο το χαπι και θα εισαι ΟΚ".
    "Θα ακουω καλυτερα;"
    "Οχι, θα κλανεις δυνατοτερα."

Νέο μέλος
    ..... Η μηχανη εσβηνε μερικες φορες οταν συμπλεκταρα αν ηταν κρυα. Μου λεει ο μαστορας το διαγνωστικο δε δειχνει κατι. Μπορει να ειναι TPS αλλα επειδη η μηχανη σου δεν εχει τετοια θεματα συνηθως, θα ξεκινησουμε απο αλλου και αν δεν λυθει τοτε θα αλλαξουμε το TPS. Οποτε πρωτα αλλαξαμε μπουζι. Καμια διαφορα, αλλα και κοστος μηδαμινο. Μετα καθαρισαμε αυλους εισαγωγης. Το προβλημα λυθηκε.....
    Σου ειπε ομως εξ αρχης πως εχουν τα πραγματα και εσυ ,υποπτευομαι, του ειπες να πατε πρωτα στα μπουζι η' οχι ?
    Αψογη μου φαινεται η συμπεριφορα του μαστορα σου

.... Ο δικος σου μαλλον θα ξεκινουσε απο το TPS και μετα θα σου αλλαζε και μια εξατμιση...
    σου ερχεται να βαλεις και τα...κλαματα !

.....
    ...πολυ καλο !!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από virus Προβολή μηνύματος
    μην δινεις σημασια. μια περσονα του φορουμ εδω. αμα ασχοληθεις και διαβασεις συστηματικα ΟΛΑ τα θρεντ του μοτο.γρρ θα τα μαθεις ολα.
    ααα οκ,ευχαριστω virus

Νέο μέλος

"Γιατρε η ακοη μου ειναι τραγικη. Να φανταστεις οταν κλανω δεν ακουω την ιδια μου την κλανια."
    "Θα ακουω καλυτερα;"

never hold back Το avatar του/της Ohm

"Θα ακουω καλυτερα;"
    θες να ακούσεις ένα άλλο;

το hornet του 1998 έχει TPS.

όχι, δεν ξέρω τι το κάνει :|
    I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    ναι τωρα σε καταλαβα ! πολυ σωστος, ομως μια απορια που εχω ακομη (αν γνωριζεις) ειναι η εξης: η φλαντζα κεφαλης δεν ειναι δυνατον να ελεγχθει εκ των προτερων ? εχω βρει διαφορα στο ιντερνετ (οπως πχ πρεσαρισματα αερα μεσω της τρυπας του μπουζι) ομως ο 'σουπερ' μαστορας ειπε οτι αν δε σηκωθει η κεφαλη τοτε δεν μπορει να ελεχθει 100% η φλαντζα (η οποια φυσικα παει στα σκουπιδια μετα,ειναι δεν ειναι καλη)
    Όχι, δεν είναι εύκολο να ελένξει κάποιος τη φλάτζα της κεφαλής.

Κι ο μηχανικός σου, έκανε αυτό που θα έκανε το 99% των μηχανικών όταν βλέπουν λάδια στα υγρά του ψυγείου, πήγε στην κεφαλή.

Είχα χορνετ, είχαν πολλοί φίλοι χόρνετ, δεν μας χαλασε ποτέ ή δεν είχε ποτέ διαρροές η αντλία του λαδιού..

Μάλλον σου έκατσε στραβή και στράβωσες.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Νέο μέλος
    θες να ακούσεις ένα άλλο;

το hornet του 1998 έχει TPS.

όχι, δεν ξέρω τι το κάνει :|
    και το δικο μου εχει (μοντελο 2004)
    https://lh4.googleusercontent.com/-d...2/DSC00697.jpg

Παλαιό μέλος
    Σου ειπε ομως εξ αρχης πως εχουν τα πραγματα και εσυ ,υποπτευομαι, του ειπες να πατε πρωτα στα μπουζι η' οχι ?
    Αψογη μου φαινεται η συμπεριφορα του μαστορα σου
    Ναι, ολα γιναν με πληρη επεξηγηση και με δικη μου εγκριση. Ειδικα για το μπουζι θυμαμαι μου ειχε πει πως ειναι μικρες οι πιθανοτητες αλλα ουσιαστικα δε χανουμε και τπτ. Δεν ηταν και καινουρια η μηχανη οποτε αλλαζα και ενα αναλωσιμο που αργα ή γρηγορα θα χρειιαζοταν αλλαγη.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Όχι, δεν είναι εύκολο να ελένξει κάποιος τη φλάτζα της κεφαλής.

Κι ο μηχανικός σου, έκανε αυτό που θα έκανε το 99% των μηχανικών όταν βλέπουν λάδια στα υγρά του ψυγείου, πήγε στην κεφαλή.

Είχα χορνετ, είχαν πολλοί φίλοι χόρνετ, δεν μας χαλασε ποτέ ή δεν είχε ποτέ διαρροές η αντλία του λαδιού..

Μάλλον σου έκατσε στραβή και στράβωσες.
    εννοεις ψυγειο του λαδιου (και οχι αντλια) ετσι ?
    Γιατι το 99% των μηχανικων να κανει αυτο οταν εγω διαβαζω σε ολα σχεδον τα φορουμ να αναφερουν σαν συχνοτερη αιτια αυτα τα τσιμουχακια ? (δεν ειναι μονο στο hondahornet.org.uk που τα λενε)
    Ναι ειναι στραβη που μπορει να κατσει και σε αλλους που μακαρι να πεσουν σε αυτη τη συζητηση πριν ακουσουν το 99% των μηχανικων. (εγω πιο πολυ ταλαιπωρηθηκα παρα στραβωσα)

Εκτός όλων των άλλων, με σοκάρει το γεγονός να απλώνεις τα ξερά σου ρε άχρηστε κοπρίτη ποδηλατά, γιατί μόνο για ποδήλατα κάνεις και να μαγαρίζεις, να καταστρέφεις και να ασελγείς επάνω στην περιουσία του άλλου και να αλλάζεις πράγματα ψάχνοντας τη βλάβη και παριστάνοντας τον μηχανικό μοτοσυκλετών.
    Ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, όπως είπε και ο devil's, να μάθουμε τη μοτοσυκλέτα μας. Κάποτε δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφόρηση, σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο, αυτή η ατέλειωτη πηγή γνώσης και ίσως κάποτε ξυπνήσουμε κάποιο πρωι κι από όλους αυτούς τους άσχετους να μην έχει μείνει πια κανένας ανοικτός....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος

οποτε κοιτατε να μαθετε καλα την μηχανη σας και να κανετε εσεις καποιες βασικες εργασιες...
    η παρακολουθηση σχετικων forum και η εγγραφη σε αυτα για ανταλλαγη αποψεων με κατοχους ειναι το μεγαλυτερο "σχολειο" που μπορειτε να περασετε...περα απο τις γνωσεις που αποκτας, εχεις την ψυχικη σου ηρεμια γιατι ξερεις τα προβληματα που εχει το μηχανακι σου και τις λυσεις αυτων και, φυσικα, γλιτωνεις και πολλα λεφτα...

Πάντως ο μάστορας, εκτός από ατζαμής είναι και χαζός. Κατέβασε ολόκληρο μοτέρ κ δεν εκανε την παραμικρή σκέψη, μαζί με φλατζα κεφαλής να σερβισαρει και τις άλλες 2 πιθανές αιτίες ανάμιξής νερού στα λάδια.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    Πάντως ο μάστορας, εκτός από ατζαμής είναι και χαζός. Κατέβασε ολόκληρο μοτέρ κ δεν εκανε την παραμικρή σκέψη, μαζί με φλατζα κεφαλής να σερβισαρει και τις άλλες 2 πιθανές αιτίες ανάμιξής νερού στα λάδια.
    Tην ακόμα μια....αφού είπαμε, ΔΕΝ γνώριζε ότι μπορούν να περάσουν λάδια από τα τσιμουχάκια..... να χαρώ εγώ μάστορα γμτ....

Μην πω κι εγώ τι τράβηξα με το GPZ500S προ αλησμόνητων χρόνων....(25 και βάλε, πίσω....) βλέπεις γιοκ ίντερνετ τότε και έτρωγες ότι παπαριά σου έλεγε ο κάθε σούπερ μάστορας
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2012, 19:57
  2. XT 600 enduro διαφορες με το motard
    από apsogos στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 15/09/2009, 10:35
  3. Ειναι βαλβιδες? Ειναι φυσιολογικο? (Hornet 600)
    από RαNd στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 08:29
  4. Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2005, 16:47
  5. Τα πρώτα 3500 χλμ με το CBF-600...
    από Zan_Prizol στο forum Honda CBF's
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2005, 18:04

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε