Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 38 από 38

Θέμα: Συνοδηγός - πότε είμαστε έτοιμοι?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από guardian Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Γενικά θεωρώ ότι ο σωματότυπος μου με βοηθά (2,02 , 94 κιλά) η κοπέλα μου που θέλει ν' ανέβει είναι σχετικά ελαφριά (62 κιλά) και η μηχανή είναι σχετικά βαριά Honda NC 700 X (νομίζω 220 κιλά). ΑΛΛΑ ούτε η κοπέλα μου έχει εμπειρία ως συνοδηγός και ένα από τα προβλήματά μου ακόμα είναι να πέρνω στροφές με σχεδόν μηδενική ταχύτητα, άρα? (Σε επαρχία μένω οπότε δεν θα βρω κίνηση, φανάρια κλπ)
    Μελετήστε μαζί το βίντεο του Χούντρα που μπήκε παραπάνω και κάντε μια δοκιμή σε ανοιχτό χώρο, όπου δεν θα χρειαστούν μανούβρες κλπ.
    Ζήτημα συνήθειας είναι, όπως όλα.

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Γενικά θεωρώ ότι ο σωματότυπος μου με βοηθά (2,02 , 94 κιλά) η κοπέλα μου που θέλει ν' ανέβει είναι σχετικά ελαφριά (62 κιλά) και η μηχανή είναι σχετικά βαριά Honda NC 700 X (νομίζω 220 κιλά). ΑΛΛΑ ούτε η κοπέλα μου έχει εμπειρία ως συνοδηγός και ένα από τα προβλήματά μου ακόμα είναι να πέρνω στροφές με σχεδόν μηδενική ταχύτητα, άρα? (Σε επαρχία μένω οπότε δεν θα βρω κίνηση, φανάρια κλπ)
    Όπως έγραψα κι εγώ και κάποιος άλλος πιο πριν, η μαλακία με το συνεπιβάτη είναι στις πολύ χαμηλές ταχύτητες, στα σταμάτα ξεκίνα, σε στροφές με λίγα χιλιόμετρα κι όχι καμπές που μπαίνεις όρθιος με 150.

Αν η σκέψη και μόνο ότι θα ανέβει κάποιος πίσω σου δημιουργεί υπερβολική ανασφάλεια, χέσ'το.
    Δε χάθηκε ο κόσμος ούτε και γεννήθηκε κανείς μαθημένος.

Κι από το φόβο και το άγχος σου μπορεί να κάνεις καμιά πατάτα εκεί που δεν το φαντάζεσαι.

Γράψε λίγα χιλιόμετρα ακόμη και το δοκιμάζεις μετά.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    κανένας συνοδηγός δε χρειάζεται να έχει καμία σοβαρή εμπειρία (πέραν των προφανή https://www.youtube.com/watch?v=nGfqXDdyCY8 ). δυστηχώς ή ευτηχώς, όπως το πάρει κανείς, η ευθύνη είναι πάνω σου

Ολακερο νταμαρι εισαι, οποτε μην το σκιαζεσαι τοσο.
    Δες το βιντεακι του Χουντρα, ειναι πολυ διαφωτιστικο και κανε αυτο που λεει ο Παιπ, πηγαινετε μαζι σε καποιο ησυχο μερος και καντε προπονηση.
    Σε dt θα του παρεις τον αερα.
    Και να εχεις παντα στο μυαλο σου αυτο που λεει ο Σπυρος απο πανω.
    Η ευθύνη θα ειναι παντα δικη σου, οποτε προσεκτικα αλλα οχι τρομαγμενα.
    Inochi, ρε!
    Για οσο.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrEvil Προβολή μηνύματος
    Σε dt θα του παρεις τον αερα.
    Αν αναφερεσαι σε ελαχιστο χρονικό διαστημα, ΟΚ..

Αν αναφερεσαι σε μοντελο της Yamaha, πολύ θα ήθελα να δω το όλο σκηνικό....
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    οταν εισαι ετοιμος να παρεις συνοδηγο δε θα αναρωτιεσαι, οποτε πρεπει να περιμενεις λιγο ακομα.

το θεμα ομως ειναι, ποιον συνοδηγο θα παρεις. εχω παρει φιλο 80 κιλα (ειναι και ο ιδιος μοτοσυκλετιστης) και δεν τον ενιωθα πισω γιατι με ακουλουθουσε στις στροφες κτλ. αν δεν ειχε "πεσει" η αναρτηση λογο του οτι ειναι βαρυς θα ηταν σα να ειμαι μονος. εχω παρει και τυπισα 50 κιλων με την οποια παραλιγο να επεφτα οταν πηγαινε να ανεβει-κατεβει.
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Μέλος
    Τελικά η βόλτα έγινε χθες βράδυ. Στην αρχή μέσα σε πάρκινγκ με χαμηλή ταχύτητα, αργές στροφές, απότομη επιτάχυνση, απότομο φρενάρισμα. Μου φάνηκε πιο εύκολο απ' ότι περίμενα. Επομένως αποφάσισα να πάμε μια βόλτα λίγο πιο μακριά σε "χαλαρή" όμως διαδρομή (ούτε αυτοκίνητο δεν συναντήσαμε). Το θετικό είναι ότι μετά που γύρισα μόνος μου σπίτι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολη η οδήγηση

Παλαιό μέλος
    Τελικά η βόλτα έγινε χθες βράδυ. Στην αρχή μέσα σε πάρκινγκ με χαμηλή ταχύτητα, αργές στροφές, απότομη επιτάχυνση, απότομο φρενάρισμα. Μου φάνηκε πιο εύκολο απ' ότι περίμενα. Επομένως αποφάσισα να πάμε μια βόλτα λίγο πιο μακριά σε "χαλαρή" όμως διαδρομή (ούτε αυτοκίνητο δεν συναντήσαμε). Το θετικό είναι ότι μετά που γύρισα μόνος μου σπίτι μου φάνηκε πολύ πιο εύκολη η οδήγηση
    Ναι, αυτο ειναι αληθεια. Οταν οδηγησεις με συνεπιβατη για αρκετη ωρα μετα σου φαινεται ποδηλατο οταν εισαι μονος. Χαιρομαι που ολα πηγαν καλα παντως, ελπιζω να το χαρηκε κι η κοπελα σου.

Ενα ακομα κολπακι που ξεχασα να αναφερω σχετικα με το ανεβασμα/κατεβασμα του συνεπιβατη: Εχω παρατηρησει πως αν ειμαι ορθιος με σχετικα ανοιχτα τα ποδια(σκεψου λιγο πιο πολυ απο το ανοιγμα των ωμων σου, σε σχημα Λ) ειναι πολυ πιο ευκολο το ανεβασμα. Οταν εισαι μονος εχεις συνηθως τα ποδια σου να εφαπτονται με τη μηχανη, οποτε οταν παει να ανεβει ο συνεπιβατης η οποια ταλαντωση της μηχανης μεταφερεται κατευθειαν και στο σωμα σου με αποτελεσμα να ζοριζεσαι χωρις λογο. Ενω αν ανοιξεις τα ποδια σου οπως λεω θα δεις πως δινεις ενα περιθωριο πλαγιας μετακινησης στη μηχανη που δε σε επηρεαζει καθολου. Αυτο το κολπακι βεβαια δουλευει κυριως για ψηλους.

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. καβαλαμε μοτο ΟΤΑΝ ειμαστε ετοιμοι..
    από EVI στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 09/10/2006, 21:52
  2. Πότε θα κάνει ξαστεριά
    από swtos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2003, 07:34
  3. Ρε θα σας γνωρίσω απο κοντά ποτέ?? ε?
    από petridist στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2003, 17:06
  4. Έετσι θα ειμαστε μετα απο 50 χρονια!!!
    από dela στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/11/2003, 19:36
  5. Ειμαστε Για Μεγαρα Το Σκ?
    από XTMPAM στο forum Αγωνιστικά νέα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 10:43

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας