Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 78

Θέμα: Ποιοτική μπαταρία

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mankam Προβολή μηνύματος
    Motobatt έχω στο zzr και στο z έιναι στον τεταρτο χρόνο και έχουν συμπεριφορά καινούργιας φυσικά γίνεται μια συντήρηση σε περιόδους ακινησίας, αρκέτοι επίσης απο την παρέα φοράνε motobatt.
    τιμές για 12 14 ah 70-80 ευρώ
    είναι τζελ τελικά, ή κλειστού τύπου??? τι ακριβώς είναι?
    γι' αυτήν μου είπε ο πωλητής ότι έχει υψηλό cca σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    τελικως, μαλλον δεν αξιζει να "επενδυσει" καποιος σε ακριβη μπαταρια γιατι οι χρονοι ειναι σχεδον παραπλησιοι με τις φθηνες και η αποσβεση δεν γινεται ποτε...
    αν δε, υπαρχει και ενας καλος φορτιστης/συντηρητης νομιζω οτι οι φθηνες ειναι vfm...

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Yuasa made in Japan...αγορά πριν κανα 2 μηνο!!!
    Πως δεν υπάρχουν πια??
    3η μπαταρία που αγορασα στα 10 χρόνια για το ίδιο μότο!!
    Το ότι δεν υπάρχουν βολευεουν για να πουλάνε Taiwan κ Indonesia!! Ποτέ ξανά...μα φορά την πατησα κ στο 6μηνο Πούλο!!
    Ride(s) the wind of change...

κάτι ενδιαφέρον που διάβασα:

""I'm going to buy the battery with the most cold cranking amps I can find," says a lot of people when they decide to go battery shopping. Is that really the best way to pick out a battery? Oftentimes, the answer is, "no." To explain why, we should first explain exactly what cold cranking amps are. The Battery Council International has come up with a series of standardized tests that allow all battery manufacturers to list specifications for their batteries, based on the outcome of those standardized tests. One of the measurements that can be determined from those standardized tests is how many cold cranking amps (CCA) a battery can generate.

So how is this determined? Since "Cold" is in the name, they put a battery in a cold environment (0°F/-18°C) and measure the discharge load in amperes that a new, fully-charged battery can deliver for 30 seconds, while still maintaining terminal voltage equal to or higher than 1.20 volts per cell. Why did they pick a cold environment? Ask anyone who lives in a cold climate with a high-mileage diesel truck- it takes a long time to start some vehicles, whether that is due to high compression engines, extremely cold temperatures or both.

Measuring cold cranking amps gives someone a good idea of what they can expect from their battery in some of the worst conditions possible for starting a vehicle. Are there instances where someone may need to start a car in temperatures colder than 0°F or crank an engine for longer than 30 seconds or both? Absolutely. However, those are exceptions and not the rule. Even in those exceptional cases, the CCA rating for a battery will still offer someone a general idea of how their battery is designed to perform in those conditions.

So Should I Buy A Battery Based on the CCA Rating?

Even though some areas of the United States will dip down into sub-zero temperatures, most vehicles just don't see those types of conditions on a regular basis, if ever. With that knowledge, does it make sense for a Corvette owner to select a new battery because it offers a lot of cranking power in sub-zero temperatures? Probably not. What about a Duramax diesel owner in Florida? Same deal. Even if that engine requires more starting power than a typical engine, it probably isn't necessary to overbuy a battery based on cranking amps that may never be needed. A battery should meet or exceed the manufacturer's recommendations for cranking amps (or cold cranking amps), but in most cases, buying a battery with an extra 300 CCAs isn't necessary and will probably cost more money.

Why did CCA Ratings Become So Popular?

Part of the blame for this CCA craze can be attributed to the brands and manufacturers themselves. Just like sports car manufacturers brag about how much horsepower their engines have, battery brands tend to do the same thing with their performance attributes. Enough brands and companies have told people over the years that "more is better" when it comes to cold cranking amps, that a lot of folks now believe it always the case. While more may be better, it may not be necessary and it may be more expensive.

So What Is CA and MCA?

Many batteries typically also come with a cranking amps (CA) rating (also sometimes referred to as Marine Cranking Amps or MCA). This is the same test as the cold cranking amps test, except it is performed at 32°F (0°C). The cranking amps number will be higher than the CCA number, because of the warmer temperature, but you know what that means to a battery marketer- BIGGER IS BETTER!!! Once again, battery advertisements may praise the virtues of a battery that has more cranking amps than Brand X and some people will believe that is important, while ignoring that brand X has more than enough cranking amps for their four-cylinder engine and may cost 20% less.

What Specification Can We Brag...."

πηγή: http://www.optimabatteries.com/en-us...amps-cca-mean/

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Yuasa made in Japan...αγορά πριν κανα 2 μηνο!!!
    Πως δεν υπάρχουν πια??
    3η μπαταρία που αγορασα στα 10 χρόνια για το ίδιο μότο!!
    Το ότι δεν υπάρχουν βολευεουν για να πουλάνε Taiwan κ Indonesia!! Ποτέ ξανά...μα φορά την πατησα κ στο 6μηνο Πούλο!!
    τιμούλες?
    πουτσ@@@@@@@@@

Μάνος Το avatar του/της mankam
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    είναι τζελ τελικά, ή κλειστού τύπου??? τι ακριβώς είναι?
    γι' αυτήν μου είπε ο πωλητής ότι έχει υψηλό cca σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
    Batteries with AGM technology

The most advanced battery technology of the moment is the AGM (Absorbed Glass Mat "Absorbed Glass fiber separators"). Fully sealed and stamped. Just installed on the bike and forget to charge it or pour electrolyte, 100% non mantenimiento.Usa separating sheets of fiberglass intertwined microporous high quality, providing very low electrical resistance and ensuring the absorption of electrolyte during its lifetime, which ensures that the electrolyte does not move or flow from place to place with vibrations or movements caused by the vehicle.

The terminals have a higher electrical conductivity due to the copper insert of very low resistance, which also maximizes the power delivered. They have a 20% more starting power than any battery.

It can be recharged using a conventional charger, and supports nearly three times charge-discharge cycles a battery of gel. Furthermore two years while standing still has a 90% of the residual charge, the AGM can be placed at any position, although it is recommended to place any battery upside down. Committed to the environment: 100% Recyclable.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Με αφορμή το πρόβλημα μου, την μπαταρία μου δηλαδή που ψώφισε, και την οποία την είχα αγοράσει για καλή, Bosch επώνυμη κλπ κλπ, ήθελα να ρωτήσω ή να ακούσω προτάσεις για ποιοτικές μπαταρίες. Η Bosch μου (CB14L-A2) δεν αναγράφει επάνω της τόπο παραγωγής και να πω και την αλήθεια δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει αυτό, αλλά μάρκες όπως Varta, Odyssey έχουν ελπίδες να κρατήσουν περισσότερο από 3 χρόνια που κράτησε η Bosch? και έχουν χώρες παραγωγής β' ή ά ποιότητας κι αυτές ή είναι στανταρ και μία η ποιότητά τους?
    Πριν μια εβδομάδα άλλαξα κι εγώ μπαταρία γιατί η προηγούμενη (Bosch YB12 AL-A2) τα έπαιξε, καθαρά λόγω ακινησίας και ελάχιστης χρήσης. Κατέληξα πάλι σε Bosch επειδή κράτησε 2,5+ χρόνια με δεδομένο ότι η μηχανή κινείται ελάχιστα. Η μαμίσια της ήταν GS (θυγατρική της Υuasa), με καθημερινή χρήση κράτησε 3 χρόνια, μετά μπήκε Yuasa (άνευ χώρας παραγωγής) η οποία επίσης κράτησε 3 χρόνια με καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας. Παραγγέλνω την Bosch εκεί που είχα παραγγείλει και την προηγούμενη και με παίρνει τηλ το παιδί να με ενημερώσει πως ο έμπορος που συνεργαζόταν έχει κλείσει και πως θα την παραγγείλει από αλλού. Με παίρνει τελικά μετά από 2 μέρες να με ενημερώσει για την τιμή που του είπαν και έμεινε κόκκαλο... 78 ευρώ Θυμόμουν ότι την προηγούμενη την είχα αγοράσει κοντά στα 50 και μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά.

Τελικά την παρήγγειλα από ίντερνετ, τιμή 38 ευρώ... Προέλευση Βιετνάμ, όπως κι η προηγούμενη. Το είπα στο μαγαζί και του την πήγα να βάλει τα υγρά και να την φορτίσει, μόλις άκουσε την τιμή ήταν σίγουρος πως είναι μαϊμού Bosch, δεν τον έπειθε και η εμφάνιση, τον ξένισε π.χ. που πάνω στη μπαταρία τα στοιχεία είναι ένα αυτοκόλλητο, ενώ στις Yuasa είναι ανάγλυφα πάνω στην μπαταρία. Τελικά έψαξα και βρήκα την παλιά απόδειξη, πριν 3 χρόνια όντως θυμόμουν καλά και την είχα πάρει 48 ευρώ, επίσης κατασκευής Βιετνάμ, μέχρι και το κουτί βρήκα, βγάλαμε και την παλιά, επίσης αυτοκόλλητα τα στοιχεία κι όχι ανάγλυφα. Επίσης στο επίσημο site της Bosch η εμφάνιση η ίδια, μέσα είχε πολυσέλιδα πολύγλωσσα για τις οδηγίες χρήσης, δεν μου φάνηκε να είναι μαϊμουδιά. Πάντως το παιδί επέμενε ότι παίζει μαϊμουδιά με μπαταρίες στο ίντερνετ, βέβαια τον "καθησύχαζε" ότι κι η προηγούμενη που ήταν αγορασμένη από αυτόν ήταν οπτικά πανομοιότυπη. Δεν ξέρω τι παίζει, πάντως η διαφορά 38 ευρώ και 78 ευρώ απλά χαοτική... Στη δική σου περίπτωση μου κάνει εντύπωση πως δεν αναφέρεται χώρα κατασκευής (όπως σ' εμένα δεν αναφερόταν στη Υuasa).

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    τιμούλες?
    Πλεον 84€ απο 75€...
    Ride(s) the wind of change...

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Πριν μια εβδομάδα άλλαξα κι εγώ μπαταρία γιατί η προηγούμενη (Bosch YB12 AL-A2) τα έπαιξε, καθαρά λόγω ακινησίας και ελάχιστης χρήσης. Κατέληξα πάλι σε Bosch επειδή κράτησε 2,5+ χρόνια με δεδομένο ότι η μηχανή κινείται ελάχιστα. Η μαμίσια της ήταν GS (θυγατρική της Υuasa), με καθημερινή χρήση κράτησε 3 χρόνια, μετά μπήκε Yuasa (άνευ χώρας παραγωγής) η οποία επίσης κράτησε 3 χρόνια με καθημερινή χρήση της μοτοσυκλέτας. Παραγγέλνω την Bosch εκεί που είχα παραγγείλει και την προηγούμενη και με παίρνει τηλ το παιδί να με ενημερώσει πως ο έμπορος που συνεργαζόταν έχει κλείσει και πως θα την παραγγείλει από αλλού. Με παίρνει τελικά μετά από 2 μέρες να με ενημερώσει για την τιμή που του είπαν και έμεινε κόκκαλο... 78 ευρώ Θυμόμουν ότι την προηγούμενη την είχα αγοράσει κοντά στα 50 και μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά.

Τελικά την παρήγγειλα από ίντερνετ, τιμή 38 ευρώ... Προέλευση Βιετνάμ, όπως κι η προηγούμενη. Το είπα στο μαγαζί και του την πήγα να βάλει τα υγρά και να την φορτίσει, μόλις άκουσε την τιμή ήταν σίγουρος πως είναι μαϊμού Bosch, δεν τον έπειθε και η εμφάνιση, τον ξένισε π.χ. που πάνω στη μπαταρία τα στοιχεία είναι ένα αυτοκόλλητο, ενώ στις Yuasa είναι ανάγλυφα πάνω στην μπαταρία. Τελικά έψαξα και βρήκα την παλιά απόδειξη, πριν 3 χρόνια όντως θυμόμουν καλά και την είχα πάρει 48 ευρώ, επίσης κατασκευής Βιετνάμ, μέχρι και το κουτί βρήκα, βγάλαμε και την παλιά, επίσης αυτοκόλλητα τα στοιχεία κι όχι ανάγλυφα. Επίσης στο επίσημο site της Bosch η εμφάνιση η ίδια, μέσα είχε πολυσέλιδα πολύγλωσσα για τις οδηγίες χρήσης, δεν μου φάνηκε να είναι μαϊμουδιά. Πάντως το παιδί επέμενε ότι παίζει μαϊμουδιά με μπαταρίες στο ίντερνετ, βέβαια τον "καθησύχαζε" ότι κι η προηγούμενη που ήταν αγορασμένη από αυτόν ήταν οπτικά πανομοιότυπη. Δεν ξέρω τι παίζει, πάντως η διαφορά 38 ευρώ και 78 ευρώ απλά χαοτική... Στη δική σου περίπτωση μου κάνει εντύπωση πως δεν αναφέρεται χώρα κατασκευής (όπως σ' εμένα δεν αναφερόταν στη Υuasa).

Όταν ο έμπορος θέλει να πετυχει τους στόχους της χρονιάς που του έχει βάλει η Bosch ,προκειμένου να πάρει μια επιπλέων έκπτωση στα τιμολόγια του , θα πουλήσει σε τιμή χώμα όσες μπαταριές του απομένουν!!!!!
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    η τιμη του μολυβδου δεν ειναι σταθερη και ο μολυβδος ειναι ολο το κοστος της μπαταριας

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Επειδή Bosch έχω πάνω στη μηχανή, στο κουτί και τα προειδοποιητικά είχε τόσο χοντρά λάθη και ορθογραφικά που δεν πίστευα τα μάτια μου. Ούτε ο τελευταίος Κινέζος τέτοιο χάλι και την αγόρασα από κατάστημα που θεωρώ εγγυημένο οπότε δύσκολα να τρώει μπανάνες.

Αν θυμάμαι καλά όλα τα στοιχεία είναι αυτοκόλλητα και όχι ανάγλυφα, η δε τιμή 40-45€ για 7Ah

Παλαιό μέλος
    Ότι μπαταρία και να πάρετε, η πρώτη φόρτιση της είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες μακροζωϊας της. Όταν της βάζουν τα υγρά και στο καπάκι μισή ώρα φόρτισης μην περιμένετε να κρατήσει οποιαδήποτε μπαταρία. Προτιμώ μια φτηνή και κάπως ποιοτική μπαταρία με καλή φόρτιση από μια πανάκριβη και με ελλειπή φόρτιση.

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Αυτό με την αρχική φόρτιση ,αν και το'χω ακούσει πολλές φορές ,ομολογώ οτι με μπερδεύει.

Σαφώς κ φαίνεται απολύτως λογικό να φορτιστεί σωστά μια μπαταρία στην αρχική της φάση.

Απο την άλλη ,όσοι πουλάνε μπαταρίες ,αναφέρουν ,τόσο στις διαδυκτιακές καταχωρήσεις τους ,όσο και απο κοντά (στα φυσικά τους καταστήματα) ,
    οτι οι μπαταρίες είναι Ετοιμες Προς Χρήση απο το κουτί τους.(Fit'n'Go)

33 χρόνια τώρα με μηχανοκίνητα ,έχω ψωνίσει αρκετές μπαταρίες.
    9 στις 10 φορές ,οι "ειδικοί" επέμεναν: "Βάλτη πάνω κ φύγε ,δεν έχει ανάγκη ,έτοιμη είναι"
    1 στις 10 ,κάποιος ,την έβαλε σε φορτιστή για 30 sec.

Tα τελευταία 6 χρόνια ,που "ανακάλυψα" τους συντηρητές ,ΔΕΝ έχω ξαναχρειαστεί μπαταρία ,οπότε ΔΕΝ γνωρίζω ΑΝ έχει αλλάξει κάτι στην άποψη των πωλητών.

Τι ισχύει τελικά στην πραγματικότητα;

Είναι οι μπαταρίες έτοιμες για χρήση ,όταν πακετάρονται στην συσκευασία τους ,απο τα εργοστάσια κατασκευής τους;

Τα πιθανά fails που -πιθανά- θα προκύψουν ,σε μιά μπαταρία που θα μπεί απ'το κουτί στην μοτό ,χωρίς καμία αρχική φόρτιση ,έχουν να κάνουν με χημικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ;...
    ...ή με φαινόμενα "μνήμης" χαμηλής χωριτικότητας (όπως πχ σε καινούργιες μπαταρίες η-λιθίου) ;

Τι είναι αυτό που καθορίζει την επάρκεια της αρχικής φόρτισης;
    Ο τρόπος; - Ο χρόνος; - Κάτι άλλο;

Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει ,και να έχει την διάθεση να μας ενημερώσει ,πιστεύω οτι θα εκτιμηθεί δεόντος ο κόπος του απο πολλούς.
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Banned
    H θεωρια λεει οτι στην πρωτη χρηση χρειαζεται καλη φορτιση...

εγω αυτο εφαρμοζω, και εμπιστευομαι τις γνωσεις μου καλυτερα απο του οποιου πωλητη
    (μηχανολογικες σπουδες γαρ)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    επισης η μπαταρια χανει ζωη οταν τη ζοριζουμε ξεφορτιστη
    γι αυτο σε περιπτωσεις μεγαλης ακινησιας χρειαζεται ο συντηρητης που την κραταει φορτισμενη ωστε να μην υποφερει στο μιζαρισμα

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
    από koskarav στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2011, 21:39
  2. Emeina ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ!!!!!!!!!!
    από blueangel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 56
    Τελευταίο μήνυμα: 26/01/2006, 16:18
  3. Ψάχνω Μπαταρία
    από male_hermes στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket