Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 39 από 39

Θέμα: Βοήθεια σχετικά με ρύθμιση προφόρτισης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ρε κορίτσια, ψυχραιμία...

Τα μηχανουργεια ΔΕΝ φτιαχνουν ελατήρια...!
    (τουλάχιστον όχι ελατηρια αναρτήσεων μοτο..)

Απλά κοβουν και μπιζουτάρουν τις ακρες..
    Εχει κανα δυο μαγαζιά που φτιάχνουν ελατήρια, δεν ξέρω βέβαια αν φτιάχνουν ένα, και βέβαια πρέπει να έχει την κατάλληλη διάμετρο σύρματος,
    και τι ποιότητας σύρμα είναι και τι κατεργασία χρειάζεται μετά και ποιός θα την κάνει ...

Να ρωτησω και εγω κατι σχετικο...υπαρχει καποιος τυπος για τον υπολογισμό της σκληροτητας του ελατηριου της πισω αναρτησης; Στο smt δινει μαμα ελατηριο 150-195 (με ρυθμιστη προφορτισης που "τρώει "καποια mm αφου κάθεται πανω απο το ελατηριο).
    Στο manual δινει μέγιστη προφορτιση (full weight ή sport settings) τις 5 πληρεις στροφες στον ρυθμιστή ο οποίος τερματίζει στις 9. Για να έχω δυναμικό sag στο 1/3 πρεπει να προφορτισω με τον ρυθμιστή στο 6. Για δικάβαλο παραπάνω...μην πω και τριβαλιτσο..
    Σκέφτομαι λοιπόν αλλαγή ελατηρίου αλλα η ktm και η einbach δίνουν 170-205. Πρωτα απο ολα σκεφτομαι αν θα μπορω να φερω το sag σωστα με το 170 και δεν θα ειναι πολυ σκληρο και δευτερον αντα 205 σε σχεση με τα 195 δημιουργήσουν πρόβλημα. Νομιζω 200mm εδινε στα παλαιοτερα χωρις τον ρυθμιστη

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Είναι αδύνατον να ρυθμίσεις σωστά το sag για έναν αναβάτη που είναι πχ 80 κιλά, και το ίδιο ελατήριο να δίνει σωστές τιμές και στα 150-160-180. Το σφίγγεις εφόσον έχεις να κάνεις ταξίδι, και οδηγάς σαν να πηγαίνεις νύφη σε εκκλησία όπως είχε πει κάποτε ο τρισμέγιστος παλιάνθρωπος.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ένα εργαλείο για βοήθεια....

http://sonicsprings.com/catalog/calc...pring_rate.php

Από κάποια αμερικάνικη εταιρία είχα βρει για το Fazer τι να βάλω με αντίστοιχο εργαλείο αλλά δεν θυμάμαι πιά. Νομίζω racetech.com αν και δεν ψώνισα από εκεί τελικά.

Και ένα κειμενάκι που εξηγεί λίγο τα πράγματα http://www.sportrider.com/technicali...te-and-preload

Πάντως κύριοι με ένα απλό google κατασκευή ελατηρίων βγάζει πολλά καταστήματα (αφού δεν λέγονται μηχανουργεία) και Αθήνα και Σαλλλονίκη. Τέλος πάντων, θεωρητική η κουβέντα και μόνον για έχοντες διάθεση για πείραμα.

Μαλλον δεν με καταλαβες. Μονοκαβαλος ειμαι πανω απο την ρυθμιση για full load που δινει η ktm επομενωςς το ελατηριο ειναι μαλακοτερο απο οτι χρειαζομαι. Δικαβαλα κανω συχνα. Δεν περιμενω απο ενα πιο σκληρο ελατηριο να μην χρειαζεται ρυθμισμα για καθε συνθηκη. Αυτο που ρωταω ειναι πως υπολογιζω το ποσο πιο σκληρο και τι γινεται με το μηκος.
    Το να κανω διαιτα το σκεφτηκα αλλα ειναι οφφτοπικ

Ok κατάλαβα τι λες.
    Δεν καταλαβαίνω αυτό που έγραψες όμως " Στο manual δινει μέγιστη προφορτιση (full weight ή sport settings) τις 5 πληρεις στροφες στον ρυθμιστή ο οποίος τερματίζει στις 9. Για να έχω δυναμικό sag στο 1/3 πρεπει να προφορτισω με τον ρυθμιστή στο 6."
    Όπως το καταλαβαίνω, η μέγιστη προφόρτιση είναι το 9 και το 5 είναι η μεσαία τιμή που συνήθως είναι ρυθμισμένα όλα για έναν αναβάτη μεσαίου βάρους. Το 6 δεν σε βγάζει εκτός ορίων, αφού το 5 προφανώς εννοεί sport settings για τον μέσο αναβάτη.
    Εκτός ορίων βγαίνεις όταν το ελατήριο έχει ξεπεράσει τα όρια ρύθμισης προφόρτισης χωρίς να πιάνεις τις επιθυμητές τιμές sag.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Η KTM δίνει 3 τιμες προφόρτισης: Soft-medium-sport(full load) Αν θυμάμαι καλά είναι 3-4-5 στροφές αντίστοιχα από τέρμα αριστερόστροφα. Οπότε θεωρούμε σαν max τιμή προφόρτισης με βάση την KTM το 5.
    Με αυτό το σκεπτικό είμαι πάνω από τα όρια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από xaotikos Προβολή μηνύματος
    Η KTM δίνει 3 τιμες προφόρτισης: Soft-medium-sport(full load) Αν θυμάμαι καλά είναι 3-4-5 στροφές αντίστοιχα από τέρμα αριστερόστροφα. Οπότε θεωρούμε σαν max τιμή προφόρτισης με βάση την KTM το 5.
    Με αυτό το σκεπτικό είμαι πάνω από τα όρια.
    Δεν το ξέρω αυτό με τα WP. ίσως κάποιος ψαγμένος με τις αναρτήσεις σας, ή μια ερώτηση σε Τασούλη να βοηθούσε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μονοκαβαλος ειμαι πανω απο την ρυθμιση για full load που δινει η ktm επομενωςς το ελατηριο ειναι μαλακοτερο απο οτι χρειαζομαι. Δικαβαλα κανω συχνα. Δεν περιμενω απο ενα πιο σκληρο ελατηριο να μην χρειαζεται ρυθμισμα για καθε συνθηκη. Αυτο που ρωταω ειναι πως υπολογιζω το ποσο πιο σκληρο
    ΠΟλλυυυυυ χοντρικά...

Αν υποθέσουμε ότι το ελατήριο έχει γραμμική υποχώρηση χ = κ/F, υπολογίζοντας το ποσοστό (%) που ξεπερασες το sag (πραγματικό/ιδανικό) αυξανεις αντίστοιχα την σκληρότητα κ (εφόσον κρατήσεις τα κιλακια σου στο ίδιο F..)

και τι γινεται με το μηκος.
    Καλό παιδί να είναι και δε βαριέσαι...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123

Παρόμοια θέματα

1. βοηθεια σχετικα με καρμπυρατερ
    από giannis113 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2010, 07:12
  2. Βοήθεια σχετικά με το eBay!?
    από extremist στο forum Off topic