Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 72

Θέμα: Ανορθωτής??

Να πάρει κόλα που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.

Κώστα, αν το κάνεις μόνος σου φόρεσε γάντια εργασίας γιατί τα χείλη του καπακιού είναι ξυράφι.
    Α και να κοιτάξεις να έχεις μεταλλικά allen και καλής ποιότητας, γιατί αν χαλάσουν οι βίδες του στάτορα ή στο λαμάκι που συγκρατεί το καλώδιο, είναι μεγάλο λούκι να τις βγάλεις μετά.

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Παρέλαβα το μηχανάκι χθες στις 12 το βράδυ και άρχισα το διάβασμα.

Βρήκα από φόρουμ τη διαδικασία ανακατασκευής πηνίων και δε μου φάνηκε τρομερή η διαδικασία. Έτσι θα το επιχειρήσω μόνος μου!!!
    Χρειάζομαι σύρμα περιέληξης(στην ίδια διατομή με το υπάρχον), μονωτικό σπρέι(να αντέχει θερμοκρασίες), πολυεστερικό βερνίκι και θερμοσυστελλόμενα.
    Το μόνο που δεν έχω βρει είναι το τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για τις βίδες των πηνίων και τις βίδες του βολάν. Αν μπορεί κάποιος να μου στείλει με ένα βρουμ ή ένα μήνυμα ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω θα του ήμουν υπόχρεος.

@toyar: Βρήκα από το manual πως θα κάνω τον ηλεκτρολογικό έλεγχο που μου έγραψες και τι τιμές πρέπει να δω οπότε αυτό θα γίνει πρώτο
    @notakos: Της unior έχω και τα είχα πάρει για καλά, με εφ' όρου ζωής εγγύηση. Θα δείξει.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μοτέρ χωρίς λάδι? Είναι καλύτερα να τη γείρω στα δεξιά να βγάλω τα πηνία και να την ξαναδέσω ή να αδειάσω όλα τα λάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή?
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Κώστα, άδειασε τα λάδια και άφησέ έτσι μέχρι να την φτιάξεις, δεν παθαίνει τίποτα.
    Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να την γείρεις με τα λάδια μέσα.
    Κόκκινη κόλλα σπειρωμάτων από μαγαζί με χρώματα ή βιομηχανικά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Κώστα, άδειασε τα λάδια και άφησέ έτσι μέχρι να την φτιάξεις, δεν παθαίνει τίποτα.
    Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να την γείρεις με τα λάδια μέσα.
    Κόκκινη κόλλα σπειρωμάτων από μαγαζί με χρώματα ή βιομηχανικά.
    O παππούλης

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kordix Προβολή μηνύματος
    Δεν χρησιμοποιώ την μάρκα loctite γατί είναι ακριβά τα προϊόντα της. Πάρε μια κόλλα σπυρωμάτων ενισχυμένη, για να αντέξει τους κραδασμούς. Ξέρω ότι η κόκκινη είναι η ισχυρή, η μπλέ λιγότερο και νομίζω πως υπάρχει και πράσινη που είναι ενδιάμεση. Αλλά καλύτερα ρώτα σε κάποιο μαγαζί με λιπαντικά φλατζόκολλες και τα σχετικά.

Ωραίο το λινκ που διαβάζεις

(κάποια στιγμή θα ανοίξω και γω το δικό μου για έλεγχο και επί της ευκαιρίας θα βάλω κόλλα σπυρωμάτων ξανά!)

Ακριβά αλλά εγγυημένα ρε Κώστα. Δεν ξέρω για άλλες δουλειές αλλά σε αυτήν εγώ θα έβαζα λοκτάιτ. Δεν είναι κάτι που ανοίγεις για επιθεώρηση εύκολα ούτε κάθε μέρα. Κάνει που κάνει την δουλειά ας την κάνει από την αρχή με τα σωστά υλικά. Πόσο ακριβό να είναι ένα μπουκαλάκι?? Απ όσο βλέπω το ισχυρότερο έχει 30 € το μπουκαλάκι των 50ml
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παλαιό μέλος
    Τα Loctite υπάρχουν σε μπουκαλάκια των 5ml, με χαμηλές τιμές αν πρόκειται για μια δουλειά, όπως του congate.

Πχ : http://www.praktiker.gr/p/asfalistik...kratisis-15731

(Ο τύπος 271 είναι τυχαίος. Δεν ξέρω αν είναι ο καταλληλότερος.)

Παλαιό μέλος
    Ρε παιδιά έγραψα δεν ξέρω τα λοκταιτ γιατί παίρνω πιο φτηνά δεν του προτινα να πάρει πιο φτηνά. Ας πάρει ο Κώστας ότι θέλει ή ότι είναι καλύτερο.

Καλημέρες.

Η «εγχείριση» ξεκίνησε ξαπλώνοντας το εργαλείο. Έβαλα ένα κούτσουρο με μία πετσέτα από πάνω και ακούμπησα τη μηχανή με το πλαίσιο.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_0053.jpg 
Προβολές:	127 
Μέγεθος:	102,2 KB 
ID:	352561

Φωτογραφίες τις βίδες και τις σημείωσα με έναν πολύ έξυπνο τρόπο που βρήκα στο διαδίκτυο

Όνομα:	DSC_0056.jpg 
Προβολές:	128 
Μέγεθος:	89,4 KB 
ID:	352562

και εδώ τα πηνία

Όνομα:	DSC_0060.jpg 
Μέγεθος:	93,7 KB 
ID:	352563

Μπορεί κάποιος να μου πει αν το καλώδιο που δείχνει το βελάκι έπρεπε να χάσκει έτσι?
    Τα καλώδια βέβαια που φτάνουν στις φίσες είναι 7(5 φεύγουν από τα πηνία και 2 από το π@π@ράκι που είναι πιασμένο με το λαμάκι).
    Γιατί νομίζω ότι δεν έπρεπε να τα βρω έτσι?

Η μηχανή πόσο καιρό μπορεί να μείνει ξάπλα? Να την αφήσω έτσι ή να τη δέσω και να την αφήσω όρθια?
    O παππούλης

γαμώ τα κόλπα αυτό με τις βίδες

πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    γαμώ τα κόλπα αυτό με τις βίδες

Και εμένα μου φάνηκε πανέξυπνο και θα το χρησιμοποιώ κάθε φορά που λύνω κάτι.
    O παππούλης

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Καλημέρες.

Η «εγχείριση» ξεκίνησε ξαπλώνοντας το εργαλείο. Έβαλα ένα κούτσουρο με μία πετσέτα από πάνω και ακούμπησα τη μηχανή με το πλαίσιο.

και εδώ τα πηνία

Όνομα:	DSC_0060.jpg 
Μέγεθος:	93,7 KB 
ID:	352563

Μπορεί κάποιος να μου πει αν το καλώδιο που δείχνει το βελάκι έπρεπε να χάσκει έτσι?
    Τα καλώδια βέβαια που φτάνουν στις φίσες είναι 7(5 φεύγουν από τα πηνία και 2 από το π@π@ράκι που είναι πιασμένο με το λαμάκι).
    Γιατί νομίζω ότι δεν έπρεπε να τα βρω έτσι?

Η μηχανή πόσο καιρό μπορεί να μείνει ξάπλα? Να την αφήσω έτσι ή να τη δέσω και να την αφήσω όρθια?
    Κατ αρχήν από την φωτό δεν φαίνεται αν είναι καλώδιο ή κάποιου τύπου μονωτικό πχ θερμοσυστελλόμενο. Αλλά μην άγχεσαι μπορεί να είναι και κατασκευαστικό
    (τα πηνία πχ να βγαίνουν και για άλλο μοντέλο που να χρειάζεται μια έξτρα τάση που στο δικό σου δεν χρειάζεται). Βέβαια να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει περισσευούμενο καλώδιο αλλά νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

και σε άλλη φωτό που βρήκα στο νετ φαίνεται να περισσεύει όπως στο δικό σου

Όνομα:	pinia drz.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	38,8 KB 
ID:	352575
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κατ αρχήν από την φωτό δεν φαίνεται αν είναι καλώδιο ή κάποιου τύπου μονωτικό πχ θερμοσυστελλόμενο. Αλλά μην άγχεσαι μπορεί να είναι και κατασκευαστικό
    (τα πηνία πχ να βγαίνουν και για άλλο μοντέλο που να χρειάζεται μια έξτρα τάση που στο δικό σου δεν χρειάζεται). Βέβαια να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει περισσευούμενο καλώδιο αλλά νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

και σε άλλη φωτό που βρήκα στο νετ φαίνεται να περισσεύει όπως στο δικό σου

Όνομα:	pinia drz.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	38,8 KB 
ID:	352575
    Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

Δένω το καπάκι και αρχίζω το λύσιμο των πηνίων
    O παππούλης

* Σύρμα πηνείων ίδιας διατομής με αυτό που φοράει το μαμισιο. * Μετράς σωστά σπειρες και τυλιγεις όσες ξετυλιξες * δεν ξεκινάς να λυνεις αν δεν είσαι καθολα έτοιμος, να έχεις δλδ όλα όσα χρειάζεσαι διαθέσιμα. Καλή επιτυχία.

Αποσυντονισμένο Μέλος Το avatar του/της Desperado
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Παρέλαβα το μηχανάκι χθες στις 12 το βράδυ και άρχισα το διάβασμα.

Βρήκα από φόρουμ τη διαδικασία ανακατασκευής πηνίων και δε μου φάνηκε τρομερή η διαδικασία. Έτσι θα το επιχειρήσω μόνος μου!!!
    Χρειάζομαι σύρμα περιέληξης(στην ίδια διατομή με το υπάρχον), μονωτικό σπρέι(να αντέχει θερμοκρασίες), πολυεστερικό βερνίκι και θερμοσυστελλόμενα.
    Το μόνο που δεν έχω βρει είναι το τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για τις βίδες των πηνίων και τις βίδες του βολάν. Αν μπορεί κάποιος να μου στείλει με ένα βρουμ ή ένα μήνυμα ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω θα του ήμουν υπόχρεος.

@toyar: Βρήκα από το manual πως θα κάνω τον ηλεκτρολογικό έλεγχο που μου έγραψες και τι τιμές πρέπει να δω οπότε αυτό θα γίνει πρώτο
    @notakos: Της unior έχω και τα είχα πάρει για καλά, με εφ' όρου ζωής εγγύηση. Θα δείξει.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μοτέρ χωρίς λάδι? Είναι καλύτερα να τη γείρω στα δεξιά να βγάλω τα πηνία και να την ξαναδέσω ή να αδειάσω όλα τα λάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή?
    Βάλε το λινκ από το φόρουμ που αναφέρεις να το δούμε και εμείς!!! Επίσης ανέβαζε φωτό, το έχεις ξεκινήσει ωραία, καλή επιτυχία εύχομαι.
    Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αφού θα μπει που θα μπει σε αυτή την διαδικασία, εαν χρησιμοποιήσει σύρμα λίγο παχύτερης διατομής αλλά με τις ίδιες σπείρες , δεν θα είναι καλύτερα? Νομίζω ότι έτσι θα βγάζει τα ίδια volt αλλά περίσσότερα Amps. Στις φωτό πάντως φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο για σύρμα μεγαλύτερης διατομής.

Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πάλι ανορθωτής;
    από Stergios69 στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 02/05/2006, 17:40
  2. Ανορθωτής σεληνίου
    από dukeandthecity στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2006, 10:36
  3. καινουργιος ανορθωτης
    από afrolykos στο forum Honda Africa