Να πάρει κόλα που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.
Να πάρει κόλα που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.
Κώστα, αν το κάνεις μόνος σου φόρεσε γάντια εργασίας γιατί τα χείλη του καπακιού είναι ξυράφι.
Α και να κοιτάξεις να έχεις μεταλλικά allen και καλής ποιότητας, γιατί αν χαλάσουν οι βίδες του στάτορα ή στο λαμάκι που συγκρατεί το καλώδιο, είναι μεγάλο λούκι να τις βγάλεις μετά.
Παρέλαβα το μηχανάκι χθες στις 12 το βράδυ και άρχισα το διάβασμα.
Βρήκα από φόρουμ τη διαδικασία ανακατασκευής πηνίων και δε μου φάνηκε τρομερή η διαδικασία. Έτσι θα το επιχειρήσω μόνος μου!!!
Χρειάζομαι σύρμα περιέληξης(στην ίδια διατομή με το υπάρχον), μονωτικό σπρέι(να αντέχει θερμοκρασίες), πολυεστερικό βερνίκι και θερμοσυστελλόμενα.
Το μόνο που δεν έχω βρει είναι το τι κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω για τις βίδες των πηνίων και τις βίδες του βολάν. Αν μπορεί κάποιος να μου στείλει με ένα βρουμ ή ένα μήνυμα ποια πρέπει να χρησιμοποιήσω θα του ήμουν υπόχρεος.
@toyar: Βρήκα από το manual πως θα κάνω τον ηλεκτρολογικό έλεγχο που μου έγραψες και τι τιμές πρέπει να δω οπότε αυτό θα γίνει πρώτο
@notakos: Της unior έχω και τα είχα πάρει για καλά, με εφ' όρου ζωής εγγύηση. Θα δείξει.
Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το μοτέρ χωρίς λάδι? Είναι καλύτερα να τη γείρω στα δεξιά να βγάλω τα πηνία και να την ξαναδέσω ή να αδειάσω όλα τα λάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή?
Κώστα, άδειασε τα λάδια και άφησέ έτσι μέχρι να την φτιάξεις, δεν παθαίνει τίποτα.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να την γείρεις με τα λάδια μέσα.
Κόκκινη κόλλα σπειρωμάτων από μαγαζί με χρώματα ή βιομηχανικά.
Ακριβά αλλά εγγυημένα ρε Κώστα. Δεν ξέρω για άλλες δουλειές αλλά σε αυτήν εγώ θα έβαζα λοκτάιτ. Δεν είναι κάτι που ανοίγεις για επιθεώρηση εύκολα ούτε κάθε μέρα. Κάνει που κάνει την δουλειά ας την κάνει από την αρχή με τα σωστά υλικά. Πόσο ακριβό να είναι ένα μπουκαλάκι?? Απ όσο βλέπω το ισχυρότερο έχει 30 € το μπουκαλάκι των 50ml
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Τα Loctite υπάρχουν σε μπουκαλάκια των 5ml, με χαμηλές τιμές αν πρόκειται για μια δουλειά, όπως του congate.
Πχ : http://www.praktiker.gr/p/asfalistik...kratisis-15731
(Ο τύπος 271 είναι τυχαίος. Δεν ξέρω αν είναι ο καταλληλότερος.)
Ρε παιδιά έγραψα δεν ξέρω τα λοκταιτ γιατί παίρνω πιο φτηνά δεν του προτινα να πάρει πιο φτηνά. Ας πάρει ο Κώστας ότι θέλει ή ότι είναι καλύτερο.
Καλημέρες.
Η «εγχείριση» ξεκίνησε ξαπλώνοντας το εργαλείο. Έβαλα ένα κούτσουρο με μία πετσέτα από πάνω και ακούμπησα τη μηχανή με το πλαίσιο.
Φωτογραφίες τις βίδες και τις σημείωσα με έναν πολύ έξυπνο τρόπο που βρήκα στο διαδίκτυο
και εδώ τα πηνία
Μπορεί κάποιος να μου πει αν το καλώδιο που δείχνει το βελάκι έπρεπε να χάσκει έτσι?
Τα καλώδια βέβαια που φτάνουν στις φίσες είναι 7(5 φεύγουν από τα πηνία και 2 από το π@π@ράκι που είναι πιασμένο με το λαμάκι).
Γιατί νομίζω ότι δεν έπρεπε να τα βρω έτσι?
Η μηχανή πόσο καιρό μπορεί να μείνει ξάπλα? Να την αφήσω έτσι ή να τη δέσω και να την αφήσω όρθια?
Κατ αρχήν από την φωτό δεν φαίνεται αν είναι καλώδιο ή κάποιου τύπου μονωτικό πχ θερμοσυστελλόμενο. Αλλά μην άγχεσαι μπορεί να είναι και κατασκευαστικό
(τα πηνία πχ να βγαίνουν και για άλλο μοντέλο που να χρειάζεται μια έξτρα τάση που στο δικό σου δεν χρειάζεται). Βέβαια να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι ποτέ να έχω δει περισσευούμενο καλώδιο αλλά νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.
και σε άλλη φωτό που βρήκα στο νετ φαίνεται να περισσεύει όπως στο δικό σου
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
* Σύρμα πηνείων ίδιας διατομής με αυτό που φοράει το μαμισιο. * Μετράς σωστά σπειρες και τυλιγεις όσες ξετυλιξες * δεν ξεκινάς να λυνεις αν δεν είσαι καθολα έτοιμος, να έχεις δλδ όλα όσα χρειάζεσαι διαθέσιμα. Καλή επιτυχία.
Βάλε το λινκ από το φόρουμ που αναφέρεις να το δούμε και εμείς!!! Επίσης ανέβαζε φωτό, το έχεις ξεκινήσει ωραία, καλή επιτυχία εύχομαι.
Θέλω να ρωτήσω το εξής: Αφού θα μπει που θα μπει σε αυτή την διαδικασία, εαν χρησιμοποιήσει σύρμα λίγο παχύτερης διατομής αλλά με τις ίδιες σπείρες , δεν θα είναι καλύτερα? Νομίζω ότι έτσι θα βγάζει τα ίδια volt αλλά περίσσότερα Amps. Στις φωτό πάντως φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο για σύρμα μεγαλύτερης διατομής.