Αφού είσαι φαρμακοποιός άρχισε να παίρνεις αντισυλλητικά και άστα να σε τσιμπάνε. Σε λίγο καιρό κανένα θηλυκό κουνούπι δεν θα γεννάει, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και αναπόφευκτα θα εξαφανιστούν.
Αφού είσαι φαρμακοποιός άρχισε να παίρνεις αντισυλλητικά και άστα να σε τσιμπάνε. Σε λίγο καιρό κανένα θηλυκό κουνούπι δεν θα γεννάει, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και αναπόφευκτα θα εξαφανιστούν.
με τόσο φυτικό στο μαγαζί όλο το βασίλειο των εντόμων θα μαζέψεις στο τέλος...![]()
Ένα από τα μεγαλύτερα μου προβλήματα είναι τα κουνούπια, όπου πάω έχω μεγάλο πρόβλημα σε σημείο να μου χαλάνε τη διάθεση σε διακοπές, εξόδους κλπ και όλοι να με θέλουν δίπλα τους για να μη τους τσιμπάνε. Με τα χρόνια έχω καταλάβει πως όσα περισσότερα μέσα χρησιμοποιείς τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις. Δυστυχώς έχω μια ευαισθησία σε διάφορα πτητικά χημικά που με χτυπάει κατευθείαν στο λαιμό (με χειρότερο τα sprey μπογιάς που μου προκαλούν έντονη δύσπνοια)
Για κλειστό χώρο:
α) Βάζε "ταμπλέτα" έχω παρατηρήσει πως η bayer βγάζει αυτές που έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά μου μυρίζουν. Δουλειά μου κάνουν και οι pyrox και μυρίζουν λιγότερο. Υπάρχουν κάποιες φυτικές αλλά δε με καλύπτουν. Αν βαριέσαι να αλλάζει ταμπλέτες δοκίμασε με υγρό κάνει περίπου την ίδια δουλειά.
β) Μια φορά το μήνα κλείνω το χώρο μου και ρίχνω μέσα baygon spray με το κιλό και φυσικά φεύγω για πολλές ώρες.
γ) Κάνε μια καλή φασίνα στο χώρο με ξύδι αν την έχεις δει οικολογία ή και με χλώριο (ναι το στοιχείο του σατανά), πάρε ένα ψεκαστήρι και ρίξε πίσω από έπιπλα, κάτω από έπιπλα κλπ.
δ) Πάρε ξύδι και ρίξε σε παρακείμενα λιμνάζοντα νερά, μπόλικο! (εγώ ρίχνω στις γλάστρες στη βεράντα)
ε)Φυσικά να πάρεις λάμπα, βοηθάει πολύ αλλά νύχτα χωρίς φώτα άλλα, θα μειώσει τους πληθυσμούς όμως πάρα πολύ.
ζ) Το καλοκαίρι βοηθάει πολύ το a/c!
Μη βάλεις σιτρονέλα, εμένα και σε πολύ άλλο κόσμο προκαλεί πονοκεφάλους. O βασιλικός δε κάνει δουλειά. Ο ελληνικός καφές είναι για πέντε λεπτά εκτός αν έχεις καφεκοπτείο (αν το κάνεις που μη το κάνεις και ειδικά στο μαγαζί βάλε ένα καρβουνάκι από λιβανιστήρι από κάτω βοηθάει με τον καφέ) Γενικά αν μειώσεις τα είδη υπάρχοντα και αυτά που μπαίνουν μέσα τα ενοχλεί ο χώρος (ταμπλέτες, υγρά κλπ) τότε δε θα έχεις θέμα θα φεύγουν. Με το a/c απλά κρύβονται και στη φυλάνε μετά. Αν έχεις ανοιχτά παράθυρα κλπ φυσικά σήτα! Αν έχεις ανοιχτή πόρτα υποθέτω ένας φίλος που είπε για κουρτίνα αέρα θα βοηθάει.
Αν κάνεις κάτι άλλο και έχεις αποτέλεσμα παρακαλώ ενημέρωσε.
τελικα νομιζω οτι το προβλημα με τα κουνουπια ειναι καθαρα επαγγελματικου ενδιαφεροντος...
ο φαρμακοποιος μας, κααανει 2-3 λεπτα για να βρει φλεβα ....
τα κουνουπια ενω δεν διαθετουν καμμια ιατρικη γνωση ---> μπαμ !!! με την πρωτη !!! ΦΛΕΒΑΑΑΑΑ!!!!!!![]()
Τελευταία τροποποίηση από sugariasgeorge; 08/03/2016 στις 23:13.
:ZZZ:
Νικο ρώτα σε συνεργείο απολυμανσεων αυτοι θα δωσουν λύση.
Μακρια απο τα ηλεκτρονικά ψεκαστιρια (αυτα που ψεκαζουν και αρώματα ),μου ερεθισαν το συκώτι.
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Ψάξε για το φυτό ή τα φυτά που έχουν φωλιάσει και κόφ' το. Είναι το πρώτο βήμα.
Μετά μπορώ να σου πω ένα εντομοκτόνο(είναι ο Rossi των εντομοκτόνων για εμένα) που το βάζεις στο φσιτ φσιτ με ζάχαρη και άλλα που να έλκουν τα πετούμενα και ψεκάζεις τους τοίχους.
Μια άλλη λύση εξαιρετική για εξωτερικούς χώρους είναι να πάρεις ένα μπουκάλι νερού(μεγάλο) κάνεις τρύπες να χωράνε τα πετούμενα(εγώ τις κάνω με τσιγάρο) και γεμίζεις με κρασί, ζάχαρη κλπ. και λίγη μαγιά.
Μπαίνουν, εγκλωβίζονται και πνίγονται. Μακράν το πιο αποτελεσματικό, αλλά και το πιο αντιαισθητικό όταν αρχίζει και πιάνει "σταθμη"