Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 57

Θέμα: Κοσκινισμα μπροστινου

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Τώρα το είδα!

Θα σου πω εγώ τι είναι don't worry!

Το έχω πάθει και εγώ και κάπου το είχα γράψει τότε.

Το πίσω λάστιχο είναι κατά 99.99%

Η μηχανή κάνει σα να έχει κόψει πλαίσιο ε?
    Είπες ότι είχε προηγηθεί και βόλτα με γοργούς ρυθμούς?

Στράβωσε το πίσω λάστιχο φιλαράκο!

Βάλτο στο διπλό σταντ, πάτα μια ταχύτητα μέσα και παΝΕ πίσω να δεις ότι πάει αριστερά δεξιά. Πιθανότατα θα δεις την ζάντα να πηγαίνει ευθεία και το λάστιχο πουτάνα.

Όπως είπε και Βύρωνας μετά τα 120 αναζήτησε τον υπεύθυνο πίσω και όχι εμπρός. Αν είχε φύγει βαρίδι δε θα κούναγε έτσι. Εγώ τώρα δεν έχω κάνει ζυγοστάθμιση στις ζάντες γιατί του έβαλα τα χωμάτινα και τα ξανα άλλαξα με τα κανονικά και δεν κουνάει.

Κι εμένα τότε, μετά τα 120 άρχιζε να κουνάει και στα 140 δε το κράταγες. Μεταφέρει το κούνημα μέσω του πλαισίου στο τιμόνι. Κουνάει όλο το μηχανάκι απ' το τιμόνι και πίσω.
    Το πρόβλημα και σε μένα εμφανίστηκε όταν έκανα Πύργο - Θεσ/κη νον στοπ και στην εγνατία το αφησα στα 140 για 2 ώρες (μπορεί και λιγότερο γιατί είχα ημιασφάλτινο). Την επόμενη μέρα που το πήρα έκανε σα να έχει κόψει πλαίσιο.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 30/05/2016 στις 00:17.
    Sent from me using a computer.

Την κανω πολυ συχνα αυτη τη διαδρομη και πηγαινω παντα γρηγορα,ποτε δεν εχει χαλασει λαστιχο,λες αυτο
    να βγηκε off??
    Να μην ειναι καλο το λαστιχο?
    Εχει λογικη..
    Η αληθεια ειναι οτι το πιεσα υπερβολικα,αλλα οχι στις ευθειες,στις στροφες κυριως
    Τι διαολο που να ειχα και κανενα μηχανακι με γκαζια δηλαδη

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Την κανω πολυ συχνα αυτη τη διαδρομη και πηγαινω παντα γρηγορα,ποτε δεν εχει χαλασει λαστιχο,λες αυτο
    να βγηκε off??
    Να μην ειναι καλο το λαστιχο?
    Εχει λογικη..
    Η αληθεια ειναι οτι το πιεσα υπερβολικα,αλλα οχι στις ευθειες,στις στροφες κυριως
    Τι διαολο που να ειχα και κανενα μηχανακι με γκαζια δηλαδη
    Πάνε τώρα και κοίτα αυτό που σου είπα να δεις!
    Το πίσω λάστιχο είναι george. Δε κουνάει το μηχανάκι έτσι από βαρίδια ούτε από ρουλεμάν τιμονιού, ελατήρια κτλ.
    Αν δεν είναι το πίσω λάστιχο πρέπει να κουνάει η ζάντα αριστερά δεξιά από κάπου. Ρουλεμάν-κέντρο? ακτίνες? Πάντως δεν κουνάει το μπροστινό, το πισινό κουνάει.

Αν δεν είναι το πίσω λάστιχο (που είναι) έλεγξε τα ρουλεμάν, κούνα τη ζάντα. Εμένα στη γραναζιέρα μου έχει φάει τη φωλιά του ρουλεμάν. Και σε σένα και σε άλλους την έχει ψιλοφάει, πάω στοίχημα. Θέλει διπλό ρουλεμάν εκεί ή δύο ρουλεμάν στη σειρά. Γι' αυτό τρώει και τα σινεμπλόκ.
    Όμως δεν είναι απ' αυτό!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Έμ...;
    Δεν ήθελες να κάνεις βόλτα, να τα κάψεις τα κουκουνάρια...

Πήγε λέει με 140 και στράβωσε το λάστιχο...
    Σιγα τα πολλα χλμ ρε φιλε να στραβωσει λαστιχο..και να πω οτι ειναι και κανενα Mitas..
    Εχω πανω απο 200.000 χλμ που βαζω τα συγκεκριμενα,και παντα στους ιδιους ρυθμους πηγαινω.

Βολτα θα το κανω το θηριο καποια στιγμη

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Πήγε λέει με 140 και στράβωσε το λάστιχο...
    Η εγνατία είχε καινούρια άσφαλτο τότε και εγώ έκανα 600 χλμ μονορούφι και τα τελευταία 270 ήταν εγνατία. Μπορεί να πήγαινα και με 130 γιατί το τενεκέ κλέβει λιγουλάκι αλλά είχε και δυο βαλιτσούλες. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχα τα tkc80 με 2000 χλμ όταν ξεκίνησα.
    Κι εμένα περίεργο μου φάνηκε για τα tkc 80. Ήξερα ότι θα τα φάω γρήγορα με αυτόν τον τρόπο αλλά δεν περίμενα να στραβώσουν. (μόνο το πίσω).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πάνε τώρα και κοίτα αυτό που σου είπα να δεις!
    Το πίσω λάστιχο είναι george. Δε κουνάει το μηχανάκι έτσι από βαρίδια ούτε από ρουλεμάν τιμονιού, ελατήρια κτλ.
    Αν δεν είναι το πίσω λάστιχο πρέπει να κουνάει η ζάντα αριστερά δεξιά από κάπου. Ρουλεμάν-κέντρο? ακτίνες? Πάντως δεν κουνάει το μπροστινό, το πισινό κουνάει.

Αν δεν είναι το πίσω λάστιχο (που είναι) έλεγξε τα ρουλεμάν, κούνα τη ζάντα. Εμένα στη γραναζιέρα μου έχει φάει τη φωλιά του ρουλεμάν. Και σε σένα και σε άλλους την έχει ψιλοφάει, πάω στοίχημα. Θέλει διπλό ρουλεμάν εκεί ή δύο ρουλεμάν στη σειρά. Γι' αυτό τρώει και τα σινεμπλόκ.
    Όμως δεν είναι απ' αυτό!
    Ετσι οπως το περιεγραψες ακριβως συμβαινει
    Καλα δεν θα κατεβω τωρα μεσα στη νυχτα να το δω,ειναι και απλυτο...
    Αυριο πρωι θα μαθουμε την αληθεια

Thanx mate

Moderator
    Το βάρος φταίει που στραβώνουν τα λαστιχα.
    Θέλει και τακούνι το μοσχάρι με τα 210 κιλά!

Moderator
    Αυτά να τα βλέπουν όσοι θέλουν να πάρουν το νέο άφρικα για να σπέρνουν πανικό στην άσφαλτο και να τρομοκρατούν στο χώμα.

Ασφάλτινο λαστιχάκι και τα χωμάτινα χαρακτηριστικά πάνε περίπατο.
    Προς το χωμάτινο το λαστιχάκι και τα κυβικά και το βάρος περισσεύουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Ρε γμτ.
    Ενα απο τα αγαπημενα μου μηχανακια , που παντα εχω στο βαθος του μυαλου μου
    κάποτε να αποκτησω , διαβάζοντας εδω μέσα , τινει να έχει περισσοτερα προβλήματα κιαπο KTM.
    Ουτε καν..
    Το μηχανακι γραφει 85.000 απροβληματιστα,και περα απο τη βιδα που εσφιξα στον στροφαλο
    δεν με απασχολει ποτε.
    Θα φτασει τις 150.000 χλμ ανετα..

Το πηγα σημερα συνεργειο,ολα τα ρουλεμαν ειναι μια χαρα,και οι ακτινες και οι ζαντες ειναι οκ.
    Μαλλον το λαστιχο την εχει ακουσει,γιατι ελεγξαμε τα παντα και ολα ειναι στην εντελεια.

Παλαιό μέλος
    Ουτε καν..
    Το μηχανακι γραφει 85.000 απροβληματιστα,και περα απο τη βιδα που εσφιξα στον στροφαλο
    δεν με απασχολει ποτε.

Το πηγα σημερα συνεργειο,ολα τα ρουλεμαν ειναι μια χαρα,και οι ακτινες και οι ζαντες ειναι οκ.
    Μαλλον το λαστιχο την εχει ακουσει,γιατι ελεγξαμε τα παντα και ολα ειναι στην εντελεια.
    Αυτο που σου ειπε ο daz το εκανες?Ο τροχος γυριζει κανονικα στο σταντ?

Moderator
    Ουτε καν..
    δεν με απασχολει ποτε.

Ρε γιατί κάνετε τη ζωή σας δύσκολη? Σηκώστε τον πίσω τροχό και δώστε μια γκαζιά να δείτε ότι το λάστιχο πάει αριστερά δεξιά!

Το έπλυνες?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Αυτο που σου ειπε ο daz το εκανες?Ο τροχος γυριζει κανονικα στο σταντ?
    Ναι,δεν παρατηρησαμε κατι αλλα δεν υπαρχει αλλη εξηγηση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Ρε γιατί κάνετε τη ζωή σας δύσκολη? Σηκώστε τον πίσω τροχό και δώστε μια γκαζιά να δείτε ότι το λάστιχο πάει αριστερά δεξιά!

Το έπλυνες?
    Στο διπλο σταντ βαλαμε μεχρι 5η και γκαζωναμε,αλλα δεν ειδαμε κατι..
    Εννοειται οτι το επλυνα

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Ρε γμτ.
    Ενα απο τα αγαπημενα μου μηχανακια , που παντα εχω στο βαθος του μυαλου μου
    κάποτε να αποκτησω , διαβάζοντας εδω μέσα , τινει να έχει περισσοτερα προβλήματα κιαπο KTM.
    Έλα μωρέ, εδώ το άφρικα έχει περισσότερα και πολύ σημαντικότερα προβλήματα και το έχουν για τον ορισμό της αξιοπιστίας.

Το ρουλεμάν της γραναζιέρας μπορεί να αλλαχθεί με διπλό αν βαθύνεις λίγο τη φωλιά σε μηχανουργείο και μειώσεις αντίστοιχα το μήκος του αποστάτη. Αυτό πιθανότατα θα λύσει και το πρόβλημα των πρόωρα χαλασμένων συνεμπλοκ τα οποια την ακούνε απ' την πλευρική κίνηση της γραναζιέρας λόγο λεπτού ρουλεμάν.
    Μέχρι τώρα όλοι βάζουμε σαμπρέλα στη άκρη των συνεμπλοκ για να μην τρώγονται. Κοντά στα 90Κ χλμ όμως το ρουλεμανάκι μπορώ να το βγάλω με ελάχιστη δύναμη. Σε λίγο θα βγαίνει με το δάχτυλο. Δεν έπρεπε να επαναπαυτώ, αν είχα κάνει τη μόντα θα είχα απαλλαγεί απ' αυτό το πρόβλημα (θεωρώ!).

Και το φανάρι την έχει ακούσει σε μερικά, κουνιέται ο καθρέφτης από μέσα! Δύσκολα φτιάχνεται και είναι ακριβό!

Αν θέλεις μπορώ να τα παρουσιάσω με τρόπο που να αποτρέψω τον οποιονδήποτε.
    Ή με τρόπο που όλοι να τα θεωρήσουν λεπτομέρειες.

Όλα αυτά είναι πιο πολύ high mileage προβληματάκια που όμως δεν έπρεπε να υπάρχουν. Το φανάρι δεν ξέρω σε πόσους δημιούργησε πρόβλημα ή πόσοι το είπαν ή πόσοι δεν το έχουν διαπιστώσει ακόμα. Έχω πάψει να ακούω τον οποιονδήποτε γιατί ένα απ' τα πιο κοινά προβλήματα όλων των ΧΤ (βίδα στροφάλου) το ανακάλυψα μόνος μου και σε ελληνικά φόρουμ δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά. Δε πειράζει! Είναι σίγουρα κάμποσοι αυτοί που πλήρωσαν κάποιον έξυπνο για μπιέλα και αυτός έσφιξε μόνο μια βίδα! Καλά να πάθουν λέω εγώ γιατί δε μιλάει κανένας μην αποκτήσουν πάτημα οι κατεμάδες και τους τη λένε!

Αν χάσουμε και το προνόμιο της αξιοπιστίας τι σκατά καβαλάμε μετά? Ένα μάτσο σίδερα που σέρνονται? Για σε παρακαλώ!

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν τα έχει πάει άσχημα το τενεκεδάκι! Λαδάκι ΔΕΝ τσιμπάει ακόμα! Αν και στροφάρει σαν πετρελαιοκίνητο δεν παύει να είναι μονοκύλινδρο και στο σταθερό γκάζι έπρεπε να καίει κάτι.

Αν το αποφασίσεις άνοιξε θρεντ να σου πούμε τι να προσέξεις πριν και μετά την αγορά και δε θα έχεις προβλήματα.

Moderator
    Στο διπλο σταντ βαλαμε μεχρι 5η και γκαζωναμε,αλλα δεν ειδαμε κατι..
    Ε ρε γμτ! Με προβλημάτισες! Έπρεπε να είναι εμφανέστατο το πρόβλημα στο πίσω λάστιχο.

Ίσως να είναι λιγότερο στραβό αλλά και πάλι να προκαλεί κούνημα στο τιμόνι. Δεν είναι και πολύ λογικό αυτό βέβαια αλλά...

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Kαθαρισμος λαδιων μπροστινου και αλλαγη τους..
    από n1k3man στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2007, 14:49
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/01/2007, 14:23
  3. χωρητικότητα μπροστινού για Xt 500
    από naxiotis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 05/09/2006, 20:00
  4. Ρύθμιση μπροστινού Sag???
    από r6tommyd στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2